Майка ми ме омагьоса, доживот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка ми ме омагьоса, доживот?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1337 пъти
Здравейте, голям мъж съм вече и живея сам.

Търся си това момиче, което да ми е най-добрия приятел и любовта.

Факти толкова.

По темата: Моята майка мисля, че ме гласеше да стана мамино детенце и да съм й вечния лакей, но не стана тази и се изнесох.
Какво имам предвид: подсъзнателно не ми даваше да комуникирам. Особено с другия пол, като че ли не ми даваше, защото ревнуваше и ме искаше за себе си. Не си спомням добре, но като дете вместо да ме укоражаваше да правя крачки към това, което искам, тя като че ли ме гледаше така @_@ и ми стискаше палци да нямам смелост да действам и да се проваля.
От по-далеч: Като бях много малък постоянно ми натякваше как ако не й бях дете ще ме изхвърли от къщата, случваше се да ме бие, тормозеше ме постоянно с неща, които само аз и тя ще разбереме, а ако поискам помощ от роднина, не получавам само ми се присмиваха. След като види, че нямам успех в помощ от баща например, ме поглеждаше в очите с нахална усмивчица всякаш ми казваше "ХАХА победих те". Това беше прекалено и всеки ден, години, и естествено ме смачка психически.
Като попораснах и вече можеше да се заговори за гаджета се започна вече проблема за който пиша, тя най-нахално пред всички (баща ми, сестра ми(тя е по-голяма), гадже на сестра ми, дори родителите на гаджето на сестра ми) казваше как аз съм щял да си намеря много гадна жена, да ме тормози, да ми пуши, (аз от малък съм против пушене, пиене, кафета и т.н., майка ми пуши)да е отвратителна абе какво ли не. Учудвах се как никой от масата, всеки път, не й казва нищо и гледат сейра. Особено се чудех защо баща ми й траеше. Само аз се опитвах. Много ми посаждаше лоши мисли в главата и ми беше много тежко.
Не е като да съм й траел, карах се с нея постоянно, нямаше нито 1 ден, в който да нямаше война вкъщи мен срещу нея с виканици. Но след дъжд качулка, тя вече знаеше, че ме е сгазила от дете психически, знаеше, щото аз исках помощ от баща ми и др. пред нея, и не ми обръщаха внимание.
Също ежедневните караници ме правеха доста нервен човек, и осъзнах в какво ме превръща тя докато се защитавах от атаките. Осъзнаването беше изведнъж и си дадох газ да се изнасям колкото се може по-бързо. Поне сега имам шанс за живот.

Живея сам вече както казах, но проблема е следния. Сегашно време пак ми е тежко не знам повече ли по-малко ли. Имам явно някакъв стар страх от майка ми, всякаш ако тръгна да свалям момиче или да го заговарям, усещам майка ми всякаш ме дебне от страни и иска да ме нарани. Всякаш не ми дава да си намеря приятелка. Разбира се това са глупости, вече дори не може нито психически нито физически да ме нарани, но това е уплах. Аз се стъписвам и през ума ми минават мисли как майка ми се е държала вместо да гледам циците например на момичето или квото и там да е сещате се. Това разбира се ще се усети от момичето, което ще ме притесни още повече, но дори и да го прикрия това нещо тежи доста. Мамка му искам и аз да съм нормален и да си говоря с момичета, да ме харесват и аз да ги харесвам и да ми е добре! Този уплах да не се появи трябва да се намирам в доста интересна и раздвижена обстановка, че да ме разсейва и да тръгне разговора. Ако па някоя мацка ме отреже грубо, някакси попадна на гаднярка само за да ми направи гадно, сигурно ще получа удар от притеснение, вместо като мъж да й тегля една и да продължа с деня си.

Скарайте ми се някакси да го прекарам тоя гаден уплах!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 342061c695
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малко отзад напред ще те "почна"
"вместо като мъж да й тегля една и да продължа с деня си."
НЕ, мъжете не "теглят" една, а приемат отказ нормално, никоя не е длъжна да "върже" а ти си длъжен да приемеш, при това с нужното само/уважение. Не виждам защо да те режат гадно ако ти не настояваш гадно...Но някоя някога ще те хареса ако си допаднете.
Относно майка ти: имаш сериозен психологичен проблем И хубавото е че, си го знаеш, но не търсиш адекватна помощ.
Няколко посещения при психотерапевт ще ти помогнат много.
Помогни си сам като потърсиш нужната помощ, за теб си на първо място, после ще имаш самочувствието и спокойствието да общуваш нормално с жени без да си мислиш как ще им теглиш една или пък че, ще получиш удар. Остави за после свалките, няма да ти липсват след като си изчистиш съзнанието от влиянието на майка ти.
Ето, направил си най- важната крачка до момента- отделил си се и живееш сам, отговорен си към себе си вече само ти. Това е страхотно, значи си поел живота си в твои ръце. Освободил си се физически. Следваща крачка- психотерапевт и ще се освободиш и психически.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 501a8ac57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поговори с психолог, защото проблемите са ти по-,дълбоки. За цигарите съм ок, разбирам те, но за кафето. Извинявай, но това е абсурдно и вманиачаване от твоя страна.Против пиенето на кафе? Ако имаш жена до себе си ще й забраниш ли? Наистина се срещни с психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ccd5acfe0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изключително добре те разбирам. Проблемите на хората винаги произлизат от семейството. И моите родители уж бяха много добри, но си ме манипулираха както си искат.
И продължават да се опитват. Това са токсични хора и отношения. Трябва да се пречупиш да правиш това, което искаш. И аз съм имал съшите проблеми. Цял живот да бъда доброто детенце на мама, а после ти вика защо се срамуваш и без мене си нишо. Години ми трябваха да осъзная какво са ми причинили. Изобщо, да си родител е огромна отговорност, защото психически може да осаккатиш човек доживот.
Вече живееш сам, така че действай въпреки страха си, никой вече няма нищо да ти каже. Прави това, което искаш. И баща ми цял живот една дума не смее да каже, а мен ме упрекваше и иронизираше и не спираше да ми се оплаква, всеки божи ден по 5 пъти ми звънеше от сутрин до вечер. Сега се чуди защо не му звъня. Е няма как да стане.
Търси в интернет и you tube за нарцистична и властна майка. И изобшо твми за отношението към детето. Токсични родители и т.н. Има много за четене и ше стигнеш и до решения на своите проблеми.
Някой глупак ще се изцепи сега да ти обяснява как майка ти не е проблема. Само че съм минал през съшото и знам колко гадно е. Заради всичката тая манипулация аз пък грам не вярвам на жените. Изобщо даже. Имам проблем с доверието. Нито жена искам засега, нито деца. Не мразя жените, но буквално не мога да им търпя глупостите. Само като чуя, чя жена се опитва да ми говори като майка ми и директно прекъсвам всякакъв контакт. Не мога да търпя да ми де налагат, а най интересното е че всички жени, с които съм бил осъзнах, че са били типажът на майка ми. Смятай колко увреден съм и аз. Говореха ми по същия начин. Една един път ми каза преди години, ти имаш нужда от любов. И 8 години вече още я чувам как го казва това,защото е истина.
Аз така и не получих истинска любов от майка ми, беше ме страх и мен. А тая мацка тогава ме разгада много бързо и отново и тя се подигра с мен буквално. Затова ми трябваха години да стана друг. Сега обаче не мога да трая жените. Чети постоянно, докато не си изясниш всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 138710002f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Магиите и други такива са само по филмите. В реалният живот това се нарича манипулиране и чиста психология. Никой не ти пречи да си хванеш гадже, просто ти не искаш и не правиш нещо по въпроса.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c0fd84272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ха-ха-ха, е как да ти се скараме, ние да не сме майка ти и ти не си дете. Усещаш ли инфантилността в себе си. Първата крачка си я направил, но трябва да извървиш още доста. Отиди на психолог, за да избие тези мисли от главата ти, но хапчета недей да пиеш. Друг вариант е просто да действаш. Забрави майка си, тя ти е втълпила, че ще си намериш жена като нея и затова се страхуваш. Пазела те е прекалено много. Тя самата е била нещастна и изоставена, не е искала това да се случи и с теб. Просто продължи напред. Виждаш момиче, заговаряш го, ако те отреже ще го преживееш зле, но след няколко отрезвания все ще претръпнеш. Когато вече не ти пука толкова може и да имаш някакъв успех. Флирта си е цяла наука. Ти не си започнал още и затова не се залъгвай, че ще имаш успех. Опитвай, натрупай опит в общуването с жените и ще пожънеш успех. Мини през няколко мимолетни връзки и ще си готов за твоето момиче. Успех.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9ed36a8c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на психотерапевт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a587149744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съчувствам ти за това, което си преживял. Според мен тръгни на психолог. Ще се справиш. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 08076c5045
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   №4, напълно те разбирам, много истински звучиш.. И си жива илюстрация на това, колко стихийни своеволни и безотговорни създания са жените, така че, дори като родят дете, не знаят какво да правят с него, не го уважават, искат го за себе си... Не един път съм ги чувал да казват: "Мое си е детето, ще правя каквото искам с него! " Да, ама не. Това, че е излязло от утробата ти, не те прави пълновластен негов господар, не те освобождава от отговорност. Същото важи и за абортите. Сега в католическа Полша има огромни митинги в подкрепа правото на аборт. Това ми звучи как всички там по площадите и улиците се борят за правото на жената да е убийца. Защото плодът у нея не е неин, по-скоро, не е само неин. Той е резултат от чувства, от правене на любов с някого, това е дар от бога. Това значи човек да е отговорен за постъпките си. Не може да се разсъждава, че щом е вътре в нея, значи само тя има право да решава, да живее ли детето, или не. То напоследък жените си въобразиха че са богове, то ест богини, и че всичко, което им хрумне, всяка прищявка, е закон божи за всички останали. И светът отива на зле.
Разбирам те и за недоверието ти към жените. Напълно си прав, не може да им се има доверие, както подхождат към който и да било мъж, особено ако усетят че е проблемен, с тежко детство и минало, или го игнорират напълно, или искат само да го наставляват, да го манипулират, да го използват и да го захвърлят, като вещ.
Но все пак, ако стигнеш до крайност, това ще означава, че си се предал пред такива себични жени. Напротив, целта ти трябва да е въпреки всичко да си победител - а именно, или да намериш подходящото свястно момиче за теб, или така да се позиционираш пред жената, че тя да не може да те манипулира и ти да ѝ наложиш едно приемливо за теб поведение. Има много литература по въпроса. Както се казва, кучето рипа поред тоягата. Всичко това касае и автора, предполагам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker