Съкрушена съм, просто искам да споделя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съкрушена съм, просто искам да споделя...
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2073 пъти
Здравейте,

Просто искам да си излея душата, защото много ми се е събрало. Сложила съм моята изповед за любов, макар че нямам нито любов, нито семейство. Нито мое собствено, нито вече на родителите ми, които на стари години ( и двамата са на 70) преди две години се разделиха. Баща ми цял живот е работел по корабите, когато реши да слезе през 2012 г, това съвпадна и с разболяването и на двамата му родители, които той прибра при тях във Варна. Баба ми имаше Алцхаймер, дядо деменция, представяте си картинката... Майка ми, мисля, никога не ги е обичала много-много, но се наложи да се грижи за тях в къщата в едно варненско село. И оттук започна всичко... Баща ми цял живот е бил обслужван - не му се е налагало да чисти, да сменя чаршафи, да готви или каквото и да е било поради естеството на работата си, където винаги за това се е грижел друг. Но след като спря да работи и остана за постоянно вкъщи, майка ми трябваше да поеме грижите за него и за родителите му. Тук искам да спомена, че баща ми мноооого чете на компютъра си и прекарва доста време на него, което е изваждало извън равновесие майка ми, тъй като, според нея, той е мързелив и само си намира оправдания. Под мързелив се има предвид, че трябва да се грижи за къщата, която се явява и в някаква част и раздорът в техните отношения. Тук е моментът и да спомена, че имам сестра, която живее извън България и майка ми, обикновено, прекарва там около 6 месеца всяка година. Но да се върна към историята, въпреки всичко, майка ми доизгледа баба ми, макар и един път да избяга при мен в София, но се върна обратно, защото аз казах, че не мога да оставя баща ми сам. Алцхаймерът на баба ми очевидно е бил вече в много напреднал стадий, защото тя почина след около 4 месеца по класически, описан в медицината начин за болестта, след което дядо ми бе даден в хоспис. И така майка ми и баща ми останаха сами в къщата, освен по време на пребиваванията на майка ми при сестра ми. Къщата е сравнително голяма, дворът също и се искат грижи, неща, които майка ми е заръчала на баща ми да свърши, той не е направил дори и след нейното пристигане от гостуването при сестра ми. Къщата е построена с парите на баща ми, но изцяло с нейния огромен труд - наистина зверски труд. Като всяко нещо и къщата иска грижа - ремонт в банята, ремонт в кухнята. Баща ми отказва да направи тези ремонти- не защото няма пари или не може, казва, че не вижда смисъл. И след дълги караници, спорове, викове и трясъци, майка ми отново го напусна и сега живее 6 месеца при мен и 6 месеца при сестра ми и не иска да се прибира. Ремонтът в банята и кухнята е наистина належащ, не просто някакво козметично префасониране...
След злополучните събития, две години след като майка ми напусна баща ми, аз се прибрах във Варна, преди това не се бях прибирала, нямах време, имах други планове и така. Наивно вярвах, че ако направя някакъв ремонт, ще ги спогодя, но..... Баща ми каза, че не вижда смисъл от тази къща и какво съм щяла да я правя след като той починел??? Не знам дали стана ясно досега в историята, но нито аз, нито сестра ми сме омъжени и нямаме деца. Лош късмет, капризност, не мога да си обясня какво, но не успяхме да намерим партньори. В тази седмица, в която съм при баща ми, той ми каза, че не прави нищо по къщата, защото няма внуци и не вижда смисъл да прави нещо по нея, не иска да се събира с майка ми, защото така му е добре, тъй като тя е щура и като ѝ щукнело нещо не можеш да я разубедиш. В крайна сметка в тази къща са вложени средства и труд, но той не прави нищо или почти нищо- сее краставици и домати в оранжерията, коси тревата и що-годе гледа дърветата, които ако докарат плодове вари ракия и гледа пчели, но самата къща не! Имахме една асма, която, сега като се върнах, изрязах, защото не бе рязана от две години, изчистих, колкото можах, защото не беше добре положението и повдигнах въпросът за ремонт. Успоредно с това, говорих и с майка ми, която ми отговори, че ако баща ми ѝ каже, че не е бил прав, ще се върне, макар че ѝ било писнало 45 години да го тегли да живее нормално ( какво се разбира, не знам). Баща ми каза, че компромис е невъзможен, защото, цитирам, тя иска да кара влака, но няма книжка. И драмата му е, че няма внуци, нямал смисъл в живота, аз се разплаках сега на вечеря и казах, че така ми се е стекъл живота, че никой не иска да остане сам, но така се е получило, а той ми каза, че не се тревожел за това, че не се случва нищо с майка ми, а заради това, че ние сме стари моми със сестра ми. Преди няколко дни бях споменала на майка ми по телефона, че причината, поради която той не гледа къщата е, защото няма внуци, на което тя отговори, че ако още веднъж ми каже това, ще дойде и ще го убие и да не си търси причини да оправдава мързела си, седейки цял ден пред компютъра и четейки за революция и как Щатите били пред гражданска война и щели да се разпаднат.
И не, не, че е чак толкова скъпоценна, но тази къща в момента е оставена почти на разруха - има липсващи улуци, съответно почват да изгниват гредите на едната маркиза, градината не е така поддържана както беше от майка ми, навсякъде има разпиляни части от машини. И пак на днешната вечеря баща ми ми каза, че ако сме били омъжени и сме имали деца е щяло да бъде коренно различно. Аз ревах, ревах, толкова много ревах в моята стая, че цялата се подух. И не знам кой е кривият и кой е правият, и с какво сме виновни, че не сме срещнали партньори и не сме създали деца? И на мен ми е мнооооого мъчно, но така са се стекли нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3560a02db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човекът си намира оправдания и използва слабото ти място, за да те манипулира. Което не му прави чест. Ти си му дъщеря и би трябвало да те подкрепи, а не да те разтройства за неща, които не са по твоя вина.
Според мен, не се занимавай толкова с родителите си. Не можеш да им оправиш отношенията. Само те двамата могат, ако го искат.
Съсредоточи се върху твоя живот. Никога не е късно да срещнеш спътник в живота, не се отчайвай. Ако пък искаш да имаш детенце, но не намираш подходящ мъж, защо не помислиш за осиновяване?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: eeed0c31d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея е къща , хвърляме много труд и средства , за да я поддържаме с мъжа ми . Децата ни не искат да идват .Еми ,и за мен е безсмислено ,това което се напъваме .Имотът е скъп и с тези пари бихме си живели доста по-весело .Но ,за съжаление и ние сме се заблуждавали ,че ще идват децата ни със семействата си
Защо го казвам -защото и вас ви няма в къщата на родителите .Баща ти не ви упреква ,че сте без деца .Той се притеснява за вас ,че ще останете сами .И ,да -ако се събираше голямо семейство ,ако идваха внуци , щеше да е по- щастлив . Той го изтъква чисто технически , а не за да те разплаква .
Не се ядосвай за къщата , гледай си своя живот , баща ти има право да решава за своя .

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 735d9e9d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На колко години си авторке?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 735d9e9d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам за каква мъка говориш. На 24 г. Съм отт ромски произход и не успях да се оженя все още. Предполагам разбираш за какви говоря. Е... Аз имам разбираеми причини но- кривогледство. Истината е, че проблемът е в нас, и ако не направим нещо и не се вземем в ръце, нищо няма да се промени.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a787c3e7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Човека е работил с надежда че има и ще има за кого да го прави. С майка ти не са били истинско семейство поради неговото оцъствие толкова години са се търпели защото той си отива на кораба сега не могат заедно защото не са свикнали. Познавам цели екипажи който в тях през почивки те е война. За теб и сестрати съдба късмет или друго но е факт че на всички ви тежи за липсата на деца и всеки си го преживява сам. Просто погледнете и от друг ъгъл нещата има и други без деца има с деца но пропиляват всичко има разведен с без деца и какви ли не други проблеми. А за къщата ако имате желание и възможност направете ремонта вие с сестра си да покажете интерес желание да сахраните постигнатото от родителите си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6a3de43cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вероятно това, че не сте омъжени със сестра ти, нямате семейства и деца, му е болка, може би наистина е мечтал как ще му идват на гости дъщерите, внуците ще играят, а той ще пие ракия със зетьовете. Нещата обаче са се развили по друг начин, той явно ги приема нещата като някакъв провал и не намира смисъл да поддържа къщата.
Няма нужда да ревеш, просто имай собствен живот - приятели, среда, работа и остави родителите ти да се оправят, големи хора са, не си им майка. А и не можеш да ги накараш да се разбират и обичат, щом досега не са го правили

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a451c429c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Също мисля, че баща ти е прав. Оставете го да се наслаждава на живота както иска и да чете каквото му е интересно. Ако пък смятате, че трябва да подкрепите майка си, направете със сестра си ремонта.
И да, не е искал да ви обиди, че нямате семейства, изтъкнал го е като прагматичен аргумент, че е безсмислено да инвестира труд, време, средства в нещо, което няма да се ползва.
Ж

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0f06ebf9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте отново,
Благодаря за коментарите, по принцип всички сте прави, и да, никога не е късно, но за мои собствени деца, може би, вече е. На 42 години съм, ако робуваме на стереотипите в България и изобщо на преобладаващото мъжко мнение, на тази възраст не мога да очаквам нещо кой знае какво. Нямам манталитет на стара мома, нямам котки, не съм злобна, но освен с липсата на късмет с друго не мога да си обясня. Да, аз съм казала, че не се знае какво би могло да се случи- да срещна някой, да осиновя дете или пък да намеря мъж с дете. Трудно бих могла да си гледам живота, защото майка ми живее при мен 6 месеца в годината, няма почти никакви приятели и общо взето нейният живот се върти около мен и сестра ми.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 58e250dc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е авторке, дай сега пък да не можем да си живеем живота, щото майка ти 6 месеца иска да я дондуркаш ти и 6 месеца сестра ти. Не се ли усеща, че е в тежест и ви само ви дърпа надолу. Мъж има, къща има, ама ги зарязала, щото половин година тук, половин година там. А ако със сестра ти бяхте семейни, дали така щеше да се натриса на вас и на семействата ви? Надали. Вие и да бяхте склонни да я прибирате, мъжете ви щяха да скръцнат със зъби и да ви поставят ултиматум и щяхте да видите как майка ви си грабва партакешите и се прибира на село. Гевезелъци - щото има къде да отиде и затова така си разиграва коня. А относно баща ви - явно на човека вече не му се занимава с каквото и да било и иска просто да си почива и да прави интересни за него неща. Разбирам го, че не иска да прави къщата - така му е добре и може би разбира и го е страх, че сега отивате в къщата заради него, но ако един ден се спомине (дано не е скоро, разбира се) вие само ще се вясвате от дъжд на вятър там и наистина ще остане една самотна и изоставена къща с хвърлени сума ти пари за ремонт. А относно възрастта ти - сегашните 42 и 42 преди 20-30 години - разликата е огромна. Сега има хора, които именно на тази възраст изглеждат по-добре от всякога, особено жени - фризьори, фитнеси и стават като 25 годишни :) Така че, не ти е късно за нищо и няма такова нещо като съдба - каквото човек си направи, това е. Моят съвет е първо да разкарате майка си и да се ориентирате към връзка. И последно - в моят град жена на 40 роди от 30 годишен. Успех в живота авторке и изхвърли всичко ненужно от живота си, без оглед на това какво е! Дърпа ли те надолу по какъвто и да било начин - оставяй го да потъва, иначе не ще изплуваш нагоре!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0ae6d95b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке!
Липса на късмет викаш?
На 42 г. си!

Така!
Семейство се прави и гради! Какви са били твоите усилия в тази посока? На сестра ти също?
В днешно време жените се изживявате като принцеси!
Ако не знаеш какво е да имаш мъж до себе си, но не мъж за секс, а мъж у къщата, който да нарежда и иска, няма как да разбереш, какво е това семейство! Мъжете не сме мухльовци без себеуважение и не ни трябват примадони! И богатите мъже, които напълно издържат половинките си, искат от тях пълно подчинение, вярност, да ги разтоварват от всекидневните им грижи, да им създават уют и спокойствие; да са красиви за пред обществото и да печелят уважението и възхищението на другите... Т.е. с една дума казано - ПОДЧИНЕНИЕ!

Майка ти е врякала и крякала и на татко ти му е все тая на тая възраст дали тя ще е с него или не! По-добре не!

Ако и вие със сестра ти сте такива жени - успех...

Не знам как жени да не могат да създадат семейства?

Ако сте здрави и не сте най-големите грозници, нямате пречки за създаване на семейство!

Не можеш да пристанеш на някого ли? Не разбирам?
Или тоя някой ти се ще да е Илон Мъск или Роналдо и все не го откриваш?

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00cc15a31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не се занимавай с отношенията им. Те са големи хора и могат да си ги изяснят. Гледай себе си. Ако си стабилна материално може да забременееш от донор. Ако не може - да осиновиш дете. Баща ти е от мъжете, които не къщовници. Не е приятно. Разбирам майка ти. Но според мен, баща ти не е прав като ти натяква липсата на семейство, само и само да не ремонтира банята. Но ти се замисли за себе си и действай, времето върви. Ккто и сестра ти.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 612bdef35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке не сте вие причината да не се грижи за къщата. Майка ти е права в това отношение че той го използва като оправдание. Явно и двамата са чепати характери, но според мен той е по-крив в цялата ситуация. Не е редно да се оставя нещо на разруха, независимо каква е причината. А изобщо не му позволявай да ти натяква за каквото било, родителите или трябва да подкрепят и насърчават децата си или да си мълчат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9b49cace95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке, помисли за дете от донор. Имаш поне още 3 години. Ако нямаш здравословни проблеми, които да ти пречат, определено е вариант. Не е и толкова скъпо. Не всяка жена иска да осиновява. Мъж може да се появи в живота ти рано или късно, но за детето ще съжаляваш, ако не опиташ и такъв вариант.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: eeed0c31d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се оставяй майка ти да ти виси на главата по половин година .Така ,хептен ,няма да си намериш партньор . Да гостува по седмица е нормално , но тя ви е тропнала собствения си развод на главите ,като че ли вие сте цъфнали , та вързали със сестра ти .
Хора , не живейте с чувство за вина и не носете чужди товари . Да помогнеш и съчувстваш е едно , да живееш чуждия живот , като не мислиш за своя , не го намирам за нормално . Майка ти защо не остави баща ти , когато носеше валута , а сега когато и той има нужда от подкрепа .Не бъдете слабохарактерни !

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3f0be41d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имаш време, мъж винаги може да намериш, все още може и дете да родиш, осиновил. Не се притеснявай, мъже има много..

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 821c68fc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Жените съм забелязъл че наистина обожават да ръчкат мъжете и да ги обвиняват в мързел. Що? Защото обикновено някой друг трябва да реализира идеите които те са си наумили. Виждал съм го и по моето семейство. Човекът е пенсионер, отгледал е две деца, доизгледал е родителите си, не знам какво още искате от него. Така е, и моя дядо беше същия. Не му се правеше кой знае колко след като се пенсионира. Липса на мотивация. И той се зачете в политика. А малкото което се опита да върши, му донесе и здравословни проблеми, сега е едва подвижен... Просто не очаквай мъж на 70 да въшри нещата които е правил на 30-40. И особено като той види че не го може вече, това удря самочувствието. Според мен жените малко забравят тоя факт, и продължават да ръчкат и ръчкат. Тия дето плашат че ще си умреш сам... явно не се заглеждали, че на тая възраст хората предпочитат така. По-скопойно им е.

Другото дето ти е казал, вярно, доста мъже са силно нетактични. Но да, всички родители си го мислят. Като тръгнат да мрат, това което ги крепи е продължението на рода. В това виждат някаква мотивация. Трябва да разбереш и психиката на хората на тия години - започват да мислят, че ще умрат едва ли не другата седмица. И то наистина не знаят. Не им се отдава да мислят за дългосрочни неща. Не виждат бъдеще, единствено това на децата си и техните деца. Един вид чрез това виждат, че живота продължава.

Така че не знам какво си ги замислила твоите, на тия години повечето остават заедно по задължение и страх. Реално не могат да се търпят вече. Като са по-доволни разделени, трябва да се радваш. Драмата е за другите, които провалят живота и на децата си. Ако са останали 18 години да ги отгледат, ехеее...

А относно тежестта, че си сама. Според мен е доста трудно за такива хора, най-вече заради околните. Въпреки че е морално много по-лошо да провалиш няколко брака и да оставиш няколко деца без родител, сякаш обществото това повече го разбира. Предполагам - защото видът все пак се репродуцира, а и стана толкова обичайно. Но тези които не искат просто да се наебат с някой и развалят живота на потенциалните си деца... те явно вършат най-непростимия "грях". Затова аз лично като мъж в подобна позиция - гледам да страня от такъв социален кръг, ако ще и това да е собственото ми семейство. В крайна сметка се получава, че всеки по пътя си. Не очаквай баща ти да ти влезе в положението, хората са в крайна сметка егоисти, дори, и особено собствените ни родители. Самиятпроцес на зачеване е реализация на егото. Това че ти се пръкваш на бял свят ... дето викат циниците - страничен продукт. Не го приемай толкова навътре и си гледай личния живот, така както прави баща ти.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5c41650e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Майка ми това, баща ми онова, авторке, ти свой живот нямаш ли си? Зарежи къщи и други простотии. Живей твоя живот, не този на другите. Спри, огледай се! Никому не си длъжна. Има такива родители зомбита, не пускат децата си да живеят собствен живот. Имам приятелка, на почти 50 - цял живот натрапване на вина, цял живот кога ще се прибереш. Няма мъж, разбира се. Започни твоя живот, защото е почти късно. Каквото направиш ти самата за себе си, това ще е. От сълзи и сополи полза няма!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e7bb0db3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Няма какво да се обиждаш, баща ти е казал истината.
Вие със сестра ти един ден най-вероятно ще я продадете тази къща.
Човекът е давал пари с някакви надежди за бъдещето, не са се оправдали. Сега трябва да бъде роб докато е жив на тази къща ли? Животът си е негов, ще чете ли, ще пише ли, негова работа. Оставили сте го сам, само ще му нареждате какво да прави ли? Вие живеете своя живот, не му се месете в неговия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker