Как поддържате пламъка в дългогодишна връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как поддържате пламъка в дългогодишна връзка?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1760 пъти
Здравейте, съфорумци! Във връзка с днешния празник размишлявам над въпроса, поставен в заглавието. :)

С моята приятелка сме от две години заедно и вече ми липсват онези моменти, в които буквално треперехме един за друг и всичките ни мисли бяха съсредоточени само и единствено върху другия. Започнахме да живеем заедно още от втория месец, връзката ни е невероятно хармонична, все едно сме един и същи човек, не се караме, разбираме се само с поглед, споделяме, а не крием, помагаме си за всичко от пране и чистене до финансовата част и сме си опора във всякакви ситуации. Всичко това е чудесно, НО си задавам въпроса - какво мога да направя, за да я задържа при мен? Та тя е толкова харесвана, че пожелае ли - веднага може да си хване някой много ПО от мен. Това не значи, че се съмнявам в нея, а напротив - знам, че ме обича, но не искам да съм един от онези мъже, които правят грешката и изпускат свестни момичета от глупост.
И в тази връзка, въпросът ми към вас е следният:

Как поддържате една дългогодишна връзка все толкова интересна и вълнуваща? Какво правите за партньора си, за да не угасне пламъкът помежду ви? Подаръци? Романтика? Изненади? Кое забелязвате, че има най-добър ефект?

Ще се радвам да споделите опит и идеи. Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3f1e613869
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей, моята връзка също е 2 годишна. Трик за запазване на нещо което го няма НЕ съществува. Тоест магията или я има и си е там дори и да не я искаш... или ако я няма или изчезва и звезда да свалиш - все тая. Евентуално мога да ви посъветвам да комуникирате, да споделяте, да прекарвате време заедно, да правите редовно секс, да правите нови неща, да планувате бъдещето и да се наслаждавате на настоящето! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e0d117c288
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво човек, ей така трябва да мислим всички. Повечето от нас и аз също постоянно бързаме и забравяме всъщност най - важното, да се грижим за връзката и за човека до нас. Цветето умира без грижа. Намирайте си различни занимания, които не сте правили и са нови и за двамата, бъди романтичен, понякога се закачай с нея като дете, споделяйте и си говорете непрекъснато, забравете за телефоните и много обръщай внимание на малките неща, целувка за добре дошла, целувка за лека нощ, прегръщате се, когато чуеш някоя хубава песен я покани на танц, ако сте си вкъщи, гледайте романтични филми и си говорете затова как сте се срещнали и как сте се влюбили един в друг.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 64de8ceb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Как поддържате една дългогодишна връзка все толкова интересна и вълнуваща? Какво правите за партньора си, за да не угасне пламъкът помежду ви? Подаръци? Романтика? Изненади? Кое забелязвате, че има най-добър ефект? " - И ТРИТЕ! Сега ще ти кажа няколко идеи, които не са скъпи но са много романтични и аз ги направих за моя приятел.
- Ако живееш в блок/имаш познат който живее в блок, на който може да се качиш на покрива аз направих следната изненада. Беше лятото, бях поръчала пици, кюфтента, бирички, вино и накарах един приятел да ми помогне да кача маса с два стола. Той живееше на последния етаж и ми освободи апартамента си, използвах разклонители до покрива и бях купила лампички който да светят както и свещи. Бях взела една кофа от вкъщи напълних я с лед и там сложих напитките, пиците ги бях оставила предварително той да ги пази (от птиците) и му превързах очите и го качих горе. Много се зарадва! Беше ми заел и една малка тонколонка, която се свързва с телефон и си бяхме пуснали и музика, хапвахме, забавлявахме се.
-Веднъж той изненадващо ме заведе на планина. Аз за първи път отидох тогава, не знаех че ще ходим беше много забавно защото беше доста студено, а аз бях с летни дрехи. Както и да е и там много се забавлявахме.
-Подаръци - има толкова много теми за подаръци, щом е от теб ще го оцени, но все пак трябва да я определиш към коя категория е приятелката ти. Обича ли гримове, дрехи, парфюми, да се конти? Нещо свързано с тях можеш да и вземеш. Някога ако ти е казала от какво има нужда, може да го вземеш вместо нея, дори сметката да и платиш или семестъра, такива неща за които и тя не се е сещала
- един човек беше написал тук наскоро, че приятелката му е направила "Истина или предизвикателство", но със секси предизвикателства и въпроси, ако ти се занимава може и това да го включиш някъде.
Лично аз мога и без такива неща, но аз и моя приятел сме някакви отчаяни романтици и постоянно като че ли се състезаваме, кой ще направи по-хубавия подарък за другия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ec2b81edda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелю, няма как. Всичко търпи промени. Въпросът ти е като да пишат как да спреш стареенето - няма как да го спреш, също как няма да спреш връзката от прогрес. В началото всичко е непознато и е вълнуващно, сега сте улегнали и се познавате, но това не означава, че не се обичате и няма пламък, просто е малко по-различно. Хубаво различно!
Като почнеш да ядеш любимото си ядене, след първите хапки, вече не си толкова ненаситно гладен, нали? Така е и с връзките. Но това не означава, че не обичаш любимото си ядене!?
Обичайте се, разнообразявайте с изживявания, мисля че те също помагат да поддържате емоция. Рутината убива, бягайте от нея колкото се може по-често.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a14b9149c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма формула. 2 години не е дълга връзка. Аз например имам 15-годишна и повярвай, двамата се променихме адски много за това време. Ако не се адаптираме един към друг, просто всичко би приключило.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bd818807c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хайде нека се включи и една доайенка във форума. С 38-годишен брак. Омъжих се много млада-на 19, първа година студентка. Така и не разбрах кога се изтъркулиха всичките тези години. Никога не съм изневерявала. А как запазихме пламъка-честно, и аз не разбрах, дори след толкова години. Минали сме през какво ли не, много трудности, но може би точно те са ни сближавали. Имаше и възходи, и падения. Имало е периоди в които сме мизерствали, и когато сме имали достатъчно пари-в крайна сметка не сме богаташи, но имаме уютен и приятен дом в който децата ни с удоволствие идват когато могат. Единствения съвет който ще дам на младите-ще прозвучи като клише, но е истина-взаимни компромиси и най-най ама най важното-обичайте се

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e52b245563
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Внимание, уважение и любов. Друго няма : )

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1cc6d6048b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм в връзка от 15г, 3г гаджета и 12г брак. Точна рецепта няма. Важно е в трудни моменти да сте, заедно не всеки сам да си ги преживява по отделно. Важно е да си давате време и спокойствие, не при най малката кавга да си мислиш, че е по добре просто да зарежеш всичко и да си тръгнеш. Има моменти, когато ти пада пердето, важно е да споделяш с половинката. Винаги идва момент в, който се изпълваш със съмнения, винаги има известни разочарования, но когато искаш да си с дадения човек преминаваш през всичко с цената на всичко. После има и моменти на преоткриване, както казаха в коментарите по горе важно е и редовно да се прави секс, разбира се не винаги е върховен и супер страстен, но той поддържа огъня между двама души. Важно е да се прегръщат и целуват, въпреки рутината и битовизмите, въпреки децата и задълженията винаги се намира начин и време.
Да не забравям и свободата, всеки трябва да си има социален живот, не е необходимо винаги да ходите като залепени, да си звъните на всеки час, трябва да си имате доверие, иначе няма смисъл.
Общо взето ние със мъжа ми така сме запазили връзката си и се надявам и за напред да успяваме. Успех!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b15f9c11ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм в здрава връзка от 15 г. в това число и брак. Честно казано, нямам конкретен отговор на този въпрос. Може би най-важното е откритост, честност и разбиране на другия. Трябва и зрялост, компромиси, взаимност, подкрепа, комуникация, да се освободиш от егото си и да действаш за общото благо, а не само за своето. Но естествено това са разбирания и качества, които или ги нямаш, или имаш. Някои хора просто не стават за истински връзки, защото са егоисти или незрели. И разбира се, трябва и огромна доза късмет, защото да намериш читав човек, който и да ти пасва, не е лесно.

Ако очакваш цял живот да е цветя и рози и пеперуди като на първа среща, няма да стане. Има си изпитания, трудни моменти, но по-важното е как рагирате на тях. Ако почнете с обвинения, караници, няма да изкарате дълго. Ако седнете и говорите като нормални хора и търсите компромис, решение, без да се карате, обвинявте, изневерявате, нещата ще станат, стига да имате и желание, разбира се.

Подчертавам, че всичко това важи и за двете страни. Колкото и да иска единия да поддържа връзката, ако другия се прави на интересен, не става. И мисля, че точно трудните моменти сплотяват най-много, а не толкова хубавите. Стига да реагирате на тях правилно.

Иначе за секса мога да кажа, че наистина е важен, но не и да се отива в крайности и едва ли не да се превръща в някаква фикс идея и да се паникьосвате, ако в даден период не е същия. Все пак той не трябва да се поставя на пиедестал прекалено много. Трябва да има баланс.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 714feccd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   - на 1-во място е важна взаимната споделена любов!
-Подкрепа, да мотивираш човека до себе си, това е адски важно!
-Комуникация! (Както вече са казали другите)
-Внимание, дори когато си зает!
-Малки жестове и изненади!
-Припомняне на първите ви срещи/спомени- това е романтично.
-Разходки на различни места- далечни, близки. (Не е нужно да са скъпи места и хотели)
-Редовен секс по възможност- разбира се, че това сближава.
-Добро отношение, мили думи, прегръдки, целувки, закачки, шеги, смях- просто не забравяй тези малки, но важни неща!
-Комплименти- винаги забелязвай, когато тя промени нещо във външния си вид и се е постарала да е красива.
-Пробвайте нещо ново, което не сте.


The Little Donut

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: beb76295e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Неминуемо, човек се променя с годините. В тези години, хората, които живеят заедно създават хубави и красиви Общи спомени. Живей така, че да създаваш хубави спомени в партньора си. Човек трудно се разделя с тях.
Бъди честен, почтен и коректен спрямо приятелката си... твоето второ"АЗ". Не "замитайте" проблемите във връзката. Не приемай човека до теб за даденост, той също има очи и уши и мозък в главата. Говорете и обсъждате заедно проблемите си!!! Така ще намерите решение на всичко. Може да не ти хареса това решение, но е общо решение и трябва да го спазваш!!!
Ако тя е "твоя човек" ще остане, ако не е твоя човек, ще си отиде каквото и да направиш.
Винаги ще има някой "По... от теб"... по -магнетичен, по-сексуален, по-богат, с по-добър социален статус. Това не може да се избегне. Но това не бива да ти се превръща във фикс! Трябва да си подготвен психически и емоционално за такава "отечка"... Ако това се случи, приключи връзката! Не се опитвай нещо да възстановяваш, просто няма какво!!! Довериото НИКОГА не можеш да възстановиш.
Най-важното е до теб да има умна!!! жена. Всичко, което ще направиш и жертваш в името на вашата Любов и по-късно Обич и Семейство, трябва да бъде прието и подобаващо оценено и разбрано.
Търси УМНА ЖЕНА!!! ... кото моята!!! 23 г. семеен живот!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 673e819b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Във връзка, прерастнала в брак съм от 2008. Много добре ни се отразява, когато мръдваме някъде извън града или сред природа за уикенда или пък, когато посещаваме места и забележителности, където още не сме били. Смяната на обстановката е страшно зареждаща и ние и интересно да откриваме нови неща. Почивките и по-дългите пътувания също са прекрасен рестарт.
Иначе през седмицата с ходенето на работа и прибирането няма как да не е еднообразно, но примерно можете да си го организирате поне 2 вечери в седмицата да излизате двамата някъде или пък да се срещате с приятна компания.
Важно е вкъщи да ви е уютно, спокойно и комфортно - да се грижите един за друг, да си оказвате жестове на внимание и да избягвате да се изнервяте за битовизми и дреболии. Малките неща са важни - примерно като си си седнал на компютъра и половинката да ти донесе по своя инициатива сандвич и кафе, да приготви нещо любимо за закуска, да отскочи до магазина за шоколад, когато се сетиш вечер, че ти се яде, а те мързи да отидеш. Сладко е и да си оставяте тук там малки картички или бележки със сърчице, който другият ще открие:) Понякога да се прибираш с цвете. Да носиш на половинката хавлия в банята, когато е забравила да си вземе :) Ей, такива нещица...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: eaef44ffec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Според мен с всяка връзка е така. С приятеля ми сме от 3г от 2ра седмица живеем заедно. Ние не сме толкова хармонични, караме си се, вече не толкова. Ние също делим абсолютно всичко. Но просто ежедневието те убива. Ние правим ремонт на спалнята, но дори и с майстори е сложно.на мен също ми липсват онези щури моменти, в които правихме глупости. Но вече всички пораснахме.
Според мен трябва да си правите малки изненади всеки ден, всеки момент да използвате да си показвате че цените другия, защото с годините приемаш човека до себе си за даденост. Дори само едно “благодаря” вече ти носи положително чувство.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ca7c5d3050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имаше една приказка, която я знам за домашен любимец, но и в твоя случай също може да се каже и за хората.

Твоето куче, може да е просто куче, но за него - ти си целия свят. Така, че това, че имало ПО от теб в твоите очи, не означава, че не си най-доброто за нея, в нейните очи :) И все пак - разбирателство, уважение, комуникация и компромиси - това според мен са ключовите звена в една връзка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: db3845f38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Няма конкретна рецепта. Все пак има три основни принципа: 1. Искреност доверие; 2. Компромис ( мноооого компромис ) 3. Много секс. Дразнещо е когато се спори кое е по-важно - приятелство и доверието, или сексът в една връзка. Което и от двете да куца, Е проблем, и то голям. Кой, в каквото ще да вярва. Това е от скромния ми 10 годишен опит с жена ми

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker