Бихте ли започнали отначало? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бихте ли започнали отначало?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1711 пъти
Здравейте! От определено време чета историите тук и се реших и аз да напиша своята. На 32 години съм с осем годишна сериозна връзка. Той е на 35. Преди да се задълбочат нещата с приятеля ми, той ме преследва почти две години, доказа ми, че няма да сбъркам. Преди него съм имала само две връзки, несполучливи. Нямаме деца и не сме женени. От четири години живеем заедно в чужбина.
Разбираме се, когато спорим бързо се сдобряваме. Забавно ни е заедно и дори да се сърдя той ме поглежда, засмива се, аз разбирам колко абсурдна е ситуацията и забравям защо съм се разсърдила. Можем да разчитаме един на друг, комуникацията ни е много добра. Той няма сериозни пороци, като изключим, че на неговата възраст не спира с видео игрите. Не е голям проблем за мен, щом това му е хоби и го удоволетворява, аз го приемам. Има положителни черти, които не са за пренебрегване. Добряк е, непукист е, не е сприхав и не се ядосва лесно.
Живеем в апартамент, чиито наем делим, делим и всички сметки, дори има една сметка, която аз плащам екстра. Горда съм и не бих оставила мъж да ме издържа. И ми е много странно, когато прочета, че жените гледали материалното, но всеки за себе си. Да, българките, с които общувам тук, категорично ми заявяват, че съм луда. Той бил длъжен да ме издържа. Едната не само иска мъжът й да я издържа, вдигнала е много високо летвата, но и вкъщи нищо не върши. Аз пера, чистя, ходя на работа. До преди време готвех, но се отказах и не защото не обичам. Приятелят ми е много стиснат. Не е съгласен да дава пари за общ пазар, а аз от своя страна не мога да се лиша от плодове и зеленчуци и да съм само на консерви и полуготови пици. Понякога се случва като свърши консервите да взима от храната, която аз съм купила. Често когато готвя за себе си, стига да е по вкуса му, оставям и на него. Искам да отиде до магазина, да напазарува, да донесе продуктите и да ми заяви - яде ми се това и това, ако ти се занимава сготви.
Почиваме ли заедно, стоим вкъщи - причината не му се дават пари. Спомена ли за кино, билетът е много скъп. Ако аз платя щял да дойде. Разбира се, не съм от жените, на които ще им се ходи на кино и това, че някой не иска да дойде с мен, не ме отказва.
Когато заминахме, аз заминах с ясната представа да движим заедно напред. Предложих му да събираме пари и да купим в близко бъдеще кола, беше ни нужна. Аз не шофирам. Отказа ми. Предложих да направим обща сметка и да внасяме някаква малка сума всеки месец. Пак отказа. Предложих да си поставим цел и да събираме примерно за жилище в БГ, което да даваме под наем. Каза, че ако някога решим да купуваме каквото и да било, аз имам сметка, той също, влизаме по равно. Пък и наемът на такъв апартамент няма да стигне за нищо. Аз все пак помагам на семейството си и всеки месец изпращам пари. С тази си стиснатост той събира пари под предтекст, че са за нашето бъдещо семейство, което той иска.
Всичко правя сама, ако има проблем, ако трябва да се говори с хазяин, аз му писах CV, аз му търсих и намерих работа.
За една година два пъти останах без работа. Имаше рожден ден и аз му се извиних, че не мога да му купя подарък, че периодът за мен е труден. Дойде моят рожден ден и той свободно ми заяви, че нищо не получил за своя и аз ще получа същото.
Ако искам да свърши нещо, всичко е уговорки, ще го направя, но ти ще направиш нещо друго.
Относно секса, не сме интимни, един път на 4-5 месеца и аз съм тази, която се опитва да инициира нещата. Никога сексът не е бил интензивен дори в начало, няколко пъти в месеца. Не съм обръщала внимание, мислила съм, че се дължи на това, че не живеем заедно. Скоро четох, че всеки човек е с различна сексуална активност, едни са пасивни, други средно активни, а третите активни. Между първите и последните няма как да се получи. Склонна съм да мисля, че случаят е такъв.
Преди доста време имах колега, западноевропеец, с когото работих цяла година, по-малък от мен на 27. Проявяваше силни симпатии към мен. Помагаше ми, говореше пред колегите постоянно за мен, търсеше контакт, бях му забавна. Той напусна работа, след няколко месеца напуснах и аз, познат го беше взел при него, предложи ми работа и на мен. Отидох за няколко часа да видя дали мястото е по вкуса ми. Пак го срещнах, радваше се, че ме вижда. Свършихме заедно, пихме кафе. После си писахме. Пак пихме кафе и някакси той ми призна, че има силни симпатии към мен. Откри ми се и за други неща, които не са за пренебрегване, искаше да е искрен с мен. Симпатичен ми беше и на мен. Моят приятел знаеше, че съм излизала няколко пъти с него. Една-две услуги му свърших и трябваше да се видим. Към 2-3 месеца се виждахме от време на време на по кафе, никога не съм крила, че имам приятел. Обаждаше да чуе как съм, водихме видео-чат разговори напълно нормални, давали сме си кураж, говорили сме си за работа, планове, кой какво иска от живота. Пишехме си. Сподели след няколко месеца, че има чувства към мен. И не, не спах с него. Имам един принцип, а той е да не правя неща, пред които не мога да се изправя, зад които не мога да застана. Както и да е той осъзна, че няма да се получи, чакаше, питаше кой съм избрала и че той няма да е в такава позиция. Той спря комуникацията с мен. След това пак я поднови и дори ме видя случайно с моя приятел. Веднага ми писа да ми държи сметка, кой съм избрала и т. н. Пак спря. След година ми писа само и само да разбере дали сме още заедно. И пак се отдръпна, защото беше наясно с отговора. Не, нямам илюзии, не пиша за това и в това не е въпросът. Не си комуникираме.
Осъзнах, че не съм щастлива.
Та, след толкова години се чувствам изтощена и изморена. От определено време се замислям, че нямам бъдеще с приятеля ми. Той иска семейство, а аз не съм готова да се раздавам за всички - финансово, физически, емоционално. Решителен човек съм, но годините си оказват влияние и се питаш накъде. Можеш ли да започнеш отначало? Имам приятели в друга страна, които са готови да ми подадат ръка, да сменя обстановката, да започна отначало, да махна бремето, което ми тежи. Ходя им на гости последните 2-3 години, харесва ми там, обстановката е друга. Обожатели не ми липсват, правя впечатление.
Искам да попитам, и мъжете и жените, вие бихте ли поддържали такава връзка, да кажем, че имате чувства?
И към мъжете, бихте ли имали връзка с жена на 32 години, като мен, която няма да ви врънка отчаяно за брак и деца, ако се случи - случи. Имам своите хобита и интереси, спортувам, карам кънки, обичам адреналина, дива съм по детски. Енергична съм. Чета. За възрастта си изглеждам добре, имам хубаво тяло, не съм материалистка, опитвам се да се справям. Разбира се, имам и отрицателни черти.
Вие бихте ли започнали отначало? Страхът фактор ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e19d9e10b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе, зарежи го тоя саможив индивид. Аз не бих била с такъв. Няма да пазаруваме и да се храним заедно ли? Довиждане, да си живее отделно. Той е саможивник и не е подходящ за семейство. Има хора, които са семеен тип и им личи, твоичкият не е от тях.
Този от чата и той...
Защо ти е мъж, всъщност? А да, искаш семейство. Аз не искам, не и семейство от този тип, които виждам наоколо, не мерси, изглеждат, а и са - нещастни.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e19d9e10b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моя грешка, написала си, че искаш семейство... добре. Но си оставам на мнение, че приятелят ти е саможив и не става за семейство, ти не искаш семейство... значи са ясни нещата. Ставай, заминавай, прсви каквото искаш, защо стоиш с него, никой не те е задължил.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cd9406bcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мечта момиче си ти :) Вие сте си съквартиранти с твоя. Ясно че се обичате, но това че след 8 години все още си делите сметките е много отблъскващо за мен. Ти никога ли не си искала деца?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 87e24274b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "която няма да ви врънка отчаяно за брак и деца"

Според мен вече си попаднала точно на такъв пич... Само че неговият непукизъм не съответства на твоя, и често казано е нормално. Принципно мъжете по-лесно си задоволяват физическите потребности и по-малко мислят за здравето си. Т.е. и харчат по-малко, правят си сметката. Ако не е непукист, то ще има някакви цели, и общо взето могат да бъдат едно от двете - секс или деца, брак, за да те показва пред приятелите, шефа... Като се има предвид, че си вече над 30, и не искаш деца и брак, остана секса. Т.е. ако избереш това "ново начало", трябва да имаш предвид, че най-вероятно няма да успееш да изградиш подобна дълбока връзка, а ще са мимолетни секс преживявания. А с напредването на възрастта, и те няма да са така лесни...

В същото време, елементарният съвместен живот се гради на финансова и сексуална съвместимост, което явно нямате... Аз лично вярвам днешно време само в самодостатъчност, и в крайна сметка коя среда като цяло ти допада повече, а другото, както сама казваш - ако се случи, случи...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 099b676733
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами аз съм на 33г,свободен търсеещ сродната си душа,та ако си допаднем що пък не да бъда с теб

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 01451e7626
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На твое място веднага щях да прекратя тази връзка. Приятелят ти е циция и сметкаджия. Живеете заедно, а дори не готвите обща храна, защото той цепи стотинката на две. Към човека, когото обичаш, никога не трябва да си стиснат. А като и секс не правите, вие сте като съквартиранти. А и явно е много неинициативен, щом с никакви проблеми не се занимава, а само със своя кеф. Според мен нямаш бъдеще с този мъж. Освободи се, докато е време - час по-скоро. След това може да потърсиш симпатичния западноевропеец или пък съвсем нов мъж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8beb71aeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да! Мисълта да пазарувам отделно, да деля храна и да се цепи стотинката, убива всяка идея за нормална връзка между мъж и жена. Вии сте просто съквартиранти!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1b08bf9753
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Къде беше преди 6-7 години?!
Жена- мечта!
По едно време ми се стори , че пишеш не за твоя а за моя живот.
В много грозна ситуация си. Както се казва "стъпала си си на краката" и не получаваш нищо на среща. Годините ти не са много. С моята усойница се запознахме на 33. Година по късно като разбра , че е бременна се завъртя на 180 . Аз съм също тих, скромен човек. Обичам домашния уют и с цялата си същност детето си. Изглежда тя знае това и спокойно и системно ми вади душата с памук. Скандали, разправии всеки ден. От сутрин до вечер. Казах ти това за да се замислиш какъв човек имаш до себе си. На какъв можеш да попаднеш. Не пишеш дали сте говорили на 4 очи и 8 ръце. Опитай да говориш сериозно с него. Покажи му , че е важен въпроса. Ако не те разбере и продължи по същия начин, започни и ти да се държиш като него. До няколко месеца ще му направи впечетление и сам ще поиска да говори с теб. Ако и това не помогне, се разделете. Ще е жалко за годините в които не сте стигнали до консенсус.
С години търсих жена като теб, но винаги са ми са се качвали на главата. Правеха както твоя приятел. Постоянно дърпаха "чергата" към себе си и семейството им. Ами нашето?! То не било важно! Какво да правя с такава жена? И понеже годините ми напреднаха, директно сложих картите на масата със сегашната ми "усойница".
"-Аз имам това, това и това. Искам семейство, дете и спокоен живот. Ти искаш ли да останеш с мен или да не си губим времето?"
И от 6 години си скубя косите всеки ден. Нещо като твоя приятел е но е жена, сприхава, заядлива, на моменти имам чувството , че е на 12. Такива глупости ми чуват ушите! Съжалявам и проклинам деня в който се запознахме.
Стига с примерите а действай. Този човек трябва да разбере какво има!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7db5e28f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Във Вашата връзка се усеща, че няма любов. Сметки, сметки, сметки, сметки и пак сметки. Е не заслужаваш ли нещо по - добро?
Отпусни се, купи си дрехи, които ти харесват, седни на един обяд с една приятелка, като нормален човек, огледай се наоколо... живота си тече. Направи си едно пътуване, само за теб, срещни нови хора, разходи се по нови улици, дай си шанс. Някъде е точният човек, вярвай, и ще ти се случат чудеса, успех от сърце!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bc1c2bb825
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мога да призная, че си рядък тип жена от онези малко останалите, които са обикновени, но с необикновенно сърце. Със сигурност може да започнеш отначало и ще си намериш по-добър който да те оцени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a40b77198e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти си луда да търпиш това! Нищо от нещата, които описваш не е нормално! Този твоя човек не му трябва съпруга, а съквартирант с екстри, че разходите за живот да му излизат по-евтино. Няма нищо по-жалко от стиснат мъж.
Имаме семеен познат, който поддържаше с бившата си приятелка взаимоотношения, подобни на описаните от теб, с отделни бюджети, делене на сметки, изчисления, кой за какво колко е похарчил, редуване на плащанията, отделни сметки и спестявания итн. Ами, виждаше се, че тя го обича и му играе по свирката, той нея не - но му беше удобна, хем не е сам, хем му излиза по-евтино. Разделиха се. Тя първо го изживя тежко, после си хвана нормален мъж и направо се роди, като видя какво е да те обгрижват и да ти обръщат внимание. Сега се чуди, как може да е била толкова тъпа да стои и как е търпяла тази пародия на връзка толкова време.
При него след време също се появи приятелка номер 2 - жена като описаните от теб по-горе, която не е готова да прави компромиси само за да не е сама и с един куп изисквания и претенции към него. И знаеш ли какво стана - този човек абсолютно се промени - носи тази жена буквално на ръце!!! Вече не само не дели сметки, ами поема сам абсолютно всички разходи, издържа напълно и нея - и не мрънка! Прави мили жестове, романтичен е. Спря да се стиска за всичко, сети се да живее и че има и удоволствия в живота. Направо все едно е друг човек. Ta явно е можел да бъде и с предната такъв, носел го е в себе си - но просто не е била тя жената, която да го провокира и извади всичко това на повърхността.
Ta мисълта ми е, спри да си губиш там времето - заслужаваш и ти мъж, който ще те обича и цени - това просто не е твоя човек. Продължавай смело нататък - всеки има право да бъде щастлив, ще видиш, че нещата ще се променят към по-добро!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d163bec9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да! Веднага се махам от такава връзка, ако може така да се нарече. Това, че се издържаш сама е страхотно! Бягай далече! Не си представям връзка без редовен, здрав секс. Да не говорим, че мразя стиснати мъже. Неговото да си е негово, а твоето общо. Пълен мухльо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3562cafbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да, бих имал връзка с жена като теб.
Не знам защо седиш с този човек? Не се ли чувстваш като в затвор. Именно от подобен човек се отървах и аз. Имахме 7 годишна връзка с едно момиче, но тя не споделяше моите интереси и желания. Когато се разделихме вместо да ми стане тъжно и т. н. ми олекна. Имах чувството, че съм махнал товар от плещите си.
Никога не е късно да започнеш отначало. Не трябва да се страхуваш от промяната. По скоро я потърси сега, преди да е станало късно..

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 18ceda0f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Все едно описваш мен - и моя така цепеше стотинката - за щастие имах добра работа и аз купувах всичко в нас и плащах и половината наем.

Разделихме се, когато бях на 36. Осъзнахме, че нашето си е чисто приятелство. Сега продължаваме да поддържаме връзка и сме много близки, но дотам.

Той просто си е такъв и няма как да се промени, така че ако не си щастлива не разбирам защо трябва да се насилваш.

Знаеш, че хората в чужбина имаме различен манталитет и различна ценностна система. За нас семейството и децата не са издигнати в култ, както в България. Така че от какво те е страх? Че ще останеш сама? Нали казваш, че имаш приятели, занимания, интереси.

Ако сте достатъчно зрели ще си запазите приятелството, и ако стане така просто за теб нищо няма да се промени - просто ще си харчиш парите за себе си.

Когато нещо не върви не се страхувай да сложиш край.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fc8d2b396b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Щом имаш възможност да започнеш отначало, не се чуди и секунда повече. Това, което описваш не е пълноценна нормална връзка и по- добре я прекрати, още повече, че нямате и деца.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 36c37c0440
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разбира се че не е късно. Най-важна си ти, нямаш деца, брак и т. н. Направи това което мислиш, че ще те направи щастлива. Очевидно не се получават и няма изгледи да се получат нещата между вас. Желанието за стабилна и ползотворна и приятна връзка трябва да го има и в двете страни, а при теб го има само от твоя страна..

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6b88cf959c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Дори и да нямаше абсолютно никакви приятели и обожатели пак бих те съветвала да го зарежеш този.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0ca3832b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Как и с кого ще продължиш живота си не знам, но знам, че с човек като "сериозния" ти приятел не бих била.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0cec09e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Виж сега, когато едно нещо не върви, трудно може да се каже, че само единият е виновен... И другият е виновен, най-малкото с пасивността си, че позволява това да се случва. А може би и с доста други неща.

Гледаме резултатите - плачевни са... Жена на 33, която още не е родила (пък уж иска)... ами какво да ти кажа, не ми се струва читава, колкото и да си мисли обратното.

Тепърва да тръгнеш да градиш връзка - поне 2 годишна, за да си сигурна в човека, с който ще се обвържеш, ами то ще станеш на 35. И почти нямаш право на грешка.

Според мен, впускай се в живота по най-бързия начин. Търси си мъж, раждай. Часовникът не цъка в твоя полза. Действай! Изпуснеш ли последния влак пък после безкрайно ще съжаляваш...

Имам двама братовчеди - много умни и възпитани момчета. Така си и останаха.. Макар за мъж уж никога да не било късно. Но мине ли определена възраст човек става по-малко адаптивен, и по-малко му се занимава с други хора, деца и олелии...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker