Моят семеен ад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моят семеен ад
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2717 пъти
Много мислех дали да пиша, но искам все на някой да кажа.

Живота ми се превърна в ад! Живея в село близо до средно голям град и съм женена за чудовище! Със него се запознахме докато бях студентка (през това време и работех), той не учеше но така се случи че попаднахме в една компания, той беше силен, готин и със самочувсвие, без страх от нищо, абе момче мечта. Мечта която стана кощмар!
.
Събрахме се, забременях от него и отидохме да живеем у тях на село. Там къщата е добре стегната, с удобства. Баща му е починал а майка му работи в чуждбина и му праща добри пари, поне добри за нашето село. За това на съпруга ми не му се налага да работи. През деня пие където намери, а вечер се прибира и започва моето мъчение – скандали, шамари, ритници. Срам ме е да разказвам повече. Прави го пред детето, то е малко но всичко разбира. Една вечер ме заплащи с убиистово – прибра се от лов много пиян, вечерта насочи пушката си към мен и ми каза че такъв боклук не заслужава да живее и ако не е детето да се грижа за нещо ще ме гръмне да ме изядат чакалите.

Ако изляза при другите майки в кафето на площада – получавам шамари, ако заведа детето в градинката (то пък една градинка) – пак шамари. Не мога да се видя със старите приятелки, не мога да започна работа, не мога да изляза от в къщи! Всичко е повод за скандал и шамари.

Мислех да се оплача и за избягам с детето, но в нашето село закон няма. Има един кмет и един квартален дето се явява от време на време и казва – „не се меся в лични отношения“. Патрулка идва само когато стане убииство или друго голямо престъпление. Скоро сигурно ще дойде и за моето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06464e650b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти родители нямаш ли? Звънни им и им кажи да дойдат да те вземат докато е на лов. Оставяй всичко, взимай най-необходимото и детето и бягай. Скрии се някъде, а после замини в друга страна. Наистина ще те четем в новините. Нямаш време за губене, бягай, някой да те вземе оттам час по-скоро.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5a92585b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изключително ми е неприятно, но ще го напиша - така се получава, когато избирате мъжете си да бъдат "силни", "готини" и със "самочувствие"...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 54671d35c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Бягай! Бягай, бягай! Още при първия шамар е трябвало да сториш това. Има "Национална гореща телефонна линия за пострадали от насилие" - потърси, не знам дали е позволено да се пишат телефонни номера тук - така че потърси я в google. Там ще ти дадат най-удачен съвет в зависимост от ситуацията ти.
И още нещо - следващия път единствените критерии за мечтан човек, с който ще градите семейство не трябва да ти бъдат "силен, готин и със самочувсвие, без страх от нищо".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e8d32224f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи малки скрити камери и ги използвай в съда при развод и си извади ограничителна заповед за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e1b04b3052
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Гледай да поспестиш малко пари, въпреки че предвид, че не ти дава да работиш, това сигурно е трудно. И като събереш достатъчно, издебваш го когато излезе за по-дълго, слагаш в най-необходимото в една чанта, няколко дрешки на теб и на детето и разбира се важни документи и хващаш първия автобус извън селото. Най-добре не се ограничавай до близкия град, а отиди възможно най-далече. Ако имаш роднини на другия край на България-още по-добре, стига да не знае той за тях и да не се сети да те търси там. Та мисълта ми е колкото по-далеко-толкова по-добре. Наемаш си стая в хотел (ако не си при роднини) и още на другия ден тръгваш да си търсиш работа и квартира. И никога не се обръщаш назад! Най-добре си смени и телефонния номер и изобщо направи всичко за да не те открие. Започваш нов живот и дано никога това чудовище не те потърси повече! А после, някой ден когато вече си достатъчно силна и финансово независима, можеш да го потърсиш за да му поискаш развод и евентуално да го съдиш за издръжка за детето. Обаче за момента целта ти е просто да се спасиш и да спасиш и детето си! Така, че всеки пък като те прати на пазар заделяй по малко от парите или ако знаеш къде държи парите вземи, важното е да имаш поне няколко стотин лева в себе си, особено ако няма да разчиташ на роднини и приятели за помощ. А и като казах роднини, по време да бягството си, внимавай да не кажеш на някого какви са ти плановете и къде отиваш. Особено ако знаеш, че той ще се свърже с тях за да пита за теб. Някой случайно може да те издаде и да стане страшно! За това гледай никой, ама наистина никой да не знае нито, че заминаваш, нито къде отиваш. Знам, че е много трудно, знам, че се иска безумно много смелост, но лично аз не виждам друго решение.
Успех! И запомни, правиш го колкото за себе си, толкова и за детето си!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7ddb36a02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Издебни когато изрода го няма, събери си багажа, вземи детето и се върни в твоя роден град. Все трябва да има някой, който да ти помогне. Обърни се към приятели и роднини. Организирай нещата така, че откаченият ти мъж да не разбере къде си.
Прочети това: https://animusassociation.org/programi-uslugi/goreshta-linia/

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 084c2aa41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С новите промени в закона за семейно насилие, едва ли ще продължи да се държи така. Родители нямаш ли, защо не те приберат при себе си? В името на детето бъди по смела и покажи на този изрод, че ще сезираш прокуратурата, а той със сигурност ще влезе в затвора! Не искам да упреквам младите момичета, но ето това е много добър урок за тях, търсейки бащи за децата си, да не избират само по вид, а и по разум. Най яките мачовци са и най прости и примитивни! Мисълта трябва да изпреварва действията, обратното е трагично!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ae0edfd8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Недей за търпиш, недей да криеш не се страхувай от хората имай страх само от Бог. Разказвай споделяй на колкото се може повече хора, няма нищо срамно. Не си ти тази която трябва да се срамува. Заради "хората какво ще кажат или ако кажа някого ще ме убие" всяка втора жена търпи насилие през целия си живот.
Прави всичко възможно да те отдалечат от него. Оплачи се, отиди там където си мислиш че ще сте добре. Започни нов живот..

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c44ce10b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нямаш ли родители ? Има организации за закрила на малтретирани жени. Защо продължаваш да стоиш ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 109a48107f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направо звъни на 112 и кажи че имаш нужда от помощ да се изнесеш от съпруга си защото причините които каза тук и искай да дойде полиция и бегай с тях и никога не се връщай искай психолог. Ти си жертва

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: deee83f374
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много ми е интересно как ли изглеждаше преди и чак толкова чаровен ли беше, за да му се вържеш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 31c6fc5f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей това ли ти е силният мъж? Дето дори не работи и те бие. Ми те тия селяни ходят по университетите да забият някоя шматка като тебе и после да си живеят живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 80a390c5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Че пие, живее от парите на майка си и т.н., ти не разбра ли още в началото?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fe4d9ba3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Момиче, момиче! В такава каша си!
Имаш ли родители? Номер едно ти го е казал - взимай си детето, бягай и не се връщай!
Според мен обаче не си достатъчно силна на този етап и ти трябва голяма подкрепа. Купи си един билет за София и се спаси - http://animusassociation.org/centar-za-vazstanoviavane-konsultirane-psihoterapia-psihoanaliza/krizisen-centar/.
Видяли са какво ли не, знаят как да реагират в такива ситуации.
Бягай! Бързо бягай!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2fa7a7904f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Грабвай детето и избягай в града!Живот на квартира е хиляди пъти по-добър от този в някакво село и този ад. Ще имаш и доста повече възможности за развитие и нормален живот. Родители, роднини нямаш ли, да ти ударят едно рамо, защитят? Та ти доброволно си станала робиня на този комплексар, който даже няма срам и от детето си! Поне заради детето си се стегни, жена, и направи нещо!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5db28f3961
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Като гледам гласуването на коментар 2 се убеждавам, че в този сайт е бъкано със смотльовци и комплексари.

Мъжът на тази авторка определно не е със самочувствие, нито е готин. Подозирам, че не е и особено силен, особено щом упражнява насилие над човек, който е по-слаб от него.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 177239c696
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 16

Може би ... не разбираш, какво ика да ти каже :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a023ffaf90
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   До 16

не си разбрал какво иска да каже. Че сайта е пълен с боклуци, е ясно, но в случая номер 2 е прав. Ти правилно каза, че такъв човек не е със самочувствие и не е силен, но номер 2 визираше, че представата на много жени като авторката за "силен" мъж е точно това - силен физически, със "самочувствие" (разбирай позьор, демонстриращ кухо самочувствие), пияндурник, чакащ на майка си да му прати 5 лв, че да ги изпие, склонен към насилие.

Ама нали е "силен", та е много готин. Общо взето кой както си го направи и колкото му е акъла.

Ако номер 2 е възпитан да уважава жените, а вижда, че това съвременната жена го намира за демоде и за скучно, а в същото време се занимават с такива отрепки въпреки че ги бият и унижават, нормално е да се почувства тъпо и да прави подобни коментари и си е прав човека.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5db28f3961
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   от 16 до 17 - да, сложил е тези думи в кавички, но е ясно, че коментарът му цели да погали душичките на задръстените, комплексирани, свити, притеснителни, девтсвени, самотни нърдове - тези, които нямат увереност да общуват с жени.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a023ffaf90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19, а не е ли прав? Да те млати алкохолик по цял ден по-добре ли е от това мъжа ти е нърд?

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5db28f3961
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   А и щом момичето е от село, то мисленето ѝ със сигурност е доста далече от съвременно, няма какво да я съдите, че е 'избрала' такъв. Всички знаем какво е по селата в България и изобщо в малките населени места, където обикновено местните хора са със страшно много непреработен емоционален багаж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7eb169566f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Казваш, че сте се запознали докато си била студентка, ама не казваш дали си завършила и дали си работила след завършването ти. Ама иначе по време на студентството си работила. Веднага ли забременя след завършване? Човек с висше образование би трябвало да има достатъчно разум за да разбере как да се предпазва от преждевременно забраменяване, а първо да си намери работа по специалността. Изглежда на теб такъв разум ти е липсвал. През деня той пиел, но вечер като се прибере започвал скандали, шамари, ритници, но не казваш в какво те обвинява, а само добавяш: срам ме е да разказвам повече. Защо те е срам, напротив, ти трябва да кажеш от какво това момче мечта е недоволен.
Събрали сте се / къде? /, след това си забременяла от него и сте отишли да живеете на село. Не ми се вярва, че ако отидеш при другите майки в кафето на площада или ако заведеш детето в градинката той ще те бие. И няма на кого да се оплачеш защото във вашето село закон няма!!!!!! Патрулка идва само когато има убийство!!!!!! Уау, колко често стават убийства във вашето село? Сигурно е много известно с убийствата си в България.
Авторке, когато измисляш история вложи малко повече логика в текста. В текста на твоята история няма логика. Сигурен съм, че всички жени коментатори ще ти повярват на историята, но онези от нас, които могат да мислят и разсъждават като четат ще разберат, че историята ти е съшита с бели конци. За теб важното е да оплюеш мъжете. Модератори, моля публикувайте ми коментара.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e5cc309b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   20, не се хаби да се обясняваш, хората са с изградено мнение.
Алкохолик>Нърд :D

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 177239c696
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   " А и щом момичето е от село, то мисленето ѝ със сигурност е доста далече от съвременно"

Уау! Сериозно! Аз също СЪМ ОТ СЕЛО! Благодаря, че мислиш, че аз мисля, по мисловно необикновен начин.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2544f49b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Най-лесния и бърз вариант - ако имаш малко пари, издебваш момент, в който го няма, събираш наистина най-необходимото, звъниш на едно такси от близкия град да дойде до къщата ви в селото и с него към града. От там може, както те посъветваха по-нагоре при родителите ти. Като си стъпиш малко на краката, може да си намериш работа в София, някой от другите големи градове или чужбина. И забравяш напълно за това чудовище!
М32

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4163eab1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Добре.
След следващия побой си изкарваш медицинско, което можеш да използваш в съда. Най-малкото, че така можеш да си осигуриш ограничителна заповед, а другият бонус е, че при решение за попечителство и за развода, също ще ти е полезно да можеш да докажеш, че е имало насилие и тормоз. Когато се сдобиеш с документа, се обаждаш на роднина или приятел, човек на когото имаш доверие и може да ти помогне, за да дойде и да те вземе от селото. Намираш си работа, можеш да се хванеш и за първото, което изскочи като възможност, защото е наложително. Желателно е предварително да си пращала автобиография на различни места, да си кандидатствала за работа, за да започнеш максимално бързо да ходиш на интервюта и да имаш някакъв избор. Ако си успяла преди това да събереш пари, още по-добре за теб. Местиш се на квартира, когато вече можеш да си го позволиш. При голяма доза късмет, това е напълно постижимо за месец, месец и нещо.
Ако няма как да ти помогнат роднини и приятели, то позвъни на един от спешните номера в случай на домашно насилие. Обаждаш се на хората и питаш за съвет и помощ. Това им е работата, те ще знаят правилните стъпки по-добре от нас.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 707344cef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Остави кметове и местните ченгета. Има национална гореща телефонна линия за жени, пострадали от насилие: 0800 - 18676
Там консултантите ще ти помогнат и ще изготвите план за действие. В началото можеш да отидеш в кризисния център. Там ще си в безопасност заедно с детето. После ще издействате ограничителна заповед.
Не се страхувай от изрода а действай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 722409613b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   No 2 съм. Не написах коментара, за да галя душичката на когото и да е с пера. Също така, държа да подчертая за втори път, че го написах с изключително неудоволствие. Не за друго, а защото примери, като този на авторката, съм виждал в реалността не веднъж или два пъти. В повечето случаи всичко е могло да бъде предотвратено, ако жените избираха мъжете си не само по първични и примитивни полови белези.

Разберете едно - бракът на сляпо трябва да остане в историята. Съвременният морал дава достатъчно широки времеви граници, за да може бъдещите двойки да прекарат известно време заедно, да поживеят в едно домакинство да речем, преди да се оженят. Бракът и създаването на поколение следва да бъдат сериозна стъпка, която се взима отговорно и разумно. А когато човек прави избора си въз основа на първични полови белези, единственото нещо, което може да получи като резултат е партньор, който притежава първични полови белези. Това е.

Друго нещо - в този свят няма само черно и бяло. Преобладава сивото, всъщност. Това го казвам, за да развенчая мнението, че искам да галя душичките на самотните хора с перца, или там както си го представяте. Имайте предвид, че навън в реалността има и нормални хора, хора които са по-скоро сиви, отколкото "нърдове", "алкохолици" и каквото още се сетите.

Успех и със здраве. То е най-важното.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 59ca8b7123
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Ясно е, че всеки носи отговорност за постъпките си, затова и авторката носи и за избора си на този мъж, и да има дете от него.

Правилно вече са насочили авторката към роднини, близки и специализирани организации, които могат да помогнат.

Авторке, помисли и за още един междинен вариант - може би мъжът ти е болен или има някакви сериозни емоционални и/или здравословни проблеми. Може би в неговите представи той очаква и мечтае ти да му помогнеш, ти да си винаги на негова страна, да не го предаваш или изоставяш по никакъв начин. Ако искаш, изнеси се от него на безопасно място и след това, когато обаче той е терзвен, проведете няколко разговора/ срещи (на публично/ безопасно място) и му кажи, че ти може да останеш с него, но само при условие, ако той вземе мерки да се лекува и да си потърси работа, ако трябва и чрез социалните и др.

Не забравяй, че детето не е предмет и не може лесно да го ''вземеш'' и лишиш от контактите с баща му, освен ако той наистина не загази сериозно със закона.

На първо време, според моето мнение, е добре да се изнесеш на безопасно място и да оставиш на мъжа си едно хубаво, добре обмислено и написано писмо, което да бъде опит за изясняване и даване на някакъв шанс за напред при определени обстоятелства. Писмото би трябвало да има по-скоро тона на загриженост за него, за здравето му, за готовността да му се помогне, но само ако той осъзнае и приеме това, съчувствие, опит за приятелство...

Здраве и успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4e2ece666a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28/2, както сам осъзнаваш на този свят няма само черно и бяло, а преобладава сивото, и аз бих добавила - неговите нюанси. И все пак ти в същото време казваш, че всичко може да бъде предотвратено, ако жениТЕ избират мъже не само по първични и примитивни полови белези... - поставяш ги(ни) под общ знаменател, цвят ако щеш.

Наблюдавам в този сайт, че една определена група мъже само чакате да излезе тема, в която да напишете нещо критично на/за жени, и често направо за жениТЕ - това е едната причина поради която реагирах на изказването ти. Другата съм я казала в коментар21, и като се замисля с нея трябваше да започна.

Да, абсолютно си прав, че здравето е най-важно.


24, хайде и да теб ще ти пиша, че видях, че си се засегнал/а, и всъщото време са ти нахакали единички.. и ми става тъжно като видя, че е практика в бг мрежата някой да бъде наказван само, защото не е успял да схване нещо.
Значи изобщо нямам в предвид, че хората от село сте по-глупави, или че мислите 'по мисловно необикновен начин', както си се изразил/а. Просто по мои наблюдения в малките населени места по-често се случва да има доста хора, които са по-малко стимулитани да разсъждават върху своето Аз/своята същност, също и върху тази на други(те) хора - над страховете и комплексите, над различните видове човешки реакции, поведение, отношения..
Е всъщност и в по-населените места също има такива хора, но в по-малко населените места по-често се срещат. Ти може да не си такъв(такава) и изобщо не следва да се индентифицираш от думите ми, още по-малко да се засягаш от тях. Но дори и да си, пак изобщо не следва да се засягаш, човек се учи цял живот и осъзнава разни неща през целия си живот до последния си дъх.

от 16/19/21

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 50f61844c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ти си жертва на домашно насилие, имаш право на закрила, можеш да отидеш в кризисен център за жени претърпели насилие, издействай си ограничителна заповед, премести се при родителите ти. Напусни го, започни работа, живей свободно и щастливо - защо трябва да търпиш побоища и психически тормоз!? Ами ако стане най-страшното...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker