Чия е вината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чия е вината
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1958 пъти
Здравейте на всички. Ще ви занимая със скучната си и банална история, но се чувствам в безизходица и няма на кого да споделя. Преди 5 години се запознах с мъжа си, влюбихме се и създадохме семейство. Имаме заедно една дъщеря и споделяме заедно отглеждането и на първата ми дъщеря от предишен брак. Мъжа ми не е лош човек, отговорен е, обича децата и мога да разчитам на него. След раждането на най малката щерка решихме да купим апартамент, за да оставим нещо след време на децата. Той не искаше ипотечен кредит, но щяхме да го изтеглим в името на целта. За да не го товаря психически предложих гениалната идея да се преместим в пустеещия (сиреч необитаем ) негов апартамент в провинцията, близо до София и със по скромен заем да го ремонтираме и обзаведем по наш вкус. Разбира се той веднага се съгласили и вече сме тук от година и уж всичко е наред. Обаче аз се чувствам сама тук, не познавам почти никого, не харесвам групичките налудничави мамчета, които цял ден сноват из града и разговарят само за памперси и мокри кърпички.
Сякаш откакто дойдохме тук всичко се срина. Имахме много конфликти покрай ремонта, той нон стоп работи и аз съм почти непрекъснато сама. Да, да... , ще скочат мъжорята да го защитават как той клетият работи, пък аз недоволствам. Но картинката е друга. Той не отделя никакво време за нас, не играе с малката, не споделя нищо с мен, по цял ден го няма, а дори да е вкъщи е все едно. Не помага с децата, не общуваме много, темите му за разговор са работа и сметки. Въобще пълна трагедия, или е изморен или му е натоварено, или пък го дразня Ми почна да куца и секса. Неинициативен, монотонен, интертен. Чака на мен, а ако той почне нещо кара директно, без загрявка. Ами след безкрайни опити да поддържам поне секса ба ниво, познайте- отебала съм го. Не го закачам, не нахалствам, пасувам напълно. Чакам да си мръдне пръста, обаче и той ме отебава.
Днес му казах стига си получавал, почни да даваш, за да изискваш. И той ми отвърна със същото.
За да добиете представа ще дам един обичаен ден за пример :
Ставам сутринта подготвям голямата дъщеря за училище, междувременно малката е будна оправям и нея. Карам ги заедно, защото господина спи и не му се става. Връщам се и почвам да чистя, оправям и готвя. Човека си става яде, отива на фитнес, после върши нещо ако има задачи, спи, че да навакса и през тва време аз прибирам детето от училището, понагам с домашни и се грижа и за бебето. Ако благоволи и успее вечер ме отменя за храненето и приспиването.
Предпочита спането и фитнеса пред нас, сякаш живеем в съвършено различни светове. Аз удобна миячка, перачка и готвачка, той работещ спортяга, който е над нещата, с тежки ангажименти, който остава неразбран....
Аз ли очаквам много или той нещо не е на ред...? !
Не мисля за изневяра, нито да го подменям с друг, защото знам че всеки човек поставен в такава ситуация става монотонен спрямо началото на връзката, реалистка съм.
Представям си се да остарея с него, но кажете дами вие вкъщи така ли жиеете с мъжете си? Те само работят и все са изморени, а вие не сте? С нищо не помагат, а в малкото си свободно време предпочитат сън и фитнеса пред вас и децата?
Сякаш живеете със съквартирант, на който чистите у готвите, а той се радва от време на време на децата и периодично гледате по някой филм заедно, колкото да не се забравите покрай всички задължения...?
Стана дълго, извинявам се ако съм отегчила някого. За който таьи ситуация е сходна и е намерил/а решение нека сподели. Ще ми бъде интересно да прочета как се справяте вие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 69910ad532
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямаш си на идея колко много жени сме на твоето място.
В социалните мрежи слагаме снимка на сплотеното неразделно семейство, а всъщност едва се търпим.
Заедно сме за да не разочароваме и притесним роднините, да не ни съжаляват съседите и най-важното-да не отпаднем победени във войната за най-щастливо семейство която всички водят.
Не се ядосвай а свикни да бъдеш щастлива сама с малките ти ангелчета.
Не се сравнявай с това което другииге показват, защото в повечето случаи е лъжа

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 35997fa11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжка гледна точка - от това, което си написала излиза, че мъжа ти само спи и ходи на фитнес. Писала си и че работи, обаче го пропускаш в описанието на деня ви.
Ако ти се оправяш с децата сутрин, а той - вечер - не виждам какъв е проблема - все пак той сигурно работи поне 8 часа и вероятно пътува към и от работата поне още час.

Ако при това положение му мрънкаш постоянно - нищо чудно, че те е отебал. Вземи се в ръце, да не останеш без семейство.
Не си ти слугата в семейството. Той е.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 78773c24ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз да попитам, понеже не става ясно... Вие изобщо седнахте ли да обсъдите нещата? Най-важното нещо в едно семейство е комуникацията и под комуникация нямам предвид да си хвърляте взаимно обвинения ("ти само получаваш, а не даваш"), а да си дадете сметка за причината и да потърсите решението.
От километри си личи, че вие реално нямате време само за вас, потънали сте в една рутина, която би отегчила всеки на ваше място. Седнете и си измислете две или три неща, които да правите САМО двамата (включително без децата) - например можете да започнете от това да приготвяте вечерята заедно, да излизате на разходка вечер само двамата, да отидете до съседен град заедно и прочие. Просто да разнообразите малко ежедневието. Не казвам, че това ще оправи напълно нещата, но е едно добро начало да започнете отново да споделяте един с друг и да подобрите комуникацията. Оттам нататък сами ще усетите как нещата могат да станат още по-добри.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3be5ce2a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Звучиш като поредната отчаяна съпруга която вместо мъж има голямо егоистично дете и се гърби да поема по голямата част от семейните отговорности. Ако чакаш медал едва ли ще получиш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cc1641e12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2-, не очаквам мнение от мъж, което да бъде различно от твоето.
Няма го в описанието на деня, защото сам се е изключил. Работи -да, но също и аз.
Жалко е, че така разсъждават мъжете, не го виждам като роб, а като използвач.
Колкото до помощта за децата, прощавай, не си разбрал. Не само, че не ги оправя всяка вечер, а дори и когато е вкъщи не идка. Помощта му по скоро клони към нулата.
Ако не се разбира, аз не искам помощ с домакинството, а човек с който да си кажа две приказки вечер, който ме трае като теле и желае да прекара общо време с мен.
Отебала съм го аз и ще чакам да потърси сам, това което няма да му предоставям докато не си оправи отношението.
Колкото до разговорите, много много пъти сме говорили за това, той отрича да вижда проблем и си продължава по същия начин.
Авторката.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 475e85d4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако сте се разделили на "мъж и жена", той има физическата и психическата нагласа да носи парите вкъщи, да ви плаща сметките и т. н. неща, а ти да се занимаваш с домакинството и децата, нормално е да мисли по този начин. Правилно или не, това всеки си преценява. Ако не сте се разделили, децата на училище/ясла, отиваш и ти да работиш по 8 часа на ден и си разделяте задълженията. Тогава имаш право да мрънкаш, че не е свършил еди какво си, че не отделя време. Искам след 8 часа някъде на работа, ама не да пушиш цигарки с кафенце или да цъкаш на компа, да видя в какво настроение ще си за всички неща, за които той не е(с уговорката, че не защитавам него конкретно, а това, че който и да е и да работи и да се прибере уморен, няма да му е до някои работи).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b2d2877342
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, знам, че жените все искате да говорим, но не ви минава през ума, че ние релаксираме, мълчейки. За нас разговорите са натоварващи. Това една жена не може да го разбере, както и ние разбираме смисъла на празните приказки. Ние по природа сме по-практични и не хабим енергия за нещо, което няма практическа полза. Не казвам, че това е лошо или хубаво, а просто, че сме различни в това отношение и затова все има някакви такива сръдни.

Това за разговорите, за гледането на децата прочети горния коментар. Има много стабилна логика. Не твърдя, че мъжа ти е прав или е крив, въпрос на субективно мнение е, но съм убеден, че си мисли същото. Повечето мъже си го мислим така, вкл. и аз едно време.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9f1ff550d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не пишеш защо се разпадна предишният ти брак? Може би има връзка,

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7a50c474a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   М52: Ще ти разкажа една истинска история... моята история. Живях по подобен начин, без да помагам в къщи и не обръщах голямо внимание на съпругата си.... към то 22 години! Основното ми занимание беше да работа и да изкарвам пари!!! , които пари харчех със семейството си (нямам и не съм имал странични похождения). Цената на парите беше моето отсъствие от семейството ми. Вярно е, че можехме да си позволим 3-4 почивки в годината, две екскурзии в чужбина, облекло, храна, синът ми завърши частно училище, две жилища и т. н., но е и вярно, че съпругата ми поемаше цялата семейна организация и стоеше плътно зад гърба ми. В нейните представи аз трябва да осигурявам финансово семейството, аз трябваше да си идвам към 17 часа, да готвя пера и чистя наравно с нея, да правим 3-4 пъти в седмицата секс, да отделям максимално време на децата и на нея, разговори кино, вечери, да помагам на моите и на неините родители чисто физически ( лозе, животнни... работа на село). Нейните представи не се покриха с реалността... с изключение на финансовата осигуреност. За да постигна тази осигуреност с пари, аз работех, работех и работех.... и бях изморен и изнервен от всичко. Тя, съпругата ми поемаше товара в семейството и се опитваше да ми каже какво и тежи, но МЪЖ ОТ НАМЕЦИ НЕ РАЗБИРА, мъжът разбира от ясно поставени ребром факти!!! Ако можеш да преживееш неговото "отсъствие" от семейния живот и прецениш, че цената която ТИ "плащаш" си заслужава, остани с него, и обратното, ако сметнеш, че "плащаш" повече от колкото получаваш... пътят е ясен. Не си търси любовник, който да те разбира и да те обгрижва сексуално... да запълни твоите липси от семейния живот! Това ще ти създаде големи проблеми!!! С извинение за циничния цитат... "Ебачи много, съпрузи малко". Ако смяташ, че ще намериш съпруг, който да изпълнява всичките твои изиисквания ( дори само да разговаря с теб) и ще обгрижва максимум семейството финансово максимално... такъв индивид изключително рядко се среща, той е определено над 50. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b247438f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами напусни го, та да те видя с две деца от различни мъже. Ти, жено въобще помисли ли добре с главата си?!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b247438f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   ОК и каква ти е алтернативата? Напускаш го и оставаш сама с две деца от различни мъже? Да ти кажа, няма да има трети. Престанете с тия претенции бе...спрете Диема фемили, вредна е за здравето. Запомнете, това във филмите не се случва в реалния живот.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b247438f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   хаха, не щяла да го подменя с друг. И да искаш, няма да се намери такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80ce585498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз не разбрах ти ходиш ли на работа или не. Ако си в майчинство или не ходиш на работа, напълно нормално е ти да се грижиш основно за домакинството при положение, че мъжът ти работи. Ако и двамата работите, трябва да си поделите някак задълженията. Друг е въпроса, ако изобщо не му се говори с теб. Тогава, според мен причините са други и нещо сериозно куца. Много показателно е как прекарвате почивните си дни. Има много двойки и семейства, които се виждат само вечер, а през останалото време са в тотално различни посоки. Такива, според мен са просто съквартиранти с общи деца и нищо повече.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dba88d4e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами късмет с гадната ситуация... Когато хората не се обичат, с времето спират да се уважават, а като стане и това... Говори с него, ако наистина не те ебава за човек, ти си знаеш. Кофти работа. Имаш деца, мисли и за тях, но- това е твоят живот, а той е само един. Пак ти казвам, говори с него и се опитай да разбереш дали си струва(дали те обича) успех.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: aac235390f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Е, сега разбирате ли драги жени, защо мъжете бягат от разведени с деца?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 864326b24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм номер 2. Ако не си давате взаимно любов и секс - единия от вас ще го намери другаде. Просто го имай предвид. Тогава и двамата ще си вършите цялата домакинска работа сами в допълнение на другата работа, дето е за пари.

Тази тема ми е много близка до личния минал опит. Не знам дали при вас е както при нас, но изглежда, че сте се запътили в същата посока.
Дано не съм прав.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d3767544ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако един мъж не иска секс от една жена то причината не е в него. ;)

От там и всичките ти претенции да бил "пълноценен съпруг" увисват.

Бас държа, че и 24 часа на ден да отделя само на теб и децата, тоест неговото и това на другия пак няма да си доволна. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1a7d9a56d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Още 1 мнение от мъж:
Номер 3 е много права - комуникация му е майката. Имаме доста проблеми във връзката си с жената, повечето сме ги оправяли, като ги осъзнаем с един хубав разговор. Разбира се, след това затвърждаваме помирението и с 1 здрав секс. Не ми е проблем да призная, че разсъждавайки като мъж, не съм разбирал къде е проблема и не веднъж и дваж съм се държал дори грубо, повишавал съм тон, прекъсвал съм я, отебавал съм я. Но в 1 момент ми светва една лампичка и правя всичко възможно да стигнем до разговор - там си налагам да съм спокоен и да я изслушам, а тя е интелегентно момиче, което има желание да обясни ситуацията. И обикновенно аз с ужас осъзнавам, че тя е права и съм сгафил много с нещо, което за мен е толкова незначително, че съм го забравил. Научих се да се въздържам от скандали и да я изслушвам, за да стигнем до решаване на проблема. Не казвам, че сме решили всичките си проблеми, достатъчно динамичен е живота ни и ежедневно сме изправяни пред нови предизвикателства, но се справяме. Това обаче не значи, че само аз полагам усилия - тя също го прави. Моя съвет към авторката: не го отебавай, положи някакви усилия, направи опит за разговор, ако не поддава - не се отказвай. При мен се е случвало да стигаме дори и до секс, без да сме говорили и без да сме се оправили, но в идните дни някак от само себе си потръгват нещата и самият аз подемах разговор с голямо желание да я изслушам, и естествено да се извиня (а понякога и тя се е извинявала, защото е осъзнавала, че и тя е сгафила). Което неминуемо е довеждало до още секс. Хаха И така до следващите проблеми, и следващите разговори, и следващия секс, и т. н., и т. н. Кръговрата на живота... :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d9ecb1d03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Авторке нали виждаш настроенията в темата? Това е Български Манталитет. Не очаквай нещо различно. В България са само "мачовци", без пари и възпитание! Ако ще го сменяш този, съвета ми е първо бягай някъде далеч от тук.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b2d2877342
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   19, а какъв трябва да е манталитета? Мъжа да работи, да чисти, готви и гледа децата, а жената по цял ден да ходи на маникюр, педикюр и коафьор? Каквито мъжете, такива жените. Не ми изкарвай нещата, че вие сте ангели, а видите ли мъжете са виновни за всичко по дефолт.

Връзката винаги се състои от двама. Не го забравяйте това. Най-лесно е да кажеш "аз ставам, обаче всички мъже не стават", но дали?

Тук е лесно да се застъпиш за авторката, но не можеш да чуеш и гледната точка на мъжа ѝ. Интересно той по какъв начин би представил нещата. Не бързай със заключенията.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 237e89d913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   С деца от различни мъже си намерих нов.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 340ecc2094
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   21 - ти си от изключенията - а ще родиш ли 3то от третия?!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f5f4de0bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Намерила си добър човек, да ти гледа детето-знай си мястото и не се оплаквай от глупости.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2fd1c92802
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Стига бе хора, наистина ли мислите, че проблемът на авторката, е че мъжът й не помага в домакинството?
И това ли е семейство - мъжът носи пари, жената е обслужващ персонал? А емоционалната връзка? Толкова ли е трудно да сядаме вечер заедно на масата, да изключим телевизора и да се видим, да си поговорим. Вечерта да се прегърнем и целунем, да сме нежни един към друг, дори да сме уморени за нещо повече. От време на време да отскачаме до съседнен град, да се разходим и да хапнем навън. От време на време да оставяме децата и да прекарваме уикенд насаме. Не е въпроса кой мие чиниите, а да участваме в ежедневието на семейството, да имаме общи преживявания.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dea1134f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Тая па намерила, та премерила. Намерила мъж да я вземе с дете, да и го издържа, без тя да ходи на работа, че и защо не и обръщал внимание и не гледал децата. Ами защо не се размените? Ти изарвай кинти за четирима, пък той само да гледа децата и да реве, че след работа не помагаш, а?

Ти се благодари, че въобще някой те е взел с дете, че и на работа не те праща. Хем децата да ви издържат, хем на работа да не ходите, хем да се бъхти по 8 часа, че и като се прибере вечер и сили за внимание да има, за домакинската работа и децата да помага. А ти къде си в цялата схема? Да красиш дома ли?

Единия изкарва кинти вкл. и за твоето дете, другия върти дома и децата, вижда ми се справедливо. Не ми сравнявайте домакинските задължения с работа. Вкъщи колкото и да е трудно, не е като да ти виси на главата шеф по цял ден. После човек има нужда да разпусне, не като се прибере, да върти и къщата.

Като искаш да си поделяте домакинската работа, ходи и ти на работа 8 часа, дай децата на ясла/градина/училище и после като се приберете вкъщи вечер, ще си делите цялата къщна работа.

Сега ще ме оплюят всички жени, но мислите ли, че ставате леко нахални? Като искате равенство, държте се като равни и при изкарване на пари и работата, а само по отношение на правата.


Ако ревяхте и за задълженията, колкото за правата, равни нямаше да имате. Подозирам, че и на първия ти мъж, му е писнало само да дава и да се изисква от него, а в замяна да не получава нищо.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 292c94dc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Модетаторите, публикувате мнения на хора директно употребяващи обидни думи като „свине и говеда ”, а моят пост, в които сравних побеснелите, но самотни мъже в сайта ви, с друг вид домашно животно, беше изтрит.
Както и да е, не виждам връзката между проблемите в брака и предишен такъв. При все, че само двама трима от коментиращите успяха да вникнат в проблема ми даже не виждам смисъл да се дискутира. Щом ревяща жена за любовника си получава повече разбиране -елате да ме застреляте.
Ще взема да преосмисля отношението към мъжа ми, не ходя отдавна по срещи и не знаех докъде е изпаднал българина.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4b7869f3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ооо, авторке, авторке....
Кой плаща за чуждото дете? Мъжът ти, нали? Не стига че му плаща, ами и да го води и на училище, това искаш ти! Не е длъжен, освен това сигурно едва го понася и предпочита да мълчи и да се дистанцира от вас, вместо да прави скандал, обаче ти продължаваш да му навираш детето си и да му натякваш да се занимава с това. Ако те зареже, друг едва ли ще има, никой нормален човек не иска да гледа чужди деца, особено ако са две.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker