Приятелката ми иска да се нанеса у тях, а жилището е на майка ѝ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми иска да се нанеса у тях, а жилището е на майка ѝ
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2107 пъти
С приятелката ми сме заедно от седем месеца. Аз съм на 33, тя на 31. Много си допадаме, сексът е добър, обичаме се. Поговорихме и решихме да живеем заедно.
Аз съм под наем, за момента така съм преценил, че мога да си позволя. Живея в скромна гарсониера. Тя има хубаво жилище в по-скъп квартал. Обаче жилището всъщност е на майка ѝ, родителите ѝ са ѝ го дали тя да го ползва. Баща ѝ почина, майка ѝ живее в друг апартамент в същия квартал.
Та, приятелката ми иска да се нанеса при нея. От една страна я разбирам, жилището е хубаво, просторно, направила си го е точно по неин вкус. От друга обаче не мога да се намърдам в чуждо жилище, още повече, че не е баш нейно.
Харесвам майка ѝ, даже много. Ходили сме няколко пъти у тях, излизали сме с нея. Много добра жена, уважаваме се, разбираме се. Но на мен просто ми е неудобно. Споделих тези притеснения с приятелката си, тя ми каза, че няма от какво да се тревожа, че майка ѝ никога не идва, без да се обади предварително. Но пак се притеснявам, там ще се чувствам под чехъл, няма да мога едно изречение на криво да кажа, ако нещо с майка ѝ имаме различия.
Предложих на приятелката ми да дойде при мен. Ако трябва ще взема по-хубава квартира, а ако нещата отидат към семейство вече, ще помислим заедно да си вземем нещо, което да ни харесва и на двамата. А семейното жилище те двете да си решат какво да го правят - да го дадат под наем, да го продадат, да си стои заключено. Но тя се дърпа, много си държи на нейния апартамент. Но и аз се дърпам, не искам да се натрисам. Сложно е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 753b8a315c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Разбери, какво точно те притеснява и си го изясни.
Не се натрисаш - момичето те иска. Майката те харесва. Няма да живееш с нея.
Какво губиш? Не е твоя пещерата? Може да те изритат по-всяко време?

От една страна имаш гаден апартамент, наем и сметки.
От другата страна, имаш хубава апртамент и половината сметки.

Не знам, коло ти е наема на стараото място, но при мен и повечето ми познати, наеми/иплаания винаги са поне 20% до 40% от доходите ни.
Спести си тази сума, вложи я във влог или фонд, така че с времето само ще се увеличава.

А ако искаш нещо, което може би не ти идва на акъла сега и се надявам, че никгоа няма да е проблем но:

- Ако жена ти роди, дори и да нямате брак, при разделяне, съдът е много вероятно, да ти нареди, да напуснеш "семейното жилище", но остава твое адължение, да осигуриш сегашното. Демек - ако плащаш наем, но те изритат, ще продължаваш да плащаш наем, докато не се ожени наново, детето не навърши 18, или един от двамата не почине.
Ако сте в апартамента на мама, то тя си остава в апартамента на мама, а ти си спестил една солидна сума, за подобно стезение на обстоятеслтвата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 61a27391af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се излагай - отивай. Ако толкова иска да компенсираш, купи сушилня Miele и 60 инчов телевизор. Плюс кола за 15 хиляди. Отделен въпрос е, че като се нанасяш да живееш не значи, че получаваш дял от апартамента. Дали ще си под чехъл зависи от отношенията ви, но собствеността на имота няма никакво отношение.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f4b7a36fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Проблемът е в теб. Защо търсиш под вола теле. Какъв под чехъл. Жената е свястна не ти натяква, сякаш не можеш да си надвиеш над егото и някакъв безсмислен принцип и комплекс. Купете си ваше жилище, изпращайте го и ще си удовлетворен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a95200089a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поеми просто сметките за ток, вода, интернет и т.н., както и част от разходите за храна. Така няма да се чувстваш, че живееш на готово, ще си вложил нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 05b5df6c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ситуацията е сложна,хубаво е да има къде да живете без да се плаща наем,но е лошо ,че наистина ще си мъж под чехъл и ,че тя винаги може да ти каже,че това си е нейния дом и да те изгони. Според мен е най-добре да теглите кредит да купите ново общо жилище,а тя да пусне под наем този на майка си и примерно ако вноскаха по новият апартамент е 800 лева тогава делите но 400 лв на човек на месец за изплащането и е общ,на името на двамата. Ако имате намерение да бъдете семейство.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 956952c74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами просто някой от двама ви трябва да направи компромис. Тогава, на терен, ще разберете дали нещата работят. Моето лично мнение е, че един мъж трябва да е на своя територия. За да не се чувства лишен от глас, за да знае, че думата му се зачита, за да има увереността да поеме ролята на глава на семейството. Опитай се да я накараш да го види по този начин.

Ж31

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 88a2de850c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелката ти почва да си смесва приоритетите. Поставя удобството пред това да е с теб. Това разваля доверието. .

Нормалната процедура е да си намерите ваше си жилище и да си го направите по ваш вкус. Бои ,тапети , мебели. Ако тя участва в това ще се почувства доволна от труда си , ще се почувства доволна от това че вършите нещо ЗАЕДНО. Не заради удобството , а заради "заедното". Ако и това не й се нрави , значи връзката ви няма бъдеще ЗАЕДНО .

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1fd54ed9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбирам те, мисля, че трябва вие да си купите общо жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a7c7736e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това е просто жилище. не виждам смисъл да излизате на квартира,хпри положение,че жената си живее сама. Това са твои предразсъдъци .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a32ceba997
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сложно е защото си глупав. Като искаш да си голям мъж, всеки месец парите от наема купувай нещо ново за апартамента и или е води на екскурзия, плаща всички сметки. След като майка и те приема и ти нея не виждам проблем освен в главата ти и няма кой да ти помогне в случая.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9b3b17839
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не съм съгласен с №1. Дори и да оставим на страна въпросът с мъжкото его, възниква проблемът че от тук насетне тя ще се чувства "надмощие" във връзката, защото на практика че си е у тях, а ти винаги ще си гост в очите й, независимо колко време минава. Усещането ще е факт без значение дали ще го покаже или не. Да не говорим, когато започнат проблемите (каквито има във всяка връзка и неминуемо ще дойдат) или спорите за дадено решение, може да дойде момент в който тя негласно или гласно да ползва "жокера" и "напомни", че живеете у нейния апартамент и следователно тя е с "повече" право да реши.

Аналогичния проблем възниква и с майката. Колкото и добри отношения да имаш с нея, фактът че ще живеете в нейния апартамент, ще създава същото чувство и в нея. Като мине време и се поотпуснете един пред друг, може да започнат какви ли не пиперливи намеци. Да не говорим, че може да си позволява повече от нормалното, и да започне да идва и неочаквано - няма да можеш нищо да й кажеш, по нейни думи тя ще си е "у тях".

Виждал съм двама познати в подобна на описаната ситуация - да живеят в апартамента на жената до тях. И при двамата не изглежда никак сполучливо, напротив.

По твоите думи разбирам, че не би ти било проблем да вземеш по-голяма/хубава квартира. Ако можеш да си го позволиш, то бих те посъветвал това да направиш. Дилемата щеше да е далеч по-голяма, ако нямаше тази възможност. Но при наличието й, смятам че това е начина да запазиш равенство в отношенията помежду ви, без да изпадаш в безтегловност. В крайна сметка - тя си харесва апартамента, но ако иска да живеете заедно, трябва и ти да харесваш къде живееш и да си участвал в обзавеждането. Предложи й ако трябва заедно да изберете нова квартира, а в последствие и заедно да я обзаведете (ако не е) - по вкуса и на двама ви. Аз лично този вариант бих избрал. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23ccd457e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   . Дълго време живяхме с приятелят ми в апартамент на баща му. Скоро обаче моите родители ми купиха по- голям, на огледи ходехме заедно, даже той го избра. Но като дойде моментът да се пренасяме беше едно мрънкане, как щял да е мъж под чехъл, как не възприемал идеята да живеем в жилище, което не е негово. Неговите приятели се шегуват, че обувките му все към изхода били обърнати. А аз и тук и там, все се чувствам по един начин. Той е моя човек и не възприемам нещата като мое и твое. Щом те кани при нея, значи иска да задълбочи отношения та ви, вероятно да те освободи от наема, въпроса е ти дали си готов да се отдадеш съзнателно на тази връзка. Ако се обичате няма значение къде ще сте, разбери го това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ffc9547f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Голямко ти е егото.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: db4779f227
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Много го мислиш човек, дори си самонавиваш някакви филми в главата.
Животът в чужд апартамент не те прави чехльо, заврян зет, п*тьо и тн.
Израстнал съм в жилище, което беше на майка ми.
Баща ми е родом от едно закътано село на 300 км. от града в който съм роден.
Бил е на квартира, запознал се е с майка ми и е заживял в нейното жилище.
Баща ми си беше най-стабилният и работлив човек, който познавах, въпреки че живееше в чуждо жилище.
Искал е да купи апартамент, ама 90-те години като комунягите крадат спестявания и пенсии, остава с пръст в устата.
Така че не се филмирай излишно, ами си живей живота. Ако все пак имаш някакви угризения, плащай всички консумативи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 11f94667a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Тука на повечето коментиращи явно им се иска все жената да е "под чехъл", да слуша, изпълнява и тя да е "на гости" и прецакана, ама няма как да стане. Тези идиотски времена са приключили преди няколко века. Моля, елате в 2019 (2020) година.

Авторе, ако си сигурен, че жена ти и майка ѝ са свестни, отиди. Няма нищо лошо или срамно. Ако пък почнат да ти тровят живота, евентуално, взимай си багажа и си търси спокойствието.

Ж

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ee34b81e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Защо и е на приятелката ти да излиза под наем като си има собствен дом? :) Това би било просто излишна разправия и допълнителни разходи. Естествено, че няма да иска.
Колкото до собствеността - логично е да нямаш глас единствено за начина, по който се разпореждат с апартамента. Това не те прави нито зависим, нито "мъж под чехъл".
Просто си делете разходите, купи и ти нещо за апартамента и т.н. Няма никаква нужда да си усложнаваш живота. Голяма част от семейставата живеят в апартаменти, наследени от единия от двойката. Съвсем нормално е.
Представи си, ако ситуацията беше обърната - ти да имаш жилище и приятелката ти да иска да излезете под наем, за да не загуби независимостта си. :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9c5481516d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторе, бил съм в подобно положение.

Вариантите в които отивате в по-голям апартамент под наем обикновено удрят на голям камък, защото и двамата ще трябва да плащате повече за всичко.

Имаш 2 варианта.
1. коментираш с приятелката си, че ти е неудобно и настояваш да поемеш някакви разходи. Това обикновено са сметките. Договаряте някакви "условия" и се местиш при нея като освобождаваш твоята квартира.
2. местиш се при нея като продължаваш да държиш твоя апартамент. Така като се скарате винаги има къде да отидеш, освен това ти дава нужната тежест и може да го караш като на гости и да не плащаш нищо.

Аз бях във вариант 1 и се е случвало като се скараме с гаджето да ми подмята че съм бил живеел в нейния апартамент, като съм чувал от нейни приятелки да й подмятат, че едва ли не съм с нея само за да живея без да плащам наем, което е смехотворно, но това е женското мислене.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c9431b37fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Бъди мъж! Ама не първобитен мъж, а истински мъж.

Отивайте и се обичайте. Ти сега нямаш нищо! Да речем, че нещо стане с връзката ви (пу-пу) ти си пак в изходна позиция - ставаш и се махаш и си отиваш под наем.

Ама ако си умен, отиваш, всички пари за наем които даваш сега - спестяваш.

Ако е София - сигурно даваш едни 400 лева за апартаментчето, за година 5к... живеете две години заедно 10к фонд ново настаняване.



Обичайте се, бе тъпаци, не си измисляйте причини за разруха.




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f713dbd943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ха, че дядо ми 50 години живя в апартамента на баба ми и никога не е имало проблем. Така се е случило, че баба ми е наследила апартамент в София, а дядо имаше имоти в другия край на България и съответно цял живот си живееха в нейния апартамент. После и баща ми се е родил там и е завел и майка ми и после и нас отгледаха там, все в апартамента на баба. И сега нашите още си живеят там. Не знам какъв е проблема.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d076ee54ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ако бях на мястото на приятелката ти никога не бих се съгласила да давам пари за наем на апартамент при условие, че имам собствено жилище. И то само и само заради някакви комплекси и его на приятеля ми. Много ме подразни историята ти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0deb53ecc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Пробвай да се нанесеш при нея. Реално може да имаш два проблема. Пърият е тъщата да си идва когато си поиска, да ти демонстрира, че ти си никой, да ви се меси и тн. Ако жена ти го позволява това, бягай, не ти трябва такова нещо. Вторият проблем е жена ти да ти навира постоянно, че ти живееш в “нейната къща” и да го използва срещу теб. Ако те обича и уважава никога не би постъпила така с теб. Ако го прави, бягай, не ти трябва такава жена.
Приеми това съжителство за тест дали връзката ви е истинска и си заслужава. По-нататък, ако нещата станат сериозни ще ви трябва минимум тристаен апартамент и тогава можете да купите нещо общо. А защо докато живеете в нейния, не събереш пари да си купиш и ти някакъв имот, но на твое име?
Била съм в ситуация да живея в чужда къща. Просто беше ужасно, но мъжа ми го видя и реши, че няма да толерира подобно отношение към нас. Купихме си апартамент и се изнесохме. Няма нищо финално в такива ситуации.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8c3f992a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не е ли малко нагло да искате от нея да си дава апартамента под наем? Авторът го е срам да живее в него, ама иначе не трябва да го е срам да й предлага да се дава под наем. Не виждам смисъл в това. Усложняваш нещата, авторе. Защо излишни разходи и мизерия при положение, че ако нищо не стане, просто ще се махнеш. А е лъжа, че глас няма да имаш. За апартамента - да, няма да имаш, но като партньор много ясно, че ще имаш.

Джен

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 08be93c5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Нямах представа, че мъжете имат и такива комплекси. Със съпруга ми живеем в мое жилище в града и ползваме моя вила в провинцията. И двата имота са ми наследствени, но за тях винаги говорим като за "нашия апартамент" и "нашата къща". Разделили сме си и ролите по поддръжката - мъжът ми е инициаторът и ръководителят на ремонтите и подобренията, аз пък се занимавам с декорацията и цветната градина. Никога не съм се месила в решенията му - щом иска да смени покрива, значи е за смяна. Майка ми, която си има отделно жилище, на няколко пъти се опита да дава някакви идеи, но я отрязахме катогорично и престана да се занимава.
Авторе, аз сигурно ще изпратя съпруга ми да си прегледа главата, ако утре ми каже, че при две жилища трябва да наемем апартамент и да плащаме по 400 лв. месечно, понеже той, видиш ли, не се чувствал достатъчно мачо. Докато със спестените 4 000 лева от наем за 10 месеса само може да си направим топлоизолация на вилата, че да я ползваме и през зимата при желание. И двамата се чувстваме късметлии, че не ни се налага да се мъкнем по квартири и да спестяваме за жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2cb5350dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От автора: намерихме компромисно решение. Поканих майка ѝ на кафе, поговорихме си и ѝ обясних как се чувствам. Жената се оказа доста разбрана. И решихме да ѝ плащам на нея наем. Договорихме сума приблизително половината от пазарния наем на жилището. Жената е близо до пенсия, а заплатата ѝ не е висока, така че тези пари няма да ѝ бъдат излишни.
Приятелката ми не прие добре идеята, но реално това са отношения между мен и майка ѝ, така че накрая измрънка "правете каквото искате". Поговорихме си и се съгласихме на следните правила:
- Когато се караме, да не излиза с аргумента "Живееш у нас, ти си на гости".
- Ремонти, обзавеждане и подредба са си изцяло нейна грижа, там мога да дам мнение, но тя решава.
- За гости, трябва да сме съгласни и двамата. Но като цяло харесвам приятелите ѝ и тя моите, така че не би трябвало да е проблем.
- Майка ѝ да ни се обажда винаги, преди да дойде.
- Ако се стигне до раздяла, да не ме гони от днес за утре. Тя е добър човек и смятам, че дори и в такъв случай нещата ще са нормални.
Благодаря ви за подкрепата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 50848c25d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От малък град съм. Баща ми е заврян зет. Цял живот не може да го преживее. То не беше баба ми, то не беше майка ми, дядо ми, вуйчо ми... всички му се качваха на главата и го мачкаха, че не става за нищо. Сякаш го презираха, че няма свое жилище, въпреки че в къщи всичко е прекроил до последния контакт на стената. А навремето те са настоявали той да остане там, въпреки че е имал осигурена добра работа в Пловдив. Сега има брутален комплекс за самодоказване, което го превърна в работохолик. И до ден днешен не може истински да се отпусне на дивана да изгледа един филм, все нещо човърка, поправя, строи.

Не благодаря. Не смятам да ходя по неговите стъпки.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9b00ca5dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз съм жена и те разбирам. Според мен разсъждаваш нормално. Не е мъжко да отидеш при нея. Топката е в нейните ръце. Предложи ѝ няколко варианта от сайт за недвижимости, да се ориентираш какво иска и все пак да е съвместен проект. Ако не може да се разберете, изчакайте още докато се съберете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker