Тема за размисъл за действителноста в наши дни ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тема за размисъл за действителноста в наши дни !
преди: 6 години, 23 дни, прочетена 1749 пъти
Здравейте, събота следобед е и докато си почивам вкъщи отново ми се яви една тема в главата, на която нямам адекватни отговори а и няма с кого да я дискутирам точно в момента, което е жалко и бих желал да чуя колкото се може повече мнения и на момичета и на момчета! За протокола момче съм на 21 години от София. Има един феномен, за който или много много сериозно си въобразявам или е факт, но по скоро второто. А и той е следния не мога да се сетя кога за последно съм видял хубаво момиче да има нещо общо с някой пич, който е здраво стъпил на земята има сериозни цели в живота работи по тях неуморно, държи на нея има и уважение, прави саможертви за нейното щастие и тем подобни. Това което масово наблюдавам в София е следното хубави момичета, бих казал много красиви, които масово винаги са със самочувстиве до небесата( не мога да кажа откъде си го купуват хаха) и вечно са с момчета от типа: мамини синчета или нахакани доста добре обработени лъжци, които мутреят на ляво и надясно с цел да се себедоказват непрекъснато.
Или аз съм някъв изостанал мн с развитието си или просто тази действителност прекалено мн ме отблъсква, на това не мога и аз също да си отговоря. От написаното да се подразбира, че нямам приятелка до себе си поради ясни причини, но това е следствието от всичко това, което пиша. Ще се радвам да се включат, колкото се може повече хора на тази възраст и дори по-големи, надявам се да се получи интересна дискусия!!! Ще следя темата постоянно и ще се опитам да отговарям на всеки коментар!
Поздрави и приятни празници :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 22 дни
hash: 870e907b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки вижда каквото може да приеме съзнанието му и интерпретира видяното с очите си по субективен път.
С три думи - не си прав (че положението е такова).
Разбира се, има много нахакани мадами с мамини синчета. Както сега, така и преди ги е имало. Но има и също толкова нахакани момичета със свестни мъже. Има всякакви връзки, разнообразието ни е заляло във всички посоки.
А ти защо не искаш да видиш свестните жени, които са със свестни мъже? Или глупавите, но красиви жени с неугледни мъже? Или безобразно готините мъже с не толкова чаровни половинки? Въпрос на избор е какво ще видиш като гледаш.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 762b241390
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като момиче излизало с един подобен тип, мога да ти кажа следното... макар да не мога да се нарека "най-голямата красавица" със сигурност заслужавах повече от него.. та защо тогава бях с него? Ами как да ти кажа. Направих грешката да избера средното просто защото мислех, че никога няма да срещна доброто. И за да не съм завинаги сама... предполагам, че и другите затова го правят, съзнателно или не. Понякога ти омръзва да чакаш някой свестен и просто тръгваш с онзи, който можеш. Много е грозно, но поне това е истината при мен. Дано помогнах някак.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До номер 1! Нахаканите момичета със свестни момчета са там поради досети се какво 99 от 100 другото 1 на 100 потвърждава това правило! Аз не съм си забил погледа като кон с капаци, защото не съм и няма как да бъда. И не знам дали съм се изразил правилно визирах момичета със самочувствие без покритие а не тези които са, разликата е от земята до луната!
До номер 2! От зор заман да не са сами смисъл не виждам, по-добре верен на себе си и истински от колкото фалшив пред компания. Но браво, че го осъзнаваш. И аз съм си го мислил хиляди пъти колкото да има просто не мога... няма и да мога сигурно, дори не съм лъгал момиче с цел да преспя с него и това не го мога даже и не желая! Точно веднъж ми се е случвало наистина да обичам, но до болка, ако е по-лесно ще ме разбереш ще го кажа по този начин, ако последните неща които имам са: 10 стотинки, сандвич и дрехите ми на гърба за НЕЯ са! По този начин обичам аз, не знам дали трябва да ме е срам от това или да се гордея... само знам че 1 на 1000 го могат това и съм от тях, цената на безценното отношение е пагубна, но и за това малко го могат, защото са друг тип хора като цяло, но не рядко се получава, че докато си диаманта за някого той те хвърля на земята защото не го вижда, то се усеща с душата не се вижда с очите или се чува с ушите и почва да рови по кофите за поредния отпадък, именно точно това ми се случи и не съжалявам донякъде. Болката мога да я опиша простичко все едно умираш мъчително но агонията не свършва! И все пак не забравяй никога ама абсолютно никога следното нещо : Най-голямата любов и най-големият успех в живота почватн а шега! :)
От автора!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 75fd4742b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Първо не си въобразяваш и второ търсят забавлението и простотията. Прекалено са елементарни за да те разберат. Имам толкова опит с момичета, че няма как да ме убедят в обратното с минусите си в един коментар.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 33cec7f1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Хората се привличат взаимно, това, че една жена е красива не значи, че има принципи, морал, желание за развитие, амбиции и т. н. съответно е възможно и да не ги търси в противположния пол. Разбира се, има и не толкова привлекателни жени, които също не притежават тези качества. Тоест ти виждаш красива жена с "мамино синче", но всъщност аз виждам нещата така: Двама души, които си задоволяват потребностите.
Потребностите могат да бъдат най-различни: нужда от емоционална/финансова подкрепа, интелектуално "напасване", допирни точки в хобита/интереси/религиозни виждания/житейски виждания/навици/професия/сексуални потребности/физическо привличане и т. н.
Хората са по-склонни, когато видят привлекателен човек да му приписват и повече интелектуални/духовни качества, научно доказано е, но нещата хич не стоят така. Ако една жена е красива не означава, че си търси отговорен и амбициозен мъж, който е постигнал всичко сам. Генетично заложената красота не означава нищо. Естествено, има и красиви жени, които се поддържат и интелектуално и духовно и гарантирам, че са със също толкова развити мъже.
Напоследък забелязвам, че много семейства не възпитават правилно децата си, съответно те получават разнообразни емоционални травми, които после се отразяват и на избора им на партнцор и на тяхното собствено развитие. Нещата не се свеждат само до красота при жената. Една жена може да е много красива, но да е емоционално незряла/глупава/повърхностна и т. н. съответно ще търси огледален партньор, който да и задоволява нуждите.
В заключение ще кажа, че познавам много красиви млади жени, които имат отношения със мъже, които ги уважават и имат цел в живота, но и самите жени ги уважават и имат цел в живота. Човекът е отражение на света около него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 20 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 5. Ами за съжаление съм стигнал до извода че 99 от 100 връзки са за пред хората и за забавление на повикване лични ползи най-вече материални.
До номер 6. Да прав/а си че красива не значи с качества. Аз акцентирах точно върху тези които дават вид на такива но нямат нито качества нито нищо, само самочувствие и бих задал следния въпрос на всичко които са чели или ще прочетат темата и той е : Откъде мили момичета имате това самочувствие и защо забога 1 път досега не съм получил уважително отношение от женско същество и то на база когато няма ползи щото другото не искам и да го коментирам ще добавя че наглостта на повечето е минала отдавна в стратосферата дори бившата ми приятелка която меко казано обичах точно това демонстрираше, дори след като се разделихме и я попитах за просто обяснение за някой нейни постъпки тя ми отвърна с "Не знам за какво ми говориш"? !? !? !? ! Аз ли съм някъв идиот или явно очевадно очевидно и всякак не желая на този етап да имам общо с жена за повече от здравей. Не знам останалите нормални момчета на 21 с мечти цели план и действия които не са се спирали и 1 секунда независимо кво се случва от какъв ъгъл гледате на проблема но аз го гледам от ПРЕКИЯ и не ми е приятно! Може би ако бях глупав и нагъл и да не ми пука за това, че срещу мен седи човек с душа а просто предмет, сигурно тогава нямаше да ме оставят да дишам, а сега не ме бръснат за жив...
От Автора поздрави на всички! Дано стигнем всички с общи усилия до отговора на този проблем, който става все по-голям! хахаха

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 2665b2d5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Действителността в наши дни е много цветна. Нещата не са бели или черни. Двама човека се намират, обикновено са попаднали в една и съща среда (замисли се защо), харесват се и стават двойка. Отстрани нито ти, нито никой не може да види връзката добре. Страничните наблюдатели са много добра публика, зрелището е привличащо, но пък никак не стават за съдии. Обикновено всеки човек е с половинката си поради някаква причина. Хубаво е причината да е любов, но понякога говорим за сметка или репутация. Една красива и умна жена ще остане до мъжа си, само ако той има качествата, които тя търси и ако тя наистина го обича и държи на него. Една красива, но куха и меркантилна жена, ще търпи всичко заради подарък чанта от 200лв.

Авторе, неуспехът ти с нежния пол вероятно се базира на лошата ти преценка. Ако виждаш знаци, че една жена не е всеотдайна и някак си отделя повече време за грима си, отколкото да изслуша проблемите ти, то вероятно тя не се интересува от теб особено много и с връзката ви само убива време. Няма голяма драма и подобни истории не заслужават дълбоки размисли. Случва се. Рядко някой попада на точния човек още в първата си връзка.
Не само за жените, но и за всички хора като цяло, е важно да имат самочувствие. Сериозно, човек без самочувствие повече прилича на уплашено дете, отколкото на отговорен и зрял възрастен. Още по-важно е това самочувствие да се гради на стойностни качества, а не на външност и скъпи парцалки. За класа в днешно време се приема и профил в инстаграм, пълен със снимки от луксозни хотели и ресторанти. Една умна жена гради самочувствието си, защото е изчела много книги, защото е отворена към света, защото е отговорна, амбициозна, мила, умее да се справя с битови проблеми. Онези Лолитки, кокетни и празни жени, градят самочувствието си, защото излизат добре на снимки, познават много "важни" хора (собственици на дискотеки, охрана в дискотека, разни богати наследници на бизнес за обувки). Мда... има и грешки в системата, понякога човек се гордее повече с придобивките си, отколкото с морала си. Мислиш ли, че подобна жена ще търси нещо различно в мъж от хубава външност и достатъчно пари? Че то и най-големия малоумник може да харчи парите на баща си и да е взел хубавите очи на майка си.

Ти, като мъж, който един ден се очаква да бъде глава на семейство- мисли и гледай! Мъжете трябва да имате силен дух и достатъчно мозъчни клетки, че да осъзнавате коя жена ще ви даде това, което търсите и коя ще е просто красиво бижу на два крака. Всявкакви оплаквания от половинките, били те и бивши, са напълно безсмислени. Всеки сам определя какво търси и е свободен да избира. Никой друг не носи вина за собствените ни избори, освен ние самите. Ако избираш само по красота, то сигурно все ще си нещастен в любовта.

Ж20

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 10 от Автора. Здравей първо радвам се, че прочетох и твоето мнение. Съвсем нормално е за мен или става и се харесват 2ма или не мен това което ме дразни е високомерното поведение от страна на нежния пол и че все по очевадно изглежда по какъв критерии си избират момче. За самочувствието бих казал, че ми е точно толкова колкото трябва, защото винаги съм смятал, че трябва да бъде базирано на качества и умения и така нататък, а не върху кви дънки носиш кви са ти обувките ква ти е колата и прочие. Но за съжаление точно това гледат момичетата с другите които не отговарят на тези критерии се отнасят като с по-нисши същества. Но търчат като куче след кокал при тези които ги лъжат 24/7 не ги уважават и само демонстрират колко са голяма работа е това ме дразни и не го разбирам.
Много се моля някое момиче да ми го обясни защото явно съм изостанал с еволюцията...
Поздрави от автора!

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 33cec7f1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хм, смятах да не коментирам повече, но въпроса, който си задал впоследствие в последния си коментар ме провокира, тъй като явно наистина не разбираш механизма на потребностите, който на пръв поглед изглежда сложен и необясним, но е елементарен, осъзнат веднъж.

Та ще започна от самото начало, за да бъда максимално обективна и полезна. Хората се раждат без предразсъдъци, критерии, амбиции, цел, виждания за връзки, семеен модел, към който да се стремят, светоусещане и т. н. Имат нужда единствено от майчина любов, бащина закрила и задоволяване на физиологичните си нужди. Впоследствие, обаче те придобиват разум, запознават се със света около тях, започват да "поглъщат" моделите комуникация и връзки около тях. Тоест отношенията между родителите, социалната среда, приятели, училище, университет и т. н. Ключов е, обаче, моделът, който се дава от майката и бащата (в частни случаи друг настойник- баба/дядо/леля и т. н. ). Детето подражава на родителите си и запомня техните отношения, в неговото съзнание се пораждат вече "правилни" и "грешни" модели поведение, потребности и отношения и т. н. Там, за съжаление, се осакатяват емоционално много деца (възможно е да се случи и от социална среда в училище, кофти приятели, друг емоционално осакатен партньор и т. н. ).

Ще попиташ какво общо има това и защо ти го пиша, на теб и на всички, които ще прочетат този пост. Защото, когато един човек има погрешно заучени модели поведение, неговото възприятие, критерии се нагаждат според вътрешното му светоусещане, тоест, ако една млада красива жена е научена и цял живот е виждала как майка и търпи унижения и вербално/физическо насилие в името на материални облаги/ да не остане сама/ страх от това, че няма да се справи без мъжа си/ емоционална зависимост/ нужда от финансова подкрепа се оформя момиче, което започва да мисли по същия начин освен ако не изтръгне тези грешния впечатления, на които е била свидетел. Нейните потребности тогава ще бъдат: материални облаги, авторитарен тип мъж и няма да се обръща внимание на унижения, насилие и неуважение, защото ще се приема за нещо нормално, което тя е длъжна да понесе.

По същата логика хората се влияят от натиска на обществото, приятелите си, медиите и всичко това, което виждат и чуват. Примерите са безкрайни, но истината е, че голяма част от населението е емоционално осакатено и дори не го осъзнава. Ти питаш защо жените отиват при повърхностите младежи и понасят неуважение и липса на морал/принципи, а стойностите мъже ги подминават с надменен поглед и високомерие. Ще ти отговоря. Защото са научени така, техните приоритети са външен вид, материални облаги, "комплексарско мъжкарсто" ( разбирай парадиране с пари, коли, татуировки, "любимите ми" инстаграм, фейсбук последователи, лъскави дрехи, на кратко готина опаковка) това ги задоволява, защото те самите са просто опаковка, съответно не ги вълнуват вътрешни качества като амбиции за постигане на успех самостоятелно, достойнство, морал и т. н. Търсят това, което е отражение на тяхната същност.

Друго много често срещано явление е "бий ме, обичам те", образно и не чак толкова. Можем да го забележим в доста поп фолк клипове, рап и дори и в светоизвестни филми, изпълнители, творци и т. н. Предполагам, че на всеки един от нас му е позната по една или друга причина сцената " Тя е сърдита, вдига скандал, той и удря шамар, тя сабира багажа, бяга, той я гони, настига я и правят страстен секс, докато ехти в далечината " боли ме, но те обичам и не мога да живея без теб" или "кучка си, но ще ти падна в краката, защото си красива, а аз съм влюбен и пристрастен". Това, обаче, не е любов, болката не е любов, страданието не е любов, драмата не е любов, парадирането с другия, критиките, зависимостта и т. н. не е любов. В днешно време се наблюдава голямо желание за власт, подчинение, доминиране, надцакване, игри, манипулации и прочее. Това е причината, поради която жената търпи мъжа да я унижава, насилва и т. н. Тя може да е имала такъв семеен пример, да е неуверена, да е самотна, да е наплашена, да вярва, че така трябва да се случват нещата, да се страхува да остане сама и още много други фактори.

Безкраен кръговрат, авторе, незрели хора раждат деца, превръщат ги в себе си и порочното колело се завърта. Тъжно, но факт.

Бих искала само да вметна, че както повърхностни и емоционално незрели жени има и такива мъже. Лично аз съм попадала на всякакви индивиди, включително и на гореописаните от теб, но в мъжки вариант. Но светът е шарен и всеки има възможността да избира кръга си от приятели и партньор, познавам много стойностни мъже и жени, по-горе бях го споменала.

Твоята задача е да прецениш жената, която стои срещу теб и сам да видиш отвъд красотата и, ако не притежава това, което търсиш, просто подмини с усмивка. Дали ще те подцени, ще е високомерна или надменна, не трябва да те вълнува, толкова си може, не си отивате, нямате бъдеще. Край, това е. Не се чуди защо, къде и как, просто подминаваш и продължаваш. Комплексите са много и навсякъде, не може да се обръща внимание на всички.

Успех ти желая във всяко начинание и дано намериш това, което търсиш!

От номер 6

 
  ... горе^
преди: 6 години, 14 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До номер 12 от автора. Благодаря за състоятелния коментар и аз съм си мислил и съм на мнението, че всичко тръгва от семейната и социалната среда и трябва да се отуча да си го слагам присърце, защото лично аз ненавиждам хора използващи други хора за каквото и да е това за мен не е добре , затова и никога не съм го правил. Просто явно е на мода да се търси простотията опаковката и интересите , а не момичето да подпрекя и да помага на едно момче да постигне своята визия и идеал за успешен живот както и то да прави същото за нея. Просто ми е обидно използваческото мислене.
От Автора поздрави

 
  ...

...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 156323c1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не си спомняш кога за последно си видял хубаво момиче да е с "пич", който е здравостъпил на земята? Така ли да разбирам?
Е, тогава излиза, че ако правилно съм разбрала, то тези пичове или са сами, или излизат с НЕхубави момичета. За самотните няма да коментирам, но за тези с НЕхубавите момичета... Защо подценяваш мацките до тях? Но очакваш "хубавите" (според теб) да НЕ подценяват дискутираните пичове?
Е - проблемът явно е в твоята глава тогава! ;)
Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 0be785839a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   ... Смея да твърдя, че разсъждаваш малко крайно - и постовете на непознатите по-горе доказват това. Най-мълкото тук има много стойностни хора.

Вместо да си създаваш черни представи за света, бъди такъв, какъвто си и живей пълноценно - пък ТЯ е все някъде там... Дано я срещнеш. Пожелавам ти го.

Агапе

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От автора до номер 15. Да напълно си прав разсъждавам крайно и трезво, това ми виждат очите и не си мислете че под готини мацки визирам това което се разбира в днешни дни а именно крайно изкуствени! Просто не виждам въпросните момичета да подкрепят и помагат на човека до себе си а именно точно обратното да го използват и предават в момент в който му е трудно и вече нямат изгода от това! Поздрави може да съм мн черноглед по темата но съдя и на база своя опит, а той е че когато не си и удобен просто дори няма да те и потърси

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: a97a96b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 14 от автора. Аз визирам, че ме подценяват мен и тези като мен масово другите изобщо не ме интересуват като цяло!
Поздрави

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: c054a048f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторе, принципно си прав. Малко по-голям съм от теб и преди мислех по абсолютно същият начин. Проблемът обаче е другаде - в средата. Навън има доста читави хора, но когато не са около теб и не познаваш такива, започваш да смяташ, че всичко е плява. Моята среда с години също основно беше такава. Родителите ми се опитваха да ми отворят очите, но аз си мислех, че знам всичко и нещата са ми много по-ясни, отколкото на тях. В един момент се случи така, че използвачите се отдръпнаха и аз просто останах сам в доста тежък за мен момент. Казано е обаче, че Господ знае най-добре и винаги прави най-доброто, и е точно така! Благодарение на случилото се успях да осъзная много неща и да изляза от една дълбока сивота, в която затъвах все повече и повече. Свестни хора има и то не малко, просто трябва да поискаш да ги намериш. Нали знаеш, че са важни делата, а не думите. Мога да те запозная с жени, които на пръв поглед изглеждат идеални, а всъщност е по-добре да стоиш далеч от тях.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 369fa3dffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   И аз наблюдавам същото, само че съм момиче на 19, също от голям български град и есента се местя в София да уча, но нямам кой знае какви очаквания. Търся си сериозно момче, но не откривам такова. Аз, смея да кажа, съм красива, но момчетата, които ми обръщат внимание в крайна сметка се оказва, че просто искат да ме вкарат в леглото.

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: b4b926620a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До номер 19. Здравей, момче на 20 години съм, живея в София. Търся си сериозна приятелка. Ако си добра и земна жена, а не кифла, напиши ми отговор в някой коментар тука. Макар сайтът да е анонимен, винаги има начин как двама души да се срещнат, това е най-малкият проблем. Щом ще идваш да учиш, дори може да спестиш от наеми, като се нанесеш при мен /единственото условие е да не си пробита кифла като 90% от наборките/. Помисли си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker