Срам ме е от семейството ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Срам ме е от семейството ми
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1642 пъти
Семейството ми са алкохолици и селяни и се срамувам от тях. Не искам да ги запознавам със приятелите ми, нито пък със бъдещият ми съпруг. Обичам семейството си много и им помагам въпреки ежедневното пиене и унижение, не съм настроена срещу тях. Просто не искам да ги показвам. Не искам хората било то и близки като приятели и гадже или съпруг да знаят, че семейството ми е такова пропаднало. Аз използвам лъжи за пред хората, преструвам се, че семейството ми е нормално и възпитано. Но един ден когато си намеря съпруг, за който да се омъжа, аз ще трябва да го запознавам със семейството ми, а аз не искам. Случвало се е аз, майка ми и мои приятели да излезем заедно на ресторант, майка ми абсолютно всеки път се напива и говори глупости, пада и приятелите ми се чувстват неловко, като казвам пияна имам предвид мъртво пияна. Баща нямам, не искам да казвам нищо лошо, защото почина, но той всеки ден беше пиян и биеше майка ми и аз от 6 годишна се занимавам да разтървавам. Не искам съжаление или да говорим за личният ми живот. Просто искам да попитам има ли начин да не запознаваш семейството със съпругът си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 67de4480dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всякакви случаи има. Опитай се да потърсиш помощ за майка ти. Алкохолици, групи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f19d1d0846
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има - бягаш в чужбина и там казваш, че си нямаш никого в България. Ако все пак един ден ... изплъзваш се, че си го казала в преносен смисъл.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2e25ca7d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не само в чужбина, достатъчно е да зачезнеш в по-голям град, представяш се за пълен сирак. На роднините си казваш че си в друг различен град, нямаш адрес, нямаш телефон и не работиш- да го дух@т.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ec6daa72ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо да е задължително да ги запознаваш с когото и да било? Като не ти харесват и като ти вредят (което дори и да отричаш е така 100%), просто прекъсваш контакт. Познавам много хора, които са го направили и никой не ги е съдил. Все пак не избираме родителите си, но имаме право на избор дали ще бъдат част от живота ни.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 34c751639a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма нужда да лъжеш или да кроиш версии-просто казваш че не сте в добри отношения и това е. Разбирам че може да те е срам, но не бива-никой не си избира родителите, а и милиони са в такова положение. Тези боклуци очевидно не те ценят щом ежедневно те унижават. Моят съвет е при първа възможност да се отделиш от тях и да си гледаш собственото щастие. Не си длъжна да поддържаш отношения с тях, а на евентуален мъж просто можеш да му кажеш как стоят нещата. Ако е свястен ще те те разбере, ако ли не-значи не е стока. Родителите искат уважение и грижа от децата си, ама то трябва да се заслужи! Гледай си твоето щастие, твое право е!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ac23eb9d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма защо да се срамуваш заради постъпките и изборите на други хора пък дори когато са семейството ти.
Спокойно можеш да казваш, че нямаш отношения/контакт с майка ти или откровено, че си е алкохоличка и си избрала да не присъства повече в живота ти.
Сега, чети внимателно:
Изключително важно е за ТЕБ, не за приятели, не за бъдещ съпруг, само за ТЕБ да не се срамуваш и да не се криеш от миналото си в семейство на алкохолици. Ти не си виновна, че родителите са такива. Но ако живееш в постоянен срам, страх да не разбере някое гадже или бъдещ съпруг, ще се капсулира в обвивката на комплексиран, страхлив, унизително подчинен човек само и само да криеш и задържал хора около себе си. Щом разберат, ще бягаш или ще се затваряш още повече в себе си.
И в никакъв случай не бива да го допускаш!
Ти си отделна личност! Имаш, трябва да имаш своите мотиви да си горда жена, със собствени цели, мечти, постижения! Конструирай себе си, прави неща които ще те изпълват с гордост и самоуважение! Тогава без никакъв срам или неудобство ще можеш спокойно да казваш, че си израсла в семейство на алкохолици! Няма да се чувстваш засрамена просто защото ще осъзнаваш собственото си значение! Заради това твое неудобство от родителите може дори да се хванеш с някой просто за да не си сама, някой от който няма толкова да те е срам... някой подобен на родителите ти!
Много е важно да обичаш себе си, така няма да допуснеш нищо от горе споменатото и ще бъдеш спокойна, горда и обичана се жена!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3070a640de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти с лъжа ли искаш да започнеш семейния си живот? ! Как би се чувствала ти на мястото на мъжа ти?
Съжалявам за ситуацията, опитай да помогнеш на майка ти да се отърве от порока. Ако не- намери си някой със сходен проблем, колкото и гадно да звучи, просто много са хората у нас, злоупотребяващи с алкохола и все има мъже в твоето положение, ще те разберат.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 79ddb1380f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А защо трябва да бягаш от това, което са? Да не си ти виновна, че те са някакви си? Ако имаш бъдещ съпруг, и други ли неща ще криеш така от него или ще си казвате всичко? Казваш му какви са, какво да очаква, ограничаваш контактите с тях, ако ти пречат и толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e622ac8703
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не е нужно да ги показваш, но е необходимо да бъдеш откровена.
Моят баща е алкохолик, бащата на мъжа ми също. Това си го споделихме много преди да станем партньори и никой от нас не очакваше нещо различно от бащата на другия. Аз с моя се виждах само за Коледа, то и сега така, де. Така че имаме веднъж годишно срещи с него. Запознаха се със съпруга ми, той беше подготвен, че баща ми ще се напие и ще се държи агресивно, нямаше проблем.
С неговите родители се виждаме по-често. Баща му обаче не е агресивен като моя, по-скоро просто говори глупости, псува управляващите и става много любвеобилен към всеки друг освен сина си. Аз му се ядосвам много, че говори зле за мъжа ми, но не е като да съм си променила мнението си за човека до себе си.
Така че не виждам нищо страшно в това да кажеш "Моята майка е алкохоличка и не се държи добре като се напие. "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker