Всичко е съдба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко е съдба
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1987 пъти
Това е за хората, които се чудят защо не им се е получило с даден човек, защо не са успели да учат това, което са искали и общо взето за всичко което се случва в живота.

Не се обвинявайте, че вие сте сгрешили някъде, защото няма верен път. Има само път, който ви е писано да извървите! Хейтърите сега ще кажат, че така ми е най-лесно да се оправдая, че не съм постигнала каквото съм искала, не съм положила достатъчно усилия. Ами не, понякога колкото и усилия да полага човек, ако не е писано няма да стане. Това го разбрах преди години когато срещнах един мъж. Той днес е женен, обаче дори не познаваше бъдещата си жена тогава.

Харесахме се взаимно, но след няколко месеца, без дори да очаквам подобно нещо, той тръгна с нея и това беше, просто нищо не се получи между нас, след това аз страдах почти две години и не смятам, че аз съм виновна за това което се случи, просто така е било писано.

Ще кажете сигурно, че е била по-хубава и затова, ами аз пък ще ви кажа, че най-хубава е жената която обичаш. Ако ни беше писано, той щеше да обича мен и нямаше да има друга. Не бих се бутала да ги разделям, защото явно някои жени правят така, уж се борят за това което искат, но за любовта трябва да се бориш само когато и ответната страна се бори!

След време срещнах друг, с който нещата се получиха с лекота и без никакви пречки. Не съм се борила за него с никого защото той ме искаше и не ме остави да си отида дори когато сме се карали и е имало различия, така правят хората които обичат. Не се заблуждавайте, няма его, няма гордост, ако някой те обича няма да те остави заради такива глупости.

Тези които си мислят, че сами ковем живота си, те просто имат късмета това, което искат да им е писано, човекът, в който са се влюбили да се е влюбил в тях. Няма такова нещо като "Ще го спечелиш с еди си какво", както и няма такова като "Ще го задържиш с еди си какво", мъжът може да бъде задържан само ако иска да бъде задържан!

Има примери за това в обкръжението ми, жени които се държат ужасно с мъжете си, изневеряват и дори не се крият, но въпреки това мъжете им си остават с тях и са им верни. Също така има свестни жени, които полагат усилия да угодят на мъжете си, правят всичко за тях и въпреки това им изневеряват и биват заменени за гореспоменатите жени защото онези имат късмет.
Дори не става въпрос за красота, още по-малко за ум.

И не, не е затова, че свестните жени такива мъже си избирали, просто така са се стекли обстоятелствата.

Няма закон за привличането. Това е просто бизнес, чрез който се продават книги и печелят на ваш гръб, също като книгите от сорта на "Как да станеш милионер".
Колко от вас станаха милионери след като прочетоха подобна книга?

Казвам тези неща защото съм изпробвала това закон, нямаше абсолютно никаква файда от него. Загуба на време и енергия.
Каквото ни е писано, то просто се случва, без ние да правим нищо, просто си водим ежедневието.
Не пресилвайте нещата, просто няма смисъл, защото накрая става това, което е трябвало да стане без значение колко усилия са били положени и колко сте искали дадено нещо.

Ако законът за привличането работеше всички щяха да са милионери, най-малкото, защото за повечето хора парите са най-важното нещо в живота и всячески се опитват да забогатеят, но малцина са тези с късмет, които са го постигнали и то без да си повтарят разни мантри, защото те не са толкова наивни да вярват в подобни неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: a3f4db511a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съдейки по житейския си опит, съм абсолютно съгласен. Много ми се е случвало да пробърна света и сякаш някаква сила има, която ми извжда всевъзможни невероятни пречки и все не става. Друг път сякаш небето се разцепва и отваря птя пред теб и става без да си мръднеш пръстта. Доста години бях самотен, така и не срещнах жената. И когато най-малко очаквах, я видях на снимката и нещо в мен ми подсказа, че това е моята половинка. Бях сигурен, усетих го вътрешно. Така и стана, запознахме се случайно и аз знаех от момента, в който я видях, че това е бъдещата ми жена и майка на децата ми, а едва бях научил името и.

Същото се случи и с работата ми. Търсих, търсих, няма, отчаях се. И в крайна сметка на последното предложение, получих дежа вю. Сякаш вече са ми предлагали, аз съм приел и години съм работил там. Все едно съм репетирал това предварително като ситуация. Все едно наново преживявам същото. И вече години съм на тази работа и съм доволен. Явно има някакви моменти от живота ни, които са ни предопределени и трябва да минем през тях.

Едва ли на 100% всичко е предначертано (ако беше така едва ли Хитлер щеше да изтрепе толкова невинни), но със сигурност има някакви ситуация, които са предначертани. Най-малкото много от хората, с които се срещаме, е трябвало да се срещнем и да отработим някакви взаимоотношения и да балансираме някаква енергия. Така предполагам, не знам. На другия свят може би ще разберем малко повече, ако има такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f0d6d3e7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна, там където има любов няма нужда от зорове.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 60ccf20581
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не съм съгласна с теб. Точно в закона на привличането пише, че колкото повече искаш нещо и се вкопчваш в него да го имаш, толкова по-малко вероятно е да го получиш. Започваш да му придаваш важност, оттам се активират съпротивителни сили, които ти пречат да го получиш. Колкото по-малко се вкопчваш и освобождаваш резултата толкова по-голям шанс има да стане. Аз по принцип не вярвам на празни приказки или книги, докато не се убедя от опит, че нещо е така или не. А с този закон съм се убедила, че действа. Ето ти скорошен пример- видях в един сайт един продукт, който много исках да имам, в Бг го предлагаха само в този сайт. И тъй като бяха затворени магазините го поръчах от интернет. Започнах да чакам доставка, чакам и чакам и чакам и не идва. Звъннах им и казаха, че другата седмица. Другата седмица не го доставиха, аз се ядосах и писах мейл да ми върнат парите. Също още една седмица не ми ги върнаха. Звъннах им накрая по телефона и след скандал и изгубени нерви ми върнаха парите. А аз си признавам, че много исках този продукт и си се бях вкопчила. Ядосах се и казах, че няма да ги вземам, спрях да мисля за него. Като отвориха магазините, случайно влязох в този магазин, който го предлага и видях, че го има(а той е от тези дето свършват бързо и рядко докарват), в същото време точно бях получила едни пари и можех да си го взема и съответно го взех. Тоест получих го но след като се бях отказала и беше спряло да ми пука (точно както действа закона). Може някои хора да се смеят, но за много други неща ми се е случвало по същия начин. По твоята логика трябваше да се примиря, че това е съдба и няма как да го имам и просто да се примиря. Същото нещо ми се е случвало и с хора. Харесва някой, искам много нещата да се получат, мисля денонощно за този човек, вкопчвам се и познай- тоя човек все едно бяга от мен и все ми се изплъзва. А с хора с които ми е било спокойно и все тая са се получавали връзки все едно от само себе си без усилия. Дори съм сигурна, че ако не бях толкова фиксирана в идеята да ми се получи точно с този човек, може би щеше да се получи. Някакси да казваш, че всичко е съдба, означава че ние сме безсилни и трябва да седим и да се примиряваме с това, което ни поднесе живота. Примерно имаш някаква мечта опитваш се да я постигнеш, но не съдбата ти е отредила да не я постигнеш. Може би просто не си се научил как да я постигнеш по правилния начин. Иначе не отричам изцяло, че има някаква съдба, която може би трябва да преживееш, но и не вярвам, че нищо не засиси от теб и не може да промениш хода на събитията.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 875eb9b606
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3 ТОТАЛНО грешиш, виж за силата на мисълта.......

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 684390ea84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не се съгласявам с тези редове, тъй като и аз трябваше да се примиря за някои неща, но всъщност реших да направя нов и последен ход! Оказа се, че макар и на 27, можах да извървя път, по който някои хора минават за 10 години, на мен ми струваше 3 години усилия, за жени, работа и нови контакти. Мъчно ми е, че някои вярват на тия глупости, няма съдба. В тоя сайт, когато беше 2012, едни злобарки се опитаха да ме убедят, че никоя жена не иска да е с мен и няма да поиска, е, оказа се друго. Всяка ме иска, но нямам възможност за семейство все още. Аз съм висок и мускулест, алфа, с харизма и чувство за хумор. Не постигнах много мечти, обаче се качих по-нагоре. Всичко е образ и преструвка, така се променят съдби. Живееш в нелепа заблуда, съжалявам. Ако се вслушвах в такива съвети, да бях на дъното днес! И да, днес съм необвързан, но това е по мое желание. Вече са ми споделяли, че създавам впечатление на желан мъж и дори на семеен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6c3aec8f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е съвсем така.
Всичко е точно както си го направиш.
Убедена съм в това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9640ff3ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе, не унивай, продължавай да мечтаеш!!!

До №1: Все едно слушам себе си! Познато ми звучи! Да не сме сиамски близнаци? :D :D :D

До №3: Така ми се иска да станат нещата и при мен, както ти ги описваш, и то точно две определени неща! Мисля да направя това, което се случва при теб! По-малко емоции, по-малко искане на дадена ситуация и дай Боже като при теб да ми се получат нещата!

ПП. С поздравления за пореден път към модераторите и собствениците на сайта, прекрасни са темите! Всеки ден съм с Вас! Обичам Ви!!! :*

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 113b074fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз пък си мисля, че съотношението между свободна воля и съдба e различно при всеки. Може би зависи от мисията, която ни е дадена тук. Ако примерно трябва да изпълним много конкретна мисия и не трябва да се отклоняваме много от нея, то съдбата ни е много твърдо зададена. Ако пък идеята е да се научим да грешим, да носим отговорност, да осъзнаем последиците от собствените ни действия и т.н., тогава може би ни се дава повече свободна воля, но това води и до повече отговорност и риск.

Затова и някои усещат в живота си, че сякаш нищо не зависи от тях, докато други се чувстват господари на живота си. Но има и друг момент - по начало човешката психика е така устроена, че вярва, че има контрол над всичко. Има редица научно-популярни филми и научни експерименти по случая. Например карат хора да игхраят видео игри, като си мислят, че те управляват, а всъщност има друг човек, който управлява действието и не винаги се съобразява с командите на лицето. И в крайна сметка всички си мислят, че през цялото време са имали пълен контрол.

Така че напълно е възможно и по-голямата част от свободната ни воля всъщност да е илюзия на ума. Достатъчно е само от време на време да ти се дава момента свободна воля, за да си мислиш, че през цялото време ти контролираш нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 60ccf20581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 8 номер 3 съм.
Като каза, че искаш да ти се получат нещата като при мен, съвета ми е да изградиш едно спокойно отношение(не безразличие) към нещата, които искаш- нещо от типа- да искам го това, би било хубаво да го имам, но и да не го получа не е края на света. Без вкопчване и излишни емоции и настройка да го имаш на всяка цена. Така наистина действат нещата. На мен лично ми беше, а и все още ми е трудно да имам такава настойка, защото си мислех, че колкото повече усилия хвърляш, вкопчваш се, притесняваш се, толкова по-бързо ще станат нещата. Съответно неща в които съм се вкопчвала не са се получавали, въпреки огромните ми усилия. А неща за който не съм се тормозила са ставали от само себе си. Както казах убедила съм се от личен опит, че това действа, не ме интересува дали другите хора вярват или не, аз като съм получавала резултат за мен действа. Ето още един пример- в университета бях изпуснала една година и трябваше да взимам изпити от предишната, да търся преподаватели да се уговарям с тях за дата за изпит. Обаче по един предмет преподавателя нито имаше примерно време в университета, нито тази година провеждаше лекции. Съответно нямаше как да го открия, трябваше да му търся мейла и да му пиша. Започнах да се притеснявам какво ще правя, как ще го открия и т. н. Този ден точно отивах към университета и си казах- стига какво се притеснявам после ще го мисля, успокоих се и познай отивам в университета и се сблъсквам точно с този преподавател на вратата. Уговорих се за изпит и всичко. Просто стана от само себе си. Имам още много други случки, но ще стане много дълго. Така че изясни си какво искаш, прави това което трябва, но го прави спокойно и не придавай важност. Авторката също пише за парите, как хората щели да станат милионери ако това беше вярно. Само че колко хора са придали огромна важност на парите. И е нормално все пак трябва да имаш пари най-малкото за да има какво да ядеш. Трудно е да си кажеш- нямам пари ама не ми пука и да имаш спокойно отношение. Включително на мен ми е трудно да не се вкопчвам и притеснявам, когато стане дума за пари. Затова е много трудно да станат милионери повечето хора, а не защото е навъзможно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dfedb98dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И съм съгласна , и не съм.Ще кажа защо съм.
Голяма част от мен знае, че съдба има. Само един красноречив пример ще дам.
Запознах се с настоящия ми съпруг по доста странен( за мен подчертавам) начин. Една моя колежка от университета ми каза един ден" Знаеш ли, мъжа ми има един приятел, който е сам и си търси приятелка, нека ви запозная". Аз съм реалист към песимист и знам, че от това реално нищо добро няма да излезе. Но уви :) Съгласих се да не я обидя.
Тя ми каза името и фамилията. Знаете ли, сърцето ми прескочи само като чух имената на непознат човек. После се запознахме, онлайн, да, тъпо , но не знаех, че той е на другия край на света :) Луда работа. За отрицателно време си загубих ума, оженихме се, имаме дете на почти 3 години. Аз, предпазливата, коята мисли преди да действа. Все едно някаква сила ме тикна натук. Сега съм на другия край на света и колкото и до е трудно на моменти знам, че моето място е именно тук...
Имам и други по- маловажни примери. Но това, това, което изпитах онзи ноемврийски ден, когато чух името му, това съдбата ми го прошепна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cb0d073c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Така наречения закон на привличане има, само че хората не го разбират и съответно не знаят как да го използват.
Самия факт, че си мислиш, че е нещо "лесно" доказва колко много не го разбираш. Никой не е обещавал лесно, именно.. ако беше, всички щяха да го правят. Изобщо не става въпрос за това да искаш нещо силно и то да се случи.
Главното е да влезеш в емоцията все едно вече си го получил. Да изпиташ истинска благодарност. Не просто да кажеш "Мерси" а емоцията, човече.... Да облечеш емоцията и мисълта в едно истинско и конкретно намерение. И да нямаш никакви очаквания по какъв начин това нещо ще се случи, то просто ще дойде дори по начин, по който не очакваш. Без да слагаш ултиматуми и очаквания кога ще стане.

И да го правиш отново и отново и отново в съзнанието си.

Трябва да си по-голям от настоящата си среда и положение, за да го направиш, а за това се изисква истинско постоянство.

Що се отнася до връзките, сложно е там, защото това включва друг човек със свои собствени намерения и желания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker