Как се справяте с раздели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се справяте с раздели
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2207 пъти
Здравейте! Задавам въпроса си директно: Как се соравяте с раздяла? Вчера скъсах с приятеля си окончателно. Имахме доста токсична връзка но въпреки това наистина го обичам и ми е много тежко. Аз съм от хората които изживяват нещата трудно и много болезнено, постоянно мисля, плача. Докато има такива на които не им пука, а има и такива които се справят някак. Моля ви, дайте съвет поне как да си помогна, ясно е че другото е времето...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 24dea0f41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като за начало не бива да си привързана към нищо и никого прекалено силно, тъй като когато приключи ше бъде тежко за теб, просто се пускаш по течението и ако продължи дълго-добре, аки не продължи дълго-пак добре. Няма смисъл да се привързваш към предмети и хора. Предметите остаряват, хората си отиват, това е. Живота продължава :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 27e998a537
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Аз наскоро се разделих след 20 годишен брак. Мога да ти кажа, че съм съсипан, смазан и болката е непоносима. Изживявам го много тежко. Но при мен е различно. Все пак връзката е много дълга има и деца. Съвети от рода на " клин, клин избива" изобщо не те съветвам да ги прилагаш. Остави се на болката за известно време, примерно месец. Ако не започне да отминава пробвай да посетиш психолог. Излизай с приятели. Чети. Аз много чета. Почнах и да спортувам. Но при мен е доста по-различно както ти казах. И най-вече време. Дай си време. То е най-добрият ти съюзник в момента. И няма лошо, че плачеш, аз също вечер особенно като се прибера и съм сам и плача понякога. Няма лошо. Трудно е. Много е трудно, но ще трябва да се справим и да докажем на себе си и на другите, че сме силни. Аз съм мъж на 43г. и тепърва ще трябва да градя живота си отново. Нищо не ми остана. Пожелавам ти успех и горе главата.

М43

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 69c7287075
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като го махнеш навсякъде , където го имаш-от социални мрежи, телефони- навсякъде. Триеш снимки , изхвърляш подаръци или поне ги скриваш в някое мазе. Все едно никога не е съществувал. Блокираш му профила, и не го гледаш през чужди- не ти трябва да знаеш какво прави и с кого. Молиш да не говорят за него твоите приятели. Не ходи на места, където сте били заедно, особено сама. Някои слушат балади, аз слушам надъхваща музика. Не гледай романтики и драми, насочи се към друг жанр. Излизай, разхождай се, не стой вкъщи. Облечи се хубаво, гримирай се. Ако те потърси, го режещ, защото не ти трябва да ти се присламчва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 12ec1e9d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Премествам го в другия джоб.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 220d34e685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Плача, хапвам любими неща вкъщи или навън, важното е никой да не ме види тъжна и отчаяна, на никой не се обяснявам и не търся съвети. След като е прекратена една връзка НЕ се връщам назад, често момичетата около мен преспиват с някой бивш и после се жалват, как ги е прецакал и не им се е обадил повече. Друго което много ми харесва е ново начало, след приключила връзка се записвам на курс по нещо, хем си зает, хем полезно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c4dfdce67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Време. Секс. Филми. Гледане на пейзажи, представяйки си, че съм там. Обмисляйки начало на нов живот някъде на далеч от всичко и всички. Игри, вицове... алкохол, музика. Всичко що допринася за това да се разееш от случката. Но най-вече си трябва... време...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a524a0698
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами и аз съм така, скоро се разделих с едно момиче. Мисля, че е нормално да страдаш, когато се разделиш с човека, когото обичаш. Страданието е нещо нормално, а хората, които не страдат след раздяла, според мен са психопати. Няма как да обичаш един човек и след това да не страдаш.
Хубаво е да се замислиш дали наистина е имало основателна причина. Защото малко хора в днешно време го правят. Всеки втори се разделя заради някакви глупости. Днеска им скимва едно, утре друго. Ако наистина е имало причина..
Има две неща, които могат да ти помогнат.
1. Време
2. Неща, които могат да съкратят това време.
Нещата, които могат да съкратят това време са много. Едно от тях е развитието. Спорт, книги, повече общуване. Работа, в която да вложиш цялата си концентрация. И като цяло неща, които да ти отвличат вниманието от това, което се случва в главата ти. От мисловният ти процес, по време на раздяла.
Така се справям аз..
Макар, че още ме боли.. след 3 месеца.. продължавам напред и започнах да виждам, че лека полека, нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e6378b1b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не го мисли толкова! Щом така е станало, значи било писано :) Нещо нормално е и всеки преминава през тези неща. Прави нещо различно, излизай с приятели, запознавай се с нови хора.. старата любов се забравя с нова ;)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ddd051e528
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Продължаваш напред, взимаш си поука за напред и толкова на всеки му е тежко, но понякога нямаш избор. Аз самата приключих 5 годишна връзка преди 3 месеца и още не съм на себе си, но си бях виновна и аз и може би затова чувстам и огромна доза вина.
Поздрави и горе главата.
Силвия 26

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a589ed185f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Започни да си пишеш и излизаш с други мъже. Само една нова любов може да излекува болката от раздялата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a589ed185f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Започни да си пишеш и излизаш с други мъже. Само една нова любов може да излекува болката от раздялата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 22cd94d5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   намери си друг и ще забравиш да страдаш за боклуци

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dccd9e7aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Как се справям? Предпоследната ми връзка свърши с дълбока депресия, защото ме зарязаха точно преди да легна на операционната маса. Последваха доста тежки моменти за мен. Последната ми връзка завърши след хиляди драми и караници и последния месец не съм спал от нерви. Сега съм изключително здрав, имам работа, пари, хобита и приятели и абсолютно никакво уважение към жените. Не съм лош човек, от добро семейство съм и със свестни приятели. М31

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f4dd22efe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Трудно. Ако си имал чувства е много трудно. Лесно се справям, когато някой не е бил за мен и ми е бил в тежест. Последната ми връзка отпреди 10 години още не мога да забравя. Сънувам го постоянно и следя профила му в соц. мрежи. Тъпа история. Някои неща не можем да забравим. Просто спомена избледнява с времето, но те са оставили траен белег в сърцето ни.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a71a06f29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Първо си изплачи мъката реви, чупи и тн. Не се затваряй у вас, излизай по често с приятели, а дори и сама. Остани със себе си. Прави неща който обичаш. С всеки ден ще се чувстваш все по-добре.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c9a269a0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Всичко, което те кара да се чувстваш по-добре в кожата си, по принцип помага в такива случаи. Погрижи се за себе си. Иди на фризьор, смени прическата или цвета. Иди на козметик, на масаж, направи си нов маникюр. Когато човек изглежда добре, се чувства по-добре, отразява се и на самочувствието. Запиши се на фитнес - поискай да ти съставят план за тренировки. Като ти стане тъжно или самотно отивай и си го изкарвай на уредите - хем правиш нещо добро за тялото си, хем се отделя при тренировки хормон на щастието, нови хора, нови занимания.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e44572f035
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако имаш компания, с която да излизаш и да те развличат всичко е наред. Аз скъсах с приятеля си лятото, просто нещата бяха станали нетърпими, тъй като ми омръзна неговата злоупотреба с трева и алкохол. Наложи се да скъсам с него, въпреки че сме имали много хубави моменти. Изживях го тежко, защото точно в този момент почти всичките ми приятели бяха на някъде - някои заминали по други градове, други изпаднали в тежко положение и не им се излиза, а трети с половинките си. Общо взето, аз повечето време бях сама, а то е лято навън, топло, не ти се прибира, а същевременно няма с кого да излезеш или да отидеш на един бар. Това беше кошмар за мен, аз съм купонджийка по принцип, с бившия ми поне ходехме постоянно насам-натам, но ето, че се случи така и просто изпаднах в трудно положение... Така че, да знаеш, ако имаш компания, възползвай се - излизай, забавлявай се, ГОВОРИ!! Много помага, когато споделиш мъката си с човек, който ще те изслуша. Аз поне това имах и много ми помагаше. Обаче това, че почти нямах с кого да излизам ме съсипа. Не пожелавам на никого да изживява август тази година или който и да е друг месец, както аз го изживях. Най-кошмарното лято.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 456c96624e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Аз веднага след като приключа дълга връзка почвам да излизам, с приятелки из града, по екскурзии, пиша си с мъже и излизам с тях, много ми е готино да ме свалят и черпят. И не ми остава време да мисля за бастуна, с който съм се разделила.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 37df0017f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз съм доста по-безчувствена от другите хора и никога не ми се е случвало да страдам,защото някой си е отишъл.Просто си казвам,че той губи и си намирам друг или пък се радвам на свободата си.Колкото повече обичаш себе си,толкова по-малко ще се нуждаеш от другите хора.Аз съм прекарала най-трудните си моменти сама,държала съм винаги на достойнството си и съм вярвала в себе си когато никой друг не го е правил.Моментът в който предадеш себе си,това е моментът в който всичко е загинало.Човек трябва да се научи да управлява емоциите си,да умее да остава положителен дори в лошите моменти и да бъде благодарен-това е тайната на щастието и силата.Защото животът е редуване на добри и лоши моменти и човек трябва да свикне и да се научи да се справя и с двете сам,защото не винаги има кой да му стисне ръката.Приеми,че хората все някога си тръгват или умират,но на тяхно място идват други.Не е приятно,но така работи животът.Не мрази хората,които са си тръгнали,бъди благодарна,че са били част от живота ти,за всички моменти прекарани заедно,но продължи напред към бъдещето,ще срещнеш други хора.Но най-важното е да се научиш да бъдеш щастлива сама,обичай себе си,защото това е най-истинската любов,която ще получиш в този свят.Бъди егоист,грижи се за себе си и се поставяй винаги на първо място в твоя живот.Когато обичаш себе си ще се чувстваш пълноценно и няма да те боли когато хора вече не са част от живота ти,защото няма да си самотна.Животът е толкова хубав и кратък,а ти си седнала да го губиш в нерви за някакъв човек.Не се знае дали утре ще бъдем на този свят,всичко се случва,затова бъди щастлива сега и спри да си губиш времето.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6372d83c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Каквото и да правиш, просто трябва да мине време, а след това след като премине болката идва насладата, осъзнаваш че със загубата си спечелил, израстваш и си взимаш поука

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 72043f407c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Слушам музика и рисувам. Но аз и по принцип така си бягам от реалността.
Имах една виртуална връзка, която приключи кофти. Тогава бях много отчаяна и прочетох за закона за привличането (law of attraction), но парадоксалното е че вместо да си върна въпросният мъж, методите ми помогнаха да го забравя. Вече не се сещам за точният механизъм, но това, което допълнително ми помогна да го забравя, беше изобщо да не си позволявам да мисля за него, освен когато медитирам и всеки път, в който си помисля, че законът няма да помогне, да поема дълбоко въздух. Интересното е че това ми беше най- болезненото преодоляване на чувства, защото за първи път в живота си се обвързах с някого, но пък и най-бързо преодоляваните чувства. И ти пробвай така - изобщо не мисли за бившия си, прави нещо за да се разсейваш и всеки път, в който си помислиш за него, поемай дълбоко въздух. Останалото всички са го споменали - иска се време. В началото всичко е много болезнено, после нещата постепенно започват да се преодоляват.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 854863419f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Правя си секси снимки, правя си профил в сайт за запознанства и се разсейвам с не малкото ухажори. Правя си подаръци, наслаждавам се на почивки, спа, флиртове.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9a2996c7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Аз мисля, че именно номер 19 е пример за социопатско поведение. Безчувствена била и хората щом си били тръгнели, те били губили и после си намирала други.. Хах.. ми браво на теб. Много "правилно" постъпваш.
Тва да обичаш себе си не трябва да се свързва с това да си безчувствен към другите. 21 век е векът на разделите. Сменяте ги като носни кърпи тези хора и един ден ще станете дърти и виснали като използвани презервативи. Ще са ви пръснали от.. но ще сте сами, самички. Защото така ви се пада. Защото не сте имали смелостта да се влюбите и да обичате истински. А замисляла ли си се, че може да има и капка вина в теб, затова, че някой си бил тръгнал и той губел? Че си му разбила живота и си му е*ала майката на човека? Не, нали? Защо да мислиш за тези работи. Ти си най-важна. Другите да го д*хат.
Егото мили дами, ще ви отведе надалеч и ще ви остави там сами.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4412cfa3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   23,не говори за мен без да ме познаваш.Аз се държа добре с хората,просто не изпитвам чувства и болка.И не си го искам,просто съм такъв човек.Което донякъде е и предимство,защото живота е труден и това действа като защита,по-силен си и по-лесно се справяш с трудностите.И егоистите сме им и хора,защото истината е,че ти самия знаеш какво е най-добре за теб и не можеш да разчиташ на другите,трябва да се справяш сам.Това ти дава голяма сигурност,когато юздите са в твоите ръце.И не че не съм имала смелостта да обичам,просто дори и да опитвала съм насила да го правя и пак не се е получавало.Пък и истинската любов не съществува,има хормони.И алтруист да си не е гаранция,че няма да умреш сам.Дори в повечето случаи алтруистите остават най-прецакани,защото мислят много за другите и в крайна сметка не им остава да мислят за себе си.Няма нищо лошо в егоизма,човек трябва да се грижи сам за себе си,защото познава най-добре нуждите си.След като вече е подредил собствения си живот,тогава вече може да мисли за това да помогне на другите.Ако иска разбира се,помощта е избор и не трябва да бъде дарявана користно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 21e6db8cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, мозъка и егото винаги ще намери доводи да не обичаш. Той това иска и твоя се справя перфектно с това. Само, че когато няма баланс между мозъка и чувствата се получават лоши неща. Не съм критикувал теб, а начина ти на мислене в коментар номер 21. Именно защитна реакция е това твоето, но докато стоиш зад защитните стени, които си изградила около себе си никога няма да живееш истински и да усетиш какво е любовта и страданието. Но няма как да учиш човек, който не е изпитал истинска любов, най-вече към себе си, към близките си и към човек от противоположния пол. Най-вероятно не си я получавала и ако продължаваш с това мислене няма да я получиш никога. Ще си стоиш самичка заобградена от собствените си стени и ограничения.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8891d9e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Преди да ти дам практически съвет трябва да знаеш, че каквото и да правиш не се хващай с друг, преди да преодолееш този. Има едно нещо наречено "rebound" и не няма да забравиш предния. Това което ще се случи е да нараниш следващия. Ужасно често се случва вече и всички и мъже, и жени се изкурваляха до краен предел. Всичко вече толкова пошло, че чак ми се повръща от съвременните връзки.

Сега няколко съвета, които аз следвам :
1. Започни да вършиш нещо с ръцете си. Опитвай се да се концентрираш на работата/хобито си, което вършиш с ръце

2. Аз рисувах последната ми приятелка много. Прерисувах снимките, които съм й правил. Това определено разбива илюзията за "красотата" която съм виждал в нея. Ако не можеш да рисуваш, може би ако продължително време гледаш негова снимка ще има същия ефект.

3. В никакъв случай не слушай меланхолична музика и не гледай сълзливи филми. Пусни си нещо живо... нещо което те кара да танцуваш.

4. Излизай сред природата. Наблюдавай живота наоколо. Вдъхновявай се от щастието на птички, котета и човеци, щъкащи около теб.

5. Избягвай алкохола. Но ако положението е непоносимо, мой да си цапнеш чаша вино. С ПРИЯТЕЛИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

6. Фитнес с много бягане. Отделя се серотонин при възстановителния процес. После ще имаш желание за живот.

7. Много плач. Тряба да го изревеш всичкото това.

Хайде! Пожелавам ти сърцето ти да се отвори за следващия възможно най-скоро!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker