Мъжът ми се превърна в световен мързел и не му се прави нищо! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми се превърна в световен мързел и не му се прави нищо!
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1731 пъти
Здравейте. Пише ви жена на 25 години, омъжена съвсем отскоро, за мъж на 30 години. В началото всичко беше наред, но от няколко месеца, след Великден тази година да кажем, го е налегнал страшен мързел, някакво нехайство и прави едно и също всеки ден, без да му писва. Опитам ли се да внеса някакво разнообразие, на него пак не му пука или мрънка нещо. Ето сега ще ви разкажа по-подробно.

Разбирам, че и на двамата професиите ни са натоварващи, но не физически, колкото психически. Аз съм програмист, той е инженер-химик. Въпреки това, аз съм много позитивен човек, защото имам всичко, няма от какво да се оплаквам и винаги имам енергия за приключения. Докато ходехме все още, това, което най-много ме привлече в него беше приключенският му дух всъщност и това, че е "извън рамката", луд човек. Обичащ много различни и екстремни спортове, страстен във всички отношения. Аз не смятам, че човек като се ожени, трябва да свежда глава и да става част от типичното семейство.

Но реалността сега е следната - той свършва работа в 17:00, час преди мен. Почти винаги го заварвам на дивана в хола да гледа телевизия и да яде семки, чипс или пуканки. Имам чувството, че само това прави. Готви, когато му дойде малко енергия, но само за себе си (не съм лигла, но съм вегетарианка и предвид, че правя много неща за него, може веднъж и той да направи за мен). Събота и неделя лежи до късно, после става и цял ден телевизия или на компютъра! Само в секса се раздава, но да ви кажа, заради мързела му в живота, на мен започна да ми опротивява в леглото. Няма как да искаш да спиш с човек, който не ти показва по никакъв начин, че те желае и че иска да прави други неща с теб. Искам да излезем някой път след работа, той - "мила, не ме занимавай, моля те". Абсолютно същото и през уикенда, когато не работим. Забравих да спомена, че само аз чистя, пера, мия чинии. Той яде и си оставя чиниите. През уикенда спортувам усилено, за да поддържам форма. Той качи 12 килограма на едно лято и това не ми е проблем, но никога не иска да спортува с мен. Отговаря ми с - "ааа, забрави" или "няма начин". Просто не малките неща, а това, че няма желание за нищо ме убива! Не съм някаква контролираща жена, която държи всичко да е на място. Напротив. Ако цапаше, но беше енергичен и весел, нямаше да ми е никакъв проблем. Аз много си го обичам. Искам някоя вечер да си говорим както някога за нещо, той - "мила, само да догледам филма", а после забравя и заспива.

Той оправдава умората и нехайството си с работата, но не мисля, че е така. Според мен е започнал да ме приема за даденост. Аз много си обичам работата и дори вкъщи си я нося, но никога не позволявам тя да застане между мен и мъжа ми. Не знам какво да правя просто. И наистина го обичам, не искам друг. Преди да ми кажете, че има по-лоши мъже и да съм благодарна, аз само ще кажа, че и жени има по-лоши и той трябва да е благодарен. Но той беше друг човек, когато се влюбих в него. Ако решим за в бъдеще да имаме деца, пак ли всичко ще правя аз? Той не се радва на нещата, които правя за него. На малките жестове. Кара ме да се чувствам зле, аз по принцип съм много емоционална, въпреки че не го показвам. И енергична, и креативна. Но той ме кара да се чувствам в застой! Как да говоря с него, за да ме чуе и разбере най-накрая?

П. П. Той не ме издържа, моята заплата дори е малко по-голяма, така че моля това да не се използва като довод да бъда нападана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0c8fc12a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти очевидно не си чувала че мъжете се правят докато те спечелят,чак след това виждаш истинската им страна-дерзай

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 96b1b5d55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми така е жената готви, чисти, мъжа си гледа живота, прави каквото иска, а разходите се делят на половина... Защо не го оставиш за няколко дни-отиди на почивка, тъкмо да му липсваш малко...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4cfd2067a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Имаш огломен проблем, маце: искаш да вкараш мъжа си да върви в твоите релси, да оивее по твоите правила. За тебе важи поговорката: "на жена угодия няма". Прекалено се възвеличаваш. Смени мъжа си с друг и пак ще пишеш, че на другия му е крив носа и т. н. Проблема е в теб самата? Открий си го!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 61a9f573f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре дошла в клуба! Новините не са добри - или ще се наложи да смениш мъжа, или да свикнеш да правиш всичко сама или с приятелки - излизания, хобита, спорт, почивки дори... това е. Аз живея по този начин от години. Мъжът ми, който докато беше млад почти не се прибираше в къщи, изведнъж, преди може би около десет години, се превърна в абсолютен домошар. През уикендите и до магазина не ходи, търкаля се пред телевизора и компютъра и това е. Казва, че така се чувства перфектно и си почива. Спортува, но само в къщи - има си уреди. Помага обаче в домакинството - мие чинии, пуска прахосмукачка, такива нещо. А и не е някой мърляв индивид - в добра физическа форма е, чист и спретнат. Добър баща е /имаме голям син, студент/. Та реших да си стоя с него. И се научих да живея по свой начин, така че на МЕН да ми е добре. Спортувам си сутрин, ходя на работа, после ако реша, излизам с приятелки, но обикновено се прибирам в къщи. Готвя, пийвам вино. Два пъти седмично /ако реша и повече/ ходя на танци. В събота и неделя е същото горе - долу, без да ходя на работа. На почивки също съм с познати или приятелки. Дори един път си организирах почивка в Гърция и отидох сама с една малка група непознати - и много добре си изкарах, между другото. Покрай танците също се запознах с нови хора, понякога през уикендите ходим заедно по участия или просто на гости на танцови групи в други градове. И така я караме. Но аз съм приела този начин на живот и не се тормозя, освен това имам син. Ако теб това те прави нещастна, а и деца нямаш все още... ами какво да ти кажа, понякога любовта просто не е достатъчна.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 75fed17c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Хаха,
е това ми стана интересно - жена програмист. Така като те чета, сме един за друг. Хем ще ми помагаш в бизнеса, защото имам софтуерна фирма, хем не седя на едно място и скачам с парашути, пътувам по света във всеки удобен случай и най-много мразя да гледам телевизия и да ям вредни храни, че дори нямам телевизор (не го ползвам за гледане на телевизия де), а не мога да започна деня без да съм бягал в парка.
Жалко, че не можем да се запознаем, първо, че сме анонимни, а още по-лошото е, че жена ми няма да даде :D

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ed20c1a9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 2 много точен коментар.
Към авторката- да, приел те е за даденост. Със сигурност креативността и активността ти са му досадни и му идват в повече и компенсира с мързел и седене на дивана. Не те уважава, а също така защото се раздаваш не смята, че той трябва да прави усилия. Иди наистина на почивка сама, остави го да диша.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ca04cb746f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, такива са мъжете - щом те спечелят веднъж и после се връщат на изходна позиция. Колкото и да опитваш да го отлепиш от дивана, ще получаваш все по-голям отпор. За домашната работа, давай му задачки, не толкова трудни, но да се включва. Намали молбите за пътувания, културни мероприятия и други подобни до толкова, колкото той да не мрънка, че непрекъснато го буташ. Когато много ти се ходи някъде организирай се с приятелки. Знам, че не е същото като да си с любимия човек но след забавлението ще се чувстваш добре и ще му разказваш за емоциите, които е изпуснал. И моят е същият. Но в добавка си има и други кусури, с които се справям по-трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 51a5778b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз обичам да излизам, но с мярка! А дойде ли лошото време, телевизорът, радиото и смартфона са насреща! Съпругът ти и аз сме домошари, нали така? А и многото обикаляне изтощава човека! Неведнъж съм оставал "без крака", обикаляйки някой хипермаркет, търсейки нещо, или просто да разгледам! Просто за 1 седмица напред съм се находил! Ако имам достатъчно пари, си купувам каквото ми трябва, ако не, си тръгвам с нагласата, че следващият път ще съм събрал сумата, която ще дам на касиерката и ще си взема мечтания атрибут! А съпруга ти сигурно е суперуморен от работния ден и иска поне малко уединение, както и в почивните дни! Цяла седмица се среща с тоя и оня, и аз да съм, няма да издържа! А що се отнася до онези опасни спортове, че ги е изоставил-ами насити им се е човека и вече не поглежда назад! Това е, нямам какво повече да ти кажа!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3bcb2d4323
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Моля коментиращите да не обобщават! Всяко обобщение е погрешно. То и аз мога да кажа, че в къщи аз чистя, готвя, мия чиниите, оправям къщата и т. н., и в същото време секса е мираж и да кажа - всички жени са такива. Ами не са.
Сега за авторката. Мъжът ти няма да се промени, още по малко ти ще го промениш. Или го приемай или промени ситуацията или се отдалечи. Докато няма деца е лесно, после е кауза пердута.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker