Не на място. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не на място.
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1186 пъти
Здравейте,

Мъж на 35 съм. Спортувам активно, спрях цигарите, пия рядко, имам добре платена работа и не бих казал, че изглеждам зле.
Като цяло, човек ще каже, че всичко ми е наред, но не е точно така.
Гледам как хората около мен имат приятели, излизат, забавляват се. Аз винаги съм бил последна дупка на кавала. Предавали са ме и са ме използвали много хора, които съм наричал приятели. Не, че съм глупав да го видя, но съм прекалено наивен, а това малко или много "заслепява".
Изгубих вяра в хората и всеки път, когато се запознавам с нови, изпитвам страх от отхвърляне (не говоря за всички, а за хората, с които бих искал да дружа/общувам). Знам, че се хващам, като удавник за сламка, но съм сигурен, че всеки на мое място, би направил същото. Картинката, която виждам - отношенията между хората в днешно време се крепят основно на личния интерес, независимо колко интимни са те - нещо, като взаимно използване, а това е игра, която, все още, не мога да играя.
Последната ми случка/връзка - Скарах се с едно момиче заради нейни прищевки и накрая излезе, че аз съм грешния защото нейните приятелки се застъпиха за нея, не защото тя е права, а защото им е приятелка. Момчетата от същата компания се застъпиха за момичетата (по ясни причини) и накрая се оказва, че сигурно е трябвало да си трая... Аз съм човек на логиката и умея да признавам грешките си - също и да ги поправям. Колкото и да се връщам - за последната ситуация си бях прав. Няма да изпадам в подробности, но ще дам малък пример. Това, че родителите и се напиват като прасета всяка вечер, не е причина да ми се цупи и да си го изкара на мен, че един път съм решил да си взема едно малко защото денят ми е бил натоварен и имам нужда на отпусна...
Не знам дали от възрастта или от целия този негативен опит, но почвам да ставам апатичен.
Въпросът ми е - Какво да правя? Да се променя, да се науча да се напасвам? Да стана лицемер? Да ходя на групови терапии? Ако да, какви?
Благодаря за вниманието :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2bc73c2b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моя опит не е много по различен и аз лично съм се изолирал и съм решил да съм лицемер като другите и да се интересувам от тях само ако аз имам полза

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4dccc8d47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм дъщеря не на един, а на двама мъже алкохолици. Няма по-противно нещо от алкохола за мен. И двамата ми бащи казваха абсолютно същото:
че един път съм решил да си взема едно малко защото денят ми е бил натоварен и имам нужда на отпусна...
Изобщо всеки един алкохолик го казва. Противно е. И ако държеше малко на нея нямаше да го правиш!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bad8647c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не,се филмирай. Ако има баланс така както казваш,ще се появи и подходящото момиче и ще те хареса такъв какъвто си

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 789715a044
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек, ти с тийнейджърски компании ли излизаш?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 05116bb975
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се тревожи, има много хора като теб. Минавам през подобна ситуация. Единственият правилен вариант е да приемем нещата такива, каквито са, колкото и банално да звучи. Всичко е до емоционална нагласа. За съжаление, извън нашия контрол е отношението на останалите към нас. В момента съм си сам, няма кой да ме обвинява, да се сърди, все да съм виновен. Намирам щастие в малките неща, каквито и да са те. Намери нещо интересно за правене, така че много много да не ги мислиш тия неща. Това са от онези проблеми, които няма как да решим сами. Каквото се изисква от нас го правим, останалото - ма*ната му. По-добре сам, отколкото зле придружен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 69d979582f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма как да си на 35г. сам като куче без приятели и жена и всичко да ти е наред. Посети психолог. Хората, които са системно аутсайдери в различни среди последователно училище, университет, работа и т. н трябва да търсят причината в себе си.

Дали пушиш, пиеш, спортуваш и т. н няма значение, защото хората се харесват дори с недостатъците си. Пуша цигари и пия алкохол, не съм и запалена спортистка, но имам приятелки. С някои от най-близките ми съм над 10 години. Почти всичките ми приятели и приятелки са с различни интереси, хобита, образование и т. н. Важно е в живота човек да може да завързва познанства и да гради отношения, както в личен план така и по-общи. Една от бившите ми колежки (вече сме 5г. приятелки) ме запозна с мъжа с който съм вече 3та година. От различни планети сме - работи в сфера с която нямам досег, от различен университет и град е. Ако не беше тя никога не бих го срещнала, а е идеален за мен.

Успех и не се отказвай. Ще намериш твоята среда. Бъди дружелюбен, усмихнат, не дръж винаги на твоето, не бъди хаплив, пренебрежителен и не съди хората.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 566af85275
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казваш че може да мислиш, хвалиш се с някакви неща, а изпадаш в обяснения и описваш нещата като първокласничка. Реално не виждам какво питаш, а по-скоро се оплакваш за това че си на 35 сам и самотен.
Дръж се като мъж, прави каквото трябва и никога не се обяснявай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 571a47eb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Честните, съвместни и толерантни хора го духа е, приятелю. И аз се чудя как да стана интересчийка и лицемерка ама не ми се получава. Това или го можеш или не. И такъв се ражда, а не ставаш. Аз също забелязвам, че повечето отношения независимо дали са лични или приятелски се крепят на взаимен интерес. Понятия като любов, обич, морал вече не са значими и нямат стойност. Изпитвам същите затруднения като теб и напълно те разбирам и съчувствам.
За момичето..... Представи си какво е родителите да са алкохолици, много е гадно сигурно, но пък и ти не си виновен. Опитай се да я разбереш, но искай и от нея да те разбира.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1de566e56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не ми стана ясно- скарал си се с приятелката си, ок, но по дяволите, какво общо имат тук нейните приятелки, някакви момчета, компанията, родителите и кой ли не? На мен лично в такава връзка ще ми е някак пренаселено и некомфортно. Ти си мъж на 35, минаваш средата на живота си, а имам чувството, че тук пише някакъв тийнейджър!? Какво значи "Аз винаги съм бил последна дупка на кавала. "? Ами като се държиш и гледаш на себе си като на последната дупка, много ясно, че така ще те възприемат и останалите. Използват ме... а защо им го позволяваш? На твоите години един мъж би трябвало да е опора на жена си, да възпитава децата си, ти се чудиш да се променяш ли и как... и питаш анонимни непознати хора какво да правиш. Не искам да те обиждам, но що за инфантили се навъдиха от деветдесетте насам?
За терапиите не знам, иди при никой психолог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00e67aaf88
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторе! Като за начало, си купи една любителска камера, статив и карта памет за нея и две резервни батерии! Купи си и един диктофон, в крайна сметка, всичко на всичко-1000 лева трябва да ги имаш! Остави компаниите! Започни да ходиш на театър, концерти, снимай, записвай, колкото искаш, като дойде зимата, пускай си записите, гледай, ако нещо си работиш, можеш и да слушаш аудиото! Аз така правя! От Варна съм, миналото лято ходих на доста събития, но това лято не е като миналото-нито Международния фолклорен фестивал се проведе, нито пък идват певчески състави на сцена "Раковина", фактически това лято тя си остана затворена! В Радио Варна също отдавна не се организират събития! Просто този режим обърка плановете на всички! На 37 съм, нещо като аутсайдер, а и не случайно повечето хора предпочитат да нямат вземане-даване с т. нар. "компании"-за мен това са хора без шанс за каквото и да е културно развитие-те само си живуркат, пият, пушат, говорят все за коли, жени, сигурно и за политика говорят и това им е ежедневието! За тях е важно да се напият, да се надрусат и после им гледай сеира! С една дума-пройдохи! Аз си имам камера, с която заснемам всички събития, а ония нека да си живуркат! Утре никоя жена няма да им обърне никакво внимание, като види какви са! Послушай съвета ми и няма да сбъркаш! Стой далеч от проблемите!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2aa6433fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какво си седнал да питаш тука. Тука ще те налазят същите дупкари като и в тъй наречената ти компания, или някъде си където и да било.
Същите празняри и случайници. Подбирай си средата, не случайно си има приказка -приятели имам 1-2. Останалите са познати.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7391024a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, радвай се на това, което си постигнал. Прав си за това, което казваш за отношенията между хората. И аз се чувствам като теб, но няма много какво да се направи. Всичко е проба-грешка. Все пак не спирай да вярваш, че правилните хора ще дойдат в живота ти.
Ж 27

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f570865dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Изпадаш от една крайност в друга. Първо си наивен и всеотдаващ се. После ставаш апатичен и подозираш всеки в лоши неща. Истината е някъде посредата. Заподнавай се с момичета, но бъди по-сдържан, предпазлив. Не мнителен, а разумен. Така с всички хора, докато не ги опознаеш истински. А някои си мислиш, че си ги опознал, пък те след 30 г те предават... Така че имаш само себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker