Какво им е на старите ергени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво им е на старите ергени?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 5330 пъти
Имам един познат - готин човек, гледам го с много приятели, познати. Общителен е, харесват го хората, случвало се е и да ми помага като закъсамс колата. Към 60 върви, а няма жена и деца. Веднъж си го попитах деликатно що така бе пич, измърмори, че не му провървяло с жените, а е имал и сериозни връзки и сменихме темата. Та се зачудих, познавате ли такива хора - ама не от ония намръщените, злобните или с лоша лична хигиена, ами съвсем нормални на пръв поглед. Защо ли е станало така? Дали понякога не е личен избор да бъдеш сам пред това да мааш с някоя гадна лелка без любов и секс и да ти пие силите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 66

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 21557f011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Всеки познава, може би просто е избор, претенции и така. Може и да е кофти човек и да не търпи жена.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6487bf2a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

2.   Стиснати са кат г.з. Два пъти съм се занимавала с такива и съм казала...повече не. Предпочитам разведени с деца, ама се да е бил някога семейство. Тея на по 35 - 40 г. без семейства една сметка кат трябва да платят в ресторанта и гледат кат отровени. Камо ли нещо да подари...на почивка да те заведе ...мираж. Момичета не си губете времето и достойнството сас стари ергени.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5838b9efa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Имат детски травми от майката в повече от случаите, според мен. Мъжът ми има няколко такива приятели адвокат, гинеколог и двама икономисти. Хубави, интелигентни мъже, седиш и се чудиш защо са сами. 12 години са ми пред очите и виждам защо, защото винаги се забъркват с изгубени каузи. Единият в момента сваля 22 годишно момиче, а е на 47. Момичето даже не е симпатично, даже не живее в страната... Другият чака няколко години обвързана мадама да се разведе. Третият и той не знае какво иска, като има жена до себе си си търси ергенския живот, като няма търси жена...
Тези хора реално не желаят обвързване и се страхуват от такова. Сега уча психология и ми е интересен този феномен. Преди мислех, че хората със страх от обвързване просто не се обвързват и им е добре сами, леко дистанцирани от обществото като цяло. Но вече осъзнавам, че този страх може да се изразява и в постоянно влюбване в хора, с които обвързването е невъзможно, или в саботиране на връзките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c80b165166
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   Ми какво им е... сигурно имат повече акъл от останалите... За мъжът няма никаква полза от брак, може само да загуби. Навремето се женеха, просто защото това беше "нормално". Примерно мога да ти кажа за дядо ми. Първата му голяма любов била някаква известна (бил е красавец). Само че влиза в казармата, и оная естествено си намира нов и го зарязва (тия неща не са от днес)... Не ми е казвал, но най-вероятно го е преживял като повечето тежко. Но го свиква баща му по едно време и му вика - ти до кога ще я караш ерген тъй безгрижно... И го кара да се ожени, защото това е "нормалното". Дядо ми вижда че една селянка му хвърля погледи, и в крайна сметка се жени за нея. Дали е бил особено влюбен и е искал брак... реторичен въпрос...

За съжаление, ако си наистина нормален, обществото и останалите те мачкат, защото не си "тяхното нормално"... Така е било винаги. И през соца, та до днес. Просто "нормалното" се променя според това което кажат тия отгоре. За соца беше политбюро, днес са социални мрежи и "инфлуенсъри", корпорациите с огромните им маркетинг машини. Но моето наблюдение е, че обществото винаги следва, като овце. И ако някой не го прави, нещо трябва да му има. Да, има му - направил е личен избор, нещо което 99% избягват.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bd5b6e6b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 3 е прав, и аз познавам такъв, според мен те имат страх да преминат на следващото ниво, примерно на двама нормални хора след като тръгнат, след време ао се обичат имат една потрбност да минат на следващото ниво, да саздадът семейство. Докато при тези който описваш, има един вътрешен страх породен още от дете, и ги е страх да направят по голяма крачка, като се едно си на плажа в плиткото, и те е страх да влезнеш на вътре, дори да знаеш че можеш да плуваш. Тоя дето го познавам като му кажа за деца и семейство, едва ли не на война му казвам да ходи, това е просто един сериозен психологически проблем, който забелязваме че при не малко хора остава не решен, и си остават дърти ергени Другото което мисля, че това се дължи на феномена "Майка хеликоптер", и такъв човек като порастне се страхува да живее, заради набиваните от майка му страхове, че зад всеки ъгъл го чака опастност, и само при нея ще е добре.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a618a9ad88
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Жените много се страхуват от ергените по една единствена причина.
Щото не могат да ги контролират. При тях номерата и манипулациите не минават. Що па трябва да им има нещо?
Да те светна, че има хора, които са по личен избор сами. И това, че няма деца и семейство не го прави по нищо по некачествен човек.
Тука жените ще се изредят да дават мнения и експертни съвети.
Стиснат бил не знам си какъв бил. Еми скъпа, стиснат е щото такива като тебе се залепят като насекомо и му пият енергията и парите.
Много ясно, че в един момент на човек му писва. Не стига, че я издържаш постоянно, а и ти държи сметка къде отиват парите и какво купуваш.
Я виж някой ерген с пари и приятели и на същата възраст средностатистически мъж с деца и семейство да видим кой ще е в по-добра форма и кой ще е по щастлив.
Само като видя мъжете колко плахо гледат и не смеят да гъкнат заради жената и ми става ясно колко са щастливи и колко са добре.
И любимата ми фраза - Ами ние с жената така решихме...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4a9b7cd043
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Познавам няколко стари ергени, за приятелите си те не са лоши, даже са готини, но в дома си те са егоисти, свикнали са да се съобразяват само със себе си, за домашните неща и когато завържат жена очакват да си живеят както преди, но несъобразяването с човека с който живееш е много обидно, затова жените бягат от тях. Домът им е подреден както на тях им е удобно и едно малко разместване или промяна ги изкарва извън нерви, а жените когато отидат в даден дом очакват и на тях да им е удобно и красиво според техните разбирания.
Единия си отглежда 40 саксии в апартамент 43кв/м. Той е в състояние да вдигне скандал ако някой пипне цветята, ще скочи на бой ако живееше с жена и някое от цветята е полято в повече и пожъллтее. Той бърше листата на цветята си със специална гъбичка с часове, поддържа дома си идеално чист, не си представям ако има жена при него и да не е лъснала и подсушила мивката след миене на чиниите, за банята важи същото къпеш се и подсушаваш банята, всички стъкла и плочки със суха кърпа, иначе е много ларж с приятелите, в повечето случаи той черпи и помага. Лично си мих ръцете на неговата кухненска мивка и след мен той подсуши мивката със суха кърпа, попитах какво става, той обясни, да не оставали петна котлен камък от капките, а кухнята му е поне на 6 години лъщи все едно вчера са я монтирали.
Другия пък си имал ритуал със сутрешното ходене по нужда, никой не трябва да го закача до 10ч сутрин, дори е запознал приятелите си с това правило, никой да не му звъни по телефона сутрин заради ходенето по нужда, става в 6,30 пие кафета сокове, настройва се да ходи до тоалетна, в тоалетната има инсталирани тонколконки за нужната му специална мелодия, над тоалетното казанче има шкаф с любимите му книги. Кой знае за пред жена с която е опитал да живее какви други ритуали е имал.
Третия скъперник. Той имаше приятелка за месец у тях, която ми каза, че се отказва да живее с човек, който й представя сметка колко пари му дължи за похарчената от нея вода, излизат на разходка той се спира пред сладоледите в парка, купува кофичка само за себе си и продължават разходката, той ближе сладоледа си, докато тя е в шок. Разбира се за приятелите си изглежда нормален, като си плаща своята сметка в заведенията.
И №3 не е права с травмите от майката, на първия ми познат, познавам майка му редовно ходим при нея, жената готви много вкусно, тя гледа 5 саксии и цветята й не са така гледани, къщата й е чиста, но не държи да подсушава плочките в банята след всяко къпане и мръсни чинии сме сварвали да има от предната вечер. На втория познат, майка му е починала, когато е бил на 10г, дали може тя да има влияние над ритуалите му с кафето. На третия майка му може да има влияние за скъперничеството, защото е много бедна и пести жената всяка стотинка от инвалидната си пенсия, знам че тя е инвалид от както той е бил на 16г.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3647973d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Колко трябва да си простоват да слагаш всички в калъп.

Животът завърта хората много различно, срещнал е една, тя му изневерила с един футболен отбор, срещнал друга, бил вторачен в работата си и я изпуснал, срещнал трета, опитал с нея, обаче не било неговото и я оставил, не вярва в семейството и не иска деца, такова му е решението. Вариациите са милиони.

Следвате отъпканите пътища на общестото като овчици и заклеймявате всеки, който се криви.

По същата логика сума хора стоят във връзки, в които не са щастливи, бият ги, малтретират ги емоционално или откровено не харесват човека, с който са, ама комшията ще ги гледа, че заедно ходят до магзина и няма кой да им задава малоумни въпроси от рода на защо аджеба са ергени или не дай си Боже стари моми...


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bb1583bf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Познавам един такъв. Той е душата на компанията, голям веселяк. Да бъдеш в неговата компания е забавно, стига всичко да е приятелски и без твърде сериозни теми. Опознаеш ли го повече, той е с много особен и чепат характер. Не е лош човек, разговаряли сме много пъти за живота, мога да понеса всичките му странности, но не живея в една къща с него.

Дали е негов избор да остане ерген? И да, и не. Когато е имал възможности да създаде семейство, не го е искал достатъчно. Имал е и провалени връзки, повечето са се разпаднали заради его, къде неговото, къде на жената до него. Когато истински е поискал да се задоми, вече е нямало с кого и не е намирал достатъчно стойностни и търпеливи жени. По-лесно е да омекнеш и да правиш компромиси на 25-30 години, отколкото да направиш същото на 45-50 години

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 630c7129a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Старите" ергени знаят но да изтъкна една малка специфика на "младите" ергени. Пичове, номер 2 е типична извадка с какви жени най вече ще си имате взимане-даване:
- изразява се като тираджия.
- има силно изразени говорни дефекти и диалект - "тея", "кат", "сас"
- преди всичко - това което търсят у един мъж е най вече да е платежоспособен - да ги води по ресторанти и почивки.

Айде, да речем, че аз съм "стиснат стар ерген" ама веднъж си говорих с един "млад ерген" и го питах, както се изрази автора - "Що така, бе пич". Отговорът беше горе долу обощение на горните наблюдения които се съвпадаха до голяма степен.

Само да напомня на тези "кандидат-съпруги", че подобен тип очаквания спрямо мъжете са характерни за един специфичен тип жени които си имат нещо като ценоразпис. Аз си мисля, че разликите между тези 2 типа са козметични.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fea07637c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Това са умни хора, другите са бунаци, ходещи джобове.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 268fe24c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре номер 2, ти винаги ли очакваш някой да плаща сметката ти в ресторанта? Значи твоите пари да останат непокътнати а мъжа да си харчи парите по теб. Не си мисли, че като си жена и мъжете са длъжни да ти плащат всичко. Разбирам да сте заедно от години, да се познавате добре и тогава може да се редувате кой да плаща. Човека може да не иска да го използват а не да е стиснат. Ще плаща един, два, три пъти и после като остане без пари може да ти стане безинтересен и да го оставиш. Така правят много жени, използват мъжа докато им угажда и после като откаже един път и става стиснат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6d1b153ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Старите ергени, които познавам, имат едно общо нещо - мамини синчета са. Поразпитай го този човек къде живее и с кого, заговорете се малко за родителите и ще видиш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4dc1432914
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13 сега като се замислих и аз всички стари ергени, които познавам, живеят с майките си или са силно зависими от тях.
Май там е разковничето, иначе изобщо не са лоши хората.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 33bd2b6661
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ммммм... не! Не познавам "стари ергени". В приятелският ми кръг какво ли не е било. Половината се разведохме и сме с нови съпрузи, респективно - съпруги. Но стар ерген е единствено един чудак, мой братовчед, който има очевидно, момчето, някакви психически проблеми, защото зная, че е постоянно на антидепресанти. Не - колкото и да сканирам необятния ми социалния си екстериор - няма стар ерген. Разведени - да, вдовци - да, но иначе... Днес се чухме с мой приятел, да се похвали с това, че е станал професор, и да се оплаче, че се развежда за трети път. "Абе, Владко - питам, - докога така ще я караш, бре, миличък?" Той вика: "Докато не открия жената, която наистина ще ме обича!" Та, такива драми стават. Но, честен кръст, не познавам стар ерген!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 494f8a0c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   4 Аз бих казала, че мъжа по-добре да се ожени, ще му готвят, чистят, перат, деца ще му родят. Кво му е?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 66284ade51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Баща ми е бил леко стар ерген. На 40г се е запознал с майка ми, и се раждам аз. Преди нея не е имал друго семейство и деца.
Той не споделяше много с мен, но от брат му и сестра му знам, че си е поживял.
Работил и живял в няколко различни града през годините, сменял квартири. Обиколил цяла България, карал е тирове и прочие, таксиджия е бил, какво ли не.
Искал е много и в чужбина да пътува, но е било Соца.
Дори среща майка ми по време на пътуване.
Дори когато беше възрастен и закотвен в един град, обичаше да се разхожда сам и да наблюдава.
Просто има хора, които са свободни и не могат да бъдат вързани от друг.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 078781ab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Какво им е! Ами по-умни са от младите ергени. Имат по-голям опит с жените и знаят всичките им хитрини. В днешно време по-добре стар ерген отколкото да си женен за някоя хиена, която само ще те използва финансово. Днешните жени за нищо не стават, най-малкото пък за свястна съпруга.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 257d4dc14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 2, никой не ви е длъжен с нищо. Не можеш според твоят опит да съдиш за всички. Аз никога не съм бил стиснат като цяло към хората, но няма да се оставя някоя да ме дои като каракачанска овца. Бих се раздавал за жената, която е решила да сподели живота си с мен, а не за всяка, която е решила да излезе с мен. Макър, че от честолюбие и джентълменство никога не съм оставял жена да плати сметката, когато аз съм я поканил да излезем. Но, често такива като теб злоупотребявате и си търсите чисто и просто банкомати. Последния път, когато излизах със жена, отидох да я взема от тях заедно с децата и, с моята кола. Заведох ги на макдоналдс, с удоволствие платих сметката, моята, нейната и на двете и деца, които бяха с нас. Но въпросната госпожа, явно е объркала мойто джентълменство с наивност, като най-нахално си поиска от мен, почивка в Париж за идното лято. Да сме си правили снимки там и да сме ги поствали във фейсбук. Останах втрещен от тази наглост. Отговорих и, че единствено бих завел в Париж, бъдещата ми съпруга, която е доказала любовта си към мен. Като преди това ми сподели, точно за някакъв с две деца, с който са били в процес на опознаване, как той бил донесъл бутилка уиски една вечер в тях с няколко енергийни напитки. На сутринта имало още в бутилката един пръст уиски и две енергийни напитки останали, и човека на тръгване си ги взел. Да ли имаш или нямаш деца, не е определящо да ли си стиснат или не. А душата, която носиш в себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 998248d48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Като каза че е около 60 - аз съм горе долу в тая графа. само че съм на 55. Преди съм имал връзки с жени, само, че никоя не ме е харесала достатъчно, айде техен проблем - в рамките на нормалното е. Стар ерген съм, ама по добре така, отколкото с мърмореща съпруга.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7e591aa444
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   По въпроса за "гадната лелка", дето пиела силите на горкия си мъж... А има и мъже, коио пият силите на жените си и те затова отрано зариличват на лелки...

На старите ергени им има нещо, определено. Старите моми са се уморили да търпят претенции и капризи и са решили, че мъж не им трябва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 257d4dc14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Обществото страда от предрасъдаци. ,,Какво им е на старите ергени?,, Едва ли не са ,като застояла стока в магазина, която хората отбягват само защото е застояла.Малко хора се замислят, че има вероятност и на човека нищо да му няма, а просто така да му се е стекъл живота.Всички правиме различни избори и тръгваме по различни пътища.Понякога е просто съдба.Може пък на човека да му е писано последните десет години от живота му да срещне любовта и това да бъдат най-щасливите му години.Според мен всеки заслужава кредит на доверие.Номер 2 каза уникални глупости.Че, ако си нямал досега семейство си завършен егоист, пък, ако си имал видиш ли, не си.Дрън та пляс.Мой приятел е стар ерген на 50г. Да имал е преди 20г жена и син от нея. 15г. не е търсил сина си.Сега сина му е на 18г. Преди 3г. се сеща , че има син.За тия 3г. му купува три плейстейшъна и се тупа в гърдите , че е отговорен баща.За тия 15г. , които не е търсил сина си, профука над един милион евро с леки жени, до като майката на сина му се е мъчила как да го изпрати на училище.Ей това е завършен егоист.Това, че някой се размножил нищо не говори за него.Размножаването, го могат и животните.Но в случея се търсят човеци.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cafe7ed221
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   По-добре щастлив ерген, отколкото нещастно обвързан да си дам душата, здравето и нервите на някоя неставачка и неможка.
Сумати момичета съм изгонил поради различни причини и са ме изгонили и така.

Караш си и търсиш човека и това е! Ако си слаб хващаш се и се даваш за жълти стотинки и не ревеш.

М32

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c9eb0abc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Имам приятел ерген. Дори някоя жена да прояви интерес, винаги и намира някакъв недостатък, а насреща той - 40-годишен, няма висше, работи на черно, голям дървен философ, живее с разведената си майка... Защо ли е ерген още?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 792598f814
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Аз съм на 38 и съм още ерген, въпреки че винаги съм искал да имам семейство. Имам собствен дом, много добра професия и доходи. Не съм стиснат, нито имам травми от родителите ми ( Бог да ги пази живи и здрави ). Понеже съм от бедно семейство, докато бях студент и няколко години след това нямах особени възможности и съответно не бях интересен за повечето момичета. В университета имаше 1-2 свестни момичета, но тогава бях потънал в една луда и безнадеждна любов и съответно нито виждах какво става около мен, нито имах някаква реална преценка. След като завърших вече нямах и среда. Като цяло до момента съм попадал основно на несериозни момичета. В някои от случаите съм си виновен изцяло аз, в други просто така се е случвало. Иначе, след като започнах да изкарвам пари се появиха много кандидатки, но те бяха от типа "държанка", а на мен такава не ми трябва. Едната дори беше сметнала колко пари съм имал, колко съм изкарвал и т. н. Това без да сме имали никакви отношения, освен обикновено познанство. Преди това пък излизах известно време с момиче, което мислеше единствено и само за пари, въпреки че беше от доста заможно семейство. При някои хора просто така се получава. Изобщо не е задължително да си някакъв особняк, за да си ерген. Даже познавам доста особняци, които си имат семейства и деца.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 32af763d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   Хубавите и качествени мъже за семейство се изчерпват до 30-35. Всичко след това е дефектна стока пък каквото искат да разправят. Всеки си влачи проблемите, травмата, семейната драма и т. н. Като вземеш предвид и факта, че жените в България са по-голям % от мъжете е направо трагично. Като чуя стар ерген, девствен или без приятелка от 2-3 години веднага ми става ясно какъв е.. виждала съм и по познати на мъжа ми, че тези хора са или стиснати, или тотално неадекватни по отношение на жените.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 36bee7b18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   19 ми напомни нещо, бях го забравил. И аз с гордост да споделя, че съм стар ерген. Бяхме излезли с една госпожа и децата и на ресторант. Всички се нахвърлиха върху порциите си като петнисти хиени на мърша, то не бе мляскане, оригване, вадене на залъци от устата с цел по-ефективно предъвкване, а накрая беше шах и мат с пешката-поискаха от мацката салфетки, за да си завият останалото и да си го занесат в тях. За капак без дори да се крият взеха и приборите, завиха и тях в салфетките и ги сложиха в джобовете си. Потънах в земята от срам, добре че нямаше много хора, но пък имаше камери. Незная как не ни спряха и да ни направят на мати маскара.... Така че поизоставените лелки тук да не крякат много-много, щом са ви били тъча значи има за какво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 37282ed0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Въпрос на личен избор и до колко си склонен да си преглътнеш егото. Омъжих се, защото прецених, че е много лесно да живееш сам/а, я опитайте да живеете с друг непознат човек, когато нямате изграден навик за това-получава се, но трудно. Парадоксът е, че след определен брои години на съжителство, започваш да се питаш, можеш ли да се усешташ така както си се чувствал/ла преди да заживеете заедно?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 621280ea8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Аз съм ерген също. Преди 2 седмици навърших 30. Не съм зависим от родителите си. Живея сам. Общителен съм. Не съм стиснат. Лично за мен скъперничеството е едно от най-грозните качества в човека. Аз ще си призная. Имам някакъм страх от обвързване. Не мога да го обясня. Не знам защо е така. Сякаш ме е страх, да не бъда наранен и съответно аз да нараня. И двете неща са ми се случвали. Даже е по-голям страхът ми аз да не нараня партньорката си, от колкото тя мен. Може би имам страх и от това, че някаква свобода ще ми се отнеме. Наистина не мога да си обясня, защо съм такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c47aa9a96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Номер 26, а хубавите и качествените жени кога се изчерпват? Но май в България няма такива. И като е бил без приятелка 2-3 години вече за теб става негоден ли? Но тя женската преценка винаги е точна, винаги си избират подходящия, само дето съм на гледал точно на обратното. Ако един разумен мъж, който не търси само секс, все попада на жени като теб може и повече от 2-3 години да стои без приятелка. И това е по- добрият вариант.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0340d6ce4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   И аз съм на 38 и съм ерген.Но не се смятам за стар.И не нито съм мамино синче, нито живея с родителите ми.Работя, изкарвам прелично, имам си мое жилище.Живея в една от страните с най-добро качество на живот в цял свят.И не, не се смятам за стока, още по-малко за бракувана.Съжелявам, но жените, които срещам са трайно безработни минимум с по две деца от различни бащи и един куп претенции.Да, искам жена до себе си, но да ми бъде равностоен партньор.Аз, ако изкарвам един колко си, и тя да изкарва толкова.Да можем да си разделяме отговорностите.А не аз да бъхтя като идиот на обекта, тя по цял ден да търка диваните в къщи, да вири цигарите, да и издържам и децата, които едва ли ще имат респект от мен, понеже нито съм ги възпитал, нито съм ги отгледал, и до като съм на работа тя не се знае да ли е в къщи и върти домакинството или мачка чаршафите с някой.Повечето жени в днешно време са калпави и за това ние качествените мъже без жени до себе си, трябва да не бързаме, а да направим качествен подбор.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 91793441c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Стар колко да е стар? Всеки човек има свои навици, надежди, желания. Когато намери сродна душа създава връзка. Външния вид има значение също, сексът много голямо. Необходимо е сексуално да си пасвате. Хората се допълват в нормалния битовизъм, поделят задължения. Аз съм лоша домакиня, мразя да чистя и разтребвам, но мия чинии бързо и качествено, готвя като професионален шефготвач. Пера, но гладя. Моят партньор чисти и подрежда. Събрахме се над 50 годишни.
Неженен мъж не означава някаква откачалка. Нормален мъж, не е намерил подходяща жена. Никой на никого не е длъжен да го издържа, обслужва и доньурка
Това, което описвате са някакви страдащи от ОКР мъже или жени.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d90e6aa0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Н 31, а да не литваш из облаците ти като "качествен" че те разпознах от "преличното"- ти си оня дето писа за проститутката с две деца дето се чудеше дали си я вземаш за жена.
Я кротко, нямаш дори минимум "качество" стой си с проститутката и не претендирай за нещо което дори не докосвам като качество.
Те такива сте си вие...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: da30d661c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аз познавам много самотни мъже, изглеждат добре и не знам, защо не им се получава. Сами са от години, а са и умно, но може и така да си им е добре.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d11ee1e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Жена съм на 38 години съм и никога не съм се омъжвала.
Винаги съм искала да имам семейство и поне едно дете, но не се получи и при мен.
Най- главната причина е, в моите собствени избори. Загубих време и години в безперспективни връзки с мъже, които не ме обичаха и не ме уважаваха. Затова съм си виновна аз и никой друг. Според съвета на един терапевт, имам травма в детските си години и в мен се е загнездила грешна програма :Аз само толкова заслужавам.. т.е. , че не заслужавам повече и затова съм привлечена от мъже които не са на разположение. Т. е. не могат д ами дадат любов и подкрепа. Започнах д си блъскам главата над това, и депресията м съвсем се задълбочи. В момента съм в безперспективна връзка, в която играя ролята на майка, жена, съпруга, любима домакиня и взе да м омръзва.
Не съдете всички, защото не знаете, кой през какво е преминал. Факт е, че има егоистични личности, които е по-добре никога да не създават семейства, и такива, които просто са емоционално изхабени с нерешени минали травми и лош опит в живота, което им пречи да вървят в правилната посока. За други пък е личен избор и решение. Та, като цяло, не е хубаво да съдим живота, на хора, които не познаваме. Има неприятни личности със садистични натури, които са перфектни пред приятелите си и обществото, но тормозят семейтвата си. Има и такива с психически и физически заболявания и проблеми, за които е още по - трудно да създадат семейство.
Та, разни хора, разни идеали....

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0340d6ce4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Зависи.... понякога човек е по-добре да остане сам, отколкото сам и унижен.Ето комшията, преуспял мъж мениджър в Сименс.Малко след като се премести под нас, първата му съпруга го остави.Намери друга.Обикновенно момиче от село.Тиха скромна, с неугледен вид.Дойде в готово направения му апартамент, който той създаде с неговите две ръце.Доста е сръчен.Малко по-малко неугледното селско момиче, се превръщаше в модерна градска жена с много изтънчен вкус.Започна да кара скъпи коли и да умирисва целия вход на Шанел.Бяха щасливи... Забременя и роди от него.Година след като се роди детето, комшията беше изхвърлен от собствения му апартамент по-доста унизителен начин.Скъпата кола също остана на паркинга.Вещите му бяха разпродадени почти без пари във фейсбук.Въпросната сополана сега си докара новия си мъж, който се шири и изживява като дерибей на човека на труда.Поуките оставам на вас...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d11ee1e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Поредната тема провокация. Само в България, съществуат, тези тъпи определения "стар ерген" и "стара мома"
Личните избори на хората, не би трябвало да Ви касаят, ако се интересувате от собствения си живот по принцип.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 351043a1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   До 29: Всички който познават самотата в свободата и свободата в самотата,а не самотността се страхуват от обвързване. Свикнал си да живееш сам,познато ти е и донякъде лесно,защото си изградил защитните си прегради,а когато някой се появи и ти допадне истински,за да си истински с него,трябва да свалиш преградите,когато дойдат и по-трудни моменти, за двамата пак ще си проличава,кой се спасява поединично.Но въпреки всичко,никой не ни пречи да опитваме да създаваме качествени отношения.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 918f31b786
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Аз съм на 37. Рядко си харесвам момиче, но като стане си казвам. Работата е, че в наше село и околията аз съм направо незабележим. Винаги, когато съм имал интерес към момиче тя е предпочитала, някой друг. Сега ще злословя, но ще кажа, че до една вече са разведени и си гледат децата сами. Две даже след като се разведоха след две години брак и дете сега ме поздравяват. Ама няма как да стане! Аз няма да гледам чужди деца.
Номер 2 е писала за стиснатите ергени. Не, че нямам против, аз държа да платя сметката в ресторант. Бих купувал подаръци и цветя с удоволствие! Каки подаръци обаче? Имам познати, които купуват телефони за по 1000, та и за 2000лв. Е няма как да стане! Няма как да работя цял месец за да й купя телефон. Същата работа върши и телефон за 500лв. На практика вече нито в дисплея има някаква огромна разлика, нито във функциите. Ама принцесата държи да е Айфон та да се издигне в очите на слепите във Фейсбук. Съжалявам!
Да не говорим, че като се скарат и се почва:
- Върни ми телефона.
Евем ти любовта и чудото.
При мен такива фалшиви неща няма. Направил съм подарък макар по-скромен, но е било от сърце. Дал съм нещо от обич и уважение. Да си го искам обратно е да обидя себе си и това, което съм. Разбира се тя ще запомни Айфона, който псевдомутрата си е искал обратно, не моя подарък за 400- 500лв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 59f2237d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   31, жените които срещаш може да са трайно безработни, но ти си трайно неграмотен! Пише се: съжалявам, не съжЕлявам. Какво и прилично, а не прЕлично. На такъв като теб, само като видя правописа и претенциите и почвам да бЕгам с 200, бате!

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cd58ca4d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   Какви коментари и чудо? Жените така и не разбраха, че днес след еманципацията вече нищо не струват за мъжете. Старите ергени са доста умни, а младите и те поумняват, когато разберат, че освен секс жената нищо друго не може да им предложи. Защо им е да се женят, след като така си живеят безгрижно и без ремаркета след себе си? Да, преди време мъжете се женеха по задължение, купуваха или онаследяваха апартаменти, правеха по едно дете на жената и после оставаха на улицата, изгонени и окрадени от жените. Днес вече този номер не минава, има предбрачно споразумение или живот на семейни начала, а и има презервативи. Доста жени остават парясници, заради женско високомерие и мания за власт над мъжете. Мъдрите мъже знаят че, има ли жена, има проблем, няма жена, няма проблем. За това ергените стари или млади са щастливи хора и ако не искат деца (щом са ергени значи не искат) жени-съпруги въобще не им трябват. Ергените живеят по-дълго от останалите женени мъже, дори по-дълго и от жените. Никой не им трови живота и ползват удоволствията, когато намират такива. Жените стари моми да му мислят. Останали без секс линеят и заболяват от много женски болести, най-вече ги съпътства сърдечна недостатъчност. Много ще се смеят през зъби, и ще казват на всеослушание, че са си самодостатъчни и мъже не им трябвало. За това си вземат котки и живеят с тях, защото мъжете вече повечето не искат да се женят.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 92f9a37edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

42.   Стар ерген е мъжът до 35 години. От 35 до 45 години мъжът е заклет ерген, а след 45 става проклет ерген. И започва да разправя, че жените не са стока, както пишещите тук.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0340d6ce4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   42, дрънкаш пълни глупости.Това, което каза важи не за нъжете, а за жените.И ще се обоснова защо.На жените биологичния часовник тиктака много по-бързо.Те се развиват много по-бързо от мъжете ,следователно и остаряват по-бързо.С имането на деца, мъжете пак сме в по-изгодна позиция.Един мъж може да направи здраво дете, дори и да е на 60г. До колкото при жените при тях шанса за здраво дете приключва на около 35г. Може да роди и на 39г. здраво дете, но шансовете са значително малки.Пък 90% от мъжете, особенно тия без деца в даден момент ще искат поколение, но колко от тях биха поели риска цял живот да гледат болно дете??? Аз не бих, дори и да съм ,,проклет ерген на 50г. ,, както ти се изрази.Тоест необвързана жена на 35г. и над, шанса и да остане стара мома е почти на 100% До колкото за мъжете те са като вино.Колкото повече остаряват, толкова по-хубави стават.Така, че да му мислят старите моми, не старите ергени.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0340d6ce4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Ами сори, омръзнало ми е от претенциите на жени нямаща реална самооценка.Всичките до една искат 1-Добър любовник 2-Умен мъж 3-отговорен баща 4-Финансово обезпечен (не е задължително богат, но да може да се ,,грижи,, за нея) Обаче на среща тя самата не отговаря и на две от тези изискавания.Масово днешните жени искат мъжете да се ,,грижат,, за тях.А ние нямаме нужда от още едно по-голямо дете в къщи, на които да търпим капризите претенциите, депресиите, постоянно сменящите се емоционални състояния.Една жена трябва да може да готви толкова манджи, на колкото е и години.Те пет манджи не могат да сготвят повечето днешни жени, на себе си, остави на човека до тях.До тоалетна не могат да отидат нормално, защото ядат предимно боклуци и суха храна.Пуснала една прохосмукачка и измила пет чинии и ,,Ох изморена съм,, На всичкото отгоре иска да държи и разпределя семейната каса.За какво ми е това ремарке??? Майка ми на времето на две работи е работила по 16 часа на ден и две деца е отгледала и домакинство е въртяла и била с перфектен външен вид.И много жени тогава така са били.За това тогава е имало и много по-малко ,,стари ергени,,

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cd58ca4d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   42, до 18 г. се женят мъже без опит и без познания за женското коварство. М/у 20 и 25 се женят безразсъдно мъже омагьогани от "сляпата неделя". От 25 до 30 се женят мъже, които знаят за женската наглост и злоупотребата с мъжката доброта, като си избират свестни жени без мания за власт над мъжете, покварени от феминизма. От 30 до 35 мъжете се женят много рядко, само ако са намерили сгодна жена, която да стане майка на децата им, и да се грижи за дома и семейния уют, а мъжът да осигурява средствата за това. От 35 до 40 мъжете ги женят бабите, нищо че те не искат да се женят, но нямат избор и от хорски срам се оставят на произвола на съдбата, а бабите са най-щасттливи. След 40 вече и дяволът не може да ожени мъжете, които вече са натрупали опит и познават женското коварство, знаят че жената днес нищо не струва заради феминизма, и освен за секс за нищо друго не става, камо ли за раждане и отглеждане на деца. А, че жените са стока за мъжете, стока са 42, и колкото и да искат да станат субекти никога няма да станат и ще си останат само обекти. Само че, от стока до стока има голяма разлика и въпросът е, каква точно стока предпочитат мъжете, а днешната женска стока е с много ниско качество, за това мъжете не искат да плащат грешни пари за фалшива и некачествена стока и за това не се женят както преди!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a6d245e265
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Бравос 41 добре им го каза....
Значи жените с една путка мислят, че могат да манипулират всеки, да ама не, мен например не могат и доста други вече също.. Майната му на брака, а на децата съвсем, че и на секса, в крайна сметка секса изцежда силите на мъжът, неслучайно спортистите масово (поне дисциплинираните) не се занимават нито с жени, нито с алкохол защото им прецаква всичко. Та нали виждате жени не сте ни изтрябвали, ние умните и мъдри мъже ви пущаме да ходите по богаташи, чужденци, мутри, който си искате да ви издържат, и после след някоя и друга година, кято се износите и остареете да ви бият шута и толкоз. А ние ще си гледаме живота и ще му се радваме до колкото е възможно без да си тровим живота с такава паплач, като вас.
И поне някоя ще се обади, че съм обратен не съм, и аз харесвам жени те мен още повече, но като гледам какво става последните години просто няма смисъл това жената е подло същество, за това и браковете масово се разпадат, защото на мъжете не им издържат нервите от простотии, досаждане и постоянни скандали за най малкото...

Успех с намирането на спонсори....

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cd58ca4d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   47, те всички жени използват това оръжие срещу мъжете, които ги смятат за нискостойностен пол, каквито в същност са.....мъжът бил обратен!?! По тази женска логика ще излезе, че всички мъже през времето когато България наброяваше девет милиона население, мъжете са били обратни, защото слагаха жените където им е мястото и не им разрешаваха този женски произвол, който днес наблюдаваме. Феминизмът направи доста мъже обратни, заради женските привилегии делегирани от властите в Хр. свят. Да си истински мъж с топки днес е неодобрително, защото мъжествеността била токсична. Трябва да си скопен джендър, или феминистка, да да те овластят и да съдиш истинските мъже, за дето не признават женските способности за равни на мъжките.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 67f2d12760
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Явно повечето жено разни тук са прикрити гейове. Ходете и правете секс с мъже тогава. 44, това че майка ти е бъхтя лампи 16 часа на ден, не очаквай че всяка жена ще го прави. Много жени вече не искат да да в такава позиция - да раждат, да бъхтят по 16 часа, че и с мужа д претенции тя да изглежда перфектно. В такъв случай жената по-добре сама да си живее, хем за един човек по-малко да се грижи.
Другото което е, мъжете може и да се мислите, че сте по-силния пол, но гаранция ви давам, че и една седмица няма да издържите като жена. Жените по природа са прецакани:
-По-слаби физически от мъжете
-Работят наравно (повечето) пък и получават по-ниско от мъжете
-Жените раждат - такава болка никой мъж не може да изпита
-Жените имат цикъл - месечни болки с коктейл от депресия за нещо което те не са избрали
- Жената след като се омъжи реално става домакински роб на всички...

И цялото това унижение за да има честа да роди от някакъв насилник, и в повечето от случаите сама да го гледа това дете... че и да слугува на насилника с големи претенции като на номер 44.

Хайде сега да се замислим кой е с по-големи топки... жените или мъжете?

Хайде със здраве

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d11ee1e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   От коментарите на 41, 43, 44, 47 се разбира, най- добре какво им е на някои стари ергени. Очевидно са комплексирани, озлобени от живота си и не могат да си намерят жени, защото, уважаеми, докато имате лошо отношение към жените, ще си стоите САМИ, МРЪНКАЩИ И ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ от всичко и всички!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 609c84753b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Н 44 сравняваш евентуална съпруга с майка си? ! Стой си с маминка, теб жена за какво ти е? Да продължи да си те гледа като мама? Че пък и наредил дали могат да готвят т. н. ЩЕ готвиш ти, бе! За какъв се мислиш, смотльо? Искал той жена че, да му готвела и обслужвала... я у ляво!

 
  ...

1-50 от 66
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker