Любов и сметки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов и сметки
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2762 пъти
Сега мъжа ми ми поиска пари за тока, но ми е някак странно, той ли трябва да ми иска аз ли на него. Всеки си държи парите в себе си, според вас трябва да се разпределят сметките или е редно мъжа да ги плаща? Мъжа ми каза, че баща ми ме е научил да съм принцеса, понеже плаща сметките.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 006eaae712
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж съм и съм на мнение, че Мъжът трябва да вади парите и да осигурява финансите.

Жената от своя страна, трябва да гледа децата, готви и поддържа чистотата в дома, както и да предлага страстен секс в леглото.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: daeca3da75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ти е мъж, досега би трябвало да сте уточнили тези въпроси. Чие е жилището, кой плаща останалите сметки? Ако мъжът не плаща на добра воля, трябва да си делите сметките.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f30a84eda4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Е, ти как мислиш - ти не харчиш ли ток и това не са ли ВАШИТЕ СМЕТКИ? И досега не си ли плащала сметки, че чак сега се зачеква темата със сметките?

Ти на колко години си?

Единствено, докато си бременна и в периода на майчинство, е нормално мъжът ти да покрива разходите! Ти в такъв етап ли си?

И, да, ако за пръв път ти се случва да трябва да дадеш от свои пари за общите разходи, определено си научена да си в ролята на "принцеска"!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 39d0cd505d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Нямам пръстен на ръката, но на мен ми прилича само на "сметки".
Поправете ме ако греша.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2cfd373bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Прав е ,няма как все да чакате на мъжете за всичко в семейството-ток,вода ,телефони,телевизия,интернет ,таксата за входа ,храната от магазина ,поддържането на колата и още и още ,бъдете солидарни ,това са хиляди левове на година ,всичко 50:50,ако не ви харесва не се омъжвайте и си стойте при мама и тате

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 371ff5e0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако той в плащал сметките до сега, напълно е окей да поиска ти да ги платиш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b562d374a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами ние с мъжа ми не си разделяме парите. Парите са общи и плащаме сметки, който пръв вземе заплата, а на другия със заплатата си купуваме на кой каквото му трябва, така сме ок. Като нямаме пари просто не харчим за нищо. От 4 годни сме женени и сме така.. Не знам другите как са.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c82e1da060
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нямам думи... в къщата на моите родители всички пари се слагаха на едно място, в една кутия. Всичко се плащаше оттам, и нямаше никакво значение чии са парите-на мама или на баща ми. Аз и сестра ми от малки знаехме къде са парите за да вземем когато се налага. В семейството на свекър ми и свекърва ми заварих същото положение. Същият модел пренесох в моето семейство-не си делим парите, всичко е общо, даже нямаме фонд"и аз съм човек"-просто не ни се налага, всеки уважава нуждите на другия. Благодаря на Бог и на разбрания си мъж, никога не сме спорили кой ще плати тока, кой ще пазарува кой какво ще дава-това което чета-семейство да си дели парите и да спори кой какво ще плаща наистина ми идва в повече и се питам-накъде отива този свят? Извинете ме за емоционалния пост

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c20b257e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако тая тема е истинска въобще, че се напълни с провокации тука, то ти си си отговорила на въпроса. Очевидно не си по любов с него, щом живеете заедно и трябва той да се грижи за всичко.
Неговите пари са общи, а твойте са си твои...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 849c88c426
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами ползваш го този ток, значи трябва и да го плащаш. Кагто и с тоалетната. Кой го ползва - и двамата, кой чисти - и двамата.
Аре моля ви се всички принцески и като опре ножа до кокала и не знаете как да сте хора и да се справяте с живота. Баща ти чечешка услуга ти е спретнал.
При нас аз плащам наема, сметките и деля парите по фондове защото събираме за апартамент. Аз взимам повече пари от него. Той покрива кредитите, горивото за колите и излизания навън. Сега са по малко и тези пари ги прибира също в сметката за къща. Ако стане така че да има непредвидени плащания, сметки, данъци, зъболекар, имам една карта на револют с която превеждам пари и за каквото му трябва разплаща. Когато излизаме на вън предварително му давам парите, особено с компания. Още като бяхме гаджета беше така. Всички викаха еее за тази жена колко парш даваш, защото портфейла е в него. Неговото его е ок, моят алкохол е платен.
Естествено че когато има нужда ще му дам. Той ми е мъж, съпруг, половинка, търпи ми гневни изблици, чука божествено и е прекрасен човек.
Една двойка е като една фирма, не си ли води счетоводството, после винаги има поседици

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71cbbe93af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Парите в семейството са ОБЩИ, няма мой, няма твой. Това е.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 063545e32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Кво да ти кажа аз съм на 25години и от 4години имам сериозна връзка, щастлив съм и винаги аз плащам сметките у дома или по колитени като имаме две отделни коли. Тя изкарва колко една минимална заплата и плаща предимно храната като готви това което на нея и се яде предимно защото аз също много и харесвам нейния вкус на храна и съм я оставил тя да прецени какво да готви и какво да напазарува, плаща за козметика и в банята продукти и всичко необходимо. А аз плащам сметки и два потребителски кредита с никак не малка вноска и като парите са ни били в обща нужда като ремонт на апартамента в който живем и е на мое име. Парите които ни остават ги събираме на общо место и разполагаме с тях. Като ни се е наложило за малко повече пари например просто си взимаме и необръщаме внимание толкоз къде са отишли и не се сърдиме така. Също така за някоя покупка голяма се консултираме помеждуси и взимаме херешение заедно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e098cfce6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Измислена провокативна тема.
Ако приемем, че е истина - след като всеки си държи парите, плащането на консумативите трябва да е 50:50. Храната - всеки да яде, каквото си купи или пак наполовина, по споразумение.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76380f8a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Трябва да има разделение,този мъж не е баща ти да те глези и обгрижва. Нали и ти живееш там и ползваш всичко? Редното е просто да си ги поделите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cfab6bfada
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Моето мнение е, че след като сте на отделни бюджети, всеки си плаща разходите. Тук за любов не става въпрос, само за сметки.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71e3c5b4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Всяка двойка си решава как да си разпредели финансите. Най-справедливо е според мен разходите да се делят, но ако единия от двамата е в трудно положение може да се измисли компромисен вариант. Израснах със скандали за пари и предпочитам да запазя мира. Не е нормално единия винаги да дава, а другия винаги да взема.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 70a6749399
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Ами щом ти е казал ще плащаш. Мъжа е глава на семейството. Каквото каже това е. Сега са и тежки времена, предполагам не е милионер.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 24a02d5685
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Ако той авторке ти е поискал пари за тока, той не ти е мъж, той е твоя съквартирант. Лошото е че и ти си негова съквартирантка щом се е наложило да ти иска пари за тока, а не си се сетила сама да дадеш.
Семейството се различава от съквартирантството точно по това. Съквартирантите си държат парите в себе си и пресмятат кой колко има да плати за сметките, за да не се преметнат. Семейството е сливане на две души, задълженията са общи, удоволствията също и там всеки се старае да се бори за общото благо, да направи нещо, така че на половинката да му е по лесно, по удобно, да го ощастливи. Мъжа по принцип изкарва повече пари, но пък жената ще му подреди дрехите в гардероба така че да не се смачкат и да му е удобно. Той ще насече дърва за камината за да е топло на двамата, тя ще сготви нещо вкусно, тази вечер ще му спести разход за ресторант. Ако нямат камина той ще изпече две пържолки докато тя скълца салатка за двама. В младото семейство, когато още задълженията не са станали рутинни и любовта бушува, всеки от двамата се старае да стане първи той да направи кафе и закуска да се грижи за другия. Желанието да се грижиш за другия показва че искаш да имаш семейство с този човек.
Ако при вас той иска пари за тока, желанието му да се грижи за теб е съмнително, ако ти не му дала пари за тока преди да е поискал твоето желание да се грижиш за него е съмнително. Извод вие не сте семейство вие сте съквартиранти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cc594a2371
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   Сега ще ти обясня как трябва да бъде. С връзките и отношенията като цяло.

Единият трябва да иска и да има нуждата да прави ВСИЧКО за отсрещния, това включва да плаща абсолютно всичко и да иска да го издържа дори. Когато това чувство го има и У ДВАМАТА, то тогава човек трябва да гради.

Хората се събират с хора, които не обожават, ей така, само за да не са сами и после имали проблеми, имали драми, финансови или други. Това НЕ МОЖЕ да се случи ако и двамата се обичат както би трябвало да бъде.

Та за да ти отговоря - той не трябва да ти иска, а ти трябва да искаш да му даваш както и ти не трябва да му искаш, а той трябва да иска да ти дава. Всичко, което се различава от това е КОМПРОМИС.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 27323d6833
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Въпреки че авторката го назовава като мъжа ми, това е 100 процента връзка от скоро и живеят на семейни начала. Не знам защо колегите си губят време да обясняват за кутии, общи бюджети и тн, нагласата на авторката е твоето е общо, моето си е мое. Не мисля, че историята е фейк, защото имам две познати на същия принцип. Едната изнуди приятеля си да живее у тях на втория месец, какво да се набутва с квартира, после заяви, че е хубаво тя да си има спестени пари, тоест той да плаща всичко, тя работеше за 600лв.Другата е като плеймейтка, тя един лев не дава за каквото и да е. Известно време живях в Германия и един път в един ресторант, на съседна маса, явнл беше първа среща, мъжът понечи да плати и жената така му се скара и плати половината, тук се чудим дали е нормално жената да плати очевидно един път тока, но инаще повечето жени се класифицират като независими.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 52d19aa950
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Странно ми е финансите на семействто да не са общи. Но не мисля, че е и чак толкова абсурдно и недопустимо, колкото го изкарват някои други тук.

Финансите са само част от това, което трябва да е ясно как е разпределено. Което включва всички задължения, всички неща, които трябва да се правят. Кой кога гледа децата, кой колко готви и чисти, кой ремонтира това-онова...

Ако ти работиш, а той отглежда децата, не само че няма нищо странно, ами и се очаква „ти да плащаш тока“.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 39d0cd505d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Щях да напиша, това, което Братан, но с други думи. Радвам се, че има толкова много 5 звездички. Браво хора, че мислите така.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e008a28d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Ами като цяло в началото се разбирате как искате да бъде. За някои двойки е по един начин, за други - по друг. Работата при вас е че щом той ти иска, значи е в затруднение, което по принцип си покрива, просто сега явно не успява. И това е ок, случва се. Интересното е, че ти нямаш инстинкта, че това е напълно нормално и да помогнеш, а го поставяш под въпрос. Веднага става ясно, че наистина си възпитана по доста "принцесин" начин и аз лично, веднага бих се отстранил. Мъжа било "редно" да ги плаща. А като не може? Не е ли "редно" да сте едно цяло и да си помагате, когато имате нужда? Принцеса си наистина. Не си за връзка, може би още, може би по принцип. Обратно при тате да те учи пак, тоя път по-добре, така че да те вземе и да те задържи някой мъж. За мен не ставаш, ще видим твоя колко е либерален и колко му се търпи. За цял живот му е...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 241015136a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз съм жена и мисля, че ако имате брак, мъжът трябва да плаща сметките. Ако сте само във връзка, делите 50/50.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cf696bbead
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Няма как аз да плащам сметки каквито и да било. Ток, вода, парно, разходи по колите и жилището дори не знам по колко вървят. Наясно съм с разходите за храна, защото аз отговарям за нея. Нямам “бюджет”, но ми се дават пари всеки месец за пазаруването вкъщи. При нужда и още. Не знам тези мъже, които са тръгнали да създават семейство, а ги бъркат базови разходи как мислят, че ще стане. То и новороденото дете хаби ток, вода, яде - да си плаща ли? ! Вашите добре са те отгледали, но явно си си намерила мъж от друга социална прослойка и семейство, което е голяма грешка! На 24г. съм и от 3г. съм с приятелят ми - не си делим сметките, плаща за моята и неговата кола гориво и консумативи/сервиз, почивките и екскурзиите се поемат от него, около 500-700 лева на месец ми оставя за лични нужди. Ако нещо много искам, харесам си, трябва ми, излезе друг разход или нещо се наложи това не е било проблем. Смени си мъжа и недей да се хващаш с човек, който те кара да делите като братя и ти смята консумативите. Щом иска съквартирант да си намери!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker