Камък в жлъчката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Камък в жлъчката?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1264 пъти
Имам камък с размер 1 см. Никакви други, нито песъчинки, нито камъни. Хирурзите ми казаха, че мога да живея или цял живот на диета или да се оперирам, че диетата и лекарства няма да го стопят. Но съм чувала много противоречиви мнения НЕ за самата операция (и без това ако се подлагам, ще е на лапроскопска - безкръвна), а за последствията от махането на органа. А и да ви кажа нямам голямо доверие на лекарите в днешно време, само си играят на "Клъцни-Срежи" повечето, което за мен е гавра, че с лекота винаги се прибягва до рязане.
Другото, което е, че съм чувала, че лекарството Ровахол помага при продължителен прием и стопява камъните. Има и много доказани бабини рецепти - например тази с мед, лимон, зехтин и топла вода на Баба Ванга. Както и чай от корен на шипка. Но ако се предизвика разтопяване на камъка, ако запуши жлъчния канал и стане по-голяма беля? Макар че хората, изпробвали методите казват, че камъните омекват и ги изхвърляш лесно. Моля ви, помогнете и давайте съвети! Някак не ми се иска да лягам за операция, ама кой знае... Дали съчетаването на лекарството с бабина рецепта и диета е добре? Гастроентерологът ме посъветва да не бързам и да пробвам, хирурзите зачитат само операцията, майка ми също е лекар, но невролог (все пак учила обща медицина де) и каза да помисля, но не е нужно да бързаме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: e084b9b8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слушай ти баба ти ванга...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d05693b8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много зависи. Ако нямаш болки и жлъчни кризи, не виждам защо да не се поддържаш с диета. Но моят съвет е да НЕ прибягваш до бабини рецепти, има доста голям риск от запушване на жлъчен канал и тогава вече щеш-нещеш ще те срежат и то не безкръвно, а с големия разрез. А и веднъж щом ти се е появил камък, дори и да успееш да го изкараш, пак ще се появи. Мен ме оперираха преди почти 2 години, но аз бях с жестоки болки и жлъчни кризи през 15-20 дни и просто нямах избор. Аз лично съм доволна че го направих, защото нямам никакви болки или каквито и да било проблеми, ям си всичко и се чувствам прекрасно. Има и доста хора, които имат проблеми след премахване на жлъчката, така че споделям собствен опит. Ако се решиш на операция, препоръчвам ти специалистите от чернодробно-панкреатична хирургия във ВМА, който и да избереш няма да съжаляваш. Безспорно са най-добрите в тази област. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f9abafa7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз имам много камъни в жлъчката, майка ми също. Никога не сме имали кризи и не пазим диети. Просто си знаем за инфо и ако ни заболи корема първо жлъчката ще проверим. Но може и никога да не стане. С камъни дето не пречат се живее. Ако те боли и имаш кризи -опериран се. Аз също не искам да пробвам с лимон зехтин и т. н. щото може да се запуша. По добре си гледай живота и не мисли. и всеки човек има камъни в жлъчката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 08b5dfa684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре операция от колкото по-голям фал. Ако направиш криза ще те оперират по спешност и няма да е лапароскопски и няма да те оперира, който искаш ти а дежурния лекар ще е. възстановяването ще е 3-4 месеца. Аз се оперирах лапароскопски и ме пуснаха в къщи вечерта след операцията. На 5-ия ден бях на работа. На 7-мия не помнех, че съм опериран. Избирай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker