Повечето хора са просто глупаци. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Повечето хора са просто глупаци.
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1082 пъти
Как се живее около повечето от вас. Които са по-глупави от мен. Как по-умни хора от мен, живеят около такива като мен.

Игнорира се както IQ така и емоционална интелигентност. Да си изхвърляш боклука несъзнателно докато другия те усеща и още повече, като разбере, че е несъзнателно бяга далеч, защото знае, че няма как с разговор да се разберете.

Как се живее? Как се търпят ПОВЕЧЕТО хора, защото винаги повечето са тези, които се търпят отколкото тези, които се празнуват.

Пиша някаква тема тук в Сподели, буквално хора без акъл, но пълни с думи с 1 коментар убиват целия vibe!!! Усеща се как след този коментар мили и стойностни хора няма да искат да пишат, защото на такива хора им е писнало да спорят.
Чудиш се на такива хора как може да си е използвал въображението толкова в тази "черна" посока та толкова да си развие опита в това да каже глупост. И е пълно с такива хора, не сайта е виновен.

Как се живее около такива хора, толкова са тренирани и са толкова повече, такива са, че нямат никакво колебание колкото и да градиш, да разрушат и то с кеф това, което се опитваш да построиш. Вербално, ментално.

И как се НАМИРАТ, другите, тези, около които искаш да си, ако и на теб ти е писнало да спориш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 225b60ebf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До автора: Много си ядосан,хора всякакви

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d5a3655d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първото ти изречение въпросително ли е, гусин "ентелегенция"?


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 334afdd087
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Към 1.

Нали знаеш някои супер красиви хора се случва да са сами, защото хората ги е страх да им обърнат внимание? Мислят ги за много повече от тях и т.н. Може би някои в доста ниска категория, които са приели, че няма какво да губят не ги е страх от тях.

Е, доста съм интелигентен (и скромен, нали? :) ) и само с тъпи се налага да говоря. Още повече, че всички те мразят, ако изразиш по-умно изказване от тях, започват да се напъват, защото са в denial. Така се получава ефекта от първия абзац.

Ако не кажа какво мисля, все едно не живея. Ако кажа, тъпите ще ме атакуват, умните ще си траят.

По-хубаво е да си умен, но си по-самотен. Хората не искат да мислиш, че си умен, освен ако не си умрял, тогава може :) Тогава не си заплаха за тях.

Мисленето на хората работи по начина да те накарат да си мислиш, че си средно статистически. Ако си много тъп, ще ти правят комплименти да те бутат към средата, ако си много умен, ще ти търсят постоянно кусури и пак ще те бутат към средата.
Ако човек те чуе какво говориш, и е слаб, всеки си намира начина да ти го върне, да не си мислиш, че си умен. Всеки те удря по различен начин.

Тук е донякъде анонимно, затова спрях скромност за да мога да съм прям и пуснах тема тези дни за да питам... Трябваха ми мнения... Оказа се че се случи точно това, което описвам тук:
"Пиша някаква тема тук в Сподели, буквално хора без акъл, но пълни с думи с 1 коментар убиват целия vibe!!! Усеща се как след този коментар мили и стойностни хора няма да искат да пишат, защото на такива хора им е писнало да спорят."
Поспорих малко с глупака и накрая освободих модераторите да изтрият темата. Защото темата вече беше мъртва. И модераторите имат вина, когато няма насочени усилия към определена гледна точка, знаеш, че си попаднал на хейт, но когато се усеща подбутване... Просто разбираш какъв ум филтрира теми и коментари и се разочароваш от конкретиката.


Та да си дойдеме на думата. "И как се НАМИРАТ, другите, тези, около които искаш да си, ако и на теб ти е писнало да спориш." Не говорим само за половинки тук, за всички, намирането на игла в копа сено е малък шанс и е трудно нали? А ако ти си едната игла, какъв е шанса за втора или трета?

Хора всякакви ======================= X ======================= хора никакви.
Ти казваш, че X е по-близо до хора всякакви. Обяснението ми е много близо до познатата депресия, но не е. Да се залъгваш, да се усмихваш, да си слагаш розовите очила е хубаво. Но сваляш очилата и... Ставаш истински, писва ти да се залъгваш и просто виждаш. Виждам хора в децата, виждам хора в тийнейджърите, и след това, нагоре в годините, спирам да виждам хора. Дори виждам повече хора в кучетата. А посоката, в която е движението ни, прави фразата "игла в копа сено" все по-буквална.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 334afdd087
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора към Братан.

Констатация за "повечето от вас" и въпросително за останалата част.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: efd9953e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще си позволя да предположа, че ти си автора на тази тема:

http://spodeli.net/18/story-155985.html

Същата любов към чуждиците, същата любов към изчисляване на чуждото IQ, същият странно звучащ български език. Ще добавя и, че вероятно си живял в чужбина /в англоезична страна/ достатъчно време, за да позабравиш езика, което обяснява чуждиците и разваленият български. Обяснява и частта с IQ-то - на това му се вика "синдрома на емигранта", т.е. започва да смята другите, които не са заминавали за по-долни същества, да ги подценява.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 334afdd087
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора Към. 5. Хаха Да не си модератора да ми сравняваш IP-то. Недей така, заболя ме малко. Имам чувството, че вече събираш хора да ме търсите да ме биете. Чувствам се по-малко анонимен.
Отговора ми в коментара е по текущата тема.

Изразяването ми на български е тип Димитър Пенев. Понякога се опитвам с писането да следвам бързината на течащата мисъл. После ме мързи да се връщам и да подреждам, защото чупи абстракцията на мисълта, която ми е минавала в момента на писането. т.е. представи си картинка голяма резолюция на недостатъчен екран, предпочитам да гледам картинката от високо (далече), защото знам какво има там където не се вижда без zoom и така виждам всичко и го свързвам, защото знам, че има общо. Но някои хора няма да разберат какво казвам, освен ако не zoom-нат, погледнат, се върнат на цялата картинка, пак zoom-ват някъде и т.н. Аз в текста ако не напиша самия zoom-нат участък, някои хора остават озадачени.
С някое друго IQ отгоре :D :D може да се научиш да разпознаваш какво има в zoom-натия участък.

Грешиш за синдрома на емигранта. Българин съм.
И този синдром са го използвали срещу мен, доста е досаден, не мерси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d228e0fc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Емоционална интелигентност не съществува. Спрете се с глупсотите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8dfc05500a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако си емпат- трудно, много трудно. Емоционалната интелигентност в повече от повечето по принцип си е тежко бреме, пък ако си и емпат и не можеш или не знаеш как да контролираш така че, да не те афектира лично.
За да опознаваш и селектираш правилно и бързо, ще ти помогне да познаваш и контролираш пл- добре себе си (емоции и логика)
Пробвай с MBTI- тест индикатор на Myers-Briggs базиран на работата на Carl Gustav Jung.
Тестът разбира се няма как да е 100% точен, но поне насочващ. Пък и ще ти даде идеи за размисъл.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 58381363e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, опеделено има емоционална интелигентност, но при мъжете.:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b4f9b430d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако 2,5 процента от населението са с висок интелектуален потенциал, а в тези 2,5 процента са наблъскани и емпати, и психопати, и секви социопати, то да речем, че можеш да намериш 1 сгоден на 100... в идеалния случай. Което прави около 9 563 човека във възрастовата категория между 30 и 40 години, разпръснати във всички градове... в идеалния случай... защото повечето подобни се намират извън територията. Оптимистично казано, имаш възможност да срещнеш нещо подобно сред 500 човека на твоята възраст, ако приемем, че 8/10 от българите с висок интелектуален потенциал са напуснали пределите. Без да влизаме в излишни драми, това би означавало 1/1000 от срещуположния пол на точната твоя възраст, а aко трябва и да е стара мома или дърт ерген, па и да ти пасне визуално, з@еби тая работа, най-вече ако я търсиш и девствена :D :D :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker