Скафандър против коронавирус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скафандър против коронавирус
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1523 пъти
Хора, мислите ли, че не може да се създаде някакъв скафандър, който се слага на главата и не пропуска никакви вируси. Дори аз, който нямам такова образование, съм сигурен, че за 1 месец ще изобретя такъв. Реално го слагат всички работници, преподаватели, студенти, консуматори и всичко е 6. Всеки се връща на работа.. ще ходим със скафандъри, но поне ще работим.. Ще ходим на ресторант, децата ще учат редовно.. няма да има никакви проблеми.. Наистина не разбирам.... Хора в целия свят, които претендират, че са еволюирали, да се държат по такъв начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5171f401d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Е това вече е върха! Остава и скафандри да ни накарат да носим, не стига че искат навсякъде скапаните маски! Вместо да се обличаме в скафандри и да се маскираме като олигофрени е по-добре да вземем всички да спрем да слушаме какво ни казват по телевизията, че трябва да се носят маски и да се спазва дистанция и т.н. и да хванем всички да излезем на протест във всички големи градо и да настояваме всички мерки да ги махнат. Ако това не се случи, започваме с гражданско неподчинение, спираме да плащаме данъци, винетки и други такси! И ти казвам че веднага ще махнат всички мерки, защото ще се видят в чудо!
Дано по-скоро се случи това, защото ми писна да се карам с полицай и охранители за това че трябва да ходя с маска.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fa56d01973
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Виж в актуалните епизоди на Анатомията на Грей.

Аз маска отказвам да нося, ти с космически технологии искаш да ме тормозиш : D Тук не е Марс.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b7af937ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ха-ха... забавен си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2f90c97821
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това ше е върха на идиотизма, ако стане. Само си представи картинката. Като в галактическия стопаджия ще сме, ако си го чел. Колко полезно ще е според теб да седиш с такова нещо 15 часа на ден. Какво ще дишаш?
Това е някаква тема бъзик предполагам или си доста малък, за да мислиш, че е възможно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f807905abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами как ще си пият кафето хората щом са със скафандър? Иначе за другото си прав.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8b13596fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ами то има такива костюми и в момента. Съпругата ми е на първа линия и работи с такъв по цял ден. Връща се цялата почервеняла, изрината и каква ли не. Защото кожата не може да диша цял ден, спарват, неудобни са, не можеш да пикаеш с часове и т.н. Не е особено приятно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: af7d790ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   То верно, че хората почнаха да изтрещяват покрай тази масова истерия, ама чак пък такива пациенти...

Заключи се в тоалетната и си гризкай ноктите от страх. така гаранция нема да се гътнеш от смъртоносният вирус.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0d51f3bb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Всичко е пародия ама 98% сте малоумни, не ми се сърдете това е истината, вирус няма, ама понеже сте прости затова сме на това дереже.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8b13596fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, смешни са ми такива, които твърдят безпочвени неща. От къде знаеш, че няма такъв вирус? Работил ли си на първа линия? Защото съпругата ми е на първа линия и всеки ден ѝ умират в ръцете. Обясни ѝ на нея как няма такъв вирус. Знаеш ли колко такива невярващи умряха? Да предположиш, че е изкуствено създаден, разбирам, ама да твърдиш, че няма, трябва наистина да нямаш никой на втория етаж.

Чул, че Киро Брейка казал, че го няма и той му повярвал. То дори и самия Киро Брейка вече обърна палачинката. Преди говореше, че изобщо го няма, а сега, че е преувеличен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c0219f4aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами да! Време да свикваме с изискванията на космическата епоха, когато хората ще живеят сред звездите... :)
Интересно обаче как ще става оная работа през скафандър? Ще трябва да има специална дупка с аерация и отопление, че достойнството много бързо ще увяхва на вакуум и космически студ...

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c680ce1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лично аз предпочитам да има вируси, обаче да има и живот, отколкото да няма вируси, но да няма живот.,,

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cc008aefa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хаха. Ходи с дъждобран бе ;)
~sweety angel~

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1922e25756
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Счупихте тъпомера, прост народ такъв. И за всички които се вричат във вярност на вируса и настояват да стоим заключени имам въпрос: Какво ще кажете за хилядите души, измиращи не от ковид, а от неадекватно предприето лечение и лекарска намеса? Как ще обясните практиката на лчините лекари, котио от страх лекуват дистанционно по телефона и препоръчват самолечение, което мисля че е излишно да казвам е много рисковано. Готови ли сте и ще поемете ли отговорност за хората, които си измряха сами по къщите от страх, не от ковид, както и за тези дето починаха по стъпалата на болниците, без многоуважаваните ви доктори да си направят труда да ги погледнат? Ходете си със скафандрите, залюпвайте по 30 маски и на гъза да не забравите да си сложите че и от там вирус може да хванете. Лекарската професия се продаде, нямаш пари умираш като куче. Не слагам всички под общ знаменател но над 80% от докторята през последните 2 години са на този принцип. И затова сме на тоя хал. Аууу здравната система била натоварена, ами ако стане сега едно мощно земетресения кво правим? Ще кажем умирайте си, защото лекарите претоварени и немогат да лекуват .... Акъл в главата не ви остана, слепи сте като къртици ... и по зле ще стават нещата с това ви мислене ...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dca717c3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   7. Това, че сегашните костюми са неудобни, също е част от човешката некадърност в 21 век. Успяхме да изобретим гениални неща, уж претендираме, че човечеството е на високо ниво, а един вирус ни разказа играта и не можем да се справим.. Тва, че децата не ходят на училище е огромна трагедия.. Дали не може да се измисли по-ефективен начин да се справим със ситуацията?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b21fe7b287
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз мисля, че ще е готино. Най-накрая ще облечем съвременни дрехи от 21 век, а не още някакви ризи, неудобни панталони и върха на глупостта - вратовръзките. Сякаш сме 60-те още. Оставаше и бомбетата да се носеха още. Трябва да се направят хубави, модерни скафандри. Дишащи. С филтри, с клапани за пиене на кафе и ядене. Все някой ще измисли технологичните детайли. На Ironman костюмът е хубав. Нещо такова щеше да е готино да имаме. Па дори и от плат да е - с някаква мембрана, нанофилтър, който не пропуска вируси, а въздуха си циркулира. Сега е моментът да се изгради бъдещето, а не... вратовръзки.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b15c4d2656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Хахахаха, аз пък имах по-готина идея- всички да носим нещо като конструкция за кринолин с диаметър 1.5 метра когато излизаме навън. Като метален обръч шакрепен с презрамки. При влизане през врата, просто го накланяш и така ;-) При сядане на стол,просто се слага около стола, заюото ще бъде широчък ;-) И така без никакви маски се решава проблема с разстоянието лесно! ;-)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Crinoline,_1860-1870._MoMu_-_Fashion_Museum_Province_of_Antwerp,_www.momu.be._Photo_by_Hugo_Maertens,_Bruges.jpg

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2a4b5ea3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   10, умират й в ръцете, защото им съсипват черния дроб от антибиотици, а те се дават при бактерия. Докторите са зубрачи на термини, нямат гъвкава мисъл. Това е абсолютен факт. Вирусът е със същите, че дори и по-малки проценти от свински грип. Аз не вярвам в чипиране и там други проследяващи устройства, но вярвам, че от ваксините се дават странични явления и се умира. Учудвам се, че няма нужда от ваксинационен паспорт за Бургас, но за Гърция има. Интересно се получава всичко. Жалко, че много тъпо племе се изправя срещу това, а те на това разчитат, на висш пилотаж на разделението.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 52d060b001
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Човече, това, което ще слагаш само на главата, няма как да се нарече скафандър. Скафандър е онова, което носят космонавтите - целият костюм. Това ли да носим?

Сега по темата: нещо, което се носи само на главата няма да помогне. Вирусът издържа до дни на определени повърхности, драги авторе! Повърхности, които се пипат, но не с лице! И когато пипнеш тези повърхности без да знаеш какво има там, после е въпрос на време да го вкараш в организма си. Защото тези хора понякога трябва да се чешат по лицето - сърбеж, знаеш какво е! И като само главата им е покрита, познай колко вируси ще имат по тялото си! Ще измислиш сигурно и някаква чесалка? Да, ама ще ти трябва и система за постоянна дезинфекция на чесалката, защото не знаеш кога някое бацилче ще попадне върху нея!

Да не говорим, че вирусът не се хваща само на работа! И по пътя до работата ли ще носят това, което наричаш скафандър? Защото и там има хора, имало е и такива, които са минали преди нас и са оставили някое бацилче. Тук какво правим? Изобретяваш и коли като от "Семейство Джетсън" ли? Ами ако работниците, които ги произвеждат, имат Ковид и го оставят по продукцията? А?

Ами вкъщи? Сега ще кажеш "Ама те нали носят ултра-хипер-гига-мега великия скафандър, значи са здрави! " Да, да, ама не! Знаеш ли, че вирусчето има инкубационен период? И дори утре всички да тръгнат с истински скафандри, а не твоите бутафории, част от тях вече ще са болни но без да им личи. Тези хора ще се приберат и ще общуват с близките си, ще ги заразят. А по пътя ще заразят и още хора.

Като теглим чертата какво ще промени изобретението ти?
1. Ще си направиш кефа хората да работят /не те знам какъв ти е случая и не ми пука/.

И край на списъка! Другото ще си е постарому. Затова ти предлагам да оставиш епидемиолозите и учените хора да ги мислят тези неща. Ти си знаеш - маската, социалната дистанция и устата затворена, за да не лапаш мухи! Така се бори пандемия, а не с "велики идеи и бъдещи изобретения". Да не мислиш, че си първият с велики идеи в момента? Има и други, но общото между вас е, че си вярвате много, а в реалността я ви се ходи по дискотеки, я сте се стреснали за парите си, я не са ви възпитали добре. Щете, не щете - животът не е длъжен да се съобразява с вас! Ще поревете като дете в магазин за играчки, пък ще ви мине. И преди сте го правили, няма да ви е за първи път. Слава Богу, човечеството няма да умре заради нечии интереси или капризи!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 68142c0bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Боже господи, събери си ги моля те...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker