Свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Свекърва
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2289 пъти
Здравейте, аз съм на 25. Живея с приятеля ми, той е на същата възраст. Проблема е майка му винаги идва у нас без да пита(тя живее отделно, ние сме под наем) събужда се сутринта и идва, пишат си по вайбър, когато я няма непрестанно. Много се дразня, когато почне да се прави на чистачка. Идва и веднага взима да чисти независимо дали съм чистила. Ако има дрехи на простора ги мести по друг начин. Може да е перфектно подредено и почва да размесва. Все казва гответе си все едно сме някой малоумници няма да се сетим да си готвим нито да чистим. (Какво ще правите по-късно, гледайте филм) Незнам защо го прави нарочно ли. Не мога да понасям вие ако сте на мое място какво бихте направили? Нищо не казвам, защото не искам да се карам с нея. Казвала съм на приятеля ми той явно нищо не й казва щом продължава тя така. Даже ако кажа нещо той ми вика, че сигурно мразя майка му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 17bc18c4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Днес си с него, утре може да не си, нито брак имаш, нито деца, което също не е никаква гаранция. А пък вече ти била свекърва... Никаква не ти е- просто майка на съжителя ти. Щом отсега са тръгнали така отношенията, нищо добро не чакай. Ако пък останете заедно и имате и дете, не ви виждам каква взаимна омраза ще изпитвате. Подобни отношения са тормоз и за трима ви. Сега не можеш да понасяш нея, но после ще намразиш и него, че не може да пренебрегне майка си заради теб. Въобще гадните отношения снаха-свекърва са един триъгълник- мъж между две жени и всяка го иска за себе си. Помисли си добре , как се виждаш след 5-10 години в тази връзка?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3bb4b7e5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ами бягай с 200 много трудно ще се променят нещата.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5f29aed6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Все свекървите ви криви-вие сте идеални

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0bd6d58eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   А на теб защо ти пука дали шета? Какво ти пука дали мести прането? Седни пии си кафето, тя нека си шета, ако иска и да сготви, може да й споменеш какво ти се яде. Като пита какво ще правите после, отговори й "секс ще правим, нали трябва да се погрижим да те повишим с титлата баба".

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 89e124a483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма оправия - някои хора просто са си такива - смятат, че само те знаят, само те разбират, че тяхната преценка е най-правилна и т. н.
Родителите на моя партньор са същите - то поучения, то наставления - все едно сме малки деца или някакви малоумници, а сме - аз на 37, а той - 41...
За всичко имат мнение - как да работим, как да живеем, как да си харчим парите, как да си гледаме детето - чак почват да се карат, ако нещо не си съгласен с тях. Да не говорим, че използват всеки удобен момент да му говорят зле за мен и да му намекват, че е уместно да се разделим. А сме заедно от 18 години, имаме и дете.
Положителното в моя случай е, че той не им се връзва. Опита се няколко пъти да им обясни, къде деликатно, къде - не съвсем, че ние сме големи хора и като такива можем сами да си вземаме решения за живота. И след като те отказаха да го проумеят - той ги игнорира. Почти не разговаря с тях, даже понякога умишлено не си вдига телефона, гостуваме им само по големи празници - примерно Нова година, а те ни посещават не по-често от веднъж на 2-3 месеца и то само с предварителна уговорка. Знам, че не е много ОК това, все пак са му родители, но те удрят и по неговото самочувствие, като го навикват като хлапак.
Тъй че, мила - спечели приятеля си. Ако той е на твоя страна - всичко друго се нарежда. Знам, че това звучи коварно и някои хора ще ме заклеймят като кучка, която разваля синовната обич, но - животът е един - не искам да съм жертва и да страдам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12faf8534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   3, ако дойде снаха ти да “шета” у вас неканена, съм убедена, че ще ти е супер приятно и ще я посрещнеш с усмивка :).
Авторке, това поведение е крайно ненормално и неприемливо. В чужда къща не се ходи без покана, не се влиза и не се пипа. Няма значение харесваш ли човека или не, за да не го толерираш. Това, че някой е родил някой друг не му дава подобни права и не те задължава да го търпиш.
Говори с гаджето и му обясни, че няма да го търпиш повече това поведение. Обяснете на жената, че не ви е приятно и да не го прави повече. Някои майки трудно приемат, че децата са големи и нямат нужда от тях, но са добронамерени и когато им се обясни, спират с токсичното поведение.
Ако обаче продължава или започне със сцени и манипулации, заключвайте вратата и не я пускайте, когато идва неканена, или я гонете, ако започне да пипа, за да покажете, че границите са сериозни. Ако продължава, спирате контакт. Такива хора се посвещават на това да тровят и съсипват връзки. Много добре знае какво прави и не го прави за добро, а за да те дразни и изгони. Ако гаджето не вижда нищо нередно в това, да си търси друга.
Минавала съм през това. Много поздрави на моята свекърва - от години не сме я виждали и чували. Смяташе, че сме й длъжни да я търпим да ни трови. Такива жени съсипват първо децата си. Снахите са косвени потърпевши. Не сте вие лошите, че не ги търпите, а те, че ви го причиняват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4e870cc2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зарязвай го, ако се ожените и имате дете нещата ще са същите, ако не и по-лоши. Тя има ли ключ от апартамента? Ако няма просто не й отваряйте вратата. Обяснете й, че ви притеснява.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f29f156fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Дали е тъща или свекърва, все не е добре.

Но те жените го правят по различни причини, любов, привързаност, грижа, знае ли човек... пък и я питай директно, кажи и че на теб ти доставя удоволствие да ги правиш тези неща, .... направи и кафе, чай, направи я приятелка, по добрия вариант от това да ти е враг.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f3127de95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По писането ти, си личи, че си с елементарно мислене. Хората пари дават за чистачка, а ти-" Много се дразня, когато почне да се прави на чистачка"!? Само глупава жена няма да се възползва от подобна ситуация, да има безплатна помощица и да не се възползва от това. Ако трябва да вършиш всичко сама, тогава ще хленчиш, че си много изморена. Изобщо знаеш ли какво искаш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12faf8534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   12, чистачката не преправя всичко след теб и не дава неискани съвети, за да ти демонстрира каква некадърна домакиня си. Ако има някой глупав тук, това си ти, понеже си мислиш, че някой ще ти се върже на глупостите. Научете се да не ходите в чужди къщи неканени и да си гледате собствения мъж и дом, не този на сина ви.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12faf8534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, обясни на приятеля си какво не ти харесва и ясно заяви, че това трябва да се промени или връзката ви ще приключи. Ако е свестен, ще те подкрепи и ще наложите граници, а ако се наложи - ще прекъснете контакт. Ако смята, че няма нищо нередно в ситуацията, зарязвай го да си живее и прави дечица с маминка. Колко пък да си заслужава един мъж, ако трябва да търпиш наглата му майка всеки ден?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9998fd63da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката, Много благодаря на коментарите, че са отделили време по темата, приемам ги като съвети. Към номер 12 искам да му кажа, че не е въпрос за слугиня, но се дразня, защото е чистено (поне да е мръсно) и тя пак чисти все едно нарочно.
По принцип да ви кажа и сина й също не е готов да се отдели от нея. Ако тя не се обади той и звъни. Когато говорим за купуване на апартамент или нещо, той винаги включва и нея да живее с нас. Незнам аз ли съм много лоша, че да не приемам тези отношения. Ако спомена нещо за нея, че непрекъснато е с нас, според него я мразя и искам да не си говорят (това не е така, те са майка и син разбира се, че трябва да са близки, но по мое мислене не чак толкова)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12faf8534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Естествено, че не си лоша. Бог е създал в рая мъж и жена, не майка и син. В един момент човек трябва да порастне, да се отдели от родителите си и да сформира собствено семейство. Това, че искаш да бъдеш негов партньор и домакиня в собствения си дом, не те прави лош човек и не означава, че мразиш майка му. Ти имаш право на това и границите са съвсем нормално нещо! Не е нормално да кроиш планове да живееш с майка си цял живот.
Тук е пълно с токсични лелички, които ще ти пропивядват обратното, защото те са същите дърти свекърви, които живеят, за да тровят и дълбоко в себе си искат децата им да са сами цял живот, да не се женят, да нямат деца, както те са имали.
Прочети Отровните родители, Отровните роднини или Границите, които са написани от професионални психолози, за да разбереш кое е правилно и кое не. Може даже да му цитираш книгата. Ако продължава с “тии си лошата”, вместо да се замисляш дали е прав, се замисли дали си готова да търпиш майка му цял живот и му кажи, че това са глупости и няма да толерираш нездравословноте му отношения с майка му и или правите нещо по въпроса, или баста. Ако отидете на психолог, ще му обясни същите неща.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 04930537a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ще я изхвърля, без да ми мигне окото. Добра съм, докато някой не ме настъпи по мазола, а това може много трудно да стане, но случи ли се, става страховито бедствие и ще я направя да си говори със стената.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2cf09c625d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Прекалила е. Първо, това е жилище под наем, чуждо, не е нейно, предоставено на младите, или купено тяхно, за да живеят, че да има основание да нахлува. Тя там е съвсем чужд човек. А ако счупи или повреди нещо?

Второ, как са се подредили двамата, как живеят, кога и как ядат и т. н. е лично тяхна работа. Какъв е този импулс да пренареждаш и подреждаш по свой вкус?

Трето, какви са тези подмятания за шетане към млада жена в 21-и век? Разбирания като от възрожденската ни литература... Ако искат ще си готвят и чистят сами, що за коментари и съвети?

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: fb36408d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Връзки тип "обвързани със секс" или "да се правим на семейство" са ден до пладне. Не сте готови и елементарните проблеми го доказват. Я, посрещни някоя сутрин на врата свекървата чисто гола да видим дали пак ще се натрупва!?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker