Това прословуто ''обичам те'' - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Това прословуто ''обичам те''
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1741 пъти
Здравейте, според вас колко дълго трябва да си с един човек за да кажеш ''обичам те'' ?. Питам Ви, защото от известно време съм с приятелката си и никой от нас не е казъл това прословуто ''обичам те'' , и си мисля задължително ли е да се казва това, при условие, че ходим от 5 месеца . За мен обичта е нещо силно и рядко , не мисля, че за няколко месеца може да обикнеш един човек толкова бързо .

Може пък и вината да е в мен да ми е такова виждането, и за това може би момичетата бързо се отддръпват от мен заради това , че не казвам ''обичам те''.Да има някакво привличане , но обич не мисля. Не виждам друго какво може да е , нито съм грозен нито агресивен , но до сега не съм го казвал... Дали просто не съм намерил правилния човек ?

пс: Сега като се замисля аз и на родителите си не съм го казвал , да ясно е че ги обичам но не съм им го казвал до сега в прав текст.

Дайте мнение , как ги виждате вие нещат и колко след като се хването с някого си казвате ''обичам те'' и дали първо мъжа или жената трябва даго каже ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7ba0b82b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато наистина е така, ще го почувстваш. Няма да си задаваш такива въпроси въобще.

И аз мисля, че за няколко месеца не можеш да обикнеш човек. Аз съм с приятеля ми от 3 месеца и за момента не мога да кажа, че го обичам, но съм привързана към него.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4fd937fd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами най-важно е да го кажеш когато наистина го чувстваш. Любовта не е задължение. Ако е задължение, то тогава не е любов. Има хора които са много емоционални, влюбчиви и след 3-4 месеца излизане се влюбват и го казват без проблем, така им идва отвътре. Други след месец го казват, ама това са по-скоро заблудени тийнейджъри които бъркат привличане с любов. На трети им отнема година преди да го осъзнаят и да се почувстват готови. А има и хора които не изразяват любовта с думи, въпреки че я изпитват. Просто са друг тип натура, не че нямат чувства. То и аз на моите родители не съм казвала "обичам ви", а ги обожавам. Но съм доста сдържана по отношение изразяване на чувства. Трудно ми е с думи. Много по-лесно ми е с дела да покажеш на човек че го обичаш и че те е грижа за него. А и е това същността на любовта. Любов само на думи за нищо не става. 5 месеца не са много време, може да се влюбиш, но за да обичаш истински трябва много добре да опознаеш човека и да си способен да обикнеш дефектите му, не само хубавите неща. Не се безпокой, когато започнеш да развиваш чувства ще разбереш сам и няма да имаш никакви съмнения. А дотогава не прави прибързани действия. Има много начини да покажеш на приятелката ти че тя е специална за теб и държиш на нея.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 017c636c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да кажеш на един човек "Обичам те! ", трябва да го. Трябва то да напира в гърдите ти и само да иска да излезе и да бъде изкрещяно.
Не е важно нито колко време сте ходили, нито за какви се водите един на друг.
Някои хора и цял живот не стигат до това да кажат на някого "Обичам те! ". Други го казват с повод и без повод с чисто манипулативна цел, или защото "всички така правят". Аз съм го казвал само когато наистина напира отвътре в мен...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 26e38a91a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма никакви тайни закони, които да ти налагат да кажеш тези две думички в точно определен интервал от време. Казват се, когато се почувстват. Възможно е за 3 години да не изпиташ нищо в една връзка, а в друга за 3 месеца да усетиш какво ли не.
С настоящият ми приятел сме заедно от години, живеем на семейни начела от година и половина. Каза ми, че ме обича някъде към 4-тия месец, аз му отвърнах със същото. Исках да съм по-корава, притеснявах се, че може би бъркам влюбване с обич, но не ги сбърках. От първата ни среща вътрешно знаех, че ще бъда с него и ще съм щастлива. След месец връзка аз осъзнах, че той е човек, който заслужава да го обожават, а не само да го обичат. И от третия исках само и единствено да е щастлив, исках да го пазя, да го глезя, да споделя с мен хубавите и лошите моменти от живота си, исках да се грижа някак за него. Бях влюбена в продължение на година, която ми се стори, че измина за ден, а след това остана само обич, която пък и до днес не ме е напускала.
Преди не ми се беше случвало нищо подобно, почти си беше страшно. В предишната ми връзка ми трябваше много повече време дори само да опозная мъжа, да го допусна до себе си, да свикна с присъствието му в живота ми. А първата ми любов си беше първа любов, тинейджърски драми, рев и ускорен пулс. Предполагам, че това, което изпитвам в момента е единственото искрено и напълно сериозно чувство, а го почувствах на третия месец, като от първата ни среща знаех, че ще се случи. Откачено е, но вече вярвам, че любовта съществува, че тя няма логика и правила, че просто ти се случва в даден етап от живота ти. Ти не си господар на сърцето си, не контролираш чувствата си. Когато обикнеш, тогава го кажи. Може да осъзнаеш любовта си за месеци, може да отнеме години, всяка връзка е различна, всеки характер е различен.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6dae425158
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А толкова ли е трудно да кажеш-обичам те? Нито средства изисква, нито физическо усилие. Щом трудно го изговаряш, значи го няма в тебе. Ако наистина обичаш, то трябва да се изразява, и с думи и с дела!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 36b1975a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не мога да кажа какъв е случая с приятелката ти със сигурност, но за себе си мога да кажа. Аз лично изчаках приятеля ми да каже пръв обичам те, защото бяхме в доста по-ранен етап от вас и не исках да звуча като луда и да избяга от мен. Знам, че не е било редно но бях по-малка и уплашена, защото изведнъж тръгнахме, а той не искаше връзка тогава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d0eae13d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Братле, явно тя не е човека до теб. Ако е правилния човек, поварвай няма да се питаш такива неша. При правилния човек разбираш какво е лщбов. И това обичам те, си идва от само себе си!

Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c6a37a4243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Помисли изобщо дали изпитваш любов.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c5964fb2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Почвате да ме дразните, малките с тия глупости от рода на колко време трябвало да мине за "обичам те", за секс, за нова връзка бла, бла, бла...
Нито едно от тези неща не е до време, а до чувство! Щом не ти идва отвътре да го казваш по 50 пъти на ден, значи това не е истинското. Може да обикнеш някой за много по-малко от 5 месеца, ти просто не искаш да е така и затова така "мислиш", за да не признаеш, че не го чувстваш.
Може момиче да се дръпне, ако не го чуе, но това си е до критерий за сериозност.
Няма етикет, кой на кого първо да каже - който го чувства го казва. Това е...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4e868e1f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Разкриването на чувствата определено е момент, с който трябва да се изчака. Или поне така е според повечето хора! Голямото признание е моментът, в който свободата на двамата партньори се ограничава в рамките на връзката. Няма вече "чужди легла", няма случаен секс за една вечер. Появяват се СЪОБРАЗЯВАНЕТО, КОМПРОМИСИТЕ СЪС СЕБЕ СИ, МИСЪЛТА ЗА ДРУГИЯ, ОТГОВОРНОСТИТЕ НА ЛЮБОВТА.

Именно заради това тя изглежда страшна в очите на по-неопитните или свободолюбиви хора. Не е коректно да се фиксира кога точно трябва да кажем „Обичам те! “. ИЛИ ГО ЧУВСТВАШ, ИЛИ НЕ!

За мен това значи да обичаш – да изразяваш и показваш намерението си за дълготрайна връзка, да показваш емоциите си към този човек, отделно: подкрепа, комуникация и секс. И постоянство!

Ако НЕ ТИ ИДВА ОТВЪТРЕ, не е нужно да се насилваш, възможно е да не е правилната за теб. Или просто ти е такъв характерът и трудно изразяваш чувства, емоции, придружени с думите "Обичам те"
Помисли добре, бъди честен пред себе си първо и тогава реши как да действаш.

Аз, например МУ го казах първа на 14-тия ден, колкото и нелепо да звучи. Но след 5 год. и няколко месеца се обичаме, та мисълта ми е, че най-важното е да усетиш, че това си е ТВОЯТ ЧОВЕК, че е правилният/правилната. НАСИЛА НЕ СТАВА. И НЯМА ВИНОВНИ.


Навярно коментарът ми стана доста дълъг и отегчителен, но просто така стоят нещата...

The Little Donut*

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5dc12f8cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей! Ако единствената причина да й го кажеш е просто това, че тя иска да го чуе, няма смисъл да го правиш. Но ако наистина чувстваш любов - направи го, без значение от колко време сте заедно. Няма как да получиш точен отговор на въпроса ти, защото времето не е определящ фактор. Може да почувстваш любов и след 2 седмици, а може и да не я почувстваш и след 2 години. Това е въпрос на лично усещане, всичко е строго индивидуално.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2622382de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ти кажа, че явно нямаш чувства към нея. Нищо по различно от симпатии и някакво леко привличане... Когато любовта те завладее тя обикновено те завладява айде не от ден едно, но от 1та седмица. Ти се опияняваш, сърцето ти трепти и си готов да кажеш обичам те дори след месец. Има мн силна влюбеност и след това любов. Толкова взаимно ви бошуват хормоните с другия човек, че ви идва да го изкрещите това обичам те. Щастливци са тези, които са изживяло истинската любов, макар и неуспешно. Всички други връзки просто съществуват, не се "възпламеняват", а просто ги има там за подкрепа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7c1cca90ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На втория месец казах на приятеля ми, че го обичам и той се зарадва и ми отвърна със същото, което мен пък ме учуди много, защото така както сме говорили е бил наранен и не е останал с много добро впечатление от жените :D наистина вярвах, че ще мине година или повече докато чуя този израз, ама ето, че се промени от към хубаво. :)
И не бяха само симпатии, а искрено. Няма значение за мен колко време ходиш с някого, почувствам ли го-казвам си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f69208439b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Двете думи не струват теглото си в кучешка пикня. Изичането им не предотвратява разочарования, предателство, изневяра или каквото и да е. Празни приказки. Обичаш - вижда се. Спекулираш - личи.

Взимай си сам решението.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7d0eae13d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора : Мисля, че сте прави. Ако тя е правилния човек за мен до сега да бях го почувствал до някъде. Мисля да приклщча нещата с нея и да си търся и истинската любов.

А и не е честно към нея, така да и губя времете, все пак не сме на шо 20-23..

М, 28

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: df26362397
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Влюбване и любов са две различни неща.
Може да се влюбваш много често, но да обичаш не е често. То идва вече, като си се влюбил и остави трайна следа. Но след време и обичането преминава, просто е по-за дълго време от влюбването.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker