Живот заедно с възрастни родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живот заедно с възрастни родители
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1342 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 35 години, родителите ми са на 70 и 85. Предстои ми прибиране в София след дългогодишен живот в Германия. Имам спестени средства за закупуването на собствен апартамент и това ще бъде един от основните ми приоритети в първите месеци. През това време обаче, ще се наложи да живея в (родното ми) жилище на родителите ми. Не искам да избързвам с покупката, предпочитам да намеря нещо добро, което да ме удовлетворява, отколкото да се впускам в неизгодни сделки. Проблемът е, че дори контактуването с тях по телефона е стресово за мен, какво остава да живея с тях. Защо ли? Ще се опитам да обясня на базата на кратките периоди, когато съм бил с тях през отпуските.

- И двамата се опитват да ме контролират и да ми казват какво да правя. Месят се във всяко мое начинание. Какво да обличам, къде да ходя, с кого да се срещам, какво да ям, всичко... Аз естествено не им обръщам внимание, което е последвано от високо кръвно, истерии, изказвания от рода на (ще ме умориш, като умрем какво ще правиш и. т. н. ).
- Имат буквално архаични представи за живота. Пестят всяка стотинка, а пенсиите им са максимални и на двамата. Знаят моите финансови възможности, но ядат само боклуци, купуват боклуци, изобщо жилището е претъпкано с ненужни боклуци, които са табу и не могат да се изхвърлят понеже били "ценни".
- Постоянно ме злепоставят пред приятели и познати. Направо ме е срам да стоя с дуги хора в тяхно присъствие. Коментарите за мен са винаги негативни. Бил съм нескопосан, бил съм срамежлив, не съм можел да си намеря приятелка и. т. н.
- Когато решат нещо, съм "длъжен" да им помагам, независимо колко е безсмислено за мен. Трябвало да се прекопае градината на село например. Ако не ги закарам с колата и ако не им помагам, почват същите пристъпи на високо кръвно, сръдни и ревове до небето, как не съм им бил помагал, как те на тези години трябвало да вършат всичко и пр.
- Атмосферата в къщи е пенсионерски негативна. Говори се за болести, доктори, лекарства. Ако не участвам в тези разговори, автоматично съм лош син и не се интересувам от тях.
- Двамата имат абсолютна нетърпимост един към друг, прерастващи в постоянни скандали и викове, сърдене и пр. А са женени са от 45 години.

Кажете ми, как да подходя с тях през идните месеци? Имам чувството, че ще полудея още на първата седмица. Единствен син съм, няма как да ги оставя, родители са. Но имам и свой живот все пак...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: a64bddb8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Кратко, точно и ясно. Хващай си багажа и се омитай. С каквото можеш, с пари, с внимание, ако имат нужда и т.н, помагай! В никакъв случай да не живееш с такива хора, макар и твоите родители. Атмосферата ще те отрови, а в крайна сметка най-важното е жена да намериш и внуци да им направите :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ef7ba3a46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха, ми наеми си някоя евтина квартира. Или направо пусни обява из нета във фб и където се сетиш още днес, че си търсиш съквартиранти, защото нали казваш, че си в София и така да ти излезе по евтин наема. За няколко месеца ще олекнеш с малко пари, докато си харесаш апартамента, но няма да обеднееш и ще си спестиш нервите. Учудвам се, че не се сети сам за това, което ти написах.

Даже на вашите може изобщо да не им казваш, че си се прибрал. А чак като си вземеш собствения апартамент да им кажеш...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c8157fd3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Докато не си купиш жилище отиди под наем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b03b04d48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наеми си квартира, в близост до вашите. Под претекст, че ще имаш гости, работа и не искаш да ги натоварваш.
Всеки ден отделяй време, за да отидеш, да поговорите, да хапнеш с тях, да почувстват, че ги обичаш.
Ако трябва да прикопаеш градинката - ами прикопаеш я. Безплатен фитнес, няма всеки ден да те нараня я.
Помни, че те обичат. Просто не те разбират. Точно както и ние не разбираме тях.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6a1034eb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Твоята работа е - хем сърби, хем боли!? Хем искаш да живееш при тях, хем те те побърквали!? Като имаш пари, заживей няколко месеца в хотел, или в квартира, така живеят хиляди други. Ако жилището им е голямо, купи им една удобна за тях гарсониера, пращай ги там и си ремонтирай по голямото жилище. Проблемът ти е много лесно разрешим.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 24c08f06ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Имах същия проблем.

Тва, че били родители, син дето трябва да се грижи.. тъпотии. Родили са те за да ги гледаш тях или какво?

Теле от крава не бозае. Ако искат да се грижат за тях - в дом за стари хора.

Какво направих:

Подходих твърдо - дето се вика с техните камъни по техните глави.

"Ще ни умориш" - "И после какво? Само се издържам не ми трябвате"

"Не можеш да си намериш жена" - " никоя жена не иска да живее с мен заради вас"

"ела на село да копаме" - "има автобус, наемете мангали да ви копат, аз земя нямам"

"ние сме ти родители. Длъжен си... " - "не съм ви молил да ме раждате... ".

Като почнеха да се карат давах на единия нож, а на другия точилка и им казвах да се разберат като мъже.

Не беше лесно.

Имаше припадъци, викаха бърза помощ, оплакваха се на комшиите, но аз излязох по-курназ.

Сега са кротки като агънца, а ако някой случайно ми повиши той крещя като обезумял ;)

Успех и кураж!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 996807d19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В никакъв начин не ходи при тях да живееш. Аз съм на 33, майка ми на 60, поради мой бъдещ развод ще отида да живея при нея, но е супер разбран и ненатрапчив човек. Родителите ти са ужасни, имате огромна разлика, сигурен ли си, че са ти биологични? Иначе наеми си квартира, има евтини хотели или остани в Германия, отсега спестявай за болногледач или хоспис, че тешко ти!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f851178f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Типична родна картинка! Те няма да се променят на йота. Връщаш се, казваш им, че докато си намериш жилище, ще живееш при тях, но при ясни условия. Ако не - излизаш на квартира. Иначе рискуваш да се скапеш психически. Ще ти е нужен кураж и здравословен егоизъм, който си е честа грижа за себе си - ти си най-важен, това е!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 54f2b34381
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Родителите няма да се променят. Може би е по-добре да живееш другаде. Има ефтини хотели. Да влизаш в конфликт е неуместно защото в подобен сблъсък няма победители.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5cc6ad7859
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво налага да живееш при тях? Вземи си квартира, хотел, палатка, оправяй се. Те също не са ти длъжни на 35 години да те приемат в къщата си. Нали можеш да се оправяш сам. Оправяй се де. Но ако отидеш при тях, имай предвид, че това е техния дом. Както ти ще искаш да те зачитат после в твоето собствено жилище, така и ти ще се наложи да ги зачиташ.

Предлагам ти, независимо от това, къде ще живееш, следното. Покани ги на вечеря някъде. Извади един списък с нещата, които те дразнят. И им кажи: "Майко, татко, вие сте мои родители и винаги ще бъдете. Изгледахте ме, дадохте ми най-доброто, което имахте. Благодарен съм ви. Сега вече съм голям човек. Вече сам решавам: (тук идва списъкът - как да се обличам, за какво да си харча парите, с коя жена да бъда и прочее). Знам, че искате да ме съветвате с най-добри намерения, но сега аз нося отговорност за себе си и ще си я понеса ако взема грешно решение. Айде сега наздраве".

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dd8c4fb791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако бях на твое място щях да си наема хотел за известно време, докато успея да намеря подходящо жилище за под наем. Като не бих им давала големи обяснения къде живея и т. н.

Помагай им, но се опитай да се дистанцираш емоционално от ситуацията, до колкото ти е възможно.

Нормално е различните поколения да реагират по различен начин. Но нищо не пречи да поставиш ясни граници, че твоя живот си е твой и ще си го живееш, както на теб ти харесва, а не както на тях. Бъди сериозен и убедителен!

Бих направила опит да ги изпратя на почивка - напр. санаториум и през това време малко да изчистя апартамента от различни глупости и да заредя хладилника с хубава и здравословна храна.

Помагай им, но не се впрягай излишно.

Успех!

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: daeec131f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да живееш при тях ще ти бъде трудно, накрая ще купиш просто някакъв апартамент да се махнеш от тях. Не се опитвай да ги промениш, нито да водиш война с тях, съгласявай се на думи пък си прави каквото искаш. Гледай да не се караш с тях, да не ти тежи някой ден като ги няма вече. Имаш ли приятел при който да останеш, ще му даваш някой лев или други роднини? В тази градина за прекопаване няма ли къща? Може да си купиш някое малко апартаментче, а част от парите да спестиш, както някой вече спомена - апартамента на родителите ти ще остане за теб

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 30856cc60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Н6това по принцип работи, обаче рано или късно ще те загризе съвестта. По - добре да им покаже автора, че не е дете и сам взима решение в живота си. Може спокойно да им каже, че не иска да живее с тях, защото не иска да им докара инфаркт и да се чувства виновен цял живот после.
Винаги манипулация та печели пред грубата сила в дългосрочен план

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker