Родителите ми не позволяват да съм с него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми не позволяват да съм с него
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1347 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20 години и искам да ви споделя своята история и да ви помоля за мнение. Имам връзка с мой колега, който е с 15 години по голям от мен, не е женен, няма и деца. И двамата много се харесхвахме и флиртувахме един с друг още от работата. Един ден решихме да се видим извън работното ни място и беше прекрасно. Нещата се получиха между нас и се чувствах много добре с него, но всичко се провали много бързо. Когато казах на родителите ми за него, те първо се съгласиха да се срещнат с него, но още на следващия ден ми казаха да прекратя всякакви отношения с него. Заплашиха ме че ако не го оставя ще стане страшно, били да ме махнат от работа и да ме изпратят при мои роднини в Германия. Когато му споделих на него какво са ми казали те, той за да ме предпази да си нямам неприятности реши да се откаже от мен. Каза ми че не иска да свиквам с него, при положение че не може да сме заедно. Аз му казах че съм готова на всичко заради него, но тои има по разумно мислене от моето и ми каза, че не иска аз да си имам проблеми заради него. Аз го обичам и искам да съм с него, той също има чувства към мен ( не ми го е казвал, но аз го знам, усещам го), но тои иска да ме предпази. Аз знам че родителите ми са прави в случая, те не ми позволяват да съм с него само заради разликата в годините. Мен разликата въобще не ме притеснява, нито него. Иска ми се тои да е до мен и да се борим заедно с тях, но тои ми каза че е по-добре да спрем до тук, за да не страдам аз в бъдеще. Незнам как да постъпя с родителите ми, как да ги убедя че годините не са определящи за една връзка. Единственото което знам е че искам да бъда с него, но тои като не иска аз какво мога да направя. Много съм объркана от всичко това и адски много ме боли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 419eed59f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си на 20 и работиш, излез на квартира. Бъди самостоятелна. Не може родителите да ти определят живота. Ти вече имаш глава и сама може да взимаш решения. Дори да са грешни, ти ще натрупаш ценен опит. Щели да те пращат в Германия. Та ти си пълнолетна! Никой не може да те принуди да ходиш където и да е насила.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c3d1137adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Те вашите в кой век живеят?
Никога не бих поставял такива условия на детето си, щом е щастливо да бъде с който си пожелае.
Утре ще се захванеш с твой набор или някой малко по-голям и каква е гаранцията, че няма да ти прецака живота -я да те остави самотна майка, я да пие или наркотици или излезе женкар или те бие и т. н и вашите тогава? !? ! кой живот ще са прецакали.
Лично за мен щом един мъж не би могъл да ти е баща не е проблем да сте заедно
Ж31

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a47cbb45fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Човекът не иска да ти спира живота и да си разваляш отношенията заради него.Евала! Интересно е защо досега не се е задомил. Заиграва се с 20 годишни, при положение че гони 40-така. Родителите ти се опитват да те предпазят от огромна глупост,макар и по грешния начин.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 19206bd94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Послушай родителите си имам няколко причини, защо да го правиш.
Първо текста ти, начина ти на мислене е като на 14 годишна. Второ стигнала си до неправилен извод, че те не го искат заради възрастта, ако причината беше възрастта те защо са били съгласни, значи проблема им не е възрастта. Трето не ти трябва мъж който толкова лесно се отказва да се бори за теб. и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9da73d3436
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Въобще, ако един мъж мине 30, не трябва да се занимава с жени под 25. Вярно, че е неписан закон, но си има резон в живота. Какво ще си кажете с този човек, само ще се клатите? Аз се осъзнах на 29, когато се разочаровах след трета връзка с разлика в годините. Само ще кажа, три провалени връзки за месеци, провалени с момичета на 18-19г. И съм бил между 26-28 годишен, и пак съм се чувствал по-зрял. Предпочитам 30-38

М33

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 882ac380ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В България е пълно с малоумни родители, които третират порасналите си деца като бебенца. Ти си на 20 години и си достатъчно голяма, за да прецениш с кого да бъдеш, дори и да е грешка! Хвани и си изнеси от лудите си родители! С моят приятел имаме над 10 години разлика и сме щастливи. Какво, ще се хващаш с пишлегар на твоите години???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ba09771a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям 4, прочети го няколко пъти бавно и разсъждавай. Изключително смислено е всичко казано от него/нея!

Значи разликата в годините е само предтекст. Има нещо друго, което родителите ти не одобряват в този човек.
Вярно е, че на 20 си пълнолетна и имаш право да правиш каквото си искаш, но определно не звучиш като достатъчно самостоятелна.
Все още не можеш да се справяш сама с живота - та ти работиш работа, от която казваш, че родителите ти "могат да те махнат" ? Прав е 6, че "си достатъчно голяма, за да прецениш с кого да бъдеш, дори и да е грешка", но ако тази грешка включва и раждане на дете? Ще се оправяш ли сама или ще виснеш на помощ от родителите си? Да можеш да се развиваш кариерно, да си търсиш нов мъж, а те през това време да ти гледат детето? Или да си седиш да си гледаш детето, а те да ви издържат финансово?
В днешно време тези модели не са нещо нечувано, но може би родителите ти искат да си гарантират, че повече никога няма да им се налага да бъдат родители?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 882ac380ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   5, писнало ми е от тъпи обобщения като твоите. Ние с моя като имаме над 10 години разлика, дай да се разделим, понеже ти си се хващал със засукани кифленца и си разочарован от младите жени.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5ea9b38854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти си пълнолетна и не зависиш от родителите си. А и защо толкова рано си го представила на родителите си? Това се прави като връзката ви стане сериозна. Въобще ти се държиш като 12 годишна, а и родителите ти те третират като дете. Не си дете. Вземи живота си в ръце , изнеси се на квартира и си заживей своя живот. Хубаво е да си изживееш връзката, да имаш опит. Родителите ти не могат насила да те пратят в Германия. Ти си пълнолетна и това е против закона. Ти можеш да ги осъдиш за тормоз. Спри да се държиш като малко дете и се раздели с родителите си, които се отнасят с теб като с малко дете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3bab65d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Възрастта му не ти е проблем сега, но ако сте заедно когато станеш на 35-45 , а той на 50-60 и не може един хубав секс да ти даде, ще стане проблем. Освен това би трябвало да се замислиш защо на 35 е сам, без семейство, без сериозна връзка? Качествените мъже не остават сами. Защо не застава до теб да се борите с родителите ти, както си писала? Защото разумът надделява над чувствата, които очевидно не са толкова силни. Според мен не е лудо влюбен в теб и не желае да се обвързва и да си разваля спокойствието. Иначе вече щеше да е женен с деца. Приятно му е с теб, да пофлиртува, да си почеше егото с младо момиче, да си направи удоволствието и до там. Готов е да прекрати връзката не от грижа за теб, а за себе си. Помисли над това.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: eec0e1b90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първо разлика е наистина голяма, но проблема е, че вашите живеят твоя живот и те командват както искат. Ти да те си на 5, ще те платят. Как? Ти си на 20 и трябва да живееш собствения си живот и да взимаш сама решенията. Ще те платят, ще те махнат от работа а и дори ще си с този човек или това е просто някаква връзка. Те се държат сякаш утре е сватбата. Нали трябва да трупаш опит. Много си под чехъл.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b4ea33eaf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Питай ги защо не го харесват и се опитай да вникнеш в думите им. След това - решавай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 19206bd94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   №6 Така е, но това е отговор, на начина на мислене на младите и на хора, като теб. Когато си изберът неправилен млад партньор, децата на тези възрастни, от които се оплакваш, след не много време се разделят и бягат при родителите си, я момичето с бебе или две, я момчето с някъкви псохоатаки от несподелтената любов и раздялата с децата му.
Така както днес я съветваш "Хвани и си изнеси от лудите си родители" 100% тук когато млада майка се разделя с бащата на бебето си й пишеш "родители нямаш ли къде да отидеш". Родителите в повечето случаи в които се държат като родиелите на авторката, просто не искат само след година тя да си дойде с бебе и разревана у тях, и да се наложи те да отгледат бебето до пълнолетие.
В чужбина, честно да си говорим, този проблем го няма, защото имат детски ясли от 3 месечна възраст и самотните майки могат да работят, а със заплатата си спокойно си плащат квартира и се издържат и детегледачка си позволяват понякога. В България биват съветвани да се върнат с децата при родителите си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: eed69095a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   8, Написах, че това е неписан закон, но си има резон в живота. Да, няма значение ТИ и АЗ, а как е действително. Изобщо не давам личен пример, аз много филми знам, малкото. :)
Нагледал съм се на смешни връзки с разлика в полза на мъжа. Това, че не си знаеш потребностите и си пикла, не означава, че няма да ти дойде на акъла. Така, аз не се сещам за връзка между малка девойка и чичко, която да е продължила няколко години. Само това мога да ти кажа. Едва ли и някой ще е чувал за такава връзка. Една позната на 24 се омъжи за един на 37 и преди две години заминаха да живеят в Хамбург, познай дали още са заедно? Даже са в различни градове в Германия. Но пък тя е с един висок и стегнат 30 годишен немец сега. Примери бол. Ще ти дойде акъла до година или две, тогава пиши пак дали сте заедно. Не се напрягай да спориш с мен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2e63a148da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е, в крайна сметка, явно родителите ти имат право. Но, това, че той не е подходящ за тебе на идва в никакъв случай от разликата във възрастта ви. Ако този мъж те обичаше, в момента, в който си ми разказала за това какво мислят родителите ти е трябвало да каже нещо от сорта на: "Обичам те и ти си ми най-важното нещо. Щом вашите искат да те изгонят ще дойдеш да живееш при мене". А той, точно обратното иска да се разделите. Когато хората се обичат искат да се правят щастливи един другиго. Ти го обичаш и раздялата ти с него ще ти причини болка и страдание, но това него явно не го интересува.

Със съпругата ми имаме 16 години разлика. В началото, когато още си бяхме никакви, т. е. двама души които съдбата просто ги среща, стават познати и започват да флиртуват един с друг, но даже не са се и целували дори, аз дълго се терзаех с различни въпроси. Питах се: имам ли право да бъда с нея; аз ли съм най-подходящ, може би тя би искала някого, който е на годините ѝ; на какво мога да разчитам при една евентуалан връзка, т. е. дали тя ще прерастне в семейство или ще си остане едно приятно, но мимолетно изживяване и за двама ни. Казах ѝ на колко години съм, тя естествено се стъписа в началото, но в крайна сметка не се отдръпна. От този момент спрях с всичките си терзания и вече не бих бил я пуснал, ако ще родителите ѝ, папата и въобще целия свят да бяха против нас. За мое щастие не ми се наложи, защото тя беше емоционално независима от родителите си (финансово все още не беше - все още бе студентка) и каквото и да бяха ѝ казали навъпреки тя нямаше да се съобрази с тях. Освен това родителите ѝ нямаха нищо напротив или да си имали са си замълчали. Явно са я възпитали да бъде независима и сама да носи отговорността и последствията от решенията си. Мисълта ми е, че ако двамата наистина се желаете няма хора, които да ви разделят, нито родители, нито братя и сестри, нито приятели, нито бивши, нито работодатели. Единствено смъртта може да го направи.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 63e97913ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На пръв прочит ми звучи като че ти забраняват заради религия и етнос, чели сме такива истории тук, момче турчин, момиче българка или обратното. Не си споменала това да е така, но мога да предполагам.

А може пък и вашите да са ти направили услуга - сигурна ли си, че го познаваш добре? Ти си знаеш де, но според мен вашите наистина прекаляват с това да те пращат в Германия. И да отидеш там, пак може да се запознаеш с някой, който те да не одобрят! Партньора трябва ти да си го избереш, а не те да ти избират.

Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 418515ccfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ти си пълнолетна на години, но сякаш още не си пълнолетна в мисленето си. Не че е страшно, и аз на твоите години, признавам, не бях.
Господинът, според мен, е усетил това и се е отдръпнал най-вече по тази причина.
Когато си пълнолетен човек, ти решаваш с кого да излизаш; дали въобще да кажеш на вашите за него и кога; може да го представиш и на по-късен етап и т. н. И ти носиш цялата отговорност и последствия от решението си.
Докато живееш с тях (а може и след това), родителите ти вероятно винаги ще се опитват да ти налагат контрол (смятат, че така ще те предпазят). Твоята задача сега е постепенно да станеш самастоятелна. Ако смяташ, че си готова за това, може да обмислиш и изнасяне на квартира.
Ако ти е ок засега ситуацията, изчакай.
С колегата ти едва ли ще се получи, точно защото сте на много различни места в живота.
Ж32

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0503b61667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Той ако те иска няма да се откаже от теб каквото и да става! Ти си на 20 със когото искаш бъди! Вашите нямат право да ти казват!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d6e7613c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Нормално е да няма одобрение от родителите, описваш един Омега тип на 35. Няма да се изненадам, ако си първото му сериозно приключение. Малко жени ше легнат с мъж, който ляга с момичета, нежалан е. Намери си нещо до 25-26. На този етап от живота, разликата ви е огромна. Ти трябва да си изживееш младините, друго е след няколко години да търсиш зрял мъж, но сега? Знаеш ли, хората се подиграват на подобна връзка. Този е негоден за семейство. Той, ако разбира от сериозни работи, ще иска да има дете от жена с 5 години по-голяма от теб МИНИМУМ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker