Обичам го, но искам да е по-уверен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам го, но искам да е по-уверен
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2167 пъти
Здравейте! Моята история не е толкова драматична колкото някои дуги. С моя приятел сме заедно от няколо години, живеем заедно, правим някакви планове за деца и общо бъдеще. Сексът е страхотен, изпълнява всичките ми жлания, както и аз почти всички негови. Помага ми в домакинството, и двамата работим, делим си разходите. Ощо взето е мъж-мечта. Много е добър с мен, подкрепя ме, помага ми, интелигентен е, винаги можеш да проведеш сериозен разговор на всяаква тема с него.
Къде е проблемът ли?
Проблемът е, че е страхлив и се паникьосва от глупости. Може да шофира, но ужасно го е страх. Трябва ми да ме вземе от някъде - той - хвани си такси, ще ти го платя. Ама аз не искам шибаните таксита, по дяволите, които да чакам половин час, да ми сгрешат адреса, да ми пушат в колата! Искам Ти да дойдеш с НАШАТА кола и да ме вземеш. Отстрани изглеждам смешна. Като излизам с приятелки всяка я взима гаджето после, а аз се прибирам сама.
Понякога е мрънкало. А понякога аз нямам нужда от мрънкало, а от уверен мъж до себе си. Имам нужда от мъжко рамо. Имам нужда да не съм силна. Искам да съм просто слаба жена, по дяволите! Искам той ка то си има проблем да е ми се вайка два часа, а да каже: "Да му е* майката, ще стане както трябва!"
В дадени моменти се чувствам все едно аз съм мъжът във връзката. Някак си не се досеща, че някои работи са мъжка отговорност - да плати той в магазина вместо аз (винаги ми дава парите после, ама на касата стои с ръце в джобовете), или докато аз плащам той да нареди покупките. Все трбва да му казвам, все чака друг да свърши нещата. Някак си не е оправен - "Премести това за да седна" - "Ами ти нямаш ли ръце, не можеш ли да си го преместиш?"... Някак си е мамино синче - когато сме при нея майка му всичко му нагажда, той не си мръдва пръста и очаква и аз така да правя. Не знам как ще бъде занапред. Много го обичам, не мога и да си помисля да се разделя с него но тези неща страшно много ми тежат.
Защото понякога и аз имам нужда от подкрепа, да ми каже "Аз съм до теб, ето, виж, можеш да разчиташ на мен".
Искам да бъдем екип, да сме добър екип, да се стиковаме и да ни се получават нещата, а не да съм 'комндир на рота': "Направи това! Купи хляб! Мини през железарията! Занеси това в мазето". Прото не се чувствам добре като командвам. А все по-често ми се налага да го правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6758b112ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В днешно време ни вменяват, че мъжете и жените сме равни и еднакви. Не може ти да не искаш да плащаш, пък да искаш той да плаща. Или да искаш да си слаба, а той да няма това право. Вече няма слаб и силен, мъжка и женска отговорност, има равенство, еднаквост, блаженство и всички са доволни. Няма прецакани, неравни и дискриминирани.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2efab036a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъпа, идеални няма, нито мъже, нито жени, така, че трай си, това да му е проблема

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c302852fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами как ще е за напред- ще си дондуркаш пеленаче! Ще му даваш с лъжичка в устичката, ще го люлееш да заспи, ще му бършеш лигите и кочината... Хахахаха Всички клиенти тук са подобни образи, а според тях жените все са неспособни, курви и какви ли не. Имаш си дебилен търтей, ти му мисли как ще живееш с това, близо е до акъла.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7e16e5cff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изглежда мрънкалото си ти. Ако той е по твърд като мъж, друга песен ще запееш. убедих се, че жените не знаят какво искат. Онази реклама за околосветското пътуване го доказва, жената не иска околосветско пътуване, иска някъде другаде, вероятно на луната!?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6758b112ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Надали ще се промени, а щом е толкова важно за теб, твоя респект към него с времето все повече ще пада и пада и в един момент ще започне да става грозно. Не мисля, че тая работа ще свърши добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6752a2ef8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти идеална ли се чувстваш? Може и той да пусне една тема тук "обичам приятелката си, но ..."

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fea15a8f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човекът е такъв, какъвто е. Или го приемаш с тези особености, или го оставяш. Такива филми като "обичам го, ама ако може да се промени" не стават. Хората се променят изключително бавно и трудно, и то по собствено желание, не по това на жената до тях.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 56d0cef731
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Стегни се и спри да ревеш , мъжете не харесваме слаби жени . Като не ти харесват мрънкала , да не си си хващала него . Явно не ти харесват такива защото ти самата си такава , еднаквите се отблъскват :) . Айде стягай се .

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2cfaec1a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Добре де, авторе, отговори ми. "Ощо взето е мъж-мечта. Много е добър с мен, подкрепя ме, помага ми, интелигентен е, винаги можеш да проведеш сериозен разговор на всяаква тема с него." Като го описваш така, ти седна ли да споделиш с него точно същото, което споделяш и тук ? едно към едно. Ако е наистина интелигентен и винаги можеш да проведеш сериозен разговор на всякаква тема, значи няма проблем да те изслуша и да си решите заедно проблема? Даже те предизвиквам да му покажеш твоя пост. Той ако е стока, ще си вземе поука. Казвам го от личен опит, аз съм мъж, не просто мъж, аз съм на мнение, че проблемите в една връзка се решават с комуникация и търсене на решението заедно. А не, когато нещо те гризе, да си го държиш за себе си, да го оставяш да расте и изведнъж се превръща в слон в стъкларски магазин. А човека отсреща нищо не подозира през цялото време. Стягай се авторе

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6758b112ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също бях неуверен и жена ми вечно мрънкаше, че съм неуверен, че мрънкам, че не мога да посрещна трудностите с характер и т.н. Но аз не го чувствах, не усещах нужда да съм уверен и за мен нямаше и смисъл и не разбирах за какво и е да съм уверен. Нито ми идваше отвътре, нито пък ми и трябваше, имах си хубава работа, имах си каквото ми трябваше, не разбирах кому е нужно да се променям и защо. А и то малко трябва да ти идва отвътре, на сила не става, еле пък защото на еди кой си щяло да му бъде готино ТИ да си някакъв си, че да му правиш шоуто. После мина време, станаха едни събития и си станах малко по-уверен, но просто така се стекоха обстоятелствата и те ме направиха такъв, никога не съм напъвал да бъда някакъв, какъвто не съм. Нито бих се чувствал комфортно в кожата си, нито пък ще се получи, даже ще изглеждам нескопосано и изкуствено да играя нещо, което не ми идва отвътре. И по-скоро бих намразил човека, който ми натяква да съм някакъв си, че да му правя шоуто, отколкото да си кажа "ей тя е права, дай да и играя по свирката, че да ме хареас". Дори да си го кажа и да искам да ти се харесам, колко време ще издържа с тая роля и в това напрежение? Всеки си е себе си и така трябва да бъда, иначе ще се депресира. Ако настъпи някаква промяна, нека тя настъпи естествено и по негово желание и осъзнаване, а не за да угоди на някого, без дори да осъзнава нуждата от това. Никой няма мотивация да изнасилва собствената си същност, за да е доволен някой друг. И дори да го направи, то ще му писне.

Или го приеми такъв, или го напусни. Пък той ако някой ден сам осъзнае и има желание, ще се промени. НО в никакъв случай не му мрънкай, защото ще има обратен ефект. Нито пък прави копромис да чакаш с надеждата да се промени и някой ден да ти писне съвсем и да кажеш "еми аз пробвах и се надявах, ама не се промени". Тогава ще е късно и ще има последствия. Или наистина го приемаш изцяло и го обичаш такъв, или ако толкова те дразни и не можеш да направиш този компромис, пътя и си търси уверен. Но имай предвид, че ако следващия е уверен, пък ще има други недостатъци. Въпросът е с кой недостатък си по-склонна да направиш компромис и склонна ли си въобще или предпочиташ да не се обвързваш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4e4326b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ужас. Това не е мъж. Човек е добре, да бъде силен и самостоятелен, но трябва и човекът до него да е такъв, за да може все някога да отмори. С този нищо такова няма да видиш. Винаги ти ще си силната, винаги отговорността ще е твоя, няма да има на кого да се опреш, когато имаш нужда. Лично аз бих го разкарала без да се замислям.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0100ca8190
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, а да стане по-висок, рус и със зелени очи не щеш ли? Като не ти харесва, оставяш го и си търсиш „мъжкар“, само че тогава няма да доминираш и нареждаш в къщи, а ще изпълняваш, иначе става лошо за теб. Тогава да видим каква тема ще редиш и какви жалби. Като ти се иска да си слаба, стани слаба, промени се ти. Това с колата пък е глупост и фукня пред колежките. Като си много изискана и не искаш такси, карай ти колата, а той да се прибира с такси. И въобще си едно дребнаво мрънкало, което не цени каквото има. Затова остави човека и си търси твоя идеал. Имах подобна на теб позната, вечно недоволна, разведе се, омъжи се за един мъжкар и на първата година заплющяха шамарите и тенджерата с манджата захвърча през прозореца, но тя още седи с него...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1e7fade86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   След време ще започне да те обвинява, че.го командваш. Ще ви се роди дете, ангажиметите ще му се видят повече. Ще започне да се скатава, ти ще.се караш с него, а любовта одавна няма са я има. Дано не съм лош пророк, но този пример ми е пресен все още с бившия, беше същия. В трудни моменти все се паникьосва, неадекватен, все на мен разчита, а аз все за всичко мисля. Едно ходене на море ми е голямо напрежение, мисля за колата, за багажа, за детето, за лекарства, за всяка подробност мисля аз, а той като му кажа да помогне пита с какво? Казвам му с еди какво си. Свършва го, сяда на дивана и чака и вече си е свършил неговото. Гръмна ми главата, издържах 5 години и се разделихме. Намерих си истински мъжкар. Още в началото му казах точно твоите думи, че искам да се чувствам жена, да правя женски неща, а мъжа да си е мъж и да.прави мъжките. Е, слава богу имало и такива мъже, не всички са мамини синчета. Но да знаеш, майка му е виновна. Пред очите си съм видяла, как моята майка.превърна брат ми в същия лигльо.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f22222a267
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Хората ги взимали с коли, хората гледали кой плаща на касата в магазина... Ти сериозна ли си? За да си като хората ще тормозиш мъжа си? Като видях заглавието си представих мъж с голям потенциал, който не вярва в себе си, колкото теб. А то, какъв бил зорът- чист егоизъм и комплексарство. Повярвай ми идеята "той трябва да промени себе си, за да съм аз добре" е обречена. И още нещо силният мъж, който толкова искаш, дали го заслужаваш такава- критикуваща, егоистична, контролираща, манипулираща, неспособна да потърси вина в себе си, но иначе толкова извисена, че да моделира характери... Моделирай себе си

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5e066f3323
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   МЪЖЕТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ !

Авторке , колкото по рано го разбереш това и започнеш да се примиряваш с неговите особености, толкова по рано ще намериш щастието ,което търсиш. Проблема не е в неговите недостатъци , а в това, че ти ги виждаш. Защото хората не са перфектни а вашия-женски ум е неспокоен и вечно търси под вола теле.
Имах едно гадже отдавна. Имахме прекрасна любов . Тя постоянно ме караше да се променя. Бил съм ходел прегърбен. Пушил съм. Накрая се разделихме защото съм бил по-нисък от нея. Вече 16 години не съм пушил, ходя с гордо вдигната глава и с по ниски гаджета , които не ми натрисат комплекси че съм нисък. Тя обаче след мене тръгна с един, който се оказа свидлив. После го заряза за един китарист , който бил с ветровете на бял кон. После дойде ред на един алкохолик. После на един дето й изневеряваше . На другите сто след това им загубих бройката. Сега има дете от един с три други деца от три други брака. По- нисък от нея. Със 17 години по възрастен. Който не стъпал дори на раждането на детето си. С него е била 1 месец. Превърнала се в най долната курва , която познавам. Няма приятели. Няма на кого да разчита. Кука си сама и има психични проблеми. Подлагаше на психичен тормоз всичките си гаджета . Виждала съм даже да бие единия със свирепа ярост от безсилието си. После се оказа , че той почнал да я изнасилва. Горкото дете , един ден и към него ще се отнася по същия начин. На ей такива социалните с право им вземат децата...
Авторке , разбираш ли какво искам да кажа и накъде бия?
Успокой се . Усмихвай се, когато мъжа ти ги прави тези неща и го обичай такъв ,какъвто е.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0f6ee1d2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Абе принцесо, кви са тея изисквания, като че ли си на пазара за мъже? Приятелките и били всичките с коли.
Не правел това, което кажеш. Той какъв ти е някъв слуга ли, че трва да прави това, което му кажеш?
Значи ти можеш да ревеш, че треа да се прибереш с такси, а ако той има проблем да се прави на корав.
Абе я.... Бахти претенциите, бахти чудото.
За всички мъже, които четат тук:
Жената най-много мрази мъжа, който не може да контролира. Не позволявайте на жените никогс да контролират живота ви по никакъв начин. Една жена е просто бонус към вас, а не целият ви фокус.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1c2d335961
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Динко от Ямбол харесва ли ти? Той е уверен.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 19a8986961
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Как така пишеш, че винаги те подкрепя, помага ти в домакинството, а няколко абзаца по-надолу, че чакал всичко да му се нагласи наготово? Ти самата си противоречиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 74c2ff9bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Брайвик от Норвегия и той е много уверен, не ти ли харесва?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 473500dc13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Не знам дали изглеждаш смешна, когато не те взима с ВАШАТА кола, но с този си пост определено си смешна. За протокола - жена съм.
Може би не си даваш сметка, но в момента ти звучиш като мрънкало и като човек, който чака някой друг да му угажда и да му слугува. Ако не иска да шофира - не иска, точка. Ти, след като си толкова уверена, шофирай сама и се прибирай с ВАШАТА кола, а не с такси. Останалото дори не знам как да коментирам (каси, плащания, покупки). Толкова е дребнаво, че дори ми е чудно как изобщо ти го е родила главата.
Ох, и тази прословута максима 'искам да мога да се почувствам слаба, искам мъжкар до себе си' е толкова изтъркана... Ако искаш да си слаба - бъди, всеки човек има моменти на слабост и не е чак такъв грях това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ba1963e987
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   18, значи вариантите са или неуверен мухльо или Динко от Ямбол? Или торба кокали, или дебелак? Или безгръбначен добряк, или агресивен побойник? Няма средни варианти, няма нормални хора, няма нюанси, всичко е черно и бяло. Е такова мислене винаги ми е било много интересно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1414595a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   На жените не мога да им хвана спатиите.
Аз пък авторке съм точно обратното на приятелят ти.
Никой не ме е дондуркал, не знам какво е да имаш баба и дядо, нямам и баща, имам само майка. С майка си се виждам веднъж годишно.
Такива целувки, лиготии, съвети, прегръдки и прочие са ми непонятни.
Цял живот се боря, и по чужбините съм бил, в каравани съм спал.
Всичко това ме е направило безчувствен и хладен.
Онзи ден седим с моята приятелка в кухнята и аз си правя чай.
Пред нея приготвям водата, пускам котлона, нарязвам си лимонче- тя ме гледа.
Направих си една чаша чай и почвам да го пия.
Тя ме гледа със сърдит поглед, и като се започна...
Ти защо не ме пита дали искам чай, само за себе си мислиш, ами и ако на мен ми се пие, защо не ми предложи, защо не направи две чаши, все трябва да ти казвам ли.... дъръ-бъръ.
Лигави не понасяте, строги не понасяте, самоуверени, неуверени не понасяте. Абе женска му работа.
Има една приказка "Ти паа си мноо убава".

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6758b112ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   22, това беше метафора, че ако е уверен, ще има друг недостатък. Няма идеални хора. Дали с това, дали с нещо друго винаги се налага да направиш някакъв компромис, след като - представи си - дори и ти не си идеална. По-добре да е такъв, но да е до нея в трудни моменти, отколкото да кръшка примерно или да я бие, или да е дребнав и заядлив.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a3865423d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   24, тогава "метафората" ти е напълно не на място. Отъждествяваш самочувствието с недостатък от калибъра на побойничество, а 20 направо с психопатия и убийство. Качествата, които описваш, са присъщи и на неуверените хора, да не кажа дори повече.

Никой не е перфектен, но всеки решава с какво може да направи компромис. Авторката сама казва, че се чувства неподкрепена, защото неуверността на приятелят й води до бягане от отговорност и пасивност. Напълно разбираемо тя не може да направи компромис с това, а ако си избере някой по-уверен, не значи, че ще трябва да направи компромис с нещо по-неприятно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 294051ee6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Моят шофира, ама не е уверен в плуването. Да го бутна ли на дълбокото за да стане уверен като другите мъже? По принцип какви са правилата на тази зловеща лотария с животи? Пускаш го несигурен по пътищата и ако стигне, супер, ако не... следващия, или? А, ако убие някой друг, чия е отговорността? Нали не е командира? Също, искам да питам за големия джакпот, ако вземе, че стигне жив и здрав. Аз ще съм като другите кокошки, няма да съм вече смешна. А той? Какво да му дам кокалче, или сиренце?

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: be61a7c6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   мамини детенца какво да се прави

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 06073195a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Благодаря ви за коментарите!
Имам прекрасен мъж, който прочете цялото ми писание, поговорихме си и вече сме наясно един с друг. Това беше и урок за мен самата.
Имам прекрасен мъж на който винаги мога да разчитам, който ми помага вкъщи, който се грижи винаги да сме добре. Разбрах за себе си, че няма нужда и е безсмислено да надскачаме лимитите си и да се правим на каквито не сме. По-добре да бъдем просто чувствителни хора. Прекрасно знам, че не съм идеална (Даже се чудя как ме търпи понякога). Но той въпреки мен самата ме обича и тръгва посред нощ за мен ако трябва. Слава Богу няма нищо общо с Динко от Ямбол.
Надявам се да бъда толкова добра и аз за него, колкото той е за мен!

Благодаря ви за хубавите коментари, благодаря и за лошите! Бъдете щастливи!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f8bfd5daf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   "стиковаме" - "командир на рота" - а да каже: "Да му е* майката, ще стане както трябва!"

Все думи и изрази използвани в статията и неприсъщи за речника на една жена а по-скоро на военен. Даже думата "стиковай" наскоро бе употребена от президента Радев - бивш военен при разкриване на СРС-та.
Лично за мен темата е Fake и е написана от мъж, вероятно военен или бивш такъв, поради какви причини не знам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker