Тръгнах по възможно най-лошият път след раздялата ни. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тръгнах по възможно най-лошият път след раздялата ни.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1358 пъти
Здравейте, непознати същества!
Днес най-накрая се осмелих да ви пиша.
Осъзнах, че съм стигнал до толкова дълбок проблем (порок) от който не виждам изход.
Ще ви разкажа възможно най-кратко предисторията:
Аз съм мъж на 26 години. Приятелката ми (вече бивша) е на 24. Имахме връзка над 4 години, но за жалост напоследък покрай пандемията и останалите глупости - нещата между нас не вървяха никак добре.
Ще започна със секса - в последната година този акт се случваше най-много веднъж месечно (като говорим за секс, а не са други действия с ръце и уста).
В следствие на което отношенията ни се обтегнаха много.
Аз съм кариерист, работя на 2 места защото не искам да живея като средностатистическия българин и да се задоволявам с 1500-2000 лева заплата. Искам да мога да осигуря финансово спокойствие на себе си, на приятелката си (а след време и на децата си).
Та явно и това играе роля в отношенията ни, защото доста често се изтъкваше, че не съм и обръщал достатъчно време.
Както и да е, доата се отклоних от темата. Прескачам няколко месеца и стигам до главното - малко преди да се разделим бяхме рвшили уж да посещаваме терапия за двойки, да работим над отношенията си и да се стараем да заздравим връзката си. Да, ама не. Няколко дни по късно тя поиска почивка от връзката ни, с предтекста, че иска да остане сама и да си събере мислите. (Всички знаем, че това е клише, което жените използват, ако вече си им омръзнал само и само като си мислят, че не те нараняват,но дефакто точно с това нараняват много повече)
След раздялата имахме няколко разговора относно нас и тя все казваше, че за нея това е просто почивка. (Въпреки това, тя ме търсеше само и единствено когато имаше нужда да и помогна с нещо или да и осигуря нещо - съответно винаги го правех, надявайки се да се оправим)
Минаха 2 месеца и разбрах, че тя си е "хванала" нов приятел (навлязла е в нова връзка). Много тежко го приех, започнах да пия. Първоначално скъп високопроцентен алкохол. Малко по малко започнах да купувам все по-евтин за сметка на количеството. Стигнах до момента в който пия най-евтиния алкохол и то в големи количества (около 1.5л на денонощие).
С всяка чашка си мисля за нея, за нас и за това как човек който ти обяснява, че те обича - може толкова бързо да те замени.
В момента не мога да спра алкохола, навлязал съм сериозно в този порок... Пробвал съм, но след ден (приблизително) започват паник атаки, треперене, притеснение, филмиране и още куп отрицателни емоции.осъзнавам,че станах зависим заради дама, която ме нарани.
Кажете ми как да постъпя? Някой имал ли е сходен проблем? Как сте излезли от ситуацията? Получили ли сте някаква подкрепа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 28388b2488
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо напусни втората работа и си почини. Отиди на психолог за да се стабилизираш. И виж - може би нямаше да си щастлив с нея в бъдеще и съдбата ти е спестила бъдещи разочарования. Всяко зло за добро , е казал народът. Не сте имали карма зедно. Така че се стегни и продължи напред.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6856bbc3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познавам мъж, който заради разочарование като твоето до ден днешен затъва в живота и нова щастлива връзка не може да завърти. Не си заслужава. Писала съм затова и пак ще го повторя - не съжалявай, че жена те е оставила, защото не си й обръщал достатъчно внимание. Това е най-голямата глупост. На жените вниманието никога не им е достатъчно, такива лесно ще отидат при друг, защото внимание е това, което търсят, не любов и взаимно съжителство. Крайно време е всички заблудени жени да схванат, че рано или късно, вниманието на мъжа към жената намалява, това не означава, че взаимоотношенията трябва да се преустановят. Дори секс не ти е давала, поне грижеше ли се за теб-готвене, пране, да ти се радва като се прибереш. Искал си да осигуриш бъдещето ви, достатъчен довод да получиш уважение и грижа от жената до теб. Но не, все им липсва внимание и го търсят някъде другаде, все се оплакват, вместо да видят положителното във всяка ситуация. Каква връзка и семейство си очаквал от тази? Обичам те е казвала на тоя преди теб, на теб и на тоя новия, а и на следващия. Съвет към мъжете - жена каже ли ви, че ви обича, очевидно е, че като латерна го е повтаряла на почти всички мъже в живота си. Една жена знаеща какво е любов, може и никога да не ти го каже, а ще те накара да се чувстваш обичан и след 15 години с нея. Затова повечето връзки не траят повече от 3-5 години. Не се обвинявай, че си правил нещо нередно, ако й обръщаше нужното внимание, щеше да е нещо друго.
По твоя личен въпрос-не си заслужава, както казах познавам един пич, след такова разочарование затъва с години. Има огромен потенциал, може да бъде каквото пожелае, може да има всяка жена, която поиска, но не, стана алкохолик. Не си заслужава да си съсипваш живота, заради някаква, която не знае какво иска.
Ти си този, който трябва да се опита да излезе от това състояние. Гледай някои документални филми за алкохола, хора подвластни на алкохола, алкохолици, въздържай се, но ти и само ти си този, който трябва да се освободи от собствените ти демони и рани. Намери причината, заради която започна да пиеш и работи върху това. Опитай се да приемаш нещата по друг начин, чети литература по този въпрос. Промени мисленето си, не са те оценили, не е била правилната за теб, боли те не защото я обичаш, а защото те е оставила. Това не те прави по-малко мъж или по-малко достоен за любов. Това е неин избор, не твой, ако онзи спре да й обръща внимание и реши да се върне при теб, изиграй картите си правилно. Опитай се да се справиш, докато не е станало късно, не те разбива само физически, но и психически. Помни, че с алкохола не решаваш проблемите, само ги притъпяваш. Аз имам друга ззависимост, далеч от общопознатите. Последните години повлия на имунната ми система. Сравняват моята зависимост с тази към алкохола, защото от 12 болести и състояния, получаващи се от прекомерна консумация на алкохол, се припокрива с 9. Отделя се и като токсин в черния дроб, както алкохола. Гледам от време на време някой документален филм колко деструктивно е за организма, последствия, чета за това и донякъде ми помага, плаши ме, най-малкото, защото това често започна да възпалява организма ми. Това може да доведе до нещо по-сериозно и невъзвратимо, което си е плашещо.
Вчера започнах да чета книга на тематика, мисленето за даден човек с години, какво го провокира, защо продължава дълго време, изследване направено от Дорти Тенов, на първите страници съм, не мога да коментирам много, но ми е любопитно какво провокира тази агония да мислиш за някого, който е решил да приключи взаимоотношения с теб.
Опитай всичко възможно и имай воля!
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 31b27f4399
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Аз съм жена на твоята възраст и мен ме замениха за няколко дни. Изгубих себе си и потънах в алкохол. Явно любовта не е за мен. Една такава ситуация ме разтърсва до основи и това знаеш ли защо е? Защото сме поставяли тези хора пред себе си. От сега нататък както ти, така и аз трябва да поставяме на първо място себе си й нашите интереси. Започни да правиш нещо което ти харесва. Клише е, но смени средата. Аз например започнах да се разхождам, да съм по-любезно с хората. Много обичам да чета книги и потънах в най-различни теми. И моля те.... Не слагай всички под общ знаменател. Китайска стока има и от двата пола. За алкохола не мога да ти кажа, по-скоро за да не получаваш сърцебиене замени алкохола със седативи или антидепресанти, но само временно, тъй акто те не решават проблема.
Успех и ббъди силен

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e03f765675
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имах такъв колега, сутрин не си ли пийне ръцете му трепереха. Като пийне, ръцете не треперят, но той ставаше неадекватен, не можеше да работи. Като дойде перестройката имаше съкращения и го разкараха, след година чухме, че е починал, вероятно от пиене. Авторе как може заради една жена да си съсипваш живота, та ти сега го започваш. Щом така е постъпила с тебе, тя не заслужава дори да си спомняш за нея, а ти си тровиш живота!? Много е глупаво, забрави я и си гледай живота. Има народна поговорка, -гъз глава затрива!? Многото пари не носят щастие, а проблеми. Ти си се блъскал за пари за да й задоволяваш нуждите, тя се е вживявала на богиня. Жалко, че ти е профуквала парите които ти с труд си печелил. Такъв боклук не заслужава никакво внимание, камо ли пък да си погубваш живота за нея. Горе главата, зарежи алкохола, той е убиец!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 39851b246e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора: Вече започнах да получавам сърцебиене още при събуждането сутрин. Но въпреки това изпитвам нужда да си пийна за да се поуспокоя. Всеки ден виждам в социалните мрежи как демонстрират "любовта" си и осъзнавам колко незначителен съм бил, щом съм заменен толкова бързо.
Аз съм работохолик (и двете позиции които заемам са в IT сферата), не за друго, а само защото искам са осигуря едно финансово спокойствие както на мен, така и на момичето/жената до мен. Мисля, че това е доста по-важно от "не ми обртщаш достатъчно внимание"...
Толкова ли са грешни възгледите ми над нещата?
Винаги когато е поискала нещо, аз съм и го давал (говоря за материално: чанта, телефон, обувки, дрехи, каквото поиска), имало е моменти в които лишавах себе си от някои неща и "жертвах" собствения си комфорт за да и е по-добре на нея.
И накрая какво? Тя ме замени с друг (като уж искаше само почивка за да е известно време сама), а аз се алкохолизирах...

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7e147d903a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ми е смешно такива като тебе, като кажат не искам да съм средностатистически българин с 1500 лв, ама иначе целия му живот пропада заради някаква тъпа путка. Пиете и се напивате, щото ви били зарезали. Е големи мъже сте. Е, пич, аз съю средностатистически българин с 1500 лв. Само че за разлика от тебе съм кораво копеле. Знам, че хората винаги могат да прецакат, излъжат и изоставят, но никога не се позволяеам спокойствието ми да зависи от това кой какво казал и направил. Големи мъже сте, ама иначе ревете ксто за световно щом милото ви зареже.
Така че не ми категоризирай. Щото ние средностатистическите с 1500 лв си живеем живота спокойно и приемаме мъжки нещата.
Трябва ли да ти обяснявам, че когато жената стане фокусът на живота ти всичко отива на кино.
Знам, че те нападам и упреквам, ама се изхвърляте с изказвания и после цяла история слушае колко сте лабилни, напивате се и не можете повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6ecb61a242
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Олелеее, на 26 години си, защо си допуснал да затънеш така??? Разбирам ако имате и две деца в картинката, че да си скубеш косите. Задължително иди на психолог. Живей бе, момче! Още утре започваш да спираш алкохола, но постепенно. Ще се оправи всичко, но разкарай алкохола!!!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4633e9b348
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Като четях откровенията ти, много бързо ми стана ясна цялата ситуация. Веднага ти казвам – ти си пълен невежа по отношение на женската психология.
Още като си чул прословутата кифленска реплика - Не ми обръщаш достатъчно внимание! , е трябвало да ти светне червената лампичка. Тя се тълкува така – нея не я интересува колко внимание ти ѝ обръщаш, тя просто си търси повод да те разкара, защото си е мернала друг. Защо? Защото ѝ се е сторил по-интересен, по-готин, по-печен… С това, че си ѝ угаждал във всичко, винаги си ѝ помагал, дори след като те е изоставила, ти тотално си се обезценил в нейните очи, и тя е продължила просто да те използва, без да дава нищо в замяна. Мъж, който не може да казва не, жените не го ценят…, както и обратното, впрочем. Превърнал си се в нейна изтривалка. Сега, ако разбере, че си се и пропил заради нея, ще си затвърди мнението, че си слаб мъж, и ще се отврати още повече. Ще си каже – Колко права бях, че зарязах този слабак.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 39851b246e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: Разликата е, че този "слабак" от както е без нея се развива много повече в професионален план. Единствения порок ми е алкохола. Започнах малко по малко да го намалям, но има моменти в които започват да ми треперят ръцете ако нр съм пил. Лошото е, че съм я превъзмогнал г/д, но алкохолизма си остава...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 95f0ff9d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В абсолютно същата схема попаднах на 23 съм а тя на 17 365 дни толкова за ада! Любов даваш всичко правиш всичко накрая ти казва нещо от сорта на тук ти не ме разбра... В същото това време то се знае че има друг..

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4633e9b348
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   № 10 авторът, от № 9. Не се хващай за думата, и не се засягай, всеки е минал по този път, защото никой не се е родил научен, а разбери принципа, за да не повтаряш същите грешки занапред. Просто трябва да се ограмотиш. Чети психология на междуполовите отношения. на Нея хич няма да ѝ дреме колко си развит, ако пак се позиционираш пред нея по същия начин и заемеш слабата позиция. Пак ще ти се качи на главата, ще ти измени и ще те зареже която и да е, при подобно отношение от твоя страна... Ама колко бил направил за нея, колко се лишавал сам, за да й угоди, а тя не го оценила и го прецакала… Ми ще те прецака, защото сам си се прецакал, като си нарушил баланса на значимостта в нейна полза, съвършено незаслужено. Като си и позволил да си въобрази, че тя е по-ценната в тази връзка, и има правото да се ползва от всички твои жертви и подаръци, без да дава нищо в замяна. Така че, не ми говори за твоето развитие, ами направи така , че то да се отрази в самочувствието ти в живота и в отношението ти с жените. Тя трябва да чувства твоето превъзходство и да ти има уважението, тогава ще имаш стабилна връзка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker