Добра идея ли е да тичам в голямото и да не харча повече от 1лев на ден за храна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Добра идея ли е да тичам в голямото и да не харча повече от 1лев на ден за храна?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1470 пъти
Какво ще кажете. Смятам да почна нещо като режим. Аз съм момиче на 13 и съм 161см на 53кг. Мисля че е добра идея вместо да правя филми с разни диети, режими на хранене и всякакви глупости просто всеки ден вместо 2 сандвича, чипс, шоколад и още няколко "вкусотийки" да почна да ям малко по здравословно. И също така вместо да се разкарвам (за още храна до близките магазини до училище) да тичам в училище. Какво ще кажете? Дайте съвет за още някое допълнение към тази "диета"/"режим"? Няма да има последствия нали???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: f3081e450d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ходи два пъти седмично на фитнес, евтин, тренирай с тежести каквито можеш. Няма да направиш мускули, спокойно. Обаче ще се стегнеш, ще си изгориш тлъстините и ще забързаш метаболизма си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dc1e385cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   След дълги години липса на закуска и заменянето ѝ с кафе, всъщност започнах да имам проблеми със стомаха. Не е било умишлено, не е било диета, но лекарят ми ми каза, че е хубаво час след ставане, да се хапне нещо леко. Няма лошо, че искаш да се храниш здравословно, но идеята е все пак да се храниш. Приготвяй си храна от вкъщи и си я носи в училище. Не гладувай. След часовете може да потичаш в двора и да се прибереш. Не се увличай твърде много, защото килограмите са ти в нормата, недей да слабееш. Не е здравословно да си твърде слаб (подчертавам: здравословно). Няма да има последствия, ако си разумна. Все още растеш, трябва да се храниш правилно и трябва да си набавяш всички нужни хранителни вещества. Спортувай, избягвай храни тип deep fry и полуфабрикатите, не гладувай и всичко ще е наред със здравето ти.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9bf758c89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   15-20 минути тичане е недостатъчно, ако искаш да отслабнеш (споменаваш диети по-нагоре). Опитай да не харчиш пари за храна, а да си носиш от вкъщи и след/преди училище (не знам каква смяна си) да тичаш. Повечето деца се хранят по-здравословно, когато ядат само храната, която родителите им купуват (има изключения, разбира се). Аз на твоята възраст си режех моркови и краставици, сварявах си по едно яйце или си взимах просто една ябълка, и си решавах проблема в яденето в училище. :)
Пак казвам, 20 минути не са достатъчно, но и да започнеш, най-вероятно няма да продължиш да го правиш особено дълго. Потенето, въпросите "Защо?" и т.н. на съучениците ти и крайно променливото време в тази част от годината ще те спънат по някое време (съмнява ме да тичаш по коридорите).
Успех, надявам се да намериш начин да постигнеш целта си! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 09fd877757
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глей ся кво мисля аз... в голямото междучасие можеш да тичаш петнайсетина минути. Ако си тренирана ще минеш 3-4 км за това време и ще се припотиш. После като влезеш в час, реакциите на хората включително и учителите ще те откажат от тичането, т.е. крайният ефект може да е лош.

Тичането е задължително за всеки човек с крака. Препоръчвам ти да го правиш поне два пъти седмично, но вечер или сутрин, както ти е удобно. Започни с десетина минути бавно, увеличавай времето и скоростта седмица след седмица. Важно е да е редовно. Отделно тренирай коремни мускули и гръб. Жените правят грешката да не си тренират гърба и след години реват.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f11cbe9336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Идеята е всеки или почти всеки ден да се движиш активно по 15-20 мин. и да ядеш храни, които не влиаят на кръвната захар, т.е с нисък гликемичен индекс. Това не означава да ги спреш напълно, а просто да ги намалиш до 2-3 пъти на седмица.

Започни да тренираш волейбол или друг спорт, след училище, вместо да се изолираш от другите през голямото междучасие.

Успех.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 978d0aafec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти нормална ли си? 53 кг според ръста и възраста ти са нормални, а бързаш да си скапеш организма? По-добре първо отиди на психолог

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28cc7f48e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярно е, че растеш, обаче "2 сандвича, чипс, шоколад и още няколко "вкусотийки" на мен ми стигат за три дена, а на теб това ти е обядът. Никакви диети не спазвам, тежа 54 килограма при ръст 168 см. Откакто се помня, съм 38-и размер. Закуската ми е парче кашкавал и ябълка, примерно. Вечерята - салата, домашна супа и една филия хляб. Пак примерно. Ако съм супер гладна, на обяд си поръчвам някаква манджа от типа на мусака, пиле с ориз, обаче без хляб. Има ли в храната ориз или катрофи, хляб не ям. Веднъж седмично мога да си взема вафла с кафето. И това не е "диета", а така съм си организирала менюто. Мъжът ми е уникално явление! Той яде спагети с хляб! В състояние е да излапа три тлъсти пържоли и половин кило пържени картофи плюс литър бира. И е слаб като чироз, такъв му е метаболизмът.
Давам си сметка, че в училище нямате кой знае какъв избор, обаче поне съчетавай продуктите. Или само сладко, или само месо и зеленчуци, или само плодове, а най-добре да си носиш от къщи нещо сготвено, което няма нужда да се притопля. В интернет има всякакви кулинарни сайтове и можеш да намериш рецепти. От топлене нямат нужда ястия като мусака от тиквички, магданозени кюфтета, кюфтета от месо, чушки-бюрек, панирани патладжани, салата от боб и още куп неща, които са вкусни, полезни и засищащи, приготвят се лесно и можеш спокойно да си ги сложиш в една кутийка в раницата. Цяло лято в работата обядвах с градински домати с домашно сирене и босилек. Другите колеги също си носят.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1442cd566d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо - не си дебела. Просто, хапвай повече плодове и зеленчуци, махни хляба, мазнините (може само ядки, авокадо, тахани), аз дори - готвя с тахан, а не с олио, в салатите слагам тахан или блендирани ядки, просто, тази течна мазнина, дори и зехтин да е, е вредна. Никакви пакетирани неща с 1 страница съдържание, независимо дали са сладки или солени. Газирани и изкуствени сокове, алкохол - не. Повече вода, фрешове, смутита, цели плодове и зеленчуци, никаква екстрахирана мазнина, сол до 3 гр. на ден, защото солта задържа вода в тялото и изглеждаме по-едри, никакви изкуствени захари, хляб, алкохол и цигари.
Като е хубаво времето - тичай в парка или карай велосипед, или ролери/кънки. Сега, през зимата - фитнес или купи фитнес уред у вас, аз имам кростренажор, йога топка, гири и йога килимче, напълно достатъчни са, но е скучно, признавам, затова мисля да се запиша на катерене в НСА

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ebad956899
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще тичаш и ще се потиш, ще лъшиш, ще намирисваш. То без друго в пубертета това е осезаемо. И питаш дали е ок. За храненето... спри чипса и другия боклук. Замени с натурално к. мляко и плодове. Вярвай за няколко часа няма да умреш от глад.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 99931caaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, но не знам къде да ходя на фитнес понеже нямам лична карта и това в повечето случаи е проблем. Пък и също ме е срам да ходя сама при "големите" какички и батковци. За това фитнеса не ми е оптимален вариант поне до другата година когато вече ще имам лична карта. Също не смятам да спирам да ям на закуска защото аз няма да имам никаква енергия. 1-ва смяна съм, но веднага след училище се прибирам и в повечето случай не ме пускат навън.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4b95885457
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 4,
Какво ще стане,ако не тренираш гърба си?И така няма ли да се намали размера на гърдите?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 38f214eab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Странно е да тичаш из училище. Просто остани в класната стая/ или двор и прави някакви джъмпинг джакс, клекове, коремни и квото си харесаш. Вариантите за храна в училище - ябълка, авокадо, салата и отново квото си поискаш, но здравословно и приготвено от вкъщи. Скачай си всяка вечер на въже у вас и за месец ще си екстра. Като предобиеш спортен дух: издръжливост и постоянство се запиши на фитнес. И не забравяй да пиеш вода.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 09fd877757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 11. Ако не тренираш гърба първо гърдите ти ще увиснат много по-рано. Ако увисването го определяш като по-голям размер, значи да намалява се размерът (увисването).
Второ бременността се изкарва по-тежко, ще се появят болки в гърба.
Трето: ще се появят болко в гърба.
Четвърто: болките в гърба ще станат дискови хернии
Пето: Дисковите хернии ще станат дископатии.
На мускулите на гърба ти се държи целия гръбнак. Пази си гръбнака с трениран, приятен за окото гръб.
Изкочили кокали на гърба са грозна картинка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker