Приятелката ми много напълня, как да ѝ помогна да отслабне? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми много напълня, как да ѝ помогна да отслабне?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2104 пъти
Здравейте, на 34 съм, приятелката ми е на 29. Имаме връзка от три години и от две живеем заедно. В началото като се запознахме беше страшно парче - натокана, поддържана. Но последната година качи десетина килограма. Нисичка е и на нея са ѝ много. Особено последните пет месеца, напусна работа и като няма какво да прави по цял ден, само яде.
Да речем, аз мога да го приема това, макар че привличането намаля. Но я виждам, че тя самата се измъчва. Само мрънка колко е дебела. И до там. Не се наема сериозно да отслабне. Уж почва диети, спазва ги три дена, после два дена се тъпче с пържено и сладко. Ходи на фитенс две седмици, после една не стъпва.
Аз се опитвам да я подкрепям с любов и личен пример. Тичам всяка сутрин преди работа, каня я с мен. Ако не може да бяга, нека върви. Никакъв шанс да я измъкна от леглото толква рано. На фитнес не иска да идва с мен, иска отделно. Нямам против, ама не ходи.
За храната - когато е мой ред да готвя, винаги правя нещо здравословно. Когато е тя, прибирам се и често пъти - пица, спагети, KFC. Подхвърлям ѝ "нали се храним с полезна храна". Тя "да ама много ми се дояде". Пред мен се съобразява горе-долу, но като се прибера от работа, намирам опаковки от бисквити и шоколади.
Признавам, вече влияе и на връзката ни. И то не толкова самите килограми, а комплексите, които тя взе да развива. А ми е кофти за нея и като човек. Остави килограмите, но тази вредна храна съсипва здравето.
Не знам, може би е дерпессирана и потисната, но не виждам как да ѝ помогна. Държа се добре с нея, обчиам я, водя я по почивки, доколкото ми позволяват времето и парите. Лятото три пъти бяхме на море.
Обичам я, но ми е кофти, при положение, че аз влагам усилия да изглеждам добре и да се харесвам, жената до мен да се е запуснала така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1c048bb92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е проблемът толкова, че е дебела. Въпросът е, че един 29-годишен човек не работи. Не е само до заплата и моренце. И аз, ако бях безработна дебелана, щях да се депресирам. Повечето жени нямат вътрешна сила за нищо, ако няма външна принуда. Без регулярна работа се скапват - не само физически, но и ментално. Ако си готин, такава не ти трябва. Ако си средностатистически, пробвай да ѝ повлияеш с принуда, включително физическа.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fc947af44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Батко заебвай я, значи тука може в другатс тема да ми обясняват как българите били най-дебелите, грозни и били мухляри, че се возели в автобус, обаче никой и дума не обелва за това, че жените масово разчитат да ги издържат, стоят си дома и само сериалчета, пици, бискивити.
Е за кво ти е тва. Като някалво прасе, само го храниш и то все повече дебелее. Нека се депресира, те па вечно все са депресирани, все големите проблеми и някой трябва да им помага.
Заебвай, не си губи времето. Нека си муа кфц, пици и бисквити.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 19edf13e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Номер 1 е груб, но прав. Човек, който не прави нищо, постепенно деградира. Щом нито работи, нито учи, нито има съществено занимание, тя просто се е пуснала по течението и ако я оставиш, ще затъне в блатото на самосъжалението. Килограмите й са само външен изглед на това, което представлява. Ако не промени съществено начина си на живот, нищо хубаво не я чака, а и теб с нея

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e9c8ff1493
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, в живота има върхове и спадове и особено покрай тези глупости с пандемията толкова много хора и на 29 и под 29 и всякакви останаха без работа НЕ по тяхна вина,че просто не можеш да си представиш. Ако ти не си от тях, радвай се но не злобей.
Сега по темата. Явно просто това е нейния начин да се справи със стреса. Аз я разбирам добре, защото също от четири месеца безуспешно търся работа, въпреки че имам отлична квалификация и дълъг стаж. И аз съм жена и повярвай ми ужасно е усещането да си като търтей у дома , да не се чувстваш полезен дори за себе си и да чуваш само откази и всеки да те пита къде със съжаление къде с улов дали вече си започнал някъде. Разликата между нас с твоята приятелка е,че аз пък си изкарвам яда с тренировки. Просто хората имат различни начини да се справят със стреса. Храната не е причина, а слвдствие. Поговори с нея и опитай да я успокоиш, но не в контекста на килограмите, а в контекста на професионалното й развитие. Там се корени проблема, повярвай ми ;)
Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bcdd91fd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти искаш тя да отслабне, обаче тя не иска. Дори и така да твърди ако го мислеше щеше да прави действия различни от криене на опаковки от следобедните закуски. Помисли си дали си ти окей с това как изглежда в момента.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 667bdc177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1 глупости пълни.И аз не работя,но пък имам достатъчно време за фитнес и да се занимавам със себе си.Точно като си скапан от работа нямаш желание за нищо.По-скоро е в някаква депресия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 80247d0fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Директно и кажи "начинът, по който живееш вече влияе на връзката ни".

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2ab66bef89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Минал си през етапа на намеците и подхвърлянията. Не се е получило. Време е да бъдеш по-твърд и директен. Ако държи на теб-ще се стресне и ще опита да промени нещо. Ако ли пък не-досещаш се какво да правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cb9a1578f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 1 е прав. Една жена

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 00d73ecb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно чета моята история. Разликата е, че ние с жена ми сме на 41. Освен това тя си има добра работа, но основно работи от вкъщи.
Когато се запознахме преди 20 години, тя беше 55 килограма, а сега е около 80. През последните 4-5 години рязко качи около 20 килограма. Останалото е същото като теб. И аз редовно ходя да бягам и много внимавам с какво се храня, защото съм склонен да пълнея. Тежа около 78-80 килограма. Тя отказва да спортува, да излиза дори да повърви с мен. По цел ден е на дивана и се храни с не особено здравословни неща. Мрънка и се жалва колко е станала дебела, но не предриема почти нищо по въпроса, освен спорадични няколкодневни диети, с които сваля по кило две, преди да заяви, че не може повече и отново се отпуска.
Преди някои жени да ме нападнат и да кажат, че вероятно има здравословен проблем - не няма. От фирмата им ги карат да минават редовни подробни медицински прегледи и тя винаги е в цветущо здраве. Освен на самочувствието, колиграмите все още не са и повлияли на здравето. Аз я подкрепям и редовно и намеквам да дойде да бяга или да върви с мен, да се запише на фитнес, зумба, йога или нещо подобно - нулев ефект.
Проблемът е, че килограмите й рязко се отразиха на сексуалното ми желание към нея. Аз по принцип не харесвам пълни жени и ми е много жал как сега не ми харесва тялото на собствената ми жена, с която съм вече 20 години. Не съм тръгнал да и изневерявам или нещо подобно, но просто все повече се улавям как нямам никакво желание за секс с нея. Тъжна работа, но засега не виждам изход.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 34a9e94c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Разкарай табуретката. Има толкова засукани и изпънати 30 тина годишни стари бръмчалки, ако имаш кинти си ти

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cb9a1578f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз свалих килограмите преди раждането, но корема ми е много увиснал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker