Майка ми ми крещи и ме обижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка ми ми крещи и ме обижда
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1765 пъти
Не, не съм тинейджърка. Ако искате, ме плюйте, че са ми детински проблемите. На 30 години съм. Все още се оплаквам на майка ми за различни неща въпреки възрастта ми. Това я напрегна днеска и по принцип като не й харесва нещо се ракрещява моментално. Днеска мина сички граници и ми каза, че съм идиотка. И друг път се е случвало. Освен тея демонстрации има също затваряне на телефона по средата, ако разговора не върви както иска. Натякване за всичко, че съм виновна. Баща ми и баба ми я защитават. Аз не стоя длъжна. Като ми крещи викам и аз. Като ме обиди не й връщам обиди. Тази постоянна помия която се излива върху мен ме кара да се упреквам за всичко. Постоянно ми натяква какво ли не което не харесва в мен. Почти само аз я търся, редовно ми затваря с оправданието, че е заета. Свикнала е аз да търся вниманието й. Не я плаши, като й кажа, че си прекратявам отношенията с нея. Казах и заплашително, че няма да го търпя това. Или ще спре да ми крещи когато нещо не й изнася или край. Тя отговори, че си го заслужавам. Че не мога да имам никакви претенции към нея и че само тя може да има към мен. Била съм й досаждала с проблемите ми, писнало й от мене, натяква ми колко съм мързелива, внушава ми, че никой не ме харесва защото съм такава и онакава и извърта всичко в нейна полза. Например ако я дразни, че не съм си изчистила дома, казва ти нямаш гадже, защото си мърла. Вкъщи ти е хаос и затова и в живота ти е хаос. Мъжете не обичат мърли и някакви такива генерализации абсурдни. От 4 години живея сама и се издържам сама. Не ми дават и пет стотинки. В същото време... Неоправна съм, неблагодарна, търся я само като й трябвам за нещо... и до безкрай. Почва да ми идва в повече. Имам проблема, че се набутвам само на хора, които се държат зле с мен. Почвам да си мисля, че това има връзка с отношенията ми с нея. Ходя и на психолог. Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: cb61d8e1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бих общувала с теб. Не знам каква е майка ти, защото на хора като теб (егоцентрици) не може да се вярва, нямате правилна преценка за нищо, все другите са лоши, а вие сте идеални. Била съм свидетел на подобен душевадник как изкарва извън равновесие друг човек, който е доста умерен по принцип. С мен не се получава, защото не мога да бъда раздразнена, не позволявам, пазя си нервите, не мога и да викам, но повечето хора не са като мен, и ти като знаеш, че майка ти лесно се ядосва - защо й лазиш по нервите? Споделяла била... Енергиен вампир си ти, обиждай се, знам, че няма да си вземеш поука, няма да разбереш, толкова ти е емоционалната интелигентност - ниво под нулата. Ти няма да я оставиш, ясно ми е, но дано тя да избяга от теб.
Сигурна съм, че не само майка си дразниш, така си с всички хора и също съм сигурна, че, и други хора са ти казвали същите неща, които майка ти. В теб е проблемът.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 55092ff0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   как да направим една среща? има много да си говорим. това са едни особености на отношения с роднини. толково е дребнаво и толкова лесно за оправяне, но да измислим начин да се видим

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7d478a9e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   А замисляла ли си се, дали наистина не си идиотка? 4 години сама, без мъж? Нямаш приятелки за споделяне, а споделяш само с майка си?
Хвани си мъж, да те вкара малко в пътя. И да го слушаш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 23dc22fddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като чета написаното и като изходя от собствения си опит, се убеждавам колко много жени не заслужават да станат майки и колко много заслужават да станат, но не могат. Момиче, ще ти го кажа с две думи- СПРИ контакта с майка ти, защото до две-три години ще си в тотална депресия, съчетана с панически атаки и Хашимото. Майката е ключова фигура в живота на човек и ако тя потиска детето, нещата вървят към крах. Ако можех да върна времето назад, щях да съм се махнала от моята преди много години. Сега се лекувам, а тя ходи по екскурзии и хич не й пука за мен.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ae5f2622ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За съжаление не всеки е силен характер, а от добра дума и подкрепа нужда имаме всички.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 38cf299137
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм мъж на 41 и напълно разбирам момичето (не разбирам, как може да има толкова безсърдечни коментари, като №1 и N3)
На твое място бих прекратил ВЕДНАГА комуникацията с тази жена. Присъединявам се към мнението на №4, че ще продължи да трови живота ти. Не ѝ се обаждай, не се виждай с нея. Дай ѝ възможност да премисли отношението си, като не се вижда с детето си години наред. През това време се вземи в ръце и си подреди живота!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8766dd0b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри контакта с нея - защо я търсиш, след като само ти срива самочувствието и те обижда? Нямаш ли достойнство?
Одобрение от майка си никога няма да п олучиш, колкото и да се стремиш да и угодиш и да я слушаш - аз лично го осъзнах по трудния начин. Достатъчно ти е увредила вече психиката, ако не прекратиш отношенията и не спреш да търсиш мнението и, рискуваш ситуацията още повече да ескалира и да си останеш и стара мома. Тя никога няма да си признае грешките и че ти е навредила - само ще се озлобява срещу теб все повече.
Заради майка си, начинът по който ме е възпитавала и се отнася с мен, се боря цял живот с един куп физически и психически проблеми, а на нея, както е случаят и при номер 4 не и пука, гледа себе си и си ходи по екскурзии. Да се махна от нея и да разредя контактите до чисто формални обаждания 2-3 пъти годишно беше най-доброто, което някога съм правила за себе си. Направи го и ти!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cb61d8e1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 3

Никой мъж няма да я търпи, иначе такива като нея имат нужда от някой тях да тормози, за да видят какво е.

Номер 4

Да приемем, че майка й е невротична, педантична, вечно недоволна, егоцентричка... Да ти прилича на някого? Авторката е копие на майка си, напълно логично е, отгледана е от нея, но за да се случи това, то авторката е с НИКАКВА интелигентност, защото познавам хора от семейства на насилници, които обаче са читави хора, а не са станали насилници. Най-лесно е да вини другите (майка си). В текса не видях да се запита дори, дали няма някаъв проблем в себе си, да анализира, да помисли защо майка й реагира така... Не, само оплакване има и игра на жертва. Ясни са ми такива хора. Имах такива около себе си.
Обикновено, еднаквостите се отблъскват ако са негативни, никой не харесва негативни хора и никой не предполага за себе си, че е негативният герой, затова и тези хора винят всички, не и себе си, и най-много не се разбират с хора, с които си приличат, защото сами-себе си не харесват (подсъзнателно, разбира се) ако ги питаш - те са най-прекрасни.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0611623c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мисля, че има връзка между отношенията ти с родителите ти и грешните избори на партньори, съветът ми е да започнеш ти да оценяваш тях, а не да се опитваш да бъдеш добре оценена. Всички хора сме важни, заеми позиция на достойна личност. С подобни властни майки е терсене, накарай я тя да изпитва нужда да контактува с теб. Намери си приятели, които да удовлетворяват емоционалните ти нужди, с които да споделяш и понамали контактите с майка си. Внимавай с психолозите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 29 дни
hash: a1a6b5123e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Монетата има две страни.

 
  ...

...
преди: 5 години, 29 дни
hash: bc1fc41b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Значи се оплакваш, че ти крещи, но и че не ти дава пари. Ми на 30 години си, до кога искаш да ти дава? На някой хора спират да им дават още като станат на 18. И явно ти се притесняваш повече от факта, че няма да говориш вече с нея, отколкото тя. Аз съм на 22 и почти не се обаждам на майка ми и даже нямам никакъв проблем с нея. Просто си имам гадже и приятели с които да говоря и с кой да спя. :D)

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 576a9ee8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като се държи така, прекъсни контакт. Що за мазохистка си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 29 дни
hash: 23d432cd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 1 - тотален изрод. :D Направо ти давам коронка. Ако може да си ги събереш и теб подобните от улиците и си направите колонийка някъде из галактиката far far away, земята ще стане един рай.

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 6b8af4326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз на 21 заживях с момче и се издържапме сами.. сега съм на 30 с брак, образование и работа и дете. Голяма жена си... излагаш се...

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 22ffdc9738
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ако трийсетгодишното ми отроче ми върти подобни номера и ми тропка с краченце като теб - ще бъде моментално отрязано. Държанието ти е на тринайсетгодишна. На твоята възраст аз имах две деца - вече са големи хора и не ме дърпат за полата, каква съм късметлийка...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 5b9970174e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не ти а майка ти е енергиен вампир. Прекъсни отношения с нея за известен период от време, докато тя не си оправи отношението към теб.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 33e945eb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Все едно гледам жена си. И тя на 30, без приятелки, но за всичко се обажда на майка си, да сподели и най-малкия детайл от всичко. И в един момент започват да си викат да си затварят телефоните. Да се оплакват една от друга. Това е семейна черта, за да избягаш от нея трябват сериозни мерки, а не поредното оплакване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker