Срамувам се от това което съм.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Срамувам се от това което съм..
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1666 пъти
Аз съм жена на 28, не се имам за красива.
По скоро добре изглеждаща, имам приятел.
Но проблема ми е че имам здравословен проблем.
Като мн малка не чувах добре и за капак на всичко ми бяха изписвани Гентамицин и това е влошило положението ми.
Слуха ми намалява и се срамувам ужасно.
Апаратче не искам да слагам.
И ми е мн неудобно като съм с родителите на приятеля ми.
Много ми е болно, с никого не споделям за този проблем.
Тук си изливам душата. ВСЕКИ ПЪТ ГО РАЗОЧАРОВАМ С ТОВА ЧЕ НЕ ПРИЕМАМ ПОКАНА.
Запознахме се и съм ги виждала но все за по малко.
За, вечеря ако приема ще съм повече време с тях и това ме плаши...
На всичко отгоре съм страшно притеснителна.
Те всички забелязаха че го имам проблема но си казвам заслужават друго момиче, Аз не съм достойна за тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6b1656e46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е па щом си недостойна ходи си...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cfc7b70ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето ти съвет - ПРИЕМИ се.

Такава - каквато си. С всичките ти положителни черти, с всичките ти "дефекти". Всееееки човек има нещо, което не харесва в себе си.
Когато го приемеш, ще можеш да си наистина освободена.
Приеми поканата, кажи на хората. Ще видиш, че всичко може да бъде толкова по-хубаво, ако просто не поставяш ограничения на себе си.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0c86165666
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей. Аз съм на 32г. нося слухов апарат от 3-годишна възраст. Всеки божи ден...и вярвай ми апарата е за твое добро. Вземи си, ще се почувстваш по -добре :) И глухотата не е причина да се комплексираш и срамуваш...има хора с очила и други недостатъци. Я се вземи малко в ръце и се стягай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a5bff8c9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Голяма жена си, предполага се, че трябва да си разумна и отговорна. Не се вдетенявай, моля те.
Здравето ти е приоритет и трябва да го поставяш преди всичко останало. Не е срамно, че не чуваш добре. Ако се налага да сложиш апарат, сложи си, тогава сигурно и притеснението ти ще намалее, защото ще чуваш нормално и ще можеш да участваш по-активно в темите на разговор. Не е срамно. Почти всеки един човек си има малък или голям здравословен проблем, телата и организмите ни са различни. Аз не мога да ям люто. Веднъж гостувах на родителите на бившия ми приятел, бяха ме поканили на обяд и на трапезата повечето ястия бяха люти. Да, но на мен наистина ми става лошо на стомаха след такова хапване, аз и на таратора слагам само една скилидка чесън за разкош. Почти не бях докоснала храната и страшно много се притесних, че ще ги обидя. Накрая ме попитаха защо не съм се нахранила нормално и така се притесних, че нищо не успях да отговоря. Изобщо, голямо неудобство изпитах тогава и осъзнах, че е трябвало предварително да кажа на приятеля ми за чувствителния ми стомах. На родителите му отговорих, че не съм била особено гладна. После приятеля ми повдигна въпроса, когато бяхме насаме и му казах истината. Тогава бях на 19 години и от мен се очакваше, че мога да се държа нормално и да бъда адекватна, но, ето на. На всеки се случват и такива гадории. Когато хората около теб са наясно със странностите на твоя организъм, наистина ги приемат добре и се съобразяват. Никой няма да ти се подиграва за здравето ти, не си в пети клас, че да се притесняваш за подобни неща. Поеми отговорност към себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4777ed952a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И как са забелязали за проблема ти ли им каза

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 289003bc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ей, момиче, хората какви тегла теглят-ти се оплакваш от един намален слух. Яд ме е на такива дето хленчат и техните проблеми им се виждат най-страшни. Ами ако си с ампутиран крак, ръка-тогава? Ако си загубила зрение и не виждаш близките си, слънцето, небето-тогава? Ако си болна от рак и трепериш при всеки контролен преглед? На никой не му е мед и масло ако ще така да ти изглежда. И накрая ще ти кажа, за да не мислиш, че пиша празни приказки-мъжът ми е абсолютно глух с едното ухо. Вследствие на постоянно включен климатик на работното място отключи възпаление на средното ухо, боледува тежко и оглуша. Гледаме на това откъм веселата страна-че поне не чува като му опявам за това онова. Знам, че не е добре, но вземе ли човек да се задълбочава в проблемите си-отписвай го. Който те харесва, който наистина те иска-ще те приеме със всичките ти кусури.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 06a2f565b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако сама не се приемаш, как очакваш другите да те приемат ? Пази си здравето, сложи си апаратчето и това е. Даже преди няколко дни купих на дядо ми очила с вградено в дръжките слухово апаратче, да не ги губи отделно. Който държи на теб, ще те приеме такава, каквато си. Мъжете винаги са наясно с проблемите на мадамите си, и щом са стях, значи са ги приели, обикновено жените са тези, дето все са вторачени в някакави такива неща...не само се филмирате, а и заразявате и другите с притесненията си..Виж се с родителите на момчето, бъди мила, естествена и усмихната и спокойно спомени в един момент, че имаш проблеми със слуха, така че затова мъжа ти крещи по теб постоянно :):) хората уважават тези , които могат да говорят с усмивка за проблемите си. Никой не уважава хленчещи безпомощни..

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 604efb1fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Край тях съм.. Забелязва се.
Понякога ми се иска да се разделим за да бъде с друга. Но ми се къса сърцето.
Питам се как ли гледат познатите ни и роднините му на тази връзка.
Отново аз авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 48abe03a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз винаги леко съм била глухичка. Понякога ми повтарят 5 пъти и пак не чувам и накрая просто кимам с глава, все едно съм разбрала. На всички близки им го обяснявам, редовно ги подсещам, даже шеги си правя. Хич не ми пука. Понякога е малко кофти в работата като трябва да говоря с клиенти по телефона, ама кво да се прави, взела съм си хендс фри и се оправям. Тия неща дето си ги мислиш, никой не си ги мисли за тебе, а и да си ги мислеше, значи е много зле. Престани да се самонавиваш, на приятеля ти не му пречи слуха ти, но накрая ще почнат да му пречат настроенията ти и това ще ти съсипе връзката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f6dcd5a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хората вече са разбрали, че недочуваш. Не е нещо, което може да се скрие. Имах такъв шеф преди години, неприятно е да крещиш на някого за да те чуе или все да му повтаряш нещо. Накрая той си купи слухов апарат и беше много добре- най-вече за него. Вземи си апарат и ще подобриш комуникацията си с хората, няма нищо срамно в това. Робуваш на някаква суета, но повярвай ти самата ще се чувстваш като напълно здрав човек с него. Не е нормално да страниш от хората, вечно ли мислиш да се криеш и да се изолираш?

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 70e351fe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Виж сега, ако някой те отхвърли, нахейти и. т. н. поради причината, че имаш този проблем, значи е малоумно лайно - много смотан и комплексиран човек, който не заслужава присъствието ти.

Друго - ти си на 28, а не на 18, предполагам, че и приятелят ти е на доста повече от 18, не сте деца. В този ред на мисли защо се занимавате да правите някакви такива срещи с родители? Е може би такива са ви разбиранията... по-едновремешни. Тогава просто му обясни на приятеля ти всичко това, което си ни писала на нас. И пак ти казвам, ако те охвърли някой за такова нещо значи той е недостоен за теб, той не те заслужава, а не обратното.

Запомни, че имаш право на самочувствие и трябва да се уважаваш, независимо какви са ти проблемите.

ж31

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker