Срам ме е от грешката, която направих - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Срам ме е от грешката, която направих
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1921 пъти
Здравейте.
Ще помоля да публикувате историята ми, защото имам нужда да споделя мислите ми с някого, но не ми достига смелост да го направя истински, затова се обръщам към монитора. Бързам да кажа, че не търся съвет – това, което се е случило, вече се е случило и няма как да го променя. Просто ще се опитам да го преодолея.
Винаги съм изисквала от себе си да бъде смела, силна, независима. Научена съм да не показвам слабостта си, а когато ми се налага да бъда слаба – да я крия. Обвинявам се лесно и имам високи изисквания към себе си, които смятам, че трябва на всяка цена да покривам.
Запознах се с едно момче преди няколко месеца. Не беше любов от пръв поглед нито за мен, нито за него. Аз се съгласих да започна да излизам с него не защото бях влюбена в него, а защото в този момент се чувствах сама. И въпреки всичките ми приказки как една жена трябва да бъде силна и независима без мъж, аз отчаяно се нуждаех от любов и тогава се чувствах така сама, както никога. Важно е да кажа, че това е първата и последната ми връзка, поне за момента. Мислех си обаче, че макар скромния ми опит, знам какво трябва да направя – никога да не отдавам себе си изцяло, никога да не свеждам истински глава, да не загубя достойнството си. И в началото следвах собстените си съвети... до момента, в който той започна да губи интерес, а аз вече не си бях достатъчна сама. За няколко седмици се превърнах в най-лошата си версия. Бавно, но сигурно ставах отчаяна да го задържа. Давах му всичко. Бях готова да спя с него, въпреки че не искам, просто за да остане с мен. Превърнах се в това, в което си бях обещала никога да не ставам. Не чувствах любовта му, но дори и малкото му внимание ми стигаше. Защото бях толкова самотна. В някакъв момент той може би е разбрал това... не знам. Но каквато и да е причината, той намери друга. Първоначално когато разбрах, че ми е изневерявал, го обвинявах страшно много – най-вече, че не е имал смелостта да ми каже. Но това, което осъзнах чак по-късно, е как той се е опитал на два пъти да скъса с мен... а аз бях прекалено несигурна в себе си, за да го оставя. Превърнах се в това, което мразех най-много – лепка, жертва, която е твърде слаба, за да си бъде собствена опора. Толкова ме е срам. Не мога да оставя никого да види тази част от мен и затова не мога да споделя с никого. Бях толкова слаба, жалка. Не мога да спра да мисля за него и връзката ни, защото продължавам да бъда слаба. Искам отчаяно да бъда обичана. И съм лицемер, защото толкова дълго време повтарях, че човек трябва сам да си бъде опора, сам да се обича, а ето че не мога да го направя. Вината ме разяжда, но срамът е това, което най-много ми пречи. Не знам дали мога да си го простя. Боли ме, защото на него спря да му пука за мен, но най-много ме боли, че сама се направих на глупачка. Просто защото исках някой да ме обича.
Срам ме е, че това е моята история. Чувствам, че загубих цялото си достойнство. И макар че не правих секс с него, бях толкова готова да му дам всичко, че все едно го направих. Но не мога повече да тая това в себе си. Знам, че ще ме съдите, но никой не може да ме осъди толкова сурово, както се съдя сама.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: e39db07f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съдейки по написаното, сигурно си много млада, най-вероятно ученичка. Виждам, че правиш същите грешки, които аз самият още допускам, макар и да съм в доста по-зряла възраст от теб. Ще се опитам да ти дам няколко общи съвета, виж дали можеш да извлечеш нещо от тях.
Неуспешната ти връзка е най-малкият проблем. Има го в живота на всеки. Това ще мине. Но тази самокритичност, самообвинения, маниакални изисквания към себе си - това вече не е нормално. И аз съм така и това в един момент може да те смаже. И да отблъсне околните. Точно недостатъците и слабостите ни ни правят хора. Приеми, че ги имаш и се обичай, заедно с тях. Работи над тях, но не се мрази заради тях. Не се опитвай винаги да бъдеш силна. Позволявай си слабост пред близките си. И запомни, че най-важният човек в живота ти си ти самата и никой не може дати отнеме щастието
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b32a9b7af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти и така знаеш, че трябва да си силна за да може да си и търпелива докато дойде някой подходящ с който ще бъдеш защото ти допада, а не защото си сама. Вече е минало, гледай напред и не се обвинявай толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fe06c2aa8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма нищо осъдително в историята ти - всеки е изпадал в емоционална дупка поне веднъж в живота си, влюбвал се е в някого с ясното съзнание, че това не е неговия човек, пренебрегвал е принципите си с ясното съзнание, че греши, бленувал е за неща, които няма как да му се случат, желал е само защото е имал нужда и той да е желан.
Изкарала си късмет (погледни от тази страна на нещата), можеше да се стигне до "Бях готова да спя с него, въпреки че не искам, просто за да остане с мен. ", тогава съвсем по друг начин щеше да се чувстваш. Нищо не си загубила в момента, вероятно си попаднала на поредния, който се е позавъртял за месец и като е видял, че няма да му пуснат си е намерил друга за занимавка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d010b3d555
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момче на 27 и според мен си достойна да ти стисна ръката. Може да е жалко, но не е срамно. Просто е жално че е било несподелена любов. Като ви знам вас момичетата колко сте нежни е нормално да искаш любов нежност закрила и грижа. Според мен си супер готина. Любовта е чувство което не може да се владее.. направо си е стихия. И не ти давам да се наричаш лепка ейй.
Аз те разбирам. Все едно да си гладен и да не ядеш - е няма как да стане.

Макар и банално - времето лекува.
Споко. Със сигурност ще си намериш друг. Все ще те докачи някой, но не бързай със секса. Дори и да го бяхте направили пак не е гаранция че щяхте да останете заедно

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 517a36148e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Стига с тези феминистки лозунги за силна и независима жена, такава жена не е женствена и не може да привлече и задържи вниманието на един мъж. Привлекателността на жената е в нейната женственост, уязвимост, чувственост, нежност и т. н. а не в това да бъде некачествено копие на мъжки характер. Ти се бориш против природата си и от това се чувстваш неудовлетворена, самотна и нещастна. Човека отсреща също е неудовлетворен, защото получава смесени сигнали. Хем му изпращаш сигнали, че си самотна, уязвима, желаеща мъжко присъствие, хем се бориш срещу това и искаш да си независима, силна и подобни феминистки лозунги. Жените които успяват да изопачат естеството си и да трансформират характерите си от женствени в мъжки най-често са сами, защото никой мъж не иска свое копие за жена. Мъжа е привлечен от женствеността а не от мъжествеността на жената. Такива жени могат да изопачат себе си и да станат в характера си бледо копие на мъж, но това не им носи щастие, нито удовлетвореност а само нещастие и самота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker