Проблем в блока - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем в блока
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 926 пъти
Здр на 21г съм Ж живея с майка ми в 6 етажна сграда от старите и сме на последен етаж. Когато завали всичко тече прявим ремонти и пак същото от входа са събирали на 2пъти пари, майка ми е давала и 2та пъти по 600лв и нищо.. Цигани правят каквото правят земат парите и после пак тече.. Тъй каъо нищо не се прави в блока всичко е счупено, изкъртено... И тя реши че неможе така и плати 2200лв на хора дя дойдат и да оправят отгоре нашата част.. Пак по-добре е но тече от шахтата някъде се събира вода.. Пълна пумия е целия блок и е говорила с нейна приятелка която е външен домооправител чрез фирма и и е казала че докато не се възвърне няква част от парите или цялата не е нужно да плаща стълбище и асансьор понеже тя оправя общи части на блока. И се почнаха проблемите като я срещне домооправителката почва да я заплашва че ще я съди целия блок и че друг ни бил плащал та въпроса ми е права ли е да не плаща? И след като оправя общи части понеже то не се търпи тва нещо след всеки дъжд всичко да е във вода и мухъл някой вещ в тези неща или който се е зблъсквал да даде съвет. Понеже не става с говорене не става с нищо..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 13cca0184a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От една страна ремонтите на общи части се заплащат от всеки собственик в блока, НО решенията за правене на ремонт, решението коя фирма да се наеме, трябва да се реши на общо събрание. Не е посволено така един от собствениците да реши сам нещо, да прави ремонти. То ако беше така да могат да се вземат еднолични решения, един да реши и да очаква да му платят, може някой да се реши да позлати стълбището пред вратата си и да очаква да му го платите.
А майка ти има ли поне фактура за платените 2200лв? Фактура да пише за какво точно ги е дала тези пари?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ad6b09aa94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Говори с адвокат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a4f985dffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не случайно е казано, че общата работа и кучетата не я ядат. Живеем на четвърти, последен етаж в кооперация старо строителство. Бял ден не съм видяла години наред от течове, мухъл и влага. Просто е сбъркан наклона на покрива вместо на юг-на север. Улуците замръзват и когато се затопли и се стопи леда в тях-познай, тече отвякъде, кофи, легени, вода хвърчеше от контактите чак-милостив е бил Господ, че не стана голяма беля да убие някого. Съседите казваха-на нас не ни тече. Няма закони, няма правилници-никого не можеш да задължиш да даде пари. Та се хвана мъжът ми и сам отремонтира със собствени средства-разбира се, само нашата част, въпреки, че се ползват от ремонта и всички под нас. И пак намират за какво да мърморят, защото са безработни хайлази и освен да клюкарят и злобеят нямат други развлечения. А съвсем наскоро, през лятото си купихме самостоятелна къща. Да сме го направили много по-рано, да не хабим толкова нерви. Та вече чуя ли за блок и общо-косата ми настръхва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a9a986d937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №4, какви са тези глупости, какво значение има дали наклона е на юг, или на север!? Ако е изпълнено строителството както трябва, посоките нямат значение. Много станаха пишман-майсторите и затова покривите ви текат. Покривът е общ за всички живущи и затова трябва да се ремонтира за сметка на всички, но по решение на общо събрание. Авторката може да иска и позлатен покрив да има, но това трябва да се реши от всички в кооперацията!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a4f985dffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №5, дано не ти дава Господ да разбереш какво е объркан наклон-тогава ще видиш кой всъщност пише глупости. Нашият малък блок много ясно написах е построен в далечната 1969година-тоест, не е ново строителство. На мен ли обясняваш, че покрива е на всички живущи-знам го по-добре от теб. Само че на който както му оттърва. дори и покривът да има остра нужда от ремонт ще събереш ли на общо събрание хората от долните етажи на които не им тече? Всеки бяга от общите задължения, дето падне огъня-там гори. Ако нямаш какво смислено да напишеш-по добре изобщо не пиши.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 70ed9d353e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6, няма как да не отговоря, след като сте се захапала по моят коментар. Да, наистина е глупост, какво значение има накъде е ориентиран покривът!? Ако е направен както трябва, няма да има течове. "Просто е сбъркан наклона на покрива вместо на юг-на север." - Объркан наклон, и обърната посока са съвсем различни неща, първо се информирай и тогава пиши коментари! Знам, че наклона се определя с нивелир(либела), а не с географски посоки!? Бъркате понятията!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker