"Не искам семейство" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

"Не искам семейство"
преди: 4 години, 29 дни, прочетена 2657 пъти
Здравейте! Запознах се с мъж, които е интелигентен, умен и възпитан. И двамата усетихме, че има привличане -физическо и емоционално, но преди да започнем отношения той сподели, че иска връзка, но да не очаквам брак и деца. На еднаква възраст сме -26. Прекъснал е предишни отношения поради тази причина и би искал да е честен с мен. Интересно ми е да чуя мъжката гледна точка, особено на мъже, които се чувстват по този начин, а и на жени, имащи опит с такива мъже. Разумът ми казва да не се занимавам, но едно малко съмнение винаги остава.. Това не е първият ми досег с такъв мъж. Чудя се дали са мнозинство и само някои си признават или в мен има нещо сбъркано и ги привличам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 29 дни
hash: 9bac8b0f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разумът ми казва да не се занимавам, но едно малко съмнение винаги остава

Ей това малко съмнение ще ви изяде главата на жените.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 61f2b62cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мнозинството сме така. Е, има мухльовци които, за да угаждат се правят на много семейни, но едва ли харесваш такива подлоги.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 333c8ad9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То и аз съм жена, но брак и малки пикльовци не искам, с извинение. Искам хубава връзка и толкоз.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 11b114b9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Започваш с това че бил интелигентен, така че сама си си отговорила... Никой мъж с поне малко акъл не иска семейство в днешно време. Повечето пъти, когато жена каже "умен", има предвид прави доста пари или е известен (което не е задължително да го е постигнал с акъл или изобщо сам). В тоя случай съм склонен да ти повярвам. Ако искаш да си с интелигентен мъж, приеми го...

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 622d2f5173
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Браво на него, бил е честен. Аз също не искам и винаги си казвам, няма смисъл от драми на по-късен етап.

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: e67fa3c803
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   М 28 – не съм го казвал на никоя жена, но мисля като него. Ако тя е искала деца, а той –не, логично са прекъснали отношения. В момента работата ми не е сигурна, защото не се отнасят сериозно към служителите си и нямам собствено жилище, нито възможност да взема такова, което да става за семейство. Също не съм намерил подходяща жена. Бях писал в предна тема, че искам да е 5-6 години по-малка, но все попадам на тотално неподходящи. Децата са огромна финансова и “жилищна” отговорност и човек трябва да е добре подготвен, а не да действа безотговорно. Не на последно място, трябва да можеш и да ги възпиташ, но там смятам, че ще се справя. Надявам се до 35 да имам сериозен напредък във важните сфери и тогава ще го мисля отново.
Ако ти искаш деца на момента - прецени си

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 7c48b4c6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Аз съм жена на 30 г и имам мъж и дете. Съжалявам хора, които нямат това богатство. Мисля и че те тайно искат и затова су пускат такива провокативни теми. Гроздето е кисело... Като ходих на уроци за бъдещи майки имаше чакалня с хиляди жени за инвитро... гледаха ни тъжно. Дали наистина не искат деца... за мен простите хора не искат деца. И лентяите!

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 7e468c4fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За мъж на 26 в днешно време е нормално да не иска семейство. И аз на 26 не исках и не мислех, че ще заискам. Вече обаче съм на 32 и отскоро почвам да гледам по малко по-различен начин на живота и се замислям... Според някои съм закъснял, според други имам още време за наживяване. Не знам и аз, в процес на размисъл съм. Но искам да кажа, че като бях по-млад въобще не мислех за такова нещо...

Ти ако си на 26 най-добре се насочи към мъже над 28-30, особено ако искаш вече нещо смислено да градиш.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: c2b4ec6561
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Не си представям живота ми без сина ми. Дори не искам и да се опитвам да си го представя, какво щеше да е ако нямах дете. Той ми изпълва дните с радост и като го ппгледна знам, че една хубава работа поне сме свършили : )
Според мен точно когато имаш семейство и деца имаш и стимул да направиш всичко. Естествено и когато мъжът помага.
Леля ми няма деца, никога не е искала да има. Има си "гадже" от 20 години . Сега се усеща вече , но е доста късно.
Не бих искал да живея такъв живот. Сякаш е живот напразно.

Семейството не пречи на професионалната реализация и на хобитата. Да, нямаш толкова свободно време както преди, но това те кара да оценяваш много повече времето за себе си и да го оползотворяваш пълноценно. За мен, семейството и детето ми са част от моето личностно развитие.

С две думи момчето не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 991df92839
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Трябва да го разбереш като: "Искам те само за секс, нищо по-сериозно и ангажиращо нямам намерение да се получава между нас, ако ти харесва, добре, ако не, съжалявам". Ти си решавай.

 
  ...

...
преди: 4 години, 29 дни
hash: e3a4f59353
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ако наистина е много интелигентен и има своя философия за живота, на която държи, това означава, че наистина не иска брак и деца. Относно брака е разбираемо, но за децата би трябвало да има някаква теория, например - не иска да създава роби; светът отива към все по-зле, не иска да е отговорен за чуждо нещастие; не иска един ден децата му да поискат да си сменят пола и неща от този вид. Може и просто да се усеща негоден за баща. Аз имах дългогодишна връзка с такъв човек, но в един момент реших, че не съм сигурна, че някой ден няма да поискам деца и решихме да се разделим. Но останахме приятели, редовно си пишем, не живеем в едно и също населено място, но винаги мога да разчитам на него. Той направи точно това, което беше казал - все още, след вече 15 години, няма брак и деца. Ако не си категорично убедена, че не би искала някой ден да родиш и отгледаш дете, то бих те посъветвала да останете много добри приятели (не сексуални, а като подкрепа). Недей да правиш компромиси заради никого, а и той, след като е интелигентен, едва ли би ти позволил да правиш такива в името на любовта ви, ако те обича достатъчно.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 075fcec611
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Топката е хвърлена в твоите ръце.... Какво искаш ти? Как искаш да изживееш животът си, как си го представяш? Ако държиш на семейство, човек който да обичаш и заедно да създадете дете, то просто сложи черта на тази връзка още сега. В тази връзка ако искаш изброеното, никога няма да си щастлива, тогава защо ще си с този човек? Предполагам, че не искаш да си губиш времето да убеждаваш човек заявил, че не иска брак и дете, да поиска. Поне е честен с теб и не те въвлича във връзка без развитие. Може би този човек, един ден ще съжалява за пропуснатото време, но струва ли си да храниш излишни надежди и да не опиташ да изживееш животът си така както самата ти искаш и това ще те направи изпълнена с радост, обич. Да имаш дете е най-голямото щастие, същевременно и отговорност. Повечето мъже в днешно време искат лесно съществуване, разбира се търсят партньорки за да не живеят в самота, заради общи интелектуални потребности, заради секс, заради удобството да делят сметките, за да поеме някоя млада жена функциите на мама.. Хората сме социални същества, самотата ни убива. Мисли, какво искаш ти и търси човекът, който иска същото като теб самата, и най-важното да има обич помежду ви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: 0a4718d00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Номер 9, за теб хората, които не искат деца, са прости и лентяи. А за мен хората, които си въобразяват че останалите трябва да организират личния си живот по еди какъв си начин, защото "така е прието", са нахални, задръстени и безхарактерни. Стадо овце, които най-вероятно правят това което е прието не защото наистина искат, а защото са част от стадото овце и ги е страх да кривнат от пътя начертан от други.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 0a4718d00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Според мен, повечето мъже, желаят да имат семейство и деца, но има и доста такива, които нямат такива планове за бъдещето. Било то защото не вярват в брака или пък искат да си спестят евентуални главоболия в случай на развод. Това обаче не означава непременно че такива мъже са неспособни да обичат или пък са някакви несериозници. Нека не забравяме, че бракът е просто лист хартия. Не предпазва от изневяра и не гарантира любовта. Има двойка живеещи на семейни начала години наред, щастливи и без брак. Други пък уж са заедно, ама само писмено или за пред хората, а в действителност кръшкат.
А колкото до децата... ами има хора, които просто не искат деца, не има харесват. Не искат допълнителни грижи и разходи. Искат да живеят спокойно, да имат пари и повече време за себе си. Това е просто избпр, не е нито добър нито лош. Винаги ги е имало, просто сега сме много по-свободно мислещи и те не се крият, а си го казват.
Не си губи времето с него, ако мечтаеш за семейство. Той няма да се промени.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 8efc9fbe6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Не е длъжен да иска челяд, просто е. Познати мои са на същото мнение: не искат деца, искат само един-друг (нямат и брак). Свестни хора са, услужливи, забавни, лъчезарни, работливи. С нищо не са длъжни да се обясняват на света дали ще се размножават или кога.

Аз също не желая моя малка версия да ми вика "тати, виж какво обърсах по стената". Живях с "родители", които никога не е трябвало да се размножават, защото едвам себе си гледаха, камо ли пък и деца (прародителите ни гледаха, защото някои решиха, че е време за неофициален развод). Детството ми беше дупка, радвам се, че свърши. Моята приятелка е на същото мнение: неприятна стока я е докарала в този свят, нагледала се е на скапани родители и не иска да повтаря такива грешки. Брата и сестра ѝ са на това мнение също. Нито един от нас не е убиец, дегенерат или най-лошото - веган. Имаме си причините, не сме длъжни да ги излагаме, защото как живеем нашия личен живот е наша и само наша работа. Буквално всеки можем да отсвирим, който си пъха носа там.

Човекът е бил прям с теб - не ще деца, не иска брак. Ако не те устройва, спестил ти е време. Ако те, спестил ти е вълнения. Щом не ти се нрави, има и други хора.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 48383299b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката: Много ви благодаря, мили хора, за съветите! Аз бях взела своето решение, но коментарите ви успокоиха съмненията в мен.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 6408b835c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не се занимавай с него особено ако възгледите ви са различни.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 21edcd1157
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Виж - имаш првона избор.
1 - Натискаш за деца и семейство, като такива като твоя приятел си тръгват веднага.

2 - Прекарваш си времето с хора, с които ти е приятно и забавно, а ако един ден реите, тогава ще правите деца и ще се жените.

Съвет - Последното нещо, кеото искаш да направиш, ще е да се хванеш с мъж, който искренно вярва, че е негов дълг, да "продължи рода", все едно са някаква краслка династия. Такива винаги имат едни тъпи очаквания, дето все си ги наместват, както им кефне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: 21edcd1157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Хвани се с него, а като се намери подходя кандидат - хоп! И толкова! Няма защо, да си сама.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 0e599ddba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   За мен би било обидно човекът до мен да ми каже такова нещо. Не казвам, че в случая това е истината, но аз бих го приела като знак, че не иска сериозни отношения. Напълно съм съгласна с номер 14, точно това бих решила, че търси. Иначе бившия ми приятел на твоите години ми говорише за деца, така че не е вярно това за годините, което ти пишат. Или поне не при всички. Може би не си се намерил майстора ( в случая майсторката :D) както казват хората.

 
  ...

...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 38a795551d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Какво ти семейство в тая беднотия.
Системата в БГ в момента е написана в насока антисемейство и деца.
Социални помощи за мангали и мигранти, но не и за български семейства.
На тия дето много знаят, ще им кажа да излезнат от жалките си кутийки и видят, колко семейства живеят в недоимък и мизерия.
Вижте и статистика колко училища се затварят и колко *000 000 намаля броя на учениците всяка година.
Хората са масово отвратени и наплашени вътрешно и затова не искат. Социална несигурност, разврат, изневери и недоверие в бъдещето! Жалко но факт!
Твоя приятел е осъзнат, което е добре. Дали е интелигентен ти си знаеш.
Вие имате време, може пък и др. да му дойде на акъл някой ден.
Зависи ти дали ще имаш потенциала да го насърчиш в тая посока.
Моето мнение, че за правене на деца много много не трябва да се мисли, нито любов е необходима. Важното е да има привличане, генетична съвместимост и добра визуална и физична такава.
Доста често виждам как красиви жени се женят за грозни, невзрачни или дебели мъже по сметка разбира се и децата са доста по невзрачни от майката. Същевременно родители които са или двамата много красиви или с красиви визуални черти или по грозновати и двамата да имат прекрасни и много симпатични деца.
Така че физическата съвместимост - телесна структура, ръст, килограми, цвят и тип на кожата много важна, ако искате децата ви да изглеждат добре.
Бих посъветвал жените, които желаят деца да обърнат внимание и на това и да оставят любовта, парите и имотите по на заден план.
Така или иначе световното население расте яко а ние като народ или нещо подобно сме в трета глуха. Зависи на кой колкото му стигат възможностите и волята. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: af98caabec
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

27.   Ха-ха-ха! Колко ли е готино да си ЕГОИСТ!!!
За нищо и за никого да не ти пука! Само за себе си!
За нищо да не се погрижиш... Да не си развалиш рахатеца, случайно.. Да не си развалиш фигурката... Като номер 4...
"Малки пикльовци"! Все едно тя се е пръкнала чрез клетъчно деление...
БОКЛУЦИ!
Ялови издънки на родовете си.
НЕ ХОРА!
И с право гените им НЯМА да се предадат в бъдещето на човечеството.
КРАЙ! С тях и тяхната особа приключва всичко! След тях и потоп!
Няма по големи жалкари. Няма по-долни нищожества!
Заклевам се!

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 75008bb3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   11,

това, че на теб вече не ти става не означава, че момчето не става. Ако на теб са ти толкова малки целичките, че смяната на памперси, ходенето по лекари, помощта в домашното, ходенето по родителски срещи и заделянето на пари за бъдещо образование (заедно с всички други разходи като изплащане на жилище) не възпрепядстват хоби или кариера, то не си имал такива изначално. Ако не си извършвал нищо от споменатите по-горе, то личи каква стока като родител си. Светът не се интересува от синчето ти и не е длъжен да ръкопляска на невъзможността ти да направиш нещо повече от това да се размножаваш. Манго и Айшето може би ще ти кажат браво, никой друг. Така че дръж си импотентните "две думи" за теб, мнението на посредствени татченца не интересува никого.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: eeff70e43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Мъжът ми се ожени за мен на 33. Аз бях на 28. Честно казано за мен желанието за брак и деца не е само до възраст, а и до човек. Преди него не съм се и замисляла за подобни неща. С него обаче някакси желанието ми дойде по естествен начин. Затова сега ми е много странно, когато чуя, че някой е започнал връзката си с обещание, че няма да се жени или да има деца. Според мен на 26 така или иначе е много рано и може би се е разделил с бившата, защото тя е напирала да си “осмисли живота” по този начин. Думите му означават ли, че се е зарекъл до гроб да няма брак и деца? Ако да, какви са причините за това? За мен е нормално да не искаш да имаш деца (познавам много хора, които ненго искат), но да не искаш брак означава, че не можеш да имаш доверие и да се обвързваш сериозно. Всеки психолог ще ти го потвърди и затова аз бих избягвала подобен човек. Ако не е категоричен, бих се пуснала по течението да видя как ще се развие връзката. Ако след време сте щастливи заедно и се обичате, не виждам причина да не стигнете и до нещо по-сериозно. Но в никакъв случай не бих влязла във връзка от първия ден да бутам да ми дават пръстен без да имам време да преценя човека отсреща, нито пък той мен, само защото така трябвало, бабите били готови за внуци и тн.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: 177bcc6117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Една връзка трябва да се развива, иначе какво, само секс, без очаквания? Бих разбрала, ако казва, че за сега не иска, а в бъдеще да, но ако не иска никога, а ти да...?

 
  ...

...
преди: 4 години, 28 дни
hash: c2b4ec6561
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Номер 28, то пък като че ли твоите цели са много високи - да правиш всичко, което правя и аз, но без дете. Ти какво, да не мислиш, че като имам дете нямам хоби и време за себе си. Далеч си от истината. А твоята майка като те е родила и отгледала, да не би да е и тя отрпка и нещастница? Защо реши, че нямам пари? Пари си имам, имам си собствено жилище и имам още едно, което е за детето като порасне. Аз за разлика от много мисля преди да създам живот. А мисли за образование не ме тресат, защото има заделени пари и не ми се налага да пестя. Имам си и кариера, спокойна работа, сигурна. Аз преди да имам дете си опекох работата и завърших и кариера имам. Но на такива индивиди като теб им е трудно да осмислят такава информация. Ти живееш ден за ден, в дългове и нещастен живот на заем... Дано майка ти се гордее с теб! Жалко е че като теб има много. И какво ми говориш за родителски срещи и лекари. Като имаш дете изобщо не мислиш за това. Ти такава обич си неспособен да осмислиш. Виждам колко жалък и пресметлив си... тъжно е. Бедна душа.

Авторке, наистина дано си взела правилното решение. Аз на такъв мъж не бих разчитал. Не може да му се има доверие. А в живота всичко се случва... колкото и да не ни се вярва докато сме млади и всичко дето лети се яде.. уж....

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 5d074b00a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Ами, може да се притеснява нещо да не се случи на детето ви ако имате. Светът се побърка, знаеш. Убийци, изнасилвачи, крадци навсякъде. Страшно си е, особено с това, че някои по - доверчиви и наивни деца се връзват на педофили и други такива изроди и после да пази Господ може да стане немислимото. Влез му в положение, лично аз за това ме е страх да имам деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: a68681ac2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Оф егати тъпите съвети на мъжете, егоисти са всички. Чудя се какво да ти кажа. Принципно не си струва този мъж. Ти ще хлътнеш, той не. Ще ти кажа защо. Никой не споделя Такива неща предварително. Това е презастраховане. Много те харесвам, амаааа да знаеш, че никога не бих се оженил за тебе, ама не щото не те обичам, ми щото не търся брак и деца. Доста удобно. Дай боже никога да не чуя тея думи от някой. Не знам на колко си но ще ти преведа какво е казал: Не търся сериозна връзка, а само секс. Явно ти не си достатъчно разкрепостена, за да ти го каже по тоя начин. Убедена съм. На мен щеше да ми го каже по този начин. Смисълът е един и същи. Ние нямаме общо бъдеще. Какво значение има какво включва общото бъдеще, щом няма да имате такова. Аз пак ти казвам. Мъж, който те харесва сериозно, не приказва така! Това го казва мъж, който търси само секс. Съгласи се, прави секс с него, ходете си там на кафенца и си търси директно друг междувременно.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: c61a4833fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   В превод :'' Не искам семейство с теб.'' Или още по-честото и вярно:'' В момента не искам обвързване и деца. Харесва ми да се срещам с жени, да спим заедно, да ходим по заведения с компании,но без да искат нещо от мен и да очакват, че ще ме вържат. Просто добро прекарване без ангажименти и отговорности. Ако те устройва, остани. Ако ли не, има други кандидатки.''

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker