Ревност, болно его или любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревност, болно его или любов
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 11021 пъти
Здравейте,
Преди близо година срещах най-истинския мъж в живота си. Почти веднага се получи между нас. Заобичахме се толкова много, колкото самата аз не съм вярвала, че е възможно. Той е страхотен мъж, кавалер, приятел и човек. Наистина не познавам друг като него, а си имам своя предишен опит.

Обича ме много и постоянно ми го показва и доказва. Но още от началото си имаме спорчета, които напоследък се превърнаха в ужасни и изтощителни караници. То не бяха спорове за минало, за бивши и небивши.

Още от самото начало, като усетих, че това между нас е по-различно от всичко останало реших за бъда максимално искрена. Разказвала съм му всичко. Моите възгледи за връзките. За това, колко държа на доверието и искреността във взаимоотношенията. Дори му признах, че съм изневерявала на предишния ми дългогодишен приятел. Той също ми е признавал за свои изневери. От друга страна му разказах как не бих могла да си легна с някой непознат, с който сме се запознали току що(което си е и самата истина). Тоест не съм му спестила нищо- нито съм се правила на светица, нито пък на много обиграна в секса и връзките. И може би тази моя откровеност ми беше най-голямата грешка. Тя не остана оценена.

Той е много ревнив. Твърди, че по принцип е такъв, но към мен било толкова мощно, това чувство, че не можел изобщо да го контролира. Само и само да ми повярва и да е спокоен съм му дала да прави неща, които в миналото бих се изсмяла на друга жена ако позволи. Преглеждал ми е целия компютър, всичко.

Наскоро останах принудена да го излъжа за да избегна скандал и последващите "филми" от него. Имаше едно много старо клипче на компютъра, от преди 6-7 години, когато бях първи курс студентка, където с един приятел си разменяме шеговити и леко закачливи реплики. Всичко е съвсем нормално, супер невинно. Знаех, че моя приятел ще се издразни и го изтрих пред него без да му го покажа. След известно време, попада на друго клипче, където е същия човек. Моя приятел веднага се сеща, че е той, запомнил е лицето. Но аз го излъгах, че не е същия човек. Само и само да не помисли, че след като го имам два пъти и то на клип, значи сме имали нещо общо. А аз съм му казвала, че не пазя на компютъра неща от бивши, което е и самата истина. (Дори изтрих снимки с приятели, където сме прегърнати. За да не си помисли нещо и да не ме тормози с излишни въпроси. ) След тази моя лъжа последваха два дни ходене по мъките. Моя приятел беше уверен, че е прав. И накрая просто нервите ми не издържаха и си признах истината. Стана още по лошо- как уж ме разбирал, но сега вече се съмнявал във всяка моя дума. Защо два дни съм го лъгала, каква лъжкиня съм била и т. н и т. н.

Точно се поуспокоиха нещата и вчера той се вижда с негов много стар приятел, с който аз преди 10 години пробвах нещо да се получи. Бахме деца, почти не познавах въпросното момче, но на втория път като се видяхме правихме секс. Който между другото беше пълен провал и просто нищо не излезна между нас. Аз си мислех, че моя приятел знае за тази история и никога не съм я обсъждала пред него. Все пак е било преди сто години. Но той е бил забравил и вчера си припомнил. От там започнаха нови обвинения в лъжа- как аз съм му била казала, че не съм спала с непознати, че съм изчаквала да мине известно време преди да си легна с някой, а пък изобщо не било така. А това, което съм му казвала е било самата истина. Боли ме от глупостите, които прави и говори. Защо не гледа как е между нас? !

Говорим си за семейство, за брак, да сме винаги заедно. А как да преодолеем тези непрестанни караници, тези негови сцени на ревност? Обичам го и той мене. Не искам друг мъж. Но вече не знам как да се преборя със всичко това...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: d5c0e77b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако този болезнено ревнив човек е истинският мъж не мисля, че живатът с такъв човек би бил лек. Хубаво прецени да ли да се обвържеш с него, защото любовто си е любов, но има много ревниви мъже, които го правят от прекалено самолюбие, желание да се налагат, да те контролират и пр. Всичко звучи абсурдно - да триеш снимки с приятели, да лъжеш за невинни неща. И какви са тези караници сега? А когато сте семейство и се появят деца. Ами той ще те преследва и тормози. Ако можеш да живееш така добре, но жена с по-силен и независим характер няма дълго да издържи, особено, когато първоначалната еуфория отмине.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ada34d08b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, ти добре ли си? !!! Това поведение не е нормално, човекът на психар мяза. Той иска да те контролира, да те притежава, направо ми звучи маниашко. Мен от такива мъже ме е страх и бягам като дявол от тамян. Как така ще ми държи сметка за приятелите, за миналите ми връзки? ! Боже, боже, къде ти е умът? На твое място не бих се обвързала с такъв човек. Явно той е много несигурен в себе си и страда от дълбоки комплекси за да проявява това поведение. Направо е патологичен случай, разрови се малко в литературата по клинична психология и ще откриеш неговия тип поведение в описанието на някое психо-отклонение.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f1d36eabbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Аз съм 28 годишен мъж. Когато ревнувам гледам да не го показвам. Защото знам от опит, че това ще има отрицателни последствия. Личното ми мнение е, че твоя човек определено прекалява. Като мъж мразя подобни игри, но бъди сигурна, че ако му кажеш, че се разделяш с него заради ревността му след 3 дена ще ти се обади и ще бъде друг човек.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 17591dde8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм авторката:
Проблемът ми е и в това, че постоянно си мисли някакви глупости. Ние си говорим за много неща, за всичко кажи речи. Но ето има един случай, заговорихме се за тройки(не че някой от двамата иска, просто стана дума за това). Той по едно време превъртя. Аз съм щяла да искам тройка с двама други мъже. Все някога съм щяла да проявя любопитство и т. н. Ами аз не съм на 17 години, ако съм искала до сега да съм го направила 100 пъти.

Казва ми, че към мен бил такъв, защото най-накрая си бил намерил човека, било го страх да не ме загуби, обичал ме повече от себе си.

Иначе е много умен и интелигентен. Зрял и улегнал. Харесван мъж, хубав. Имал е доста жени преди мен.
Постоянно търся вината в себе си, дали не го провокирам, но аз към него се държа така както към никой друг преди това. Никога не съм позволявала да ми се държи сметка или да ми се задават въпроси. Отвращавала съм се от връзки, в които жената трябва да е едва ли не собственост на мъжа.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dc68411ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Понеже си имах такъв мъж у дома (и все още го имам, но променен) ще ти кажа, че знам какво е да живееш в постоянно напрежение. Бях му дала паролите за пощата си, за скайп, пазих хронологията, за форума, където пишех. Той все проверяваше, с часове търсеше и аз не знам какво. Защо така съм казала, този кой бил, ден след ден тормоз. Докато не му писна и сам стигна до извода, че няма сили повече за това, а и няма смисъл да се яде отвътре. Откакто спря да се занимава с това, отношенията ни се оправиха. Наистина.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 009823cf88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Чета смешните коментари и се хващам за главата направо. Явно едно 80% от хората тук незнаят какво е да обичаш, а просто си влизат из сайта и се чудят къде да оставят следа от просташкото си мислене. Помислете другия път, преди да пишете :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 55cdf75ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко трябва да си има граници и най-вече ревността. Само един човек, който се чувства несигурен може да проявява такава болезнена ревност. Уважавам избора ти да му ходиш по свирката, но далеч не го разбирам. Една уважаваща себе си жена не би допуснала такива компромиси заради мъж. Моето мнение е, че трябва да му кажеш директно колко те измъчва и съсипва тази негова ревност, да го помолиш да опита да се промени. Предложи му да си дадете почивка малко един от друг да видиш как ще ви се отрази разстоянието. Освен това МНОГО добре си помисли относно общото ви семейство, това е доста голяма крачка и мъжът до теб определено трябва да си заслужава. Една връзка се гради на доверие, ако то липсва.... липсва и връзката. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4625c4029c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Добре, че №6 знае само как да обича. Ма и за какво ли се е включил оркия/ата. Относно темата - ревността е лош порок и мисля, че с времето нещата ще стават по-зле, ако по някакъв начин не решите проблема сега. Трудно се живее с ревнив човек. Понякога дори невъзможно. Поговори с него, дори му покажи, че никой на никого не е собственост и това не е вид любов. Не му позволявай да преминава границата, за да не съжаляваш ти след време.

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 2ae8d21d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Така.. сега и аз да споделя, понеже и аз имах такава връзка. Аз бях ревнивец и комплексар, а тя - света вода ненапита. За всичко ми угаждала, всичко ми споделяла, а аз съм бил психар, защото ме дразнеше всяко нещо, което прави или не прави.
Така погледнато знам, че всеки ще каже, че съм несигурен в себе си, пълен с комплекси и така нататък. Всъщност аз наистина бях несигурен - несигурен, че за нея съм Номер 1. Тя наистина беше откровена с мен и никога не ме е лъгала (предполагам), но истината беше поднасяна по такъв начин, че се оказваше лъжица, голяма за моята уста. Разправяли сме се за бивши, за разни еднократни партньори, абе същото като при вас. Със сигурност мога да ти кажа няколко неща:
Със сигурност го прави от наранено его. Помисли с кое го обиждаш. Има нещо, което го кара да се съмнява в теб и в себе си. Прави му комплименти с повод и без повод. Направи така, че да се чувства, че за теб той е НАЙ–ДОБРИЯТ и ЕДИНСТВЕНИЯТ НА СВЕТА. Това е начина да накараш един мъж да те иска - трябва яко да му галиш егото и самочувствието. Кажи му, че онези са идиоти, че тогава си била малка и не си знаела, че някога ще срещнеш такъв ИДЕАЛЕН мъж като него и бла-бла-бла... схвана идеята надявам се:)

Де да имаше и на моята бивша някой да и каже тези хитринки. Ще видиш, че ако направиш, той дори няма да те ревнува, а ще започне да се гордее, че е с теб. Ще се гордее, че е с човек, за когото той е най-добрият. Това ще рефлектира обезателно. Ще се промени. Мога толкова много да пиша по тази тема, аз живях в агонията на твоя приятел близо половин година, а същото причинявах и на бившата си. Имай предвид, че както и да го погледнеш, това което ти казвам си е вид манипулация. Казвай му истината винаги, но го прави по такъв начин, че да галиш МЪЖКОТО МУ ЕГО!
Това е най-важното за един мъж. Може жената да е невзрачна, дори грозна, да не му пуска, да не може да готви, но ако го накара да се чувства като най-страхотния мъж на света, тази жена за него ще бъде любима.
Поздрави

 
  ... горе^
преди: 13 години, 23 дни
hash: 4a51e5be0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да бе, ще му се мазни и му четка егото. Един човек, който е сигурен в себе си, няма нужда от такива неща. Просто нейният тип е комплексар и адски несигурен в себе си. Това са си негови проблеми и е редно да си ги решава сам или да ходи на психоаналитик. Момичето не е длъжно да бъде в ролята на подчинена в тази връзка, не е длъжна да му търпи истериите, нито да му бъде кошче за душевните му отпадъци. И какаво - цял живот тя ще стъпва по паници, че да не нарани егото му. Ами тя къде остава в цялата картинка, ами нейната личност, нейното его, нейното спокойствие? Що за тъпи съвети раздаваш № 9 и в кой век живееш? !!!

 
  ...

...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 2ae8d21d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   От 9 : Номер 10, защо пък да не му го изчетка, какъв е проблемът, за теб това е под достойнството ти ли? Няма мъж, с които да се държиш като с пън и да те търпи - колкото и да е самоуверен и сигурен с в себе си да е, ще ти бие шута. В крайна сметка никой не е идеален. Моят съвет е за в случай, че момичето наистина иска да бъде с този мъж и да го задържи. Ако не се чувства добре, като следва моите препоръки, тогава да не го прави или направо да си обира крушите. Това е най-лесното, а и тя май натам се е запътила и без това. Опитваме се да спасим каквото е останало. От всяко дърво свирка не става. Всеки си има своите комплекси и несигурности, а ти номер 10, нямаш ли си ги? Или ги приемаме барабар с човека и се опитваме да извлечем най-доброто от тях или пътя, чантата и... Явно момчето в историята има нужда да се чувства специален за нея... че кой ли не иска? ! Да намериш мъж, който да не е на седмото небе, че жена му го смята за най-добрия на света, е това и да го видя, няма да го повярвам. Естествено, четкането трябва да бъде взаимно. Въпросът е кой да направи първата крачка. Мисля, че по-скоро жената е тази, на която нашето общество налага стереотипите да разпали нежността във връзката. И тук на всички еманципирани и феминизирани девойки, които ще скочат срещу написаното от мен в по-горния ред, ще кажа - а представете си, че не беше така.

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 622191d03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (54 гласа)

12.   Авторката: В написаното от номер 9 има доста голяма доза истина. Винаги съм се чудила защо постъпва така. Хубав и харесван мъж е. Умен е. Напоследък се поуспокоиха нещата(да чукна на дърво :) ) или поне не казва и прави нищо пред мен. Явно наистина трябва малко да "почеткаш" самочувствието на мъжа за да може ви е спокоен живота. Нима с нас жените не е така? !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 23 дни
hash: 67e90bd7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   ние с мъжа ми отначало се разбрахме за старите връзки дотук и тва е. някои път говоренето помага. и нещо друго към авторката що го лъжеш като резултата е същия в краина сметка пак скандал

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 2ae8d21d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От номер 9 : Трябва и двамата в една връзка да се чувстват сигурни в половинките си и в себе си - да се чувстват добре. Това е задължително условие за успеха на една връзка. А какъв по-приятен начин да го постигнем, от взаимни комплименти. Четкането е голяма работа - вярвайте ми! Няма да забравя едно момиче.. бяхме гаджета преди 8-9 години и продължи няколко месеца, а я помня и до днес. Това момиче се възхищаваше на такива супер дребни нещица в мен, какво съм направил или казал или... абе супер незначителни на пръв поглед. Тази девойка ме караше да се чувствам като Супермен. Супергорд и супервлюбен в нея. Такава беше нейната тайна - скоро го осъзнах. Може би го е правила без да съзнава какво точно прави. Тя четкаше моето его. А аз се чувствах уверен. Естествено, че това ме караше да се държа с нея по същия начин. Просто бяхме млади, направихме грешки и затова се разделихме, но иначе друга жена и досега не ме е карала да се чувствам така. А относно идеите на номер 10 и другите, които мислят като нея - ако не можеш да намериш за какво да похвалиш партньора ти, ако в него не намираш нищо хубаво и забележително, ако си толкова самонадеян, че е под достойнството ти да покажеш любовта си... ами за какво си губиш времето с този човек? ! Успех на всички.

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 2ae8d21d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Ааа.. и нещо друго да добавя. Няма мъж, който да не ревнува. Просто има жени, които знаят как да се държат с мъжете си, така че да държат дявола под контрол. Най-лесния начин съм описал по-горе. Това е поне което би направило мен щастлив и уверен. И бих дал всичко от себе си за човека, който ме кара да е чувствам така. Дано съветът ми е полезен на някого.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 22 дни
hash: 1e8c06f74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм с подобен човек и не е лесно, но се окроти след време.
Направила си грешката, че си споделила за бивши - това не се прави просто!!!
Жените никога не бива да говорим за бивши, а ти отгоре на всичко си казала, че си и изневерила - сега той с право вече се оглежда, щом си го правила - пак ще го сториш!!!
Съветвам те НИКОГА ДА НЕ ГО ЛЪЖЕШ. Всичките неща от компютъра си ги съхрани на външни носители и си ги скрий в някаква кутия, може да ги гледаш след 20 години. Не го провоцирай по никакъв начин...
След време ще се научи да ти има доверие. Моят човек е ужасен, но малко по малко го кротнах.
При мен е така, че той като младеж е ходил с обвързани мадами и е бил свидетел как се подиграват те на приятелите си - сега го е страх сам да не стане жертва на тип като себе си!
Престани да му разказваш и за мъжки приятели - кой какво казал и къде си била... така е по-добре.
След години, ще кротне, но условието е да не го лъжеш никога!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f3f1ca850e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз също имм подобен проблем и не знам как да постъпя... нямам право да излиам с познати мъже или приятели! Чувствам се виновна, че непрестанно трябва да искам позволения от приятеля си да изляза навън с приятелки и ако случайно тези приятелки са довели познати или техни гаджета и познати мъже- става страшно! Веднага започва да си мисли, че не го харесват и искат да ме сватосват с някой друг!!! За мен това поведение не е нормално и е принзак на ниска самооценка, самовлюбеност и нерелана представа за партньора и живота! Любовта е висша форма на обричане един на друг, но не и на БОЛЕЗНЕНО ОБСЕБВАНЕ И МАНИИ! СЪЖАЛЯВАМ, НО ТАКИВА ВРЪЗКИ РАНО ИЛИ КЪСНО ЗАВЪРШВАТ И ТО НЕ С ХЕПИ ЕНД! АЗ ВЕЧЕ СЕ ИЗМОРИХ ДОРИ ЗАПОЧНАХ ДА ПРИЛИЧАМ НА ПАРТНЬОРА СИ, КОЕТО Е УЖАСНО! НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЖИВЕЯ ТАКАМ ПОВЕЧЕ! ЛЮБОВТА НЕ Е РАВНА НА БОЛНА РЕВНОСТ! РАБЕРЕТЕ ГО! АКО РАЗГОВОРИТЕ И ОТКРИТОСТТА НЕ ПОМАГАТ, НИЩО НЯМА ДА ПОМОГНЕ....

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: af613cdf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Мила, имаш огромен и много сериозен проблем.
Ревността е ужасна, тежка и почти неизлечима психическа болест.
Описала си една типична история.
Да, мъжът е чудесен. Той е готов на всичко за теб, той иска най-доброто за теб.
Той иска....
Иска да съответстваш на неговите изкривени представи за човешки отношения.
И ще иска от теб все по-абсурдни неща и никога няма да е доволен, каквото и да направиш.
Просто защото такава му е болестта.
И ще те съсипе, задължително.

Това е като алкохолизма. Започва невинно, изглежда невиино, задълбочава се и.... знаеш последствията.
А ревността е много по-сериозно психично отклонение от алкохолизма.

Проблемът идва от това, че ти вече си влюбена в този мъж.
А той се чувства обвързан с теб.
И започва.... да ревнува.

Намери сили да го махнеш от живота си.
Непременно поговори за това поговори с жени, който имат ревниви съпрузи.
Ще чуеш история точно като твоята и продължението й.
Как никоя от тях не се е справила с този дребен наглед проблем, ревността на съпруга си.
Нека те ти кажат колко ужасно се чувстват, колко съжаляват, че не са се оттървали в самото начало.

А да, аз съм мъж, не ревнувам и не ме ревнуват :)
Но понавам хора пострадали тежко от тази уж невинна... ревност.

Бягай надалеч от този човек... докато още можеш.

Y D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e8788ff22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

19.   Аз ще ти кажа две неща:

1. Малките проблемчета преди брака се оказват ОГРОМЕН проблем после.
Ще ти дам примерна ситуация - цяла нощ не спала, заради бебето; цял ден чистила, готвила, кърмила, изцеждала, ставала на маймуна, той се връща и се почва разпита...

2. Никога не разказвай всичко. Това е пагубно за всяка връзка. Може да иска да знае, но никой мъж НЯМА нужда да знае. За това са майка ти, приятелки, дневник, сайтове.

И накрая, според мен, това НЕ е твоя мъж. Каквото и да ти говори, колкото и да се обичате (любовта си прави доста шеги). Да даваш отчети, обяснения, да си измисляш, само, за да заобиколиш поредната сводка, не води до нищо добро. Готин, свестен, умен, уверен, но не е за теб. Действай напред. Връзките трябва да са градивни, а не обяснителни, ако ме разбираш.

Другото, също важно е, неприкосновеността. Ако те уважава, ще я спазва. Ти си отделен, независим човек, който дори наказателно е защитен от навлизане в личната му територия. Ти си ти, не придатък на някой.

И накрая, за да не звуча, толкова песимистично, мисля че трябва да му кажеш, че ти тежи, мъчи и, че има проблем и да иде на психолог. Ако не иска, си направи изводите и действай напред. Поне да си знаеш с какво се захващаш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d10185c1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Браво на номер 18!!! Аз съм в същата ситуация и вече не мога да направя нищо, абсолютно нищо... започнах да се побърквам, не мога да спя, не мога да дишам, не мога да си върша работата качествено, не мога да съм щастлива.. Това не са признаците на щастливата любов! Ревността е пагубна за любовта и я убива, рано или късно. Това чувство не се лекува, и никога няма да се излекува! Болните мисли за притежание, не са признак за нищо добро! Не може човек, който твърди, че те обича да изпада в състояния на дива ярост да те обижда, недай си боже да те малтретира физически, да те кара да се чувстваш, като затворник, да те потиска, да те смазва да те обвинява за всичко, което е в болното му въображение. Аз съм с такъв човек до себе си, не сме женени, но май няма да стигнем и до брак, защото това няма да донесе щастие нито на мен нито на него. Такив ахора трябва да се лекуват, но никой мъж не би признмал че е болен, дори д апризнае той никога няма да отида на психолог. Сле дтази връзка аз определено имам нужда от терапия и разбиране... Толкова го обичам, но той никога няма да го разбере- никога!!!! :( примирих се с факта че на 31 ще си умра сама и няма да имам льбовта за която винаги съм мечтала, нито детето което бих искала да родя и д аотгледам.. просто съм мъртва отвътре... Мъртва... ето това може д адонесе ревността на хората, болка, болка и само болка... не знам дали съм била полезна на някой, дано всеки от Васм намери пътят към щастието, аз не мога да вървя повече... просто падам и край с мечтите ми....

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f29255707e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Здравей авторке, как си?
Пише ти една бивша ревнивка.
Когато бях на 17-18 започнах връзка с по-възрастен мъж.
Бях точно копие на твоят приятел - болезнена ревност, ровене, обвинения, той съответно послъгваше, което съответно ме изкарваше извън кожата ми.
Много се стараех да му вярвам - ама не можех. Не можех и да си обясня защо. Презирах се заради поведението си, чак се чудех как пък се извъдих такава параноичка?
И така около 5 години. Научих се да прикривам своите подозрения към него, но въпреки това те останаха.
След раздялата с този мъж имах други връзки - къде кратки, къде сериозни. Странно, но не ревнувах по този болен начин.
Дълго време не можах да си обясня защо така се получи в тази моя първа връзка.
Но наскоро си го обясних. Въпросният господин се свърза с мен. В рамките на 15 мин чат той се опита да ме изманипулира по 5-6 начина.
Инстинктивно аз започнах да изпитвам същото чувство на съмнение в него и в това което казва. Уж не е казал нищо особено, но червената лампичка в главата ми светна и отказа да загасне. Всяка негова дам бях склонна да подлагам на съмнение.
Тогава осъзнах какъв голям манипулатор е този човек и как аз съм била сляпа за манипулациите му. Удари ме като гръм. Той някак си все успяваше да ме убеди, че вината е изцяло моя, че аз съм болна от ревност.
Но фактите говорят - не съм пренесла този модел на ревност върху нито една следваща моя връзка.
Та този човек имаше един много голям талант - той успяваше да изкара най-лошото от хората. Това важи за кажи речи всички с които общува. Нали знаеш онзи начин по който децата опъват нервите на родителите си за да видят докъде могат да стигнат? Е той го владееше до съвършенство. Докато бяхме заедно аз се презирах съвсем открито, заради това в което се бях превърнала (ревнива, безволево, с липса на амбиция, смачкана от живота, подозрителна, отритната).
Иначе за цялата ни връзка не го хванах да ми изневерява или в нещо уличаващо конкретно. Но през цялото време знаех, че има нещо нередно. Години след това разбрах, че съм била права и в някои други мои подозрения спрямо него.
Не искам да кажа, че задължително ти предизвикваш проблема с ревността. Но ако наистина той е ревнив само към теб и не е е бил такъв в предишните си сериозни връзки - ами нещо не си пасвате като двойка, нищо, че по всички други параграфи сте отличници.
Успех ти пожелавам авторке и да си разрешиш проблема.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 08c5524d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Да ме ревнува мъж, който НЕ харесвам и ми е противен и безразличен, и ме дразни с присъствието си, общо взето мъж който няма никакъв шанс, мъж който НЕ ми харесва-е дразнещо и адски досадно, много досадноо.
Но мъж, който харесвам ако ме ревнува не е лошо. Но в нормални граници. Все пак доверието е много важно.
А връзка ако имаш, доверието е на първо място. И ревността трябва да я има в малка степен, колкото да ти доказва обичта си и че държи на теб.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5525efdc08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До авторката, можете ли да споделите какво се случи все пак. Знам, че е минало доста време от тогава, но все пак... Аз съм в същото положение, само дето стана нетърпимо и придружено с непрестенен психически тормоз, някакви изблици на ярост и заплахи срещу мен и срещу себе си да се самоубие. Не знам как да се измъкна от този ад.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 31d85c37ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   За тези, които още се двуомят как да постъпят, бих посъветвал да потърсят информация годишно
колко убити от съпрузите им жени има в БГ. В 100% от случаите причината е ревност.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 348e0e6446
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   номер 9 твоите думи са наистина стойностни. Моят приятел също ревнува понякога прекалено много, но интересното че ми харесва. Знам, че не е правилно както ми каза "недей дърпа дявола за опашката", обаче сякаш имам нужда да чуя, че ме ревнува. Разбира се, не му говоря за бивши, знае само за един от тях, но просто тогава се запознахме когато се разделях с бившия и още живяхме под един покрив с него. Аз знам че това е супер голяма грешка да искаш да си чесна и да споделиш за всичките си прегрешения, които си правила в миналоо на сегашния ти. Не си струва, освен ако нямаш излишни нерви и време. Но има моменти, малки моменти в които нещо ме подтиква / и аз не съм сигурна в себе си и недообичана от мама. А както някои знаят за това какъв е човек днес търси причина в детсвото с родителите си и предимно с майката/,та го подтиквам да ме изревнувам по моите си методи. В началото не знаех защо е такъв цупи се мълчи и ме кара да бъда виновна после разбирах защо се държи така и ми беше кофти. Сега знам кое след кое следва и просто като изревнува се наслаждам на чувството, сигурно изглежда ужасно. Но предимно както номер 9 каза му четкам егото, какво ти без никаква трудност намирам малки неща и жестове в него, които ме радвам много и му ги казвам и той - виждам го колко е щастлив.
Но си има нужда и от малко лютива чушка /ревността/, за да е по вкусно ястието.:)))Да вметна че и аз го ревнувам, а никога към никого не съм проявявала това. Не знам но сякаш по този начин се ценим повече взаимно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6fec206da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Начи първото - ревнивци не ти трябват - ревността е несигурност, слабост. Точно ревнивците най-много изневеряват и от двата пола - щото мислят, че и другите са като тях. Харабежен пич не ревнува, щото има по-важни неща в живота от турските сериали. Не съм се унижавал никога във връзка да ровя в личното пространство на други - мъж ли съм или "букова шума", както казваше баба ми... Тя една жена като те обича си личи, като спре, пак си личи - само че няма никога да ти го каже, щото маймуната и клона... Трябва ти да се усещаш. Ако те обича, ядове няма.

Второто - според мен е лоша идея да се говори за минали връзки с настоящия партньор, да споделяш за изневери, ето как си се опетлала "не спя с непознати", хайде, хайде, това ако го кажеш на мене ще се изсмея. Всеки е имал свалки, еднократен секс, авантюри, краставици на краставичаря ще продаваш...

Изобщо много фалшименто ви е целият цирк. Търкулнало се гърнето... Не хейтя, просто ме дразни как всичко може да е наред, но хората сами се прецакват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker