За трудностите в живота ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За трудностите в живота ни
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1977 пъти
Следя сайта от много години, но не съм мислела, че ще пиша някога. Ето, че и моят ред дойде. Не знам съвет ли търся, мнение или просто искам да споделя с някого, за да ми олекне.
До скоро не осъзнавах колко съм объркана. На пръв поглед имам всичко- младост, красота, съпруг, който обичам и ме обича, мечтания дом, работа, която ми носи удоволствие, мечтаното дете. На пръв поглед имам всичко, за което мечтаят всички хора по света. Но малко след като родих, осъзнах, че съм влюбена в друг. Не съм имала отношения с него, той също е женен, има деца и т. н. Аз не искам и няма да допусна да си разваля семейството, но се налага да го виждам. Мисля постоянно за него и това ми тежи, чувствам се гузна пред мъжа си. Проблемът е, че не мога да го забравя и всичко това промени живота ми, изгубих усмивката си, затворих се в себе си, постоянно съм уморена и сякаш нямам стимул, както преди. Тормозя се ужасно от мисли, вечер не мога да спа, просто не съм себе си. Но как да заповядам на сърцето си?
Той е с 16 години по-голям от мен, с брак по документ и две деца, които издържа да учат. В началото се държеше много дръпнато, знаех, че ме иска, но се контролираше страшно много. Рядко ми правеше комплименти, но ме търсеше за разговори.. Но с времето започна да се интересува от мен, от живота ми, от мъжа ми, от работата ми. Видя, че съм имала много трудно детство, че всичко, което имам дотук е с цената на друго, че нищо не съм получила даром. И това му хареса. Постепенно започнаха в него да се зараждат чувства, държеше се като ученик, на моменти беше щастлив, в други много се отдръпваше, но винаги е показвал уважение и възхищение към мен. Той не иска също нищо от мен, знае, че не може да си го позволи. Дори няма къде да се видим, познава го целия град (даже не само нашия). Проблемът е как да го забравя, как да изтрия от съзнанието си тези очи, този поглед, който издава и желание, и страст, и в същото време притеснение. Как да забравя думите му, доказващи загриженост и топлота. Сякаш отново ми припомни, че уж имам всичко, а всъщност нямам нищо. Последният път като се видяхме ми хвана ръката и просто мълча и ме гледа.. Винаги е искал да ми държи ръката и да ме гледа. После ми каза- винаги можеш да разчиташ на мен. За него това е достатъчно, как и за мен да стане достатъчно. Как да оценя тези дребни неща, да приема, че не е задължително тези чувства да се консумират, за да бъда пак щастлива, да приема, че той винаги ще бъде до мен, но по този начин-като приятел, никога не и като мъж. Да приема факта колко знача за него по действията и усмивката му, а не по това, което нямаме право да продължим. Знам, че тръпката винаги ще я има, защото и двамата сме разумни и няма да се поддадем. Да оценя какъв мъж (не искам да коментирам какъв е ) пренебрегва всичко винаги заради мен... Да оценя това, че не се възползва от мен... Искам само да си поговорим , да чуя какво мисли, какво иска, а той бяга сякаш от разговори, защото знае колко съм чувствителна и колко ще ме нарани, защото знае, че не може нищо да ми даде. Иска да ме вижда, да знае, че съм добре и да живее с тази мисъл, че ме е срещнал и ме има в живота си.
Знам кое е редно. То е и по -лесното, но не мога да избягам. Прекалено много го уважавам и ценя като човек.
Вие как мислите.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: b198f50601
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иска неангажиращ секс, а когато го получи и ти ще имаш брак само по документ. В момента те манипулира и те подготвя за следващия момент, в който ще си изтрие ръцете като Пилат Понтийски и ще се окаже, че той нищо не ти е предлагал, нищо не ти е обещавал, но тиии... Тогава ще последва оправданието "той с нищо не ме е наранил", но нито ще си с него, нито със съпруга си, младостта ще си е отишла, но горчивият вкус ще е останал (макар и подсъзнателно да го отричаш).
Знам, че няма да ме послушаш, но нямаш работа с такъв човек!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c724674698
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оцени това, което имаш. Поради това, че си имаш всичко и не ти липсва нищо си търсиш някаква драма в живота. Направи си една романтична вечеря с мъжа си само двамата дай му шанс. Не е справедливо, дори и в мислите си само ти му изневеряваш. Дължиш му истината, ако ли не го остави. Все пак имате дете.. уважавай го!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ba6323ebdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И кое е лесното - да избягаш и да не го видиш никога ли? Това е голяма заблуда ако си мислиш че е лесно да го изхвърлиш от живота си. Ще го заболи. Поговорете, хвани го за ръка. Целуни го поне!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 26125595f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато някой не цени хубавото, което има със сигурност ще го загуби. За да се научи да цени хубавите неща. Затова нямаме хубав живот в България - защото не сме стабилни хора и надеждни партньори в нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b5ed3bcf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че сама се набутваш в едни идиалистични отношения, пък после се чудиш как да излизаш. Последно, ще влизаш ли или ще излизаш? Сама казваш, че имаш всичко, но пак си самобразуваш някакви мелодрами. Та, чак какво ти било детството. Ти си тази, която трябва да знае какво да прави. Ти, какво по конкретно, искаш? Някой да ти чеше егото, а семейството ти, ей, така да ти е под ръка? За това спри да се питаш как да го забравиш, просто не се занимавай. Може би с този човек трябва да се изясните. Ако продължавате да си държите ръчичките и да с егледате влажно, ще стигнете до кревата. ако това искаш, поне не се дърпай толкова.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 606bf84130
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря, че сте отделили време да прочетете историята. Нека кажа няколко думи.
НОМЕР 1, знам че нямам работа с такъв човек, не съм споменавала, че искам връзка с него. Трудно ми е да повярвам, че е искал само неангажиращ секс. Но може би аз съм наивна да смятам така. Имаше кратък период, когато му показах, че го харесвам, с жестове, с поглед, но достатъчно ясно. Тогава той сякаш се отдръпна. Ако е искал секс така ли щеше да постъпи? ! От няколко години го познавам, никога не ме е канил никъде. Срещали сме се винаги на неговата работа по работа и за бързо. Проблемът ми е как да приема тази ситуация и да съхраня себе си, да си върна излъчването, да го избия от главата си, да започна да гледам на мъжа си както преди, да го чакам с нетърпение, да се радвам на почивните дни, прекарани с мъжа и детето ми. Това искам, дали е заблудено от моя страна да смятам, че от един разговор с него може да ми олекне. И пак казвам, има обстоятелства, поради които се виждаме, макар и рядко.
НОМЕР 2: Ако исках да лъжа мъжа си, досега щях да съм го направила. А не съм точно, защото го уважавам. Малко пресилено и неадекватно ми се струва да оставя мъжа си, защото мисля за друг, при условие, че не искам нищо от другия. Вечерите не могат да помогнат, проблемът е дълбоко в душата ми.
НОМЕР 3: Да, по-лесното е да се покрия и да спра всякакви контакти. Той ще разбере, че съм се отдръпнала. Но според мен ще разбере веднага и причината защо съм го направила- защото ме боли, като го виждам. Не ме съветвайте да го докосвам или целува. Не мога. Не искам.. Имало е ситуации, гледали сме се в лицето, в очите по 6-7 секунди, били сме сами. И той не ми е посягал. Предполагам от страх и несигурност.
Благодаря, ще се радвам на още мнения.
Как мислите?
Колко ли време е нужно да забравиш някой, когото виждаш?
Ако му е гадно, че не може да бъде с мен, защо иска да ме вижда? Мазохист ли е?
Как да разбера дали въобще някога е имал намерения към мен?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a26fd516ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 съм и понеже ме питаш ще ти отговоря, а дали ще приемеш отговора ми или не е въпрос на твое лично виждане за нещата.
Не съм в главата на този мъж и няма как да знам какви точно са помислите му, но все пак и аз имам мъжка глава, която надали е по-различна от другите. За него ти си нищо повече от сексуален обект, с типичните мъжки похвати той успява да те кара да си мислиш, че си уникална и неповторима, кара те да се чувстваш специална, но като се замислиш за всичките 16 години разлика, надали не е попадал на някоя като теб - съвсем отделен е въпросът колко са му връзвали, много вероятно не една, но това е без особено значение когато говорим за теб. Говорейки за теб мисля за теб, а мислейки за теб стигам до извода, че героят на историята е изкусен ловец или рибар. Правя тази аналогия защото добрите ловци знаят как да чакат на гюме, а рибарите са хора с огромно търпение. В техните очи ти си заблудената сърна или риба, която рано или късно ще се появи или ще клъвне.
Гадното на тези индивиди е, че винаги успяват да остваят в оклоните впечатлението, че те нямат вина за действията си, те не са подмамвали, не са притискали, нищо не са искали, не са обещавали, не са давали надежди, просто са си къпали червейчето, а рибата сама се е закачила на кукичката.
Казвам всичко това от личен опит, просто познавам такива хора, казвам хора, защото знам, че те просто така са устроени и за тях това е напълно естествено - ти просто си манипулирана и дано го разбереш сега, а не когато си се оцапала.
Надявам се да съм те навел на мисълта да си отвориш очите, да се поогледаш за активностите на рибаря, да се запознаеш с атрибутите му и тогава ще ти е много по-лесно да прецениш дали да си поредната клъвнала или една от малкото, които не се е хвнала на чипарето.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f25c29dbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, не се вкарай във филми и да си ги прожектираш в главата, наистина си в голяма заблуда. Разбира се, че иска неангажиращ секс, какво друго да иска от тебе? 16 години по-млада жена-кой мъж би отказал? Мислиш ли, че ако стигнеш до секс после ще ти е по-лесно? Ти ще се влюбваш все повече, а той вече постигнал целта си ще мисли единствено как да се оттърве от теб. И аз ще повторя като писалите по-горе, защото наистина ценен съвет са ти дали-цени това, което имаш-не е малко. Че има стара, ама вярна приказка-от два стола-на земята....

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 58964be5e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Имаше една снимка на едно куче със стопанина си, на една пейка. И отсрани показват кой, какво си мисли. В главата на човек екскурзий, пари, жени и хиляда неща. В главата на кучето - сегашния момент, момента в който то и стопанина му са заедно. Това е разликата между кучетата и хората.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 606bf84130
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
НОМЕР 1, благодаря, че даде твоята мъжка гледна точка. Явно така е устроен мозъкът на мъжете-само за секс. Разликата ни е голяма наистина. Няма спор. Приемам, че е искал само секс. Но нека споделя, че преди година може би го поканих да се видим да пием кафе. Без да съм уточнявала къде, как с каква цел... И не се видяхме, защото той не ми се обади. От тогава се държим много дръпнато и делово, аз го търся все по-рядко, той избягва да ме гледа, не ме докосва, с изключение на последния път... (преди само за ръката ме е хващал), аз никога не съм го докосвала. Защо като захапах кукичката, той не дръпна въдичката?? Реално не е знаел с тази покана аз какво искам. Тези отношения са от около пет години.
НОМЕР 8: Явно има мъже, които биха отказали. И той е един от тях. Страхът при него явно надделя. Защото не вярвам, че аз съм го отблъснала с нещо.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b397a0de5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти не си добре, ако си почнела да го избягваш, какво щял да си мисли? ! Ами какво ти пука? Гледай себе си, семейството, стига с тия простотии от мелодрамите - ръце, очи. Слез на земята. Той иска секс от теб, какво друго? Да си приказвате за поезията на Гьоте? Моля ти се!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d264fdd5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нека и аз да се включа. Подкрепям номер 1. За мен също този човек си търси неангажиращ секс. Може и да греша, но е много малко вероятно. Самият му начин на действие го издава. Какво означава брак по документ? Какво му пречи да се разведе и да си намери друга жена, щом документалната не му харесва? Не, просто така му е удобно. Човекът си бръмчи наляво-надясно, правейки се на жертва. Неслучайно веднага е споменал за брака "по документ". Един вид, ето вижте ме колко съм зле, не спя с жена си от години. Даже и за децата си се грижа и ги издържам. Голям подвиг, голямо нещо. Така, както го представяш, ми прилича досущ на провинциален "бизнесмен", понатрупал малко пари с измами и сменил анцуга с костюм, понеже видял, че така е модерно. Щом го виждаш постоянно, значи най-вероятно работиш за него и всекидневно ти разиграва театри. С доста такива образи съм се сблъсквал и всичките за нищо не стават. Съвет от мен - ако наистина работиш за него, смени си работата и не му позволявай повече да те манипулира, защото така, като гледам почти е успял. Гледай си мъжа и семейството и не се занимавай с разни чичаци. В противен случай много бързо ще изгубиш всичко и никой мъж няма да те взима на сериозно. Всички ще те знаят като една от многото на еди кой си. Освен това бас държа, че мъжът ти е сто пъти повече мъж във всяко едно отношение в сравнение с другия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ad436cc419
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, пак съм номер 1 и продължавам да твърдя, че този човек не очаква от теб нищо повече от неангажиращ секс. Продължавайки аналогията с рибаря ще кажа, че изкусния рибар знае кога точно да дръпне кукичката, понякога рибата просто минава и "близва" стръвта, но не "кълве" - тези, които се занимават с риболов (женолов), много добре познават поведението на плячката си и дърпат само тогава, когато рибата е налапала стръвта ЗАЕДНО с кукичката. Пренесено в реалния живот и по-конкретно в твоя случай, мъжът много добре знае, че ти още не си готова на следваща крачка (ако беше готова нямаше да пишеш тук). В момента той просто се забавлява като те разиграва (цупенето, дръпнатото държание, отказът от среща на кафе са част от играта), сигурен е, че рано или късно ще "клъвнеш", но както вече казах, важното за него е да излезе сух от ситуацията - ти да си тази, която е прекрачила границата, ти да си тази, която си го е търсила, ти да си тази, която ще изпитваш вина, че си се поддала.
Разбира се винаги съществува вероятността да си попаднала на свестен човек, който е респектиран от теб и да не иска да те наранява вкарвайки те в лъжа - тази вероятност обаче я оценявам на под 1%. Именно за това ти споменах да се поразгледаш за неговите активности в социалните мрежи, това имах предвид когато ти казах "да се запознаеш с атрибутите му" визирайки рибаря. За да съм по-ясен ще дам пример с един човек, когото по неволя познавам - няма сайт за запознаства, в който да не е регистриран, няма социална мрежа, в която да не е участвал, в последно време най-активен е във Фейсбук защото явно там има най-много риба - последователките му са десетки, за да не кажа стотици, десетки жени не могат да се въздържат от "лайкване" и на най-обикновените неща, които той е постнал, харесват дори това, че е постнал някоя снимка на Моника Белучи и е изказал мнение колко красива и велика е тя. Не я разбирам тази психика, има я и при двата пола, жените се увличат безумно по мъже, които са харесвани от други жени, колкото повече почитателки, толкова повече обожателки - същото важи и за мъжете, увличаме се по така наречените "вървежни жени", а после си скубем косите, че мацката е свикнала с внимание, ама мноооого внимание и ако не го получи при нас не и е проблем да го получи другаде.
Сама казаваш, че в реалния живот нищо не ти липсва (за реален приемам животът с тези, които са винаги до теб - съпруг, дете, близки), казваш също, че всичко това си постигнала с труд, упорство, усилия. Ами ритни стената, която си зидала до момента, заеби онези, с които си постигнала, това което имаш и си направи палатка или в най-добрия случай колиба с онзи, който ти дава фалшиви сигнали държейки те за ръка и гледайки те в очите.
Последно - замисли се над това "После ми каза- винаги можеш да разчиташ на мен. " - когато си го поканила на кафе не е било ясно от какво точно се нуждаеш, може да си искала съвет, може да са ти трябвали пари, може да си имала нужда от приятлско изслушване, може и да те е сърбяло - той дори и не ти се обади, а иначе би могла да разчиташ на него и то винаги.
Образът, който ти си описала е на мъжка ковра т. е. рибар - но да не забравяме, че няма как да знам всичко чувайки само едната страна.
Спирам да пиша защо съм убеден, че когато на една жена и влезе муха в главата няма излизане, но пък много ще съм радостен ако съм успял да помогна поне на един човек и да накъсам чипарето на поне един рибар.
С уважение към проблема ти!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 606bf84130
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката
До Номер 12: Въпросният мъж никога не ми е споделял лични неща. Никога не е говорил за семейството си. Това за брака му, за децата му го знам от вуйна ми, която е приятелка на жена му. Така че няма как да е лъжа. Съпругата му е споделила тези неща и няма как да лъже-че мъжът й не я поглежда, че само съжителстват и т. н. Защо не се развежда не знам и не ме интересува. Негов проблем. Заради децата или за да запази неопетнено името си в обществото. Не ми е шеф, не е бизнесмен, изкарва си хляба с честен упорит труд. Не се виждаме често, аз разредих срещите. Веднъж на няколко месеца. Това от мен зависи. Той не ми е звънял никога. Когато аз отида при него-тогава сме се виждали. Тогава и е показвал, че иска да си говори с мен. Той е подпитвал за моето семейство, но почти винаги не съм му отговаряла. Не е костюмар(тука даже ме разсмя), защото по облеклото му може да си помислиш, че живее в друго време. Много е демоде. Това няма значение. Няма да позволя да ме манипулира, надявах се на един искрен разговор и това исках, но се примиряеам, че няма да се случи. Относно моя мъж наистина не може да се сравняват по нищо.
ДО НОМЕР 1: Със сигурност е от полза да чуя мъжки мнения. Господинът работи по 16 ч. на ден, и извънреден труд, когато се наложи. Няма фейсбуци, дори няма смартфон. Много е зле с компютрите. Това звучи нелепо. Но е факт. Няма време за подобни неща. Когато му казах за кафето той се стресна и въобще ако се видим неочаквано доста се стресна като се замисля. Явно поканата въобще му дойде доста изненадващо. А и защото аз нямам поведение на такава жена. Много съм дръпната и това е моята стратегия да не ме закачат мъжете. Просто съм недостъпна. Умишлено ее държа така. На мен той не ми изглежда на женкар. По-скоро един недодялан задръстен мъж, който не знае кск да се държи към жените. Това е моят извод. Допускам, че може само да си е четкал егото и даже и да не е смятал и до секс да стига. То е ясно, че аз разговор няма никога да инициирам и нещата ще остснат така неизяснени. Но поне дано му остана в главата каъо невързалата се, а не като една от многото.
Благодаря за съветите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker