Чувствам се като най-гадния човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се като най-гадния човек
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1220 пъти
Здравейте
Пиша тук, понеже нямам с кого да си споделя този проблем, от който си блъскам главата от доста време.. Имам дългогодишна връзка с приятеля ми, много се обичаме и всичко е прекрасно. Държим един на друг и даваме всичко от себе си. Но както във всяка една връзка има караници. Когато се караме всякак ставам друг човек, казвам гадни неща, които нараняват човека до мен. Но след 5 минути всичко ми минава. Чувствам се като ужасен човек. Приятеля ми по-често ми казва, че когато се караме се едно говоря с някой боклук. Доста съм затворена, и за тези години съм се опитала максимално да се отпусна пред него, въпреки, ме ми е много сложно. Моля за съвет, как да не се държа така, с тези виканици, които според някои са “истерични”. Усещам, че губя някак си със всяка катаница човека до мен, а той не спира да прави компромиси. Опитвам се да променя тази част от характера си, но ми е много сложно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 483165c644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако продължаваш така , той ще се отврати от теб и ще те зареже. Казвам го от личен болезнен опит.
Ж26

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ca3709b79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Изблиците ти показват, че първо имаш лабилна нервна система , второ си невъзпитана, трето съвсем не го обичаш чак толкова. Човекът е търпелив, дори повече отколкото трябва, но всеки има достойнство и накрая ще му писне и ще те започне и той да те обижда. Като те разреве няколко пъти или направо те ошамари , няма да ти е чак толкова сложно да се промениш. На негово място щях да те разкарам досега, вместо да ти търпя истериите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f1ec6441e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, сложно е да си културен и да се държиш възпитано, но продължавах да опитваш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9b0c87892d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Просто си мълчи и не обижда, моят мъж също ми е казвал неща които не мога да забравя и ме нараняват, но го отдава на това, че е ядосан.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a6a8fb5165
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей,
всеки един от нас избухва и понякога си казваме неща, които не мислим наистина. Недей да се обвиняваш прекалено строго за това. Въпросът е, да не се случва системно. Ние с моя приятел също се караме – например, когато ми прелеле чашата, м указвам, че няма да го търпя повече, че ме наранпва с поведнеито си, чебих искала да се спре с няко неща, но все пак внимавам и как изразявам гнева си, подбирам си думите, така че да бъда разбрана правилно. Опитай този начин; да изразиш това, което те кара да се чувстваш ядосана, не с обиди и караници, а спокойно и ясно.
За какво всъщност се карате, какви са причините? От какво не си доволна?

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2d33fa753e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Майка ти също така ли викаше на баща ти?
Ако е така, потърси психолог, за да ти помогне да се оттърсиш от модела на родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 557190f846
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз се държа така с моя дългогодишен партньор. И принципно съм сприхава и агресивна, но когато се скараме с него ставам просто отвратителна - крещя, обиждам го, гоня го, хвърлям нещата му. Пределно ми е ясно, че в действителност не мисля нещата, които му казвам, в яда си. Той също знае това. Затова просто ме прегръща - силно. И ме целува.
След такъв изблик, обикновено съжалявам, разкайвам се, извинявам се, обещавам, че няма да се повтори, макар да ми е ясно, че ще се.
Обичам го, обожавам го, ценя го. И наистина се чувствам като ужасен човек.
Евалла му правя, че е свикнал с бесовете ми и просто не ми обръща внимание.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b70941b830
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз ставам така, но той не ми отстъпва по нищо. Като цяло губим уважение един към друг в тези моменти, но после ни минава. Аз не съм от хората, които си таят гнева и премълчава. Казвам това което мисля, и искам и аз да чувам истините за себе си си. Това си е до характер според мен. За да викаш и да се карате, значи той има някаква вина и те кара да се чувстваш зле? Така ли е или не? При нас в 90%от случаите той е направил или не е направил нещо, отметнал се е или ме е излъгал или държи да става на неговата.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0a7891a485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Знаете ли... преди две или три години казах думата, , мразя те" на един човек, който въобще не заслужаваше да чуе подобно нещо, но... бях гневна, бях ядосана. Сега дори и да се видим, няма кой знае какво да се промени. Мразя го, защото той ме предаде, поредното предателство преживях в този мой живот и боли да Ви кажа... боли... ужасно. Опитайте се да работите върху това-и аз много често изпадам в такива, , истерии", когато се карам с някои мой близък, приятел, защото... много ми се струпа, много ми дойде напоследък и сега чакам да дойде малко почивка, та да си почина най-накрая, поне... чисто психически... да се успокоя, да си подредя мислите, да задишам пак спокойно и да заживея много по-добър и качествен живот не с разбито, а със здраво и ново сърце.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cd9326aeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ще ти дам съвет, най вероятно ще си кажеш, че е твърде елементарно за да действа, но все пак - дай му шанс. Аз приключих със словесната диария, разплакването от нерви, когато трябва да се аргументирам и неадекватните действия, от които по-късно се срамувам с много работа върху себе си, но това, което ще ти споделя ми е безценно.
Чета на английски и ще се наложи да ме извиниш, че не мога да преведа добре какво е disregulation, да му кажем разбалансиране.
В ежедневието ни се случва нещо, което отключва неадекватна към момента реакция. Например някой много се мота, бави, а ти се чувстваш все едно в теб тиктака бомба със закъснител. Нито закъснявате, нито ако закъснеете ще стане нещо кой знае какво реално. Обаче ти не го чувстваш така, ти се чувстваш все едно нещо супер лошо ще се случи, то към момента вече се случва- абе изобщо не е правилно някой да се мота, ставаш агресивен и гневен, когато някой го прави. Вади те от кожата ти, ставаш друг човек, после буквално почти не помниш какви си ги наприказвал, или ако помниш... се срамуваш, че си изтървал звяра, или ревлата, или лудата. Всъщност си изтървал едно наранено дете, а то това може да направи-да крещи, да плаче и да блъска, когато е безсилно да се справи с емоциите си. На това дете някой му е показал, че да се бави човек е недопустимо и отвратително. Някой го е убедил, че ако се бави следва нещо ужасно. Като татко да те плесне от нищото, докато се обличаш, защото го правиш бавно. Такъв момент остава като едно ехо в нас. Ние не знаем защо, но когато попаднем в ситуация с бавене изпитваме такава (същата) тревожност, че мигом сякаш ставаме гневното, наранено дете. В тялото на възрастен това прилича на изтърван звяр, неспособен да регулира поведението си.
Техниката представлява връщане тук и сега моментално. Когато усетим как истерията тиктака, как ей сега това дете ще излезе и ще откъсне нечия глава, или поне своята - най-доброто, което можем да направим е да си кажем " усещам на къде тръгвам и решавам да спра, докато се върна тук и сега, защото дете няма да справи в тази ситуация качествено" и да се разкараме от ситуацията, докато го направим. Как го правим? Като припомним на цялото тяло, че е тук и сега, така и емоциите ще се върнат адекватни към тук и сега и няма да изскочи никакъв звяр, няма да станем гневното дете.
1. Ръцете - мием ръцете и правейки го мислим само за допира на водата и кожата ни. Това е нещо, което ей сега в момента чувстваме, вместо да се чувстваме като преди 20 години, като изтървано дете. Ако няма къде да се намокрим- търкаме ръцете една в друга и мислим за допира. 1 мин е предостатъчна. Достатъчно е за малко поне да не си 2 неща, които се борят помежду си "ох, само как искам да гръмна- не, не искам пак да гръмна и после да ми е гадно". За минута не си нито едно от тия неща, а човек който усеща допир и толкова.
2. Краката - започваме да маршируваме на място и да повтаряме (ама правилно) леви - десни. Това помага на лявото и дясното полукълбо да се кооперират бързо, бързо, защото трябва да правят различни движения едновременно. Ум и емоция се балансират, стимул-реакция влизат в синхрон.
3. Сядаме си на дупето и се натискаме към земята, стола с цялото си тяло и тежест. Регистрираме колко сме стабилни в момента, колко не сме изхвърчали.
4. Кръстосваме длани на раменете - прегръщаме се силно, здраво и любящо, както бихме укротили собственото си дете. Това ще припомни на тялото, колкото и странно да звучи утробата и ще ни залее едно необяснимо чувство на спокойствие и безопасност.
Това е цялата философия, отнема 2, 3 мин.
Ако имаме време и да се попитаме - възможно ли е тази ситуация да ми се случва за мое добро, за да разбера нещо от нея, като да се науча да се саморегулирам на тема еди какво си? Ако гневът е мой приятел от какво точно ме брани, от какво ме пази. Може би ако аз първа нападна, другият нама да може да нападне мен. Може би ако пощурея, че закъсняваме няма да съм отговорна за самото закъснение. Изобщо някой напада ли ме, изобщо тая отговорност толкова ли е съществена?
Странно е да излизаш от спор, или др ситуация и да ходиш някъде си, наистина. Аз обаче с изненада открих, че никой няма нищо против да ми даде 2 мин. но преди това си измислях причини. "Ще ти отговоря, ама първо искам да си налея една чаша вода", "Задръж си мисълта, нещо ми влезе в окото, идвам. ", вече не ме е срам да кажа направо " трябват ми 2 мин да се успокоя и тогава ще мога да те изслушам, ок? "
А ако си знам, че отивам в такава ситуация и няма да мога да изляза от нея за 2 мин. правя предварително техниката. И изобщо няколко дни преди това правя медитация, най-простичката - дишам осъзнато.
Има 2 неща, които като си кажа се връщам адекватно
1. Няма как да дишам в миналото, нито в бъдещето. Диханието ми е индикатор, че съм тук и сега. (преди да практикуваш звучи шантаво, знам)
2. Щом виждам планината, значи не съм в нея. Ако бях в нея щях да виждам дърветата, а не самата планина. Нея я виждам, когато съм далече все още. Ако виждам истерията пред себе си, значи имам време. Още не съм в истерия. Ако бях, нямаше да я виждам. Тук и сега мога да реша влизам или не.

П. С. 90% от словесната ми диария са неща, които съм чувала от родителите си, останалите 10% са неща, които съм премълчавала пред тях. Спестявайки ги на тях ги хвърлях по другите хора в неадекватни моменти. Като 3 годишния ми син, падат му кубчетата и се сърди на мен, че изобщо има кубчета на тоя свят. Хвърля ги навсякъде сякаш да накаже мен и тях, чрез преживяването на гняв ще се регулира, след малко ще му мине и ще опита пак. Това е нормално, никой не очаква от дете да си каже " Сега ще се успокоя веднага и ще ги подредя внимателно, ядосан няма да ми се получи" обаче ние можем да регулираме поведението си, просто като го осъзнаем. Ядосвам се, защото съм невнимателен/несръчен в момента, а не защото имам кубчета и майка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 91a23c4c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това звучи като изключително инфантилна постъпка от твоя страна. Научи се на емпатия, т.е. да се поставяш на мястото на другия, да добиваш по-добра престава за това как той се чувства.
Също така вместо отбранително да убиждаш, постарай се да изразиш по-добре как се чувстваш, постарай се да разбереш защо се чувстваш така и естествено обясни тези неща на своя мъж.

Не се тревожи, ще пораснеш. Но се стегни!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker