Важно ли е човекът до вас да е иниациативен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Важно ли е човекът до вас да е иниациативен?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1527 пъти
Бихте ли били с човек, който не иска да се развива в никаква насока? Примерно от години си работи една и съща професия, макар че не изисква кой знае какви умения, и няма желание за нещо друго? Само за тази позиция се пробва и не иска някакъв курс да запише, или задочно нещо, просто да пробва нещо друго? Да си каже, че иска да си развие хобито като професия, или да се пробва като това и това? А се примирява с работа, която реално може да я върши всеки, доста физически натоварена е? Даже и няма перспектива за издигане в дадената фирма с тази професия, просто стои на едно място, защото реално професията е такава-без надграждане? Как се стимулира такъв човек? Имам предвид просто да иска да направи промяна, да види, че в нещо друго може да е по-добър и по-доволен. Че реално така тъпче на едно място.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 122335c85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, зависи колко му остава до пенсия :)
Иначе който не се развива - изостава!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b5c6e9db0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   имате ли връзка?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2103b58f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Никога не бих била с такъв човек. Навремето една от причините да се омъжа за моя съпруг, беше че е амбициозен и пробивен. Не съжалявам за това си решение. Той започна собствен бизнес и постигна добри резултати. Аз работя наравно с него, но движещата сила е той.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5978043c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разведена с дете.. освен за забавление за друго не ставаш...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 550b7d34bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи.
Нямам желание да припирам хора, които са доволни от настоящото си положение. Не искам да уча никого как да живее, не искам и да променям близките си.
Поела съм по собствения си път, взела съм нужните до този момент решения и се развивам толкова, колкото искам. Вярвам, че всеки човек трябва да направи същото за себе си и другите не бива да му се месят.
Амбициозна съм в работата си, а в училище бях от отговорните и тихи деца. Да, но имам едно хоби, което ми е огромна страст. Както казвам, хоби. Няма да го превърна в работа. В обкръжението ми имаше много амбициозна личност, която познаваше уменията ми прекрасно. Тази личност ме побъркваше, изкарваше ме от равновесие с постоянното натякване, че не бива талантът ми да остава скрит. Чисто си ме юркаше. Ежедневно слушах алтернативни възможности за реализация на хобито ми. Пращаха ми се интернет страници за курсове, за конкурси и каквото се сетиш. Причината въпросната личност да не е в живота ми днес е точно тази. Понеже съм го изпитала на гърба си, не бих го причинила на друг човек. Не е нужно всички да сме еднакви. Не може всички да учат, всички да гонят високите постове, всички да катерят върхове.
Ако съм с мъж, който няма амбиция изобщо да живее и не иска да си плаща сметките, вероятно ще поговоря с него. Въпреки това, няма да искам от него да се променя. Ако сметна, че не мога да бъда с такъв човек, ще го оставя да продължи напред сам, но няма да го тормозя. Амбицията идва отвътре, желанието не се манипулира из основи. Може да накараш човек временно да се мотивира, но ако той не преследва собствените си цели, все някога ще се върне към старото си комфортно ежедневие.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8978ea3a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 2
Да, имаме връзка. И двамата сме млади хора. Просто виждам, че явно може повече в живота от сегашната си професия, работлив е, не го мързи. Но май няма желание да пробва и друго поприще, да се преквалифицира. С най-добри намерения зададох този въпрос. Не от всеки става бизнесмен, но не виждам какво лошо има в това човек да се преквалифицира, или да се пробва в друга професия. Светът е за гъвкави и пробивни хора все пак.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8157d6b0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Така е, авторке! По време на следването си, пътувайки с влака се запознах с повечето кондуктори, има и мъже, но спрямо жените, , научих, че повечето от тях са среднисти, също и една касиерка на гарата, която също е среднист! Скоро предстои да започна работа в една телекомпания! Обаче разбрах едно-тези хора не искат да се издигат в кариерата-предпочитат да работят в системата на БДЖ до пенсия! Точно като твоя съпруг-вярно, че работят за едната заплата, трябва и да си посрещат нуждите, имат и служебни карти, с които имат право да пътуват до други градове, получават и ваучери за храна, безплатно ЖП общежитие! Но за един висшист, който може да ръководи цяла фирма, е нещо съвсем друго! Все пак този човек има потенциал за развитие към нещо голямо! Но преди всичко се иска мотивация! А какво всъщност работи твоя съпруг? Да не е по строежите?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ba329d891a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо очакваш от другите да изпълняват твои желания и очаквания? Ако толкова искаш да направиш нещо, не очаквай от приятеля ти да го направи а го направи сама. Освен това бъди лоялна към човека с който си, не може след като сте заедно да продължаваш да го анализираш, преценяваш, да му даваш оценки и да се двоумиш. Вече сте заедно и е редно да се приемате такива каквито сте и заедно да вървите през живота а не ти предателски да си правиш анализчета и планчета зад гърба му. На теб ще ти хареса ли той да те анализира тайно дали все още ставаш или е по-добре да те замени с друга?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bdf4f9deb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   с какво е свързана тази работа че няма перспектива? разкажи за вас от колко време сте заедно живеете ли заедно имате и ли деца?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6de711ca95
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не харесвам амбициозни хора в смисъла на вечно недоволни и ламтящи за още и повече... Винаги вървят в комплект с негативност, недоволство и яко комплекси, които са от типа на - не съм достатъчно (красив/а, богат/а, умен/умна, с яката кариера), тъпото е, не само, че имат тези мисли за себе си и своя живот, ами и за близките си. Подариш му нещо на такова същество, то все ще намери нещо да не хареса, дали веднага или след дни... Енергийни вампири и материалисти са. С много недоразвит духовен свят.

Съвсем друго е ако човекът е творец и обича да прави неща, да е учител, и да учи хората, да има желание, да радва, и да дава. Такива хора са успешни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker