Момчета и мъже, какво е мнението ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Момчета и мъже, какво е мнението ви?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2702 пъти
Бих искала да започна с това, че съм на 19 години, но интересът към мъжкото мнение към конкретен въпрос е доста актуален за мен. Нека ви обясня за какво става дума.
Представете си следната ситуация — срещате прекрасна жена или прекрасно момиче. Целеустремен, амбициозен, начетен, мил и отдаден във взаимоотношенията с вас човек. Верен и подкрепящ. Как бихте се отнесли към тази личност?
Ще бъда директна — реших да пусна тази тема, за да разбера едно нещо: толкова ли е странно или пък страшно за мъжете/момчетата да бъдат бегло досетливи към своята половинка и веднъж в месеца или на няколко месеца (да кажем) да ѝ подаряват по една роза например?
Въпросът ми е провокиран от конкретно преживяване с бившия ми приятел, който се стремеше да ме принуди даже да заплащам негови покупки — шоколади, минерална вода и т.н. Все под предлог, че искал да сме си ги „разделили“, а в това сякаш нямаше логика, тъй като аз нямах подобни на неговите нужди в тези моменти. Никога не е имало мил жест към мен, останах обидена, когато най-вече забрави за годишнината ни. Тогава го попитах дали е толкова трудно да бъде кавалер. Не искам Порше или апартамент, не ме разбирайте погрешно. За мен е важен жестът — шоколад да е, ще се зарадвам, разбирате ли? Той отговори, че това са отживелици и съм живяла в приказка, пари не му се давали едва ли не. Доста ме нараниха тези думи при положение, че отделих материални средства от свои спестявания, за да му закупя подарък-изненада. Бях спестявала 2 месеца, отбягвах да излизам с приятели дори, за да не харча. Когато не само видях, че е забравил, но и че ми отвръща по този начин, изпитах безгранично разочарование и огорчение. Разделихме се по моя инициатива.
Наистина ли това е мнението на мъжете относно моето лично изискване и предпочитание? Вие как се отнасяте към жените/момичетата до себе си?
Благодаря за отговорите предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 893456218e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей цяла тема. Разбирам, за вас е важно. Затова и не правя тези грешки, както и много други също. Затова спокойно, можеш да си намериш и такива дето ще ти подаряват разни неща, ще ти правят изненади.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3fa60ae049
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1) А ти подарява ли му рози? От къде на къде очакваш някой да прави жестове към теб, но не и ти към него? Да не живеем в средновековието и опресивния патриархат?

2) А той иска ли да му подаряват рози? Всеки си има различни начини да показва внимание, различни нужди от внимание. Не можеш да се хванеш с човек за който не харесва такива жестове, а после да започнеш да ги изискваш от него и да се сърдиш. Какво стана с идеята да се приемаме такива каквито сме?

Вече ако става въпрос, че човекът те игнорира, не ти обръща достатъчно внимание, не изразява интерес дори по неговият си начин... ами просто връзката ви е умряла, и тия рози са ти най-малкият проблем...

Мнението ми като мъж е - избери какво искаш да си. Искаш ли да си равна на мъжа, при което трябва да се отучиш, че той ти е длъжен да бъде кавалер, да плаща, да те гледа като писано яйце и т.н. Или искаш си старомодна жена (която прочети в Библията, не е равна на мъжа, а е негова помощница), и очакваш старомоден мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4e57d0577c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не, не е това мнението на мъжете, поне не на повечето. Не познавам някой, който да не подарява неща на приятелката си и да забравя годишнини, мнозинството даже ми се струват твърде мили/лигави на моменти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7734d36fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Твоя приятел е едно егоистично Ла.НО!Нямам идея защо си го търпяла изобщо,повечето момчета не сме като него,аз поне не познавам такива.И моето гадже ми е правила изненади и аз съм и правил,ако нещо нямам пари или не съм на кеф просто и казвам и тя ме разбира ,аз нея също и всичко е нормално.Защо да се държа гадно с приятелката ми когато сме решили да сме заедно и точно защото ми е приятно с нея и я обичам,не го разбирам това.Извинявай но гаджето ти е Г.З!Добре си го разкарала,не мисли повече за някъв Г.З щото той ще си остане такъв,намери си човека за тебе,ако нямах приятелка и аз бих се влюбил в теб :)
M21

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2d80c349ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   И защо трябва да ти се правят подаръци, букети, черпавания и пр.? За да ти се лъска егото? Да чувстваш колко си важна и значима? Сякаш съжаляваш, че си се „минала“ да купуваш подарък? Така ми се стори, не се обиждай, ако греша. Никой не те е карал да се лишаваш, пестиш и т.н. за да се изхвърляш с неща, които не са ти по джоба. И да очакваш нещо в замяна. Чувствата не са нещо материално, не се доказват с подаръци и китки. Много често подаръците заменят липсващите чувства.
Аз например не обичам да се късат цветя, за да се задоволява суетата на някоя си, а после да се изхвърлят на боклука. Като подаря живо цвете в саксия пък ги мързи да го гледат и го оставят да умре.
За най-добър подарък смятам книгата, избрана според интересите на човека, но пък като гледам и колко са четящите сега...За по-голям подарък- картина.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d596afd7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Шоколад и вода вика...

Ех, Българийо, Българийо... ще погубиш и последното човешко у тоз народ.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 55649bbe51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На бившата ми приятелка от време на време и подарявах шоколад, когато се видим и сме се уговорили да сме си само двамата. Тя пък редовно ми правеше кафе и закуска, когато ходех в тях сутрин. Не съм подарявал рози без повод. Просто когато ще ходим някъде няма да е удобно да носи и розата цял ден. За сметка на това празниците редовно се реванширах с големи букети. Това са най- нормални работи.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b5ffe7d8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   А ти приготви ли му веднъж вечеря

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4a016a8fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   До 5

За да ѝ лъска егото. Що пък не? Нека не отваряме темите за мъжете в днешно време. Няма да ги понесеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4a016a8fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отново се събраха женомразците... Смях.
Искате жените да се съгласяват винаги с вас, да са ви секс робини, крави за разплод, слугини и прочие, а не искате дори малко уважение да проявите. Било лъскане на егото, суета. С този манталитет ще има при вас яко лъскане, ама на бастуна. Никоя жена не си пада по прости ганьовци. За да имате някоя до себе си, трябва да се потрудите, да я обичате и уважавате. Иначе сте чао. Не забравяйте, че жената избира, а мъжът се моли да бъде избран. Факт!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b74222ee7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Тя шоколада го има за подарък. Само да те питам - Ти нормална ли си?
М29

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff63460d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм авторката на тази тема и бих желала да разясня малко повече ситуацията, тъй като мисля, че пропускането на някои детайли от моя страна, се оказа ключово.

Коментарът ми е насочен към номер 2 и номер 5.

Не целях темата да се превръща в дълъг ферман, затова и спестих повече информация. Бившият ми приятел в разговор с мен беше споделил, че съзнателно (т.е. нарочно) е говорил постоянно на бившата си приятелка за конкретен музикален албум само и само за да му го подари като изненада. Тогавашното ми влюбено (и по-скоро глупаво) съзнание определи това като нещо, което аз трябва да върша по-често, за да е щастлив. Но не само това — помислих, че щом харесва да получава, вероятно (тъй като в такива взаимоотношения е взаимно) обича и да дава. Но тук бях в грешка и следователно, когато имаш очаквания, биваш и разочарован.

Към номер 2 — отдавна съм определила за себе си, че търся взаимоотношения, в които всеки (през повечето време, когато няма проблеми в личен план или сериозни задължения и ангажименти) да дава по 50% от себе си като усилия. Т.е. когато аз посетя него, в друг ден той ще посети мен. Когато аз съм се сетила за него, и той по друго време ще се за мен. Когато аз дам, също ще ми бъде дадено. Независимо дали е кафе, обяд, закуска, мусака, целувка, прегръдка или обяснение. Не робувам на зададени уж библейски норми, нито пък на крайно псевдофеминистки такива.

За мен един мъж трябва да бъде джентълмен, когато е нужно. Жената също трябва да даде свои усилия, за да е взаимно. Тази тема публикувах от чист интерес към това какво е мнението на мъже, млади хора от мъжки пол също.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4a016a8fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   2, малко се изхвърляш с Библията. Жената може и живее без мъж, но мъж без жена - трудно. Освен това жените раждат, а мъжът само опложда. Е, кой е помощникът?
И още : Жената, ако пожелае да има дете, но няма мъж до себе си, спокойно може да отиде в някоя клиника, да си избере от каталога някой расов, красив жребец и да има рожба от него. Мъжът не го може това. И трето : мъжете ухажват жените, пишат, канят и се надяват да се получи. Жената избира. :)

Оообаче, много се надувате, капризничите, изнудвате, шантажирате, заплашвате жените във връзките, но не забравяйте, че много лесно можете да бъдете изритани. Въпрос на търпение на жените до вас.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0e33e46845
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз мразя такива скръндзави мъже не, че му искам парите, просто ми е идиотско мъжа да е такъв. Имай предвид, че те не са като нас спрямо подаръците, аз лично на месеца поне два пъти му купувам и подарявам нещо, а той го прави само по празници. Това не значи, че не ме обича, просто мъжете са си такива.
Успех
Веси

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff63460d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Пак е авторката. Коментарът ми е насочен към Братан.

Относно минералната вода и шоколада (просто дадени като най-бегли примери) – съответният индивид имаше предостатъчно финансови възможности; ако ситуациите бяха такива, в които е гладен и жаден, а няма пари, тогава естествената ми реакция нямаше да бъде учудване с лек неприятен привкус. Веднага щях да помогна, човешко е, пък ми е и приятел, не бих го оставила на произвола едва ли не. Самият той обаче се хвалеше с това колко е „пестелив“ и какви спестявания притежава, което мисля, че е сериозен факт. Когато желаеш да ти платя половината храна при излизане, а вадиш от портмонето си по 20 лева (колкото и зле да звучи като мое наблюдение), смятам, че в случая става дума за „скръндзавост“ и бленуване на това някой да ти издържа най-битовите нужди, за да трупаш за себе си.

Тук според мен говорим за натрапване (в начален етап) на издръжка към него, за да може да си трупа още личен капитал. Грозно използвачество, възползване – както искате, така го наречете.

Всъщност... искам да благодаря на всеки един за отговорите, не се бях замисляла за тези подробности, които са касаели приключилата ми вече връзка досега. В комбинация с индиректните му и директни нападки и други обиди (които не бих желала да посоча тук, тъй като са грозни и невъзпитани), липсата му на желание да ми обърне внимание, как ме караше да му нося чантата, торбите с храна и прането, картинката вече се изясни – изгубила съм времето си с егоист, който е имал очакването да го „гледам като писано яйце", както и родителите му правят (защото те го издържат, не работи).

Съжалявам мъжете/момчетата, които са като него искрено. Вече. Надявам се някой от четящите това да не се припознае в описанието.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff63460d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Към номер 11 — не си се изказал никак точно, конкретно или ясно, за да взема мнението и коментара ти под внимание. Ако се бе изразил аргументирано, щях поне малко да се замисля над думите ти, но в момента няма как да направя това, тъй като критиката ти изглежда някак хлабава и неоснователна.

Единственото, което успя да изградиш у мен като впечатление, е потенциалното ти желание да нагрубиш и обидиш. Бих могла само да предполагам на какво се дължи това изменение извън границите на добронамереното поведение. Затова и ти пожелавам да намериш по-добър начин, чрез който да „изпускаш парата“. На всички ни е трудно, разбирам те. Това обаче никак не означава, че трябва да си задаваме подигравателни въпроси или да накърняваме нечие достойнство. По какъвто и да е начин.

Лек ден и успех ти пожелавам!

От авторката

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 827ff58d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Мъжете не обръщат внимание на подобни неща като подаръци, жестове, рождени дни, годишнини и подобни. Просто са извън диапазона на вниманието ни. Ако нещо е толкова важно за теб подсещай човека от когото искаш да обърне съответното внимание. Виждам по-голям проблем в твоята тема и мнението на жените, които са коментирали и той е, че те имат предварителни очаквания и нагласи какъв и какво трябва да представлява мъжа и как трябва да се държи. Това е изключително вредно и за вас и за мъжете с които имате отношения. Вие живеете в измислен роман, в сапунена опера в която се стремите да се впишете и да следвате сценария и постъпките на главната героиня, да речем "Есмералда" и очаквате мъжа да се впише в ролята на главния герой, да речем "Освалдо Риос". Когато мъжа, който не се интересува от сапунени опери и не чете любовни романи, не се вписва в строгите рамки на ролята на Освалдо Риос вие се чувствате обидени и огорчени, защото той не си изпълнява "скрипта". Човека няма представа, че е в някакъв скрипт, не се е съгласявал да играе някакви роли и не знае в какъв филм е попаднал. Той си е просто човек със свои собствени особености, предимства, слабости и т. н. и си живее по неговия си скрипт и сюжет и не смята да влиза в никакви роли на Освалдо Риос, нито знае как да играе подобни роли. Ако искате нещо реално, спрете да се сравнявате с измислени герои и да пренасяте очаквания от любовни романи в действителността, защото ако го правите ви чакат само разочарования.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff63460d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Към номер 17: смятам, че наистина е редно да прочетеш коментарите ми, а именно: номер 12, 15 и 16. Виждам, че си си изградил доста различна представа, която е далечна от истината в моя личен случай.

Може би от по-обширните ми разкази би разбрал за какво става дума, та те насочвам към тях, ако ти се чете, разбира се. За това, че той сам желае еднозначно и заявено от негова страна да бъде „обгрижен“ и „надаруван“, но няма никаква готовност да обгрижи и човека до себе си или поне да го уважава.

Съжалявам, но в момента, разсъждавайки върху връзката ми с него, не мисля, че е нормално да бъда третирана по такъв начин. Към всичко, написано по-горе от мен, бих добавила само още един факт, който заслужава също да бъде отбелязан.

В двуседмичен-триседмичен период всеки ден аз пътувах по 40 минути, за да го виждам в квартала му. Тъй като не ми беше удобно само аз да пътувам и започнах да се изморявам, повдигнах темата. Оправдаваше се с липса на време, клишето. Не желаеше да се виждаме на централно място (да кажем). Не желаеше и да си направи усилието да ме посети в моя квартал, както аз го посещавах в неговия. Към картинката добавям, че веднъж (един от малкото случаи), в които реши да дойде в централната част на града, за да се срещнем, закъсня с почти 2 часа. Пътят му е 20 минути. Човекът бе забравил какво сме се разбрали и колко е часът. Не го обвинявам днес, явно и толкова го е интересувало и толкова е бил заинтересован от мен в чисто емоционален план. Не вдигнах скандал, а трябваше, може би там ми е грешката. Стараех се всеки път да съм възможно най-спокойна и да говорим, но той не разбираше нищо. Чакаше на мен да върша всичко, а той да си стои и да си се радва.

Това вероятно е последният коментар от мен тук. Благодаря на всички. Разбрах по-скоро, че не аз търся „принца на бял кон“, а че мъже/момчета като бившия ми търсят него, но в женско тяло. Изводът е: не бъдете такива. Не заради нас, жените, а заради себе си. Запазете мъжко достойнство. Да мачкаш, да не уважаваш, а дори чрез думи да унижаваш жена и да я принизяваш, не е никак мъжко.

Пожелавам успехи и много късмет на всички, които обърнаха внимание на темата ми! Без вас нямаше да се „окопитя“ и да съзная в каква токсична връзка съм била. Независимо негативни или позитивни, помогнахте доста! Благодаря!

От авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9945bf47de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Правило но. 1 никой не е длъжен на никого. Никой няма право да очаква каквото и да е от другия.

Авторе , принципа е такъв . Разбира се не сме светци и вниманието което са ни обръщали като малки от родителите понякога определя едни очаквания към хората в бъдеще. Например моите родители не са ме глезели с шоколади. Сам си ги купувах от джобните(Кума Лиса), затова нямам и очаквания някой да ми ги купува. Надявам се ме следиш какво имам предвид.

2. Даваме на другите неща , които подсъзнателно очакваме от тях. Когато това обаче не се случи обратно се сърдим. Ако ми подариш шоколад ,ще кажа "нямаше нужда". И точно това ще имам предвид- аз няма да имам нужда ,ти ще имаш нужда да ти върна жеста. Така ще се чувствам просто, че трябва да ти го върна. Това е един вид изнудване от твоя страна обаче. Това изхабява връзката. Независимо дали е между приятели или гаджета. Затова е прието да даваш , без да очакваш . Има една поговорка " направи добро и го хвърли в морето" . Любовта е даване. Само даване. Всекиму според възможностите . Има дни в които не можем да даваме . Но други цял живот не се научават.

Разбира се ако даваме много се изхабяваме , затова има две решения. Или просто му купи шоколад и се радвай как го яде , все едно ти е дете и нищо не искаш в замяна. Или си намери някой който също обича да си сменяте шоколадени подаръци. За втория случай само ще ти кажа , че перфектното копие на теб няма да намериш. Най-малкото защото момчетата ни възпитават по друг начин. Ние не се радваме като ни подаряват рози.

Колкото до твоя хубостник ...за да можеш да даваш без да очакваш се иска зрялост , жизнен опит и емпатия . Неща които липсват у повечето млади . Не знам какво си очаквала от него след като живее с родителите си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2cb08f5c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Изгонете търговците от храма... на любовта. Щом материалното ти е по-важно, любовта отдавна си е отишла.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6b549d8456
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Въпросът е до възпитанието. За приятелчето това очевидно е чуждица. Аз, мой приятел, друг мой познат (мисля), братовчед ми, почти всеки около мен е правил или прави такива жестове на партньора. Въпросният приятел изрично ме водеше зад 9 планини в 10-та, за да намери онзи един оригинален диск с една игра, която приятелката му харесва. В друг случай я изненада с посещение (тя не е от тук) и подарък. Аз навремето помня как бях издирил една книга за подарък, която беше извън ротация от години. Помня как бях намерил (за друг човек) идеалната бижутерия, където ѝ намерих точно това, което още не знаеше, че иска (дори не бе скъпо). Братовчед ми пък наистина залагаше на бонбони и цветя като моментни жестове (не е много оригинален).

Това с бижутерията впрочем го бях направил, когато още работех като почасов касиер (не изкарвах големите кинти, тоест). Въпреки това няколко похарчени лева си заслужават взаимоотношенията. Който не си прави труда, той или тя очевидно не държи особено на отношенията. Няма реални оправдания.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 94bffc5cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

23.   Към 13-"жена може да живее без мъж, но мъж без жена трудно". Защо обаче практиката сочи друго? Точно жените сте като маймуните- от клон на клон. Никога не оставате сами. Възпитани сте зле. От семейството от пропагандата която се води. Хем равенство да било, да сме със съвременно мислене, хем не се отказвате и от патриархалните ценности и порядки от мъжът към жената. В психологията нарцисизмът социопатизмът и психопатията, се разглеждат като едно и също. Животът ви се върти около суета, външност, привлекателност. Развивате се с деформирани представи за живота и се очаква от нас да ви толерираме само заради нагона си. Както дядо ми някога казваше" Абе я да вземе мотиката и ще си оправи всичките проблеми". Нарцисизмът е типичен за егоистите. За тях другите са просто средство. Като не си ти, ще е другия. Нашата природа е такава, че се привързваме по силно и дори тези дето изневеряват от нас, много много по рядко напускат жената с която са. Вие и да имате най доброто до себе си, много честичко не го оценявате и не ви стига. Като поудъртеете и не фащате окото, често ставате саможиви и злобни, защото вече няма кой да храни егото ви. Между себе си сте същите завистливи кобри, та и приятели нямате. При нас нещата са точни и ясни. Сами не оставаме, поне себеподобните ни ни ценят.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 893456218e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Хаха номер 13, жената не избира нищо. Тя е родена да следва, затова го прави винаги без спирка. Много малко мъже са склонни да следват жена, много отчаяни мъже.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ad75cddb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Жалка си 13, жалка и смешна, щяла да си купи сперма от болницата и така да се забремени, ами хайде направи го, искам да видя, ако трябва ще ти платя спермата само и само да видя този сеир. Да не стане така да ти продадат спермата на расов жребец, а след 9 месеца да се роди мургаво цигане? Те расовите мъже си нямат друга работа и по цял ден лъскат в болницата и свършват в епруветки, за да може 13 да се покаже колко е независима и силна, хахаха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff63460d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Към номер 23... все си мислех, че няма да ми се наложи да коментирам пак тук, но сякаш няма как да се сдържа, та ще го направя.

Едва на 19 години съм, споменах го и в самата тема. Разчитам на теб да си прочел моите коментари под нея, които целяха да разяснят положението, в което се намирах. Ако не си, нека да го обобщя.

Бях с „мъж“, който желаеше да бъде „гонен“, търсеше от мен да му заплащам сметките, храната и съзнателно подхвърляше идеи за това как трябва да се държа към него и какво трябва да му закупя още като подарък. През това време обаче ме лишаваше от внимание, не се сещаше, че и аз съм живо същество със своите нужди от показ на любов и загриженост. Нима това е нормално за един представител на мъжкия пол? Съжалявам, но не мисля така.

Аз лично никога не съм скачала „от клон на клон“, даже бих казала, че никой и не ми е обръщал кой знае какво внимание. Когато обаче харесам някого, съм научена да подхождам с уважение, възпитание и лоялност. С други момчета докато съм във връзка не общувам. Нямам и навика да правя „панаири“, държейки се като недостъпна. Не знам на какви жени или момичета си попадал, но явно хич не са били стока, за което съжалявам. Дано някоя да се отнася по-добре към теб. Наистина.

Положих доста усилия, за да запазя отдавна потъналите в нарцисизъм и краен егоизъм от страна на човека до себе си взаимоотношения. Правих какво ли не само и само за да е щастлив, като след края на връзката ни осъзнах как ме е тъпкал и с какво неуважение е подхождал спрямо мен всъщност. То не бяха обиди колко съм „пропаднала“, защото не избрах да следвам в неговия университет, то не бяха коментари колко съм „зле и нищо няма да постигна“, как съм се правила на света вода ненапита, когато (цитирам) „всички жени сме били разгонени к*рви“. Ето... някои искат добри и свестни жени/момичета, но попаднат ли на такива, рязко ги разиграват като маймуни. Нито съм изневерявала, нито съм търсела някой „по-добър“, само за него имах очи, но какво от това? Господинът пак не беше доволен и ми даде стабилно за душата. Толкова стабилно, че от три месеца се чудя как да се съвзема от този емоционален тормоз, кое е грешно и кое е правилно, не знам къде стоя. Буквално. Отсега нататък, ако не намеря решение за себе си, бъдещите ми връзки потенциално ще са пропити със страх, недоверие и несигурност.

Е... браво! Браво на всички виновници за това „мъжествено възпитание“, браво на всеки, аплодиращ това недостойно и неприемливо за един мъж държание. Обществото ни е такова, за съжаление, че вече май се насочва към това даже и да го подкрепя. По този начин обаче започва бавно да губи хора като мен. Хора, готови и създадени за това да бъдат отдадени, но „счупени“ след поредния некачествен продукт на социума ни. Не знам кого да съжалявам повече... него, себе си или всички нас цялостно.

Написах тази тема, защото исках да науча дали наистина е трудно за вас, мъжете и момчетата, да не бъдете такива като бившия ми приятел. Говорих с много близки мои приятелки в следствие от темата, които са във връзки — те споделиха, че за техните приятели дори било срамно да нагрубят и игнорират, камо ли да поискат пари от момиче. За каквото и да е. За изненади няма и да говоря — правено им е какво ли не, те самите също са отдадени на това и смятат, че е показ на уважение и близост.

Просто... границата явно е много тънка. До такава степен, че вече всички сме я изтрили, заблуждавайки се, че я няма. Ама е още там. Така да си знаем. Чака ни да се спънем в нея и да си счупим главите. Понеже все сме много умни.

От авторката

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9a8edf0bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От 17 до авторката - Съветвам те да не четеш повече този форум, защото той е средище на пропити с ненавист хора, които изливат злобата и неудовлетворението си тук където са анонимни. Ти си още млада и идеалистично настроена и търсиш подкрепа и утвърждаване на собствения си избор, но няма да го намериш тук. За твое добро момиче - Бягай от тук и не поглеждай назад, бягай за живота си!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c011825362
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Здравей, мила авторке. Напълно те разбирам. На твоята възраст имах връзка с подобен тип, той беше от друг град, в последствие замина да работи в чужбина. Плащах му хотелите, когато идваше да се видим, храната също. Бях ученичка, събирах с месеци пари. Последния път, когато го видях му купих и подарък. Отговорът беше: "На мен тая книга не ми е нужна". Този човек веднъж не се позаинтересува имам ли пари, какво ми в коствало да му плащам нощувките. Не ми подари една роза, един бонбон, не ми купи и една вода. Мотото в живота му беше, че е беден. Един жест не винаги е въпрос на финанси, една роза колко струва? В момента този човек е сам, събирал си бил пари за къща. Жените искали все подаръци. Безпределен егоист. Аз съм сгодена и обръщайки поглед назад се чудя колко съм била глупава да го търпя. Права си авторке за всичко, което казваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 344446551a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   №28, не е луд който яде зелника, а онзи който го дава. Кой те е карал насила да се раздаваш!? Докато има наивници, ще има и хитреци!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker