Искам да изкарвам пари, помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да изкарвам пари, помогнете ми!
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 3231 пъти
Здравейте,

Аз съм на 16 години и съм в град пълен с паплач и искам да изкарам пари за да мога да си живея свободнно, но не намирам начин пробвах много неща но парите не са много, иска ми се да почна да се занимавам с нещо което ще ми донесе пари

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0d32904128
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 16, въз основа на какво очакваш някой да ти даде голяма заплата? Или трябва да измислиш нещо ново, или да притежаваш заведение или предлагаш някакви услуги. Обикновено хората на 16 са доволни, че имат работа, и не мислят особено какво, и за какви пари работят.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6a9954f595
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да създадеш продукт или услуга, и да я продаваш.
Ако искаш пари трябва да работиш за себе си.
Ако нямаш успех, трябва да пробваш пак и така досато успееш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7da6d8fb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Научи се да програмираш, стисни зъби още няма и две години, и ще си цар. Ако знаеш англиски, има 732612694126612979812 места, от които да се научиш да програмираш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8f30cfefa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей!

Кратък увод в изкарването на пари:
- Парите се правят чрез търговия. Ти продаваш нещо, а някой ти дава друго нещо, което има стойност за теб.
Дали ще са стоки или услуги, важното е, да имат стойност за другия човек.
Но стойността може да е по-ниска, ако има повече от дадената стока или услуга.
Примерно: Къщите в селата, които пустея са много. Малко хора искат да живеят в тях, много има, които ги продават.
Къщите и апартаментните в София - много хора искат да живеят в тях. Малко има, които ги продават. Следователно, имаш апартаменти от по 75 квадрата, дето са по 200 000 лева в София и къщи по 150 квадрата, стуващи по 20 000 лева, а също имат и двор. Дори и да не броим двора, пак се получава, че цената на единица жилищна площ е 20 пъти по-висока в София.

Същото важи и за труда.
На някой, каращ такси се плаща по-малко, защото управлението на автомобил, както и намирането на кординати по GPS е нещо, което доста от нас умеят, без да е нужда специаличация и трениране, а богатият опит не те рпави особено по-добър шофьор.
Човек, каращ международни курсове с огромен ТИР, изисква повече обучение, но също така трябва да умее да поправи камиона, ако има проблеми, защото сервиз може д аняма на стотици километри, да кара дълги часове, да спи далеч от дома си, да подбри правилно маршрута при лоши пътни условия и други проблеми.
И следователно, повечето шофьори на ТИР изкарват повече пари.

Разбира се, има и много други фактори, но най-кратко:
Разбери за кое се плаща добре и се насочи към него.
Макар да е 2021-а, все още има хора, занимаващи се с dropshipping, така че можеш да се пробваш там, тъй като инвестицията откъм време и пари е малка. Никога не знаеш, дали няма да попаднеш на нео, което се продава добре. Лошото е, че след теб идват още 20 човека.
Другото е програмиране, а като кажа програмирен, обобщавам много. За съжаление, тук онема повече време и усилие. А някой неща, все още искат дипломи за тях. Примерно, ако се занимаваш с AI и Data Science, ще искат поне бакалавър по математика, статистика или компютърни науки, но истината е, че магистратурата не ти мърда.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8f30cfefa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И за другите неща, които биха ти докарали пари:
- Езици. Научи скандинавски език и ще можеш да взимаш доста хубави пари в кол център, поне за възръстта си.
- Финанси - зпаозни да учиш финанси от сега. Има много места в интернет, за да започнеш. На 18 отиди в чужбина и учи математика или финанси (или и двете, като изкараш ендото като магистратура). Макар по-късно, ще можеш да започнеш от рано. Инвестиционното банкиране плаща ОГРОМНИ СУМИ и ако си добър, можеш да започнеш от рано. Но няма да е сега.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ecdbb27a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Програмиране. Трябва ти инвестиция от около година труд и много мотивация. Има различни школи примерно Телерик, онлай обучение и наистина след година ще можеш да работиш от вкъщи и да изкарваш достатъчно пари, че много скоро да си купиш еднапкъща за 3-4хиляди в някоехсело около вас и да си сомостоятелен.
Но за да изкарваш много пари трябва да имаш умения. Повечето хора искат неща без да инвестшрат труд и време и те никога не се случват.

Стискам полци!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0fb78c2a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз като бях на твоята възраст се разхождах из центъра и раздавах флаери. Обаче заплащането е доста зле. За друго не се сещам. Нямаш 18 и това ти е пречка да започнеш работа като сервитьорка, където плащат повече.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 715300bf92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Или трябва да си много способен в сфера, която носи пари (например IT, брокерство), или да работиш за себе си. За да правиш пари с бизнес обаче, освен нюх ще ти трябват пак пари - пари с пари се правят. На възрастта, на която си, трябва да решиш какво ще правиш в бъдеще и или да учиш избраното, или да работиш здраво (например в строителството) , за да си спестиш собствени средства. Това със спестяването в България е трудно постижимо. Може да обмислиш да емигрираш, традиционно българите отиват за пари в Германия и засега от тази гледна точка тази страна още е възможност.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 715300bf92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имаш няколко варианта:
-учиш и работиш в сфера, в която заплатите са добри,но трябва да си способен и ще стане след 10г,
-ставаш строителен работник, обикновено заплатите са над средното, но нямаш големи опции за развитие в бъдеще,
-емигрираш, но добре проучи къде, не всяка държава ще ти предложи много по-добри финансови условия, зависи от данъци, наеми и т.н.,
- започваш бизнес, но ще ти трябват нюх и пари, може и образование, а също и да дочакаш 18г възраст

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0d4e008000
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш доста нереалистични очаквания. Какво разбираш под "много пари" за 16 годишен?
За някои хора много пари може да са 2 бона, за други 8. На 16 едва ли можеш да изкараш повече от 1500, и то ако си в голям град. Ппц сервитъорите взимат 1500-2000 ама в тази ситуация... Може да се пробваш някъде като готвач или работа в някои магазин/касиер/складов работник. Намери си сигурна работа да си имаш някакви пари, учи нещо сериозно и което се търси, което ще ти дава стабилна заплата в бъдеще, а не както всеки 2ри учи да става "шеф", "икономист", "мениджър" и т.н. То повече шефове от колкото работници... В България професиите, които могат да ти осигурят щастлив живот, без притеснения за сметки и пари са доста малко. Инженер, моряк, програмист, зъболекар, донякъде адвокат, механик и доктор... като цяло не мога да се сетя за други, където в масовия случай хората да взимат над/около 3 бона (някои от тези професии в масовия случай взимат и над 5, например имам доста приятели от ИТ сферата, голяма част които взимат близо 5 цифрени суми. Имам и познат, който е доктор и взима наистина доста пари), останалите са по-скоро изключения. Лошото обаче е че за всичките тези професии се учи доста годинки,докато изобщо започнеш работа. Може би единствено програмистите могат да си позволят да започнат работа след 1-2 години учене, но за сметка на това при тях ученето е цял живот. Тъй че си намери някаква сигурна работа, учи и ще взимаш хубави пари след време. Другия вариант е да минеш на "тъмната страна", ама не ти го препоръчвам. Доста такива тарикатчета навремето като бяхме по-малки се мислеха за големи гъзари, че се занимават с такива неща и да не ти разправям на кой какво му се случи, къде се намира в момента и т.н... Залягай над учебниците няколко години и учи нещо сериозно и нещо, което утре като започнеш работа няма да дойдат и да ти кажат "има вирус, от утре няма да работиш".

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c3faed6f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Стани жиголо като мен, аз съм на 24, но има дни, където на ден правя по 300-400 лв.
Да, има лелки по 60 г, виснали, дебели, но знаеш за какво го правиш, парите са доста, но има и минуси, но щом искаш пари и то лесни това е решението

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 51f13316ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да изкарваш много пари, не става от днес за утре, още по-малко ако си на 16. Трябва да инвестираш най-малкото доста време в образование, обучение, опит и др., а и качества трябват. Ако говорим за бързи пари, това е трудно постижимо на момента или поне би имало висока цена. Ако ставаше така, всеки щеше да е милионер.

Това, което мога да ти препоръчам е да се хванеш на някаква работа. Няма да изкарваш милиони, но при положение че живееш с вашите, които ти посрещат основните разходи, дори малки допълнителни доходи ще ти дадат свобода и възможност да пестиш. А междувременно учи, разивай се, избери си доходносна професия и след време резултатите ще дойдат. Но още от утре и то на 16 да изкарваш големите пари, е малко трудно. Освен ако не се занимаваш с незаконни работи, ама това си има цена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 979091d657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Правилното заглавие би било "Искам да работя, ще се старая, ще дам най-доброто от себе си".
А парите после сами ще со дойдат и повярвай ми наистина ще бъдат достатъчно. Първоначалната нагласа ти куца.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 013fd21838
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Аз пък искам някой да ми плаща 10 000 на месец още сега. С нищо няма да съм му полезен, защото нищо не мога, за нищо не съм учил и нямам никакъв опит в нищо, но пък много искам много пари.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 81e87d7a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Програмиране е първият начин. Вторият е да научиш отлично чужд език и то по възможност различен от английски - немски, френски, някои от скандинавските езици , дори румънски и гръцки стават. И да работиш в колцентър. Другият вариант е да понаучиш чужд език и след ковид кризата да заминеш за страна от Западна Европа и да работиш там.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 500d645b7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, омъжи се за мен! Не ти трябват пари!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3d789f76e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Дропшипинг. Предполагам, че знаеш английски. Във фейсбук има групи, има и сайтове с информация. Има и платени обучения.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6a1eda8c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не слушай коментар номер 18. Пусни си клипчетата на Любо Жечев за Румен Виста и неговите “обучения”. Такива са и на другите гурута. Повече не ти трябва да знаеш за дропшипинга. Губене на време и пари.
Румен Виста от яд чак докладвал на юТЪП че клипа на Жечев е клевета и е забранен за гледане в България. Пусни си го през VPN.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6a1eda8c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Коментар 7 също пише пълни глупости. Аз почти две години се издържах само от флаери и промоутърство. Плащат между 5, 50 и 10 лв на ЧАС. Рядко е имало някой, който да предложи по-малко, аз естествено го отрязвам и казвам колко вземам на час за такъв тип работа. Като сервитьор/ка надника ти на ден няма да е повече от 30-35 лв. за 8-10 часа. Аз вземам 30 лв 4 часа да се усмихвам и да рекламирам цигари.
Ж22

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2ad9985408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До номер 10, други професии има ли?

Инженер - да но какъв?
моряк - поне 6 месеца си далеч от всичко - НЕ
програмист - не всеки може и иска да е програмист - НЕ
доктор, зъболекар - много учене - НЕ
механик - остана само механик, че е ок

Поздрави,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker