Просто житейска ситуация/любовна тегоба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Просто житейска ситуация/любовна тегоба
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1452 пъти
Не знам откъде да почна, в главата ми цари пълен хаос, както и в живота ми. Дори ме е страх някой да не ме припознае в тая история. Дълго се чудех дали да седна и да споделя терзанията си, ето, че денят настъпи.
Обвързана съм от 10 години, запознахме се когато навлизах в пубертета. Докато още бях на училище се радвах какъв принц на бял кон съм срещнала, гордеех се, че мога да задържа човек до себе си толкова дълго, нещата бяха перфектни. Той искаше да е нон стоп с мен, а аз така обичам и много се радвах. Всяка свободна минута ми беше отделена за него, така е и до днес... но вече не се радвам.
През годините лека-полека той почна да се променя, и то по начин, който аз не забелязвах. Не знам сляпа ли съм била, но гледайки назад, виждам червените флагове. С две думи, не знам как още съществува тая връзка, ако може да се нарече връзка изобщо. Първо, съвсем леко ме отдели от приятелите ми, после почна да недоволства за някакви тъпи неща, напр. :грим, дрехи, бижута и т. н., и изведнъж, няколко години по-късно се осъзнах, че не трябва да съм тук.
Ще кажете "ами тръгни си", направих го и то многократно, и всеки път беше цирк, заплахи, разправии, заплашвал ме е, че ще ме убие ако пак посмея да го оставя. Не ме е удрял, но психическия тормоз е много тежък. Виси ми на главата, знае ми всичките пароли, без аз да съм давала съгласие дори, и прочие. Жалби и полиция не помагат, защото "нямало доказателства". Изпитвам страх.
Проблемът: не знам защо, ненормална ли съм, мазохистична натура ли съм, обаче още го обичам и още съм влюбена в него и не се понасям заради това. Имах толкова различни представи за нашето бъдеще. Толкова съм наранена емоционално, че започвам да си мисля, че никой няма да ме хареса, или аз няма никой да харесам. Но всеки ден си мечтая за спокоен и добър живот, да си имам детенце, да си имам семейство, да си изградя дом, да си имам кариера.
Много неща ви спестих, но от моя страна, винаги съм се старала да съм перфектна, да не предизвиквам излишни скандали и проблеми.
Исках да споделя, защото няма на кой. Да се оплача, дет се вика.
Благодаря Ви! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 2a5e3ef501
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери начин да учиш в чужбина или да работиш там. Той не бива да научава къде. Това, което описваш е токсична връзка и трябва да се спасиш, да започнеш отначало. Разбира се, че има кой да те хареса.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9fbf2c7ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш сериозен проблем, но трябва с близки и приятели покрай теб да се изправиш срещу него! Тръгни си, блокирай го, старай сега се движиш с таксита или с приятели и роднини. Никъде не оставай сама! Хубавото е, че нямате деца. Просто бъди упорита, можеш да се измъкнеш, вярвай, че можеш! С този човек не те чака нищо хубаво!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 536e2628df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като се отървеш от него ще се чудиш защо не си го направила по-рано... Дано го осъзнаеш бързо. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 05d161c8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако за тези 10 години не сте създали дом и дете и не сте си стъпили на краката, не знам какво още правиш в тази връзка. Остави, че тъпчеш на едно място, но си пропиляла около 12-15% от живота си? ! Чудесно е, че си добър човек, но това не бива да е за сметка на живота и щастието ти.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a792393d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти така и можеш да умреш с него, докато го обичаш и оставаш. Липсата на действия също е действие само по себе си. Ти оставаш, ти чакаш чудо, ти не мърдаш от позицията си на практика и така нещата също не се променят. Правиш едно и също, резултатът все ще е такъв. Ако не го оставиш, ще сте си заедно. Ако не си дадеш шанс сега да живееш без тази любов, с времето ще става все по-трудно, защото ще имате още повече спомени зад гърба си.
Стегни се, момиче! Животът ти не приключва с едно разбито сърце. Твоето на практика е като стафида, едно смачкано, изтормозено, едва биещо, ама те е страх да не би случайно да го счупиш, зарязвайки младежът, който те тормози психически. И докъде си способна да стигнеш с него? Ще се омъжиш ли за него, дете ще му родиш ли? Искаш ли дъщеря ти да има за пример мъж, който се държи лошо с жена си? Искаш ли синът ти да подражава на такъв баща?
Ще го обясня така: по-добре веднъж да се нараниш сама, като го оставиш, отколкото всеки ден той да те наранява, защото си избрала да останеш.
Какво мислиш, че ще направи той? Ако ти посегне, ще си извадиш медицинско и ограничителна заповед, можеш в затвора да го вкараш, ако стане по-лошо. Ще те убие ли? Надали ще го стори, той дори не ти е посягал, просто те манипулира. А ако те е страх, носи си лютив спрей в джоба. Ти си човек, имаш права, възползвай се от тях. Няма такава любов, която да си заслужава сама да се погубваш. Не е единствен, просто е първи във всичко. И други има, отново ще се влюбиш и по-добре ще се чувстваш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7a5bf11991
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, момиче!
Мисля, че главният проблем е в теб самата.
Избрала си неподходящ партньор и най-лошото е, че продължаваш да си с него и да живееш нещастна и в страх.
Препоръчвам ти кникага "Жените, които обичат твърде много" на Робин Норууд. Намери отговори за себе си, вероятно се крият в детството ти.

Желая ти кураж и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker