Какво не ми е наред искам да умра вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво не ми е наред искам да умра вече
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1180 пъти
Оставям историята в любов и изневяра, тъй като има връзка и с любовта, но не само. Много моля някой най-накрая да ми каже какво да правя. Писна ми вече. От живота, от хората, от лицемерието им. При няколко психолози ходих. Последната ми казва да се примиря, че има лицемерие и че то било нужно понякога. Да, но това, което срещам е прекалено. Аз самата имам защитен механизъм - когато ми е най-гадно се усмихвам или се смея, но не мога да го контролирам, просто е по-силно от мен. В резултат на това хората понякога не разбират истинските ми чувства. Но по принцип съм си напълно нормален човек, но имам лека форма на агарофобия (страх от непознати и открити пространства) и често проявяваща се социална тревожност. Поради тези причини човека, в когото се бях влюбила, няма как да ми обърне изобщо някакво внимание или да ме хареса по някакъв начин, защото няма как да изразя чувствата си и мислите въобще.
Предстои ми държавен изпит, но не мога да уча. Просто не мога. Когато се опитам резултата е следния - повръща ми се, боли ме корема и главата и сърцето, не ми стига въздуха, даже сега като пиша не ми стига въздуха.
Уж проблема бил в детството ми, поне така ми обясняват всички психолози. Добре и аз какво да направя в случая родителите са ми прецакали трайно психиката, до такава степен да не мога да създам нормални взаимоотношения. Никой не ми казва реално истинско решение, пробвах да си пиша с момичета да се сприятеля, резултат никакъв. Уж щях да излизам с някои, накрая не се случва, или нещо им е излязло, или изобщо забравят за мен. С един мъж съм излизала, то е ясно с каква цел се е съгласил, викам си добре може да се получи нещо и да забравя най-накрая другия, на когото очевидно му е все тая за мен. Да ама не. Блокира ме без обяснение. Поне да беше казал какъв му е проблема. И следователно искам да умра. То това живот ли е. Пари имам засега ама не ме греят въобще. Не знам как ще работя ако успея да завърша. Изнервят ме до крайна степен високите очаквания на всички към мен, като чуя някой да казва, че знам и мога, а и аз съм човек в крайна сметка и не винаги знам и мога. Постоянно виждам разочарование в очите на близките ми, писна ми да се чувствам недостатъчно добра. Все едно съм можела пък нарочно или от мързел не правя каквото трябва. А то изобщо не е така. Но болката е твърде силна и искам вече да си намеря края.
Какво да правя? Защо няма интернет сайтове само за сприятеляване. Да знаеш, че хората са с тази цел там. Щеше да бъде чудесно. Нямам някакви големи претенции към хората, толерантен човек съм. Приемам различните от себе си като равни. Мен защо никой не ме приема. Ако има значение не съм модел, но изглеждам добре.
Благодаря предварително
Ж 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 07cf683f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз лично не разбрах какъв точно е проблемът...

Но в днешно време е такова мазало наистина, че просто... Ако си говорим за... нека го наречен естествени и здравословни човешки взаимоотношения, те са много прости. Както навремето е било, мъжът се предполага да е по-активният, и той те кани на среща ако те харесва. Ти ако го харесваш, казваш да, и това е... Говорите си, виждате дали си допадате и искате да ескалира до нещо сериозно. Това обаче изглежда е "остаряло" за повечето.

Сега нещата се въртят просто около секс, защото чрез него хората си доказват кой е по-готиният, т.е. - кой могат да вкарат в леглото си. И я има тая надпревара всеки да се прави на по-готин и по-харесван. Тъй като накрая не се завършва с нещо повече от секс, хората реално не се събират да живеят заедно, и това нещо продължава до безконечност. Не е просто да намериш подходящ партньор и да приключиш, напротив - иргичките, двуличието, интригите, изневерите тепърва предстоят. Егото си иска своето, и бившите "победи" не стигат, трябват нови...

Права си, че няма сайтове просто да се запознаеш с някого, без напрежение и очаквания. Но това е защото хората са такива. Всичко се сексуализира, всичко е крайни егоисти. Аз лично съм пробвал на няколко места, и не съм попаднал на един дори който просто иска да поговорите човешки. Всеки се е озлобил, преследва си личните интереси, и засегнеш ли го за най-малкото, ще те отреже и мине на следващият. Интернет прави хората "евтини" и заменяеми. Никой не се замисля, дали той не прави нещо грешно. Най-много да си замълчи и да те излъже, че е съгласен, ако цели да получи нещо в по-дългосрочен план.

Т.е. реалът е извратен, виртуалът не е решение. Психологията не помага, аз затова се ориентирах в крайна сметка към философия. Това че не можеш да се адаптираш към "нормалната", не значи че си ненормална. Но трябва да работиш над това да се чувстваш добре в себе си и да не позволяваш на останалите да ти влияят и проектират вурху теб личните си очаквания.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f904265950
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Недей така, Душичка златна, не се отказвай. Детските травми се изцеляват бавно, но ако знаеш колко си заслужава и какъв потенциал криеш от себе си.
Аз станах психолог заради травмите си, имах нужда да разбера какво се случва с мен. Защо съм такава... Изхвърчала, разсеяна, тревожна, различна, неадекватна към живота, сякаш откъсната. Защо съм голям човек, постигнал не малко, а още в много ситуации действам като дете и се саботирам. Когато някой ме критикуваше, аз го приемах много зле. На работа едно " трябваше да направиш това още вчера, или по друг начин..." Аз не го приемах като големия човек, който съм. Не оставах адекватна тук и сега да мога да се аргументирам, или да приема, че човекът може да е прав, но това не означава, че аз съм некомпетентна, че не ставам.
Означава, че съм нормално човешко същество, което не се е родило перфектно и научено на всичко. Затова пък имам разум, способност да се научавам как стават нещата и право да опитвам, колкото искам, докато съм тук, жива.
Не, вместо това критиката ми натискаше бутона на травмата и аз мигновено ставах детето. Детето, което е недостатъчно добро и съответно не заслужава все още хубаво отношение, нито от себе си, нито от хората като цяло. И знаеш ли какво правих? Разплаквах се без да мога да се контролирам, напусках работа без никой да ми е казвал, че не се справям (аз решавах, че не ставам и няма смисъл да се излагам), тръгвах си посред спорове, не можех да го понеса. Чувствах се сякаш нямам право да участвам в спора, по-точно нямам необходимата сила на позицията, няма да успея да се аргументирам, никой няма да ме чуе и разбере.
1 към 1 отношението на родителите ми го получавах от живота. Същото, което ти си забелязала- баща ми беше "ти още не ставаш, много си зле, много работа те чака", майка ми "Ти можеш, ти си супер и ще успееш, просто действай". Точно така е, както казваш и двете означат - в момента не си това, което трябва да бъдеш за да си обичана и одобрена.
Те все очакваха още, не получавах добро отношение за това, което съм, а за това какво правя. Ако се справям с оценки, с тренировки и се държа правилно са добри. Ако не съм... Още бях в детската градина, когато баща ми реши, че е време да стана дама. Даде ми нож, вилица и пържола, сложи ми 2 книги под митниците, за да не си слагам лактите на масата и да стоя изправена. Аз се зарадвах, че ще ставам дама и подходих с голям ентусиазъм към пържолата. Тя изхвърча от масата, а баща ми ме бутна от стола и ме завлачи в банята, хвърли пържолата на пода и ми каза, че тук мога си да ям като куче, загаси лампата и ме заключи. Мъчех се с всички сили да не се разрева, защото това много влошаваше поведението на баща ми. Питаше ме за какво рева, аз не можех да отговоря, заради самия рев и той започваше да ме удря, за да ми даде причина. Това казваше "Поне да знам защо ревеш". Веднъж се направи, че ще ме хвърли от 10 етаж, провеси ме с главата надолу от терасата, държеше ме за краката и ме мяташе все едно се засилва да ме хвърли, пак съм била на под 6 (те на 8 се разведоха нашите, Слава Богу) И... после, когато ме остави на пода, аз съм получила паническа атака, а той ме смаза от бой, че пак плача, а не мога да говоря. Защо плача, нали не ме е хвърлил, нали съм добре? - ти знаеш, какво е. Исках да го кажа " татко не, не съм добре, да ме беше хвърлил, щях да съм по-добре", но не можах, даже казах, че съм добре за да ме остави, защото това " добре съм" за да го изрека без да избухна в нов рев, толкова много усилия ми костваше, че имах чувството, че ще гръмна, че истерията ми тиктака като бомба, а ако си го позволя, вероятно баща ми ще ме убие наистина.
Разбира се, аз не се научих да не рева, само научих че това е нещо много лошо. И се мразех, че имам нужда да плача понякога. Това стана модел на поведение - да не мога да изразя с думи чувствата си, когато се чувствам застрашена, а да се разплача и да избягам да се скрия. А, после толкова се срамувах, това, че съм плакала и съм се държала неадекватно, толкова ме унижаваше, че не се връщах. Зарязвала съм така и хора и ангажименти, и работно място. Без обяснения (просто не можех да обясня) без нищо. Днес съм тук, утре ме няма.
Моите травми от отхвърляне и изоставяне ме караха да се отхвърлям и да се изоставям постоянно. Нищо трайно не можех, не довършвах проектите си, отлагах много, не поддържах приятелствата, изчезвах. Изоставях хората, отхвърлях ги, а изглеждах много социална и позитивна. Играех го, реално оставах винаги дистанцирана, не допусках да се свържа с хората истински, отношенията ми бяха повърхностни. Никой не познаваше истинската мен, защото аз не я показвах, аз показвах "правилната" версия. След време разбрах, че тая "правилност" е много, много уморителна и в много малко ситуации успявам да я запазя. Но още не бях започнала терапия и това ме караше да избягвам всички ситуации, в които не съм 1000%сигурна, че ще бъда правилна, достатъчно добра и подобни. Това ме накара да се обграждам с хора, които са под нивото ми-с тях бях все права, умна, по-трудно можеше някой да ме критикува, не беше така важно дали ще поддържам отношения, или не. Бях ок да работя глупава работа, без растеж, в смотана среда, защото и там нямаше кой да ме критикува, нямаше изисквания към мен, които да са предизвикателство, не ми пукаше ще задържа ли тази работа, защото наистина не беше нищо особено. Мъжът, който избрах тогава... Не ми се разправя...
Търсила съм човек противоположен на баща си... Уж. Но детската травма не работи така, тя те свързва със същия тип човек, тя се "грижи" да получиш същото отношение, да си режисираш същата криза като тази от травмата. И ти харесваш само мъжете, които ще те докарат до там - другите не ги забелязваш.
Ти забеляза ли вече, че привличаш лицемерни хора, че често "ти се налага" да си лицемерна, без да можеш да се контролираш? Аз се привличах от хора, с които да се отхвърляме и да се изоставяме. Много ме болеше, че го правя. Най-гадното, което съм преживяла аз го прилагах без да искам на другите хора. Знаех, колко е гадно да те изоставят, обаче изоставях. Е, най вече себе си.
Баща ми е работохолик, перфекционист, много успял човек. Аз си харесвах уж обратното - без перспективни мъже със свободен дух, бохеми, разхвърляни...мъже, които няма опасност да ме изоставят, да не са доволни от мен, защото би трябвало да се чувстват като ударили лотарията с мен. Аз бях хубава, образована, с възможности, и когато обърна внимание на някой наркоман, или безработен-това съм очаквах, че Той ще ме приема и обича, каквато съм за разлика от баща ми. Грешка. Тъкмо обратното, тия мъже, които уж нямат къде да стъпят, че да са недоволни от мен - ставаха такива. Аз съм го предизвикала. С това излъчване и поведение тип "не се харесвам, не заслужавам, нещо не съм много в час", аз съм предизвикала и мъжете да се чудят същото, защо не се харесва тази жена, защо не вярва, че заслужава, сигурно е права, я да видим къде са кусурите й. И нещата се развиваха по същият начин, след известно време връзка аз все свършвах с един недоволен критикар насреща. Просто критиката беше на друга тема, всичко останало - начинът, по който се чувствах и реагирах бяха абсолютно същите и аз влизах пак във филма на травмата. Да съм правилна, да угаждам на наркомана, да се грижа да ме одобрява и да е доволен, за да ме приеме и да ме обича. Пак не бях обичана за това, което съм, а за това какво правя. Пак не можех да се аргументирам, пак се разплаквах вместо това, пак не се осмелих да бъда автентична, ами се правех на... Кво ли не. Вече не беше достатъчно да съм красива, образована и успешна... По изискванията на баща ми. Трябваше да стана друга, тези постижения не се ценяха, тъкмо обратното-защо мълчиш, ти приятели имаш ли, защо си толкова дисциплирана, кога ще чупиш гипса, толкова си сериозна искам - усмихната, защо трябва да си такава всезнайка, дразниш ме, не те понасям. Защо, по дяволите пак ревеш, кажи ми, защо? Ти лабилна ли си, ква си? Ревеш, мълчиш, тръгваш си, когато ти скимне - бахти кукувицата.
И аз си мислих... Смятай колко съм зле, дори този тъпанар да не ме хареса. Трябва да си скъсам задника да ме хареса някой тъпанар, просто явно това, което съм не е ок, не е годно за обичане.
Аз избягвах собствения си живот и собствената си автентичност. Вместо да се сприятелявам с наистина стойностни хора, които нормално-ще ме провокират да израствам, ще се уча на високо ниво комуникация, ще се чувствам и по-малко компетентна от тях, ще ме превъзхождат в някое отношение. Ще искат да спорим понякога, ще очакват аргументи, ще имат изисквания към мен- да не ги изоставям, ще ми се сърдят, когато забравям рождение им дни, няма да толерират закъсненията ми, хаотичността ми. Правилната няма да минава пред тях, защото са твърде интелигентни да разпознават кога някой е фалшив, ще ми се наложи да бъда истинска, автентична с тия хора. Няма да мога да съм толкова... Дисканектната от външния свят и заробена във вътрешния, ще трябва да порасна, ако искам такива хора. Да се осмеля, че може да не бъда приета, харесана и обичана, да рискувам да не заложа на правилната Аз, а на истинската.
С работата беше същото, трябваше да се осмеля да започна работа, за която не се чувствам напълно готова и сигурна, трябваше да се пречупя и да си дам зор, трябваше да се справя с критиката, защото на новото място е очаквана и полезна. Този път не зор да оцелея в ужасни условия... Това всеки с детска травма го може, майстор е. Това не е добродетел-да нямаш изисквания към себе си и да се правиш, че си ок с малко, лошо или почти нищо. Да се изживяваш като стойк, мъченик... Когато правим така ние просто не вярваме, че можем и заслужавам повече. Този път реших вместо да си давам зор да "понеса всичко гадно", да си дам зор да променя всичко гадно.
Трябваше да съм много честна към себе си.
Защо съм на гадна работа?
-Защото ме е страх, че на хубавата ще е трудно, сложно, ще трябва да уча нови неща, не знам мога ли, ще се справя ли, достатъчно добра ли съм за там? Там колегите ще ме харесат ли, ще се държат ли хубаво, не знам и това е страшничко- няма и да разбера, ако не се осмеля.
Защо нямам повече истински приятели?
- Защото са малко хората пред, които се отпуснах да съм искрена. Не вярвах, че ще ме харесат, не вярвах, че ще ми прощават да съм истинска - неуверена, тревожна, чувствителна, с нужда от одобрение, страхлива понякога. Баща ми ме отхвърли и ме изостави, когато бях такава и другите може да го направят. Хората не харесват хора като мен. Трябваше да съм винаги уверена, винаги в самоконтрол да заслужавам одобрението. Ако не мога да бъда с някой такава аз си тръгвам. Това неодобрение е твърде болезнено. Този риск за неодобрение, не знам дали си заслужавам да го поема. Дали има поне малко хора, като моите 1, 2 приятели, които да ме приемат, каквато съм и да ме харесват? - няма да разбера, ако не се осмеля.
Защо не се харесвам?
-Защото така ме научиха родителите ми, да искам повече от себе си. Да не съм доволна от това, което съм, да драпам към повече. Защото ме научиха, че за да си доволен и да се харесваш първо трябва да получиш валидация от средата. Първо да получа 6цата, после да повярвам " брейй, знаела съм за 6", вместо аз да се оценявам - знам за 6, пък кой каква оценка ще ми сложи- все тая, нали аз знам, че съм го научила, нали мога да го приложа, когато трябва? С хората е същото. Трябва ли средата да ме хареса, за да се харесам и аз? Не мога ли да си кажа, аз знам, че заслужавам одобрение и хубаво отношение, ако някой в средата не ми го дава- все тая, аз нали знам, че го заслужавам. Това е стабилната самооценка. Разбира се, че не всеки ще те одобри, не е длъжен, не е нужно. Ти, всеки ли одобряваш? Или само се преструваш, че одобряваш?А, момент! Светна лампичка в главицата ми. Аз май не само, че не одобрявам всички, ами и в хората, които обичам има неща, които не одобрявам, но това не ми пречи да ги харесвам тия хора. Възможно ли е да допусна, че може да не съм одобрена нон стоп и въпреки това хората да ме обичат и да ме намират за ценна? Ми, май така излиза. Май драпам в невъзможното, вместо да се занимавам с нещо по-смислено и градивно.
Мамка му! Излиза, че трябва да приема първо аз себе си, първо аз да се харесам. Трябва аз да си дам одобрението, излиза, че чуждото не е задоволително, не е постоянно, даже, по дяволите не зависи от мен особено. Господи, колко време загубих да търся не, където трябва, да изисквам отвън. Всичко е било в мен, отдавна никой освен мен не ме потиска. Трябва да започна всичко отначало... трябва да спра да се опитвам да съм ценна за това, което правя, трябва да разбера, че съм ценна за това, което съм. Трябва да стана човек, когото харесвам и одобрявам. Само тогава мога да го получа и от другите, това отношение.
След като си признах всичко, започна моята голяма промяна. Промяната на живота ми. С терапия, с йога, с четене, с контакти с хора, с любов към себе си. На 29 записах психология, скоро завършвам магистратура. Имам любим, имаме деца. Имам задоволително отношения с родителите си, имам много повече хора около себе си, отколкото на 20. Харесвам се много повече, отколкото на 20.
Не се отказва от себе си, мила. Има щастие, имаш способност да го изпитваш, просто е блокирано. Намери тия блокажи, пиши, мисли, говори честно със себе си. Наблюдавай се, къде са бутоните ти? Кога ставаш нараненото дете, кога имаш нужда да си малко лицемерна, какво провокира това? Какви ситуации?
Тия дни ще се върна да ти напиша как да се справяш с тези моменти практически. Какво точно правех след осъзнаването си, когато се осмелих да спра да бягам от истинския живот, защото знам, че не е лесно и не е кратък процес.
Междувременно, ако решиш прочети за травмите от предателство и несправедливост. Лиз Бурбо има книга в ютуб по темата, Петте травми, които ти пречат да бъдеш себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2f6b610d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Много хубаво се е изказала номер 1.

Хората дават съвети, за да се чувстват по-значими, въобще не е хубаво да слушаш какво казват, най-често виждат в другите това, което им куца на тях ("А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?")

Малко качествени хора са останали, подбирай с кого контактуваш, обикновено по-простичките хора са по-сърдечни...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4d39aedd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много благодаря на всички, които коментираха
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker