По темата с програмистите. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

По темата с програмистите.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1937 пъти
Живея в САЩ от 6 години и работя в една от големите софтуерни фирми, почти всичките ми колеги са мъже - азиатци, основно корейци и индийци, тук-таме има някоя жена - и те повечето са азиатки, корейки и японки. Има и някои чернокожи за цвят. Истината е, че повечето сме самотни и денят ни преминава пред компютъра в писане на код. Рядко си говорим за нещо друго освен компютри. И досега се бях замислял за това, но напоследък ми става много тежко. Не мога повече така! Нямам гадже и съм заобиколен от хора които наистина са като калкулатори. Не издържам! Искам да започна нов живот с нормална професия която няма да ме превърне в калкулатор!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 35ea4c43f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помисли за начин да си изкарваш хляба, хем използвайки професионалните си умения, хем да е по-забавна работа, даваща възможност да общуваш с нещо различно от калкулатор.

Примерно направи някакъв свой забавен сайт. Другия вариант е да работиш от разстояние и да живееш в някоя екзотична страна и в свободносто си време да общуваш с местните. Третия е да събереш пари, за да живееш известно време и да запишеш някаква различна специалност, може и задочно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8648b6f768
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са някакви провокативни теми към програмистите. Хора като хора, просто изкарват повече!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fbf174ca81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отиди във фирма, където има и криейтив екип, на обяд и вечер общувай с артистичните хора. Можеш да пробваш да се договориш за по-къс работен ден или да правиш почивка в сряда (да цепиш седмицата на две), срещу по-малка заплата, но ще имаш повече време за разтуха, разходка из природата, спорт, хоби и каквото ти хрумне, което те зарежда с енергия и приятни емоции...
И не бъди стиснат и оптимизиращ, по мои наблюдения в един момент започвате да сте много критични към другите, защото несъвършенството започва да ви дразни. Разделих се с последния програмист, с когото съм имала връзка, когато ми каза, че ще ме научи на по-добър начин за рязане на домат (не беше психар, той готвеше), но това е абсурно, аз съм човек, а не нещо си там за оптимизация. Не съм се разделила с лошо с него, просто му казах, че сме несъвместими. Ако го бях накарала да се променя в моя посока, изпадах в логически абсурд, тъй като причина за раздялата е да не се опитва да променя мен. Демек, пробвай да оптимизираш себе си.
От предния програмист вече бях лепнала самата аз този стремеж към перфекционизъм и съм се хващала да броя колко стъпки спестявам, ако мина не по средата на коридора, а по диагонал...
Другият проблем е, че прекалената логика ви пречи да сте емоционални, пък и го смятате за гордост, а емоцията за слабост. А емоцията е това, което ни прави щастливи (и хора). Можеш да започнеш да четеш книги, където се описват по-емоционални събития, и да изучаваш хората и душите им. За да се отърся от нарцисизма си боядисах хола в розово, и започнах да купувам само розови предмети, дрехи, но все пак аз съм жена, можеш да пробваш да зарадваш колегите си с нов розов пуловер. Надявам се да съм ти била от поза с нещо.
И музиката, не наблюдавам музикалност у вас, по-скоро я ползвате като пореден начин да покажете на света колко сте велики, че слушате дадено нещо, а не да вниквате в душата на изпълнителите и да усещате чувствата им. При теб може да не е така, не обобщавам, само казвам какви са моите дългогодишни отношения с програмисти. Иначе на мен сте ми интересни за разговор и предпочитам да ми говорят за голямата депресия, отколкото за времето. Онзи ден ми хрумна нещо, всички от гимназията, които слушаха Джон Бон Джови сега са със семейства, деца, всички, които имахме по-елитарен вкус и смятахме предното за боза, сега сме сами.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 17927396d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   'всички от гимназията, които слушаха Джон Бон Джови сега са със семейства, деца, всички, които имахме по-елитарен вкус и смятахме предното за боза, сега сме сами. ' - нормално, плевелите и паразите се размножават най - бързо и лесно, основен приоритет им е, често и единствен.
Жена съм. Също смятам, че темата е провокация към програмистите въпреки, че не ми пука за програмистите, които според мен са умни, но само в сферата си, иначе повечето от тях са доста ограничени - не са емоционално и социално интелигентни, някои от тях доста се озлобяват от този факт осъзнавайки го и стават още по - нежелана компания от хора непрограмисти.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2735e0897e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   В САЩ е особено зле положението, факт. Програмист съм в българска фирма и 2 пъти съм бил на командировка в САЩ (San Jose.. известно повече като Man Jose, заради това че е пълно с програмисти-мъже). Там положението е пълен шит, депресирам се доста като съм командировка там. Тук поне с колегите се събираме да пием по бира и си говорим за някакви други неща (коли и тук-таме нещо за жени). Но като цяло и тук е зле за програмистите.

Номер 2 не е съвсем прав, че сме "хора като хора". Голяма част от нас са самотни комплексари, особено по-хардкор програмистите. Понеже пиша на С и асемблер (драйвери за линукс ядрото) знам за какъв аутизъм става въпрос. Програмистите на уеб езиците са малко по-добре, защото им се налага да общуват и с по-арт хора (дизайнерите) понякога. Най-зле са на ниско ниво програмистите...

И аз постоянно си мисля с какво друго да се захвана, но истината е, че няма друга работа дето да може за 8 часа пред компютъра да ми доставя тези пари. НО пък много се осакатявам социално. Не знам, положението ене е добре.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cc7e892716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо трябва да се обижда Бон Джоуви? Аз съм жена, математик, не съм омъжена и се кефя на макс на Livin' on a Prayer и You Give Love a Bad Name и др. :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ffebf35504
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На колко години си не каза - това е най-важното. Ако си под 30 какво се оплакваш? Ще поработиш 3-4 години и ще натрупаш пачка. После няма нужда да сменяш професията, а само фирмата. Ходи на екскурзии в Беларус през отпуските и бързо ще намериш жена. Подчертавам Беларус, а не Украйна или Русия и казвам отпуски и екскурзии. Сигурно няма да стане от раз на 3-тия ден. Първия път само ще добиеш представа и може да се запознаеш с някой(я) местен. Не става въпрос за любопитство, но какви пари вземаш грубо. Или по-точно по колко можеш да пестиш без да стягаш колана? Въпросът е дотолкова да разбера дали не работиш като роб някъде и хем затворен живот хем и нищо особено като натрупване.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d78cfc787b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само погледни съседната тема: http://spodeli.net/1/story-136005.html и ми кажи как очакваш да общувате нормално като самите вие имате такова мнение за себе си? Нито сте емоционално осакатени, нито сте социални инвалиди. Просто недоумявам, наистина. Хайде горе главата!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1779d8944b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Виждам, че тук има някой, който много завижда на програмистите, и много ги мрази. Поредната тема, представяща ги като самотни загубеняци. Ами не, не са загубеняци, не са самотници без гаджета и социални контакти. Стига измислици, на които не се хваща никой!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f2e09a3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно такива са програмистите-не им се ходи никъде, домошари са, живеят във виртуалната реалност, дори и на безплатни концерти и церемонии не им се ходи-просто са се отдали изцяло на работата, за да се представят пред шефовете си възможно най-добре, иначе няма да получат премиални! Явно и за родители не стават, камо ли за съпрузи! Преди няколко дни имаше една тема за програмистите-потърсете я и вижте една жена какво е преживяла с такъв съпруг-домашното насилие е било ежедневие ва нея, затова се развела с него, а и я е ревнувал, а и е бил стиснат-така че ми е ясно що за птици са програмистите!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be70b558fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Тук вече започнаха да се пускат теми, с които да се обсъждат други теми. Мисля, че това е много неподходящо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 47917dc528
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В България, ми се струва, че не е чак толкова зле положението. Работя в софтуерна фирма и мисля, че в по-големите фирми отношението мъже/жени е в рамките на 60/40. Т. е. в общи линии, който не е искал, не си е намерил половинка от своята или друга фирма (понеже и сравнително лесно може да се сменят компаниите).
Че си имат странности програмистите е факт. Не са толкова много хората, които ще се навиват да работят за толкова много пари. Би следвало да има някаква разлика.
За клишетата изказани по-горе, пак мога да кажа - това е генерализране. Има всякакви хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0e8fd9e1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Познавам много хора от ИТ сферата без аз самата да съм от нея. Повечето са супер печени. Обикалят сред природата, по събития и по света. Катерят и т. н. Всъщност са много общителни. Някои имат семейства, други не. Също като при другите професии.
Говоря за България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker