Изоставена... отново - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изоставена... отново
преди: 5 години, 10 дни, прочетена 1990 пъти
Здравейте, името ми е Мария и съм студентка втори курс в университет в София. Имам приятел, който е с 1 година по-малък от мен, когато завършихме гимназия аз записах университет, а той започна работа. Излизахме може би 3-4 пъти в седмицата за по няколко часа. През останалото време беше изморен или се събираше с приятели. След две години случайно разбрах, че е работил, за да спести пари да замине да учи в чужбина като криеше това от мен, за да не развали връзката ни без нищо да е сигурно. Когато разбрах реших да направя всичко възможно да отида с него(не исках да се разделяме), все пак обучението в чужбина е на ниво и е разбираемо да не иска да учи висшето си тук. Той каза: "ок ако искаш ела, ти си преценяш и трябва ти да си уредиш нещата"(очевидно не му пукаше дали ще съм с него или не ).

Срокът да реши къде иска да учи е до септември, като иска до тогава да си излизаме всичко да е както преди и като го приемат и си уреди нещата да решава какво ще се случи с нас(каза че ще ми каже август месец къде и какво ще прави, защото не е сигурен какво иска, а трябва да замине септември). Попитах го дали като замине ще поддържаме връзка, а той каза, че е много вероятно просто да се отдалечим, защото ще е трудно да имаме връзка от разстояние, но като се замислел нищо не се знаело. Много пъти се опитах да говоря с него на тази тема, но той се прави, че нищо не е станало и продължава да ме кани да си излизаме(все едно няма намерение да заминава и всичко си е перфектно ).

Според вас използва ли ме докато е тук да има с кого да си излиза, приел ме е за даденост, изобщо пука ли му за мен и как да постъпя в ситуацията, има супер високо самочувствие за себе си и се чувствам ужасно... Напоследък не мога да спя, чувствам, че съм сама, нямам мотивация за нищо.

Сближихме се с едно момче от университета(като приятели) споделях му, реших, че е човек, на когото му пука за мен, но се оказа, че е искал само да спи с мен и когато разбра, че няма да стане ми каза, че не вижда смисъл повече да контактуваме, защото с мен нямал емоционална или физическа продуктивност, каквато имал с останалите си приятели(това не го разбрах, но не мисля, че за да си приятел с някого значи да имаш изгода от него). С нашите абсурд да говоря(с майка ми само се караме, защото е изнервена и ппц само вика, което адски много ме натоварва ), случва се да споделям, но ми минава за малко и после, когато остана сама пак започвам да се чувствам зле и да рева.

Обичам приятеля си и наистина исках нещата да са по друг начин, но явно той даже не ме е приемал на сериозно(предполага се, че след като си вложил толкова време и усилия в дадена връзка малко или много ти пука за човека до теб и не го изоставяш просто ей така). Само да уточня, че това ми се случва за втори път(като първия път, човекът ми беше казал, че ще заминава още когато тръгнахме, разделихме се след година, намери си друга и замина с нея). Аз ли преувеличавам, не преценям правилно хората или просто допускам някакви грешки :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 дни
hash: fcd75f19de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приеми нещата такива, каквито са- в една връзка единият обича повече, оттам и страда повече. Приятелят ти има цел и я следва, тя му е приоритет, което е напълно нормално. От това зависи неговото бъдеще. Не те лъже и не ти дава празни надежди, просто е реалист и ти е казал как стоят нещата. Щом сте далеч един от друг и повече неща ще ви разделят, отколкото ще ви свързват, връзката ви много трудно би оцеляла. Колкото и да те боли, ти имаш избор и можеш да я прекратиш. Човек трябва да се ръководи не само от чувствата, а и от разума си. Така си спестява доста болка. И не се страхувай от самотата, тя те прави и по-независим и силен, можеш да я запълниш с много интересни и полезни за себе си неща, не единствено със самосъжаление.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 3d1496917d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не попадаш на мъже, мила, а на лекета. Единият те е ползвал, докато е тук да си има някоя, другия просто е искал да преспите няколко пъти. Това не е любов, а просто изгода и е грозна постъпка. Не си струва да съжаляваш за такива хора, то живота ще им го върне някой ден.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 1e16284f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мисля, че само си убива времето с теб! Повярвай ми, личи си когато мъж обича наистина жена, няма как да го сбъркал и изобщо не би задавала тези въпроси! Тръгни си от него!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: 99dada85be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много добре си преценила. Свиквай, хората са точно ей такива. Пожелавам ти да не станеш и ти така! Но, както казах - свиквай! И освен това, не си губи времето, че не се знае, знае ли се! Като ти ги мотае така, твоят "приятел" нещата, направо му кажи, че понеже ще занимава и ще се отдалечите, си решила да прекъснеш нещата на момента и да спреш контакти с него. Ако те обича малко повече и не е само за изгодата, поне ще се опита да имате нормални отношения, иначе, ще го "преживее" много бързо. Тоест, въобще не му е пукало. Неведнъж съм си задавал тия въпроси. И изобщо, ако имаш връзка и встъпваш във връзка, не е ли отсрещният човек най-важното за теб? Особено ако пък сте градили планове, искате семейство и т. н. За мен винаги е било така, но не всички са такива. Има хора, които гледат собствения си гъз и изгода, ако нещо не си им в плановете, те захвърлят като вещ.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: c062a2ad32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бягай бързо и надалеч. Ще е по-добре за теб. Вярвай ми.
Мъж съм и съм правил същите истории като твоя приятел. Не те обича.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 7e2a0b701b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Темата ти ми е много близка, защото аз изпаднах в подобна ситуация наскоро. Приятелят ми ми съобщи, че иска да замине за Англия, но за да работи, а не за да учи. Обмислял го е дълго време, но никога не ми го е споделял. Съобщи ми го почти в последния момент. Сега остават около две седмици да се изнесе и два месеца до заминаването му. Живеем заедно.
Разбирам те добре. Чувстваш се изоставена и незначителна. Най-много боли, че не си била предупредена. Представяла си си бъдеще, което никога няма да се случи. Позволил ти е да се лъжеш сама, като е прикривал важна подробност за намеренията му.
Мислих много над темата и ще ти споделя изводите си.
Човек, на който му пука за теб, няма да крие нещо толкова голямо. Той е отделна личност и сам си взима решенията, но е редно да ти споменава за тези, които те засягат пряко. Да ти каже в последния момент, че заминава е като да ти разкрие, че връзката ви винаги е имала срок на годност, за който не си била уведомена. Сега те държи в напрежение. Щял да ти обясни всичко август месец, при положение, че заминава септември. Чувстваш ли се фактор? Мислиш ли, че можеш да го накараш да остане с теб тук или да се зарадва, че ще заминеш с него? Уважавана ли си, оценена ли си, обичана ли си, щастлива ли си? Аз знам отговорите и знам колко болезнени са те, защото сама си отговорих на същите въпроси съвсем наскоро. Грозната истина е лесна за достигане и трудна за приемане. Ти си шах и мат в момента. Каквото и да направиш, то е без значение. Каквото и да каже той, факт е, че те е пренебрегнал и не се е зарадвал на идеята да го последваш. Колкото и да се бориш за тази връзка, той вече е решил да я приключи и е постъпил лошо спрямо теб. Наранил те е и е 100% сигурно, че е бил наясно, че ще те нарани. Не защото заминава да следва мечтите си, а защото дълго време те е заблуждавал и ти не си знаела. Защото не ти е дава шанс да бъдеш с него. Ако той ти съобщи всичко през Август, ти няма да имаш време да заминеш с него. Той не иска връзка от разстояние, не вярва в тези връзки. Шах и мат. Взел е решение сам, сега си следва плана, а ти си без значение. Ядосвай се, викай, плачи, чупи и мрънкай на воля. Изкарай това чувство от себе си, не му позволявай да те задушава. Ако случайно не беше разбрала за събираните пари, щеше да си в моята ситуация. Два месеца преди заминаването да ти се излее една кофа информация, която да възприемеш за кратко време. Късметлийка си, че си разбрала сама. Иначе щеше да разбереш в последния момент и шокът да е още по-голям. Късметлийка си, че не живееш с този човек и не сте стигнали по-далеч. Повярвай ми, последното нещо с което ми се занимава в момента са договори, хазяи и разделяне на купени уреди. И двете сме късметлийки, че нямаме деца или брак с тези хора. Случва ти се малкото зло. Навреме си разбрала с какъв човек си била и доколко той е държал на теб. Не се бори за него, не си струват усилията. Трудно е, гадно е, боли и тежи... и това ще мине, ти ще бъдеш добре. Хубаво е, че той си тръгва и очите ти са се отворили сега, а не след години. Заслужаваш нещо по-добро, заслужаваш взаимност. Сега се усмихни и вдигни брадичка, такава загуба изобщо не е загуба и не си струва да се лишаваш от сън, храна и нормално функциониране.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: 28e91c20a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма смисъл да се занимаваш с такъв човек. Очевидно те използва за развлечение тук и изобщо не те уважава и като човек само. Бягай от такива детски акъли, достатъчно съм патила от подобри несигурни и комплексирани. Един мъж, когато наистина те обича, ще прави всичко за теб, ако сте на по-зрели години особено и ще чертае бъдещето си с теб, а не "тука има, тука няма".

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 91345a7fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Когато обичаш някой, го включваш в плановете си за в бъдеще. Този човек не показва нищо подобно. Готино му е с теб и иска сигурен секс докато замине, но НЕ те обича. Разкарай го иначе много ще страдаш!!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 3eaaa08b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Запълва си времето с теб, а после ще си продължи живота в чужбина без теб, като бързо си намери някоя. Разкарай го, не си губи времето

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: 92229d7be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи искаш да използваш другото момче за близък, но е голяма драма да те чука - какво точно искаш, ти да решаваш кога да изриташ някого, а не той?

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 дни
hash: e8c0cdb793
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз имах още година и нещо в университета, когато моят приятел замина за чужбина. Ние се разбрахме да отворим връзката си, т. е. оставаме си заедно, но започваме да се веждаме и с други хора, защото аз не исках примерно да го чакам година и нещо и той да ми каже, че си има друга. Това е нормално да се случи и щях да си каже ок така се разбрахме. Както и да е след като завърших заминах при него и вече много години сме заедно. Дали се е срещал с друго момиче през това време не знам, а и не е моя работа, аз се срещах, но не намерих чавек, който да ми допада повече от него.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: b6e95733de
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не те обича. Приеми този факт, защото само така в сърцето ти ще се отвори място за този който ще те обикне.

Прекъсни всякакви контакти с този човек. Намери си нови хобита и места, където да ходиш. Концентрирай се върху себе си сега. Ти заслужаваш да си добре и щастлива. Не си оставяй мозъка и за секунда да мисли за този подлец. Бъди щастлива, че навреме се отърваваш от този използвач. Ти от използвачи не се нуждаеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: 58b39a2881
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Фактите са прости авторке и всички дами в подобна ситуация. Толкова си завъртате главата покрай тези 'интересни и чудесни' момчета, че не виждате какви са всъщност изобщо. Реално в наши дни болшинството от връзките са просто от изгода за едната или двете страни. Когато единия си намери по-удобен вариант - нещата приключват.
В твоя случай мисля че отговора ти е ясен, а приятеля ти се преструва за да има с кой да спи докато е тук. Грешката в мисленето е че това всъщност коства някакви усилия - коства усилия на този който влага чувства, за другия не коства нищо. Така че да - би те зарязал и още днес ако се наложи, а ако замине няма да се 'отдалечите', чисто и просто ще те отреже или ще те държи в дълбока резерва, да има с кой да спи когато се върне в България. За съжаление реалността е такава и колкото по-рано си отвориш очите за нея, толкова по-добре.
Не зная романтичните комедии ли ви изкривяват така мирогледа или нещо друго, но неискреността по принцип бие на очи много, особено за емоционален тип хора, каквито сте повечето жени. Направо ми е абсурдно как продължавате да се връзвате на подобни неща.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: b009e4906b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 10 от авторката, не съм се сближавала с него нарочно от една група в университета сме и намерихме много общи теми, бях му споделила какво ми се случва и така се сближихме, исках да сме приятели(вярвям в приятелството между момче и момиче, пък и той си има приятели-момичета), излизахме си и гледах да не му давам някакви надежди за други неща (той ми обясняваше, че е свестен и наистина му пука за мен), но просто хората преувеличават за себе си и се изкарват по-добри отколкото са. Отнесе се много гадно накрая каза ми, че " както има излизане, трябва да има и влизане", а му помагах с едно момиче и не съм се държала зле с него, но не мога да спя с най-различни само защото това искат от мен(мисля че съм човек, а не няква вещ за сбъдване на желания). Попитах го даже като нещо не ми харесва в характера да го променя, защото го ценя като човек и искам да продължим да си комуникираме дори и да не сме близки. А той ми се развика и ми каза "сама си решавай какво да променяш няма да ти казвам аз". В момента даже не ме поздравява(виждаме се в университета), което е тъпо, защото не искам да повярвам, че хората ако нямат изгода един от друг вече спират да си говорят. Както казах, не мисля, че приятелството=изгода.

А относно приятеля ми (вече бивш) му казах, че се разделяме и той не можа да повярва, очевидно ме е приел за даденост(а през цялото време говореше, че хората не трябва да се приемат за даденост и по всяко време можело да се разделим, чак сега разбирам какво е имал предвид ), каза ми, че не мисли, че е нужно да се разделяме, защото знаел, че не съм го искала. Попитах го дали като замине ще си пишем, а той ми каза, че няма да си залужава и после подразбрах с 300 зора от него, че това значело "не", после добави, че ежедневието му е скучно и еднообразно така че най-вероятно сме щели да си пишем. Накрая ми затвори телефона, защото не му се водили депресарски разговори. Наистина съжалявам, че прецених много грешно този човек(на него разчитах най-много и мислех че имаме бъдеще неопределно от него), подкрепяла съм го, а той в момента твърди, че живее ден за ден и мисли за бъдещето си от кариерна гледна точка, а приятелка.. ако му било писано. Това, което е най-гадното е, че този човек(беше най-близкия за мен) продължава да ме използва без изобщо да му пука как ще се почувствам аз, поне можеше да се разделим като зрели хора и да ме остави да намеря някой, който наистина ще си залужава усилията. Той беше казал, че неговата специалност няма реализация тук, а най-голямата ирония е, че иска да учи същото, което уча аз. Блокирах го, за да не ме притеснява повече(отказа ми да си останем приятели), когато разбрах, че ще заминава ми каза че единствения компромис, който можел да направи е да отиде в англоговоряща страна, а не в Германия(не знам толкова добре немски), за да може евентуално ако съдбата реши да отида(тоест ако не си намери друга). Дано не ми се случва подобна история за трети път(мислех, че този човек е по-добър от бившия, който също замина, но с приятелката си). :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 0e87b3a4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, забъркваш се с хора, които е са си поставили връзката си с приоритет #1.
Докато ти го правиш за тях. Т. е. слагаш мъжа на първо място и даже си готова да отидеш до край света.
И аз съм същия. Само дето аз вече съм обикалял света заради тях.

Само че неведомите пътища не ни срещат с теб, а ни срещат с неподходящите хора.
Обикновено се привързваме към нещо, което не можем да имаме. Сякаш сме родени да страдаме. Не знам. Какво да ти кажа... всички сме така. Дано мисълта, че не си сама те успокои малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker