Правите ли комромис с половинката относно пътешествия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Правите ли комромис с половинката относно пътешествия?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1504 пъти
Да кажем вие предпочитате екзотични дестинации за почивки и екскурзии, плажове, море и острови, както и селски/природен туризъм. А вашето гадже предпочита да ходи из разни градове като Париж, Прага и Виена да гледа стари сгради, кули и павирани улички.

Бихте ли направили компромис при такова разминаване? Само единия ли трябва да прави компромиси или и двамата? При много разминавания може ли да издържи връзката? Ако например мразите дадено място, а вашата половинка е луда по него и постоянно иска да ходи може ли това да стане повод за скандали?

На мен честно казано ми е писнало от това да гледам сгради, обиколих толкова много градове в Европа и за мен лично нищо не може да се сравни с това да си пиеш питието на сянка край плажа и да има бриз, та много повече ми допадат места като Канарите и гръцките острови пред градове като Прага, Лондон... Обичам и селския туризъм, както и планинарство през лятото, но на твърде много хора идеята им за пътуване е ваканция е да ходят да видят и поснимат някакви стари сгради, замъци и такива неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b48b0244c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много ясно, връзките са низ от компромиси. С моят приятел имаме коренно различна представа за почивка, за красиво и за весело прекарване. Заедно сме от около 5 години, рядко един и същи град се харесва еднакво и на двама ни. Никога не сме се карали за тези неща, но се вслушваме в желанията си и се опитваме да ги изпълним докрай.

Обикновено отиваме някъде и редуваме заниманията си. Излизаме на дълга разходка, разглеждаме сгради и музеи, после сядаме да пием кафе на сянка, отделяме време за парк/гора/планина/плаж. Един ден може да го прекараме по градски, а следващия да е изцяло за време в природата и релаксация. Ако сме в България, то може дори да се разделим за няколко часа, за да ни е забавно поотделно без да се натоварваме взаимно.
Хората не са еднакви, предпочитанията им също, но пък е прекалено да изникват спорове по време на почивка, когато общата цел е да изгоним стреса без да се дразним.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c511698144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Еми, ако вече си угодил на нея, сега нека тя угоди на теб. Кажи и какво харесваш. Защо не говорите с полувинките си, бе хора.? Комуникация и комуникация това е!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9cf0ea7dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бооооже, че не сте ли се сетили да комбинирате!???
1 седмица във Виена и една седмица на ски!
1 седмица в Париж и една седмица на Ривиерата/Прованса!
1 седмица в Банкок и една седмица на плажа!
1 седмица в Претория и една седмица на сафари!
1 седмциа Мексико сити и пирамиди наоколо и една седмица на плажа в Канкун!
И т.н.т. до безкрай!

Честно, толкова ли не сте се СЕТИЛИ!???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c6cfa499f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прави разлика между екскурзия и почивка. Почивката е точно море, хижа, къща за гости-релакс с една дума. Екскурзията е с цел посещение на дадено място, събитие, и т.н. Има огромна разлика между двете понятия.
Аз лично предпочитам да ходя и да видя свят-сгради, замъци, музеи, да видя нещо интересно, не някакви плажове, палми и пясъци. Хижите не ме влекат, нито селски туризми, еднотипно е.
Добре е да има разнообразие , а не само на едно и също място да се ходи. Примерно лятото на море, зимата на някой курорт ,а между другото за 2-3 дни някоя екскурзия до друга страна.Важен е и финансовия въпрос и кой се бръква за тези пътувания , или дали може да се позволи. И двамата души трябва да се съобразяват. Мога да направя компромис, ако изберем мястото заедно, ако се обсъди.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8b232b0d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много хора само си мечтаем за всичко това, аз обичам екскурзии, на мъжа ми му дай вкъщи. Ако има с кой тръгвам навсякъде, толкова искам някъде, за сега планирам до Румъния, също Италия искам. Ние сме с деца и трудно обикаляне където и да е.
Мъжа след да идем за 3,4 някъде, но са много за да оставим децата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ce4c810f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Някои хора не могат да си позволят до родното черноморие да отидат, вие тука размишлявате относно правене на компромиси с пътешествията.
Ами сядаш и му/ѝ казваш в прав текст къде искаш да ходиш и какво искаш да правиш и това е. Един път ще отидете на плаж в Гърция, друг път ще отидете във Виена, какво толкова има да му мислиш? Като не се слушате и не си зачитате мненията един друг, ами всеки да си ходи по почивки сам или с неговите си приятели и това е. Голям проблем описа, няма що.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b0974b8bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В тази ситуация и двамата трябва да правите компромиси - един път в Прага, един път на плажа или в гората и без да мрънкате или натяквате през цялото време, че ви е скучно. Да съсипеш ентусиазма на половинката не е истински компромис. Както на теб са ти скучни сградите, така и на мъжа ти му е скучно на плажа или досадно да ходи по чукарите и никой от вас не е по-заслужил от другия да прави това, което обича. Вариант е и да си ходите поотделно с приятели, ако ви е чак толкова неприятно. Нормално е във връзките да има различия, но любовта и уважението ни карат да правим компромиси един с друг и да бъдем щастливи заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fbbd46195e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Интересно, че и за други двойки е важно пътуването и съответствието на предпочитанията. За мое щастие, ние предпочитаме също екзотичните места и топлината и спокойствието, не харесваме стари и прехвалени сгради тип европейските столици. Но във вашия случай мисля, че всеки от вас трябва да прави компромиси, пък може и тя да намери някакъв чар в твоите дестинации, когато пътувате. И ние в началото имахме някакви разминавания, но заедно създадохме спомени на много места от "моя" тип и сега и двамата ги предпочитаме. :)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ac72e282be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Над 22г сме заедно с моята половинка, вече сме на по 47г, аз обичам вода, море и коснене в топли басейни, а моята половинка не обича вода, дай й планина и катерене по кози пътечки. Редуваме се, често просто чакам в подножието на скалите на някое ресторантче, съответно половинката ме чака на бара до морето или басейна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e3afeed34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да, така сме и ние. Аз съм по древна архитектура, история и старинни цивилизации основно и планина, реки, езера. На него му дай море, бриз т. н.
Е, живеем на остров, а ходим по Париж, Виена, Австрия, Испания старинните местенца т. н.
Даже сега съм "полудяла" да хващам пътя нанякъде, той пък заради актуалната ситуация е изнервен и предпочита да си стои тук.
Ами хубаво, купила съм си билет за началото на следващият месец и заминавам сама за два дни. Малко е, но имам нужда мръдна от тук и се потопя в свят който на мен ми харесва. Пък ако остана над 72 часа, ще трябва да правя теста и това няма да стане.
Мръщи се нещо, гледа ме накриво, но негов си проблем. Компромиси докато започнат да стават едва ли не задължение или да се приемат за даденост. Попитах го, не иска да пътува, няма защо да не пътувам и аз само защото той не щял.
Чакам с нетърпение датата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 50b86e87c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   6 ами това е че няма пари за всичко. Аз обожавам Скандинавия, Канарите, Мадейра, Азорите, Мароко, Русия, родното Черноморие и Стара планина. Тя е луда по Гърция, Турция, Лондон, Париж и т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 28e34378df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абсолютно нормално е да не сте залепени един за друг. Ако има място което единия не понася, другият си взима приятелчета и отиват заедно.

Също така, примерно, на мен ми се е случвало при многодневни екскурзии в града да съм толкова изморен, че да си остана в хотела/квартирата единия ден, докато половинката обикаля като гламава да гледа сгради :) После най-хубавото е да се съберем заедно, да гледаме снимките и да ми разказват за нещата които съм изпуснал докато си пийваме винце и хапваме мезенца.

Иначе, както другите казаха - или комбинирате (град почивка), или редувате - сега сме заедно в града, после сме заедно на почивка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker