Какво е мястото на парите в отношенията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е мястото на парите в отношенията?
преди: 3 години, 15 дни, прочетена 1836 пъти
Нека ви се представя накратко -последна година студентка съм и работя за малко пари - 600 лв на месец. От добро семейство съм, и двамата ми родители работят, баща ми печели доста повече от майка ми. Никога не съм била глезена, но съм имала достъп до всичко необходимо - добро образование, нормални дрехи, понякога пътувания, нормални телефони и подобни придобивки, но и често ми е отказавано когато искам нещо скъпо (за което се радвам! ). Научена съм, че всеки трябва да работи, да има образование и да е независим от другия. Не харча лесно пари и доста мисля преди да купя.
Последното момчето, с което излизах беше в доста добро финансово състояние и няма да крия, че това ми харесваше, защото показваше, че той е амбициозен и отговорен в професията си. В 95% от времето той плащаше, защото чувстваше, че е негова отговорност. Разбирах гледната му точка, но честно казано се чувствах леко задушена все едно той ме купува. При срещите ни започнах да му нося някакви дреби подаръчета - нещо за пиене или хапване, тъй като исках да се "реванширам". На него това не му харесаше и ми казваше да си пазя парите. Правеше ми доста големи подаръци, но след раздялата не задържах нищо. Не искам мъжа да гледа на мен като на стока и аз да свиквам с такова отношение. Харесвам подаръците и жестовете, но ще оценя и нещо много по-дребно като цвете или кутия бонбони.

Ще дам още един пример, който мен лично доста ме учуди. Имам много близка приятелка, която е с гаджето си от 1 г. Той работи за добри пари, а тя е все още студентка и не работи. Веднъж тя трябваше да купи подарък за тяхна близка и бяха избрали да купят бижу за около 100 лв. Като дойде момента да плаща тя ми каза "Аз съм го питала и той ми е дал да ползвам картата му, ако имам нужда да си купя нещо. " Стана ми адски странно, защото лично аз бих се почувствала неудобно да разполагам с нечии пари по този начин. После разбрах, че й е купил много скъп нов телефон и нея това си я кефи.

Вярвам, че мъжът трябва да е по-водещият откъм финансовата страна поради ред причини, но не мисля, че винаги той трябва да плаща и да е като банкомат. Не очаквам от гаджето ми да ми плаща макинюр или други процедури, сама ще мога да си ги покривам когато си намеря дпбра работа. Когато сме заедно и сме навън разбирам той по-често да плаща, но ще се радвам и аз да го правя. Доста момичета се хвалят как гаджетата им ги водят на почивки и самите мъже приемат това като нещо нормално, защото показва, че са заможни и независими (а после много от тях се оплакват, че жените ги ползвали само за парите им). Това също е чуждо за мен, защото ми се вижда отново "купуване". Не мога да си представя да кажа на гаджето ми "заведи ме на почивка и ти ми плати". Може би не разбирам напълно отношенията между половете, не съм имала много връзки и не съм била достатъчно дълго с един човек.

Знам, че темата е много обсъждана и по нея се спори много. Любопитно ми е да разбера мнението ви :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 15 дни
hash: fe3bf22e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Мястото на парите в отношенията е такова, каквото отредят хората. При всеки е различно.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 454f852a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не виждам лошо, ако мъжа изкарва добри пари. Моят нито почивката ще ми плати, дори и да има много.
Харесвам хора дето не се стискат. Аз също обичам сама да си плащам нещата...
То един мъж ако не може малко да те по глези в живота, дори и да не е с много.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: b49fecb061
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съгласна съм с теб, аз също мисля, че не е приемливо мъжът да плаща всичко, а аз - не. Най-малкото искам да знам, че мога да си го позволя, а не че чакам на някой друг да ме издържа или води на почивка. Но на много мацки това им е удобно и затова после мъжете разказват, че жените сме били меркантилни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 067791ec27
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Там където има парични сметки, няма отношения, поне не и чисти и искрени. Започнеш ли да смяташ кой колко къде дал... Любов няма.

Това твоето ми изглежда на феминизъм в овча кожа, един вид, искам традиционна връзка, той да плаща в повечето случаи, ама ако може аз да отказвам понякога и да вадя портмонето от дъжд на вятър, че да се чувствам силна и независима. Ако се чувстваш все едно приятелят ти те купува - най-вероятно е така. И като платиш ти сметките, няма да се реваншираш, защото проблемът не е в това кой плаща, а в липсата на любов.

Реванш в любовта няма, когато обичаш, искаш да направиш всичко за отсрещния - както и той за теб. Всичко останало са бартерни взаимоотношения.

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 2cd22f2cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не смятам, че ако приятелят ми подари нещо по-скъпо, според моята оценка, то той ме купува. Просто, личните отношения не са покупно -продажни , а приятелски, любовни. С подарък или финансов ангажимент човекът показва отношение при определени възможности. За мен, е еднакво облъскващо жена да отказва с довода, че ще я купуват или да е настървена да й се купува най-скъпото, както го виждаме в определени среди.

 
  ...


...
преди: 3 години, 15 дни
hash: e60a349bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Дават ли ти - вземай, гонят ли те - бягай. Радвай се, че не си попаднала на стиснат мъж. Аз не го приемам за купуване, а за проява на обич. Който е по-добре финансово, той се грижи за другия и после за семейството.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: cc3bab9d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Продължавай да мислиш така и до никъде няма да стигнеш. Знам, че ще ме нападнат сега, ще кажат че съм материалистка, но нищо. Честно да ти кажа, никога не съм била с мъж, който да харчи пари за мен. Също като теб съм мислела, че една жена трябва да е самостоятелна и да се издържа сама. Това мъжете го усещат и затова са били с мен. Знаеха, че разполагам с толкова колкото имам аз. Знаеха, че няма да чакам от тях нищо, но идва един момент в който си задаваш въпроси. Виждаш как други мъже купуват подаръци, водят жените си насам натам, а ти си с мъж, който рядко се сеща да ти купи нещо дребно. Била съм с мъже, които цепят стотинката на две, даже аз съм издържала един или двама от тях. Когато един мъж е стиснат за пари, той е стиснат и от към чувства. Бившия ти е бил мъж на място, мен баща ми така ми е казвал, ако един мъж не може една вечеря в ресторант да ти плати, да те води понякога някъде и да плати, то той не е никакъв мъж. Тук не говорим за плащане на твои лични разходи като козметика и тем подобни. Говорим за отношение и маниери. Преди с моят мъж имахме много караници относно парите. Имаше период аз го издържа буквално. След като ме опозна видя, че на мен може да има доверие, пращал ми е сума която да стои при мен, когато му потрябват аз му изпращах. Никога не ми е минавало през ум да взема от тези пари и да си купя нищо, но и той почти никога не ме е глезил с нищо, и двамата работим и си харчим, но ние вече сме като семейство. Няма твои и мои. Недей толкова да се правиш на независима, ако мъжът иска да плаща му позволявай, така ще го свикнеш и после ще ревеш, че и едно кафе не се сеща да плати. Има различни мъже предпочитам щедрите, отколкото стиснтите. За съжаление освен баща ми, аз друг щедър мъж в живота си съм нямала.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 012a4fccc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моят приятел плаща всички сметки в домакинството, поддържа и моята и неговата кола изцяло, дава ми около 500-800 лева месечно, покрива почивки, излизания, вечери и т. н. За мен това е напълно нормално и не бих била с някой, който не може да поддържа този стандарт. Маникюр, фризьор и дерматолог за мен са абсолютно задължителни за всяка една жена. Не гледам с добро око на жените без маникюр или с неподдържана коса. Долнопробно е за мен, независимо от възрастта. Майка ми е на 50, а баба ми на 75 - и двете са блестящи жени с прическа, грим и маникюр независимо от годините. Това е едно ниво под което никоя дама не трябва да пада. За циганките, които метат може и да е нормално да са без лак и с коса метла.

За протокола мога да си плащам и съм си плащала и преди него всичко сама. Колата и жилището ми също са от преди да сме заедно. Телефон ми купи той за подарък още в началото и с него си карам и до днес, просто не искам нов, но за мен това не е нещо значително. С други думи всеки живее както му е добре. Аз сметки не деля, защото не съм съквартирантка, нито плащам такива - не съм благотворителност.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: b56aa62c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз съм на същото мнение като теб авторке!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 дни
hash: 032abf299e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 е много наперена мадама, ама нали се сещате, че това е 1 случай сигурно на 50 жени.
Общо взето който може плаща, който не може не плаща.
Авторке, няма лошо в твоята нагласа, но стани по-меркантилна, иначе това разбиране ще ти изиграе лоша шега, както казаха по -горе.

 
  ...

...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 3ec1a3b70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   10 каза:

"Аз сметки не деля, защото не съм съквартирантка, нито плащам такива - не съм благотворителност. "

Какво излиза? Че цоцаш! Явно баба ти е научила майка ти, а майка ти тебе да сте сукалчета на по 30 плюс години!

Животът миличка е ЗА ДА ДАВАШ! А НЕ ДА ВЗЕМАШ.

Колкото повече си дал, толкова повече си живял.
Колкото повече си взел, толкова повече си затънал.

Животът е точно като в бизнес отношенията - даваш-получаваш, има баланс. Ако повече си взела, ще има в бъдеще да даваш. Та си помисли дали маникюрите и прическите са най-важното? Звучиш като обременена 16-годишна госпожичка, пък не знам на колко си?

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 6d21d0bd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мястото на финансите все пак е доста централно. Другото опира до възпитание и интелект, по принцип по-простоватите жени разсъждават за оная си работа като разменна монета - тоест в очите на приятелката ти, тя си е изработила подаръците, защото му пуска.

Внимавай с какви хора се събираш, да не станеш като тях.

А иначе без пари не става - като малък имах голяма любов но нямахме пари и беше голяма мъка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: 012a4fccc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Г-жо, номер 13,

Доста завист виждам в коментара Ви. На 25 години съм. Майка ми и баба ми са прекрасни жени с уважавани професии, както и мъжете до тях. Това е един особен вид жена - дама с класа и себеуважение, дама с ниво и авторитет. Това не е присъщо за всяка. За това едни мъже харчат пари по жените си и знаят под кое ниво не се пада, а други си делят сметки за кафе. Живота е такъв, какъвто човек си го направи. Аз съм с Висше образование, чудесна външност, материално осигурена и с добра професия. Дала съм и давам достатъчно на връзката си. За това мъжа до мен ме уважава и цени. Родителите ми са си свършили работата да ме възпитат така, че разни използвачи и отрепки да седят далеч от мен само след половин поглед. Моят приятел е с мен ДОБРОВОЛНО, както и прави всичко за мен доброволно. Както Вие търпите и лошо отношение също доброволно. Аз знам какво заслужавам и какво искам в живота. Не мисля, че някоя дама би отказвала такова отношение.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: d456209b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   До 15

Много добре започна, ама свърши по-зле от последния сезон на Игра на тронове.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 454f852a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   10 Приятеля ти може да си го позволи, не всички мъже имат много пари и не всички биха плащали всичко. Живеем в България, но явно на теб ти трябва мъж дето има, не всички гледаме това, а просто мъжа независимо от парите дето изкарва. Не мисля, че една жена трябва да чака изцяло винаги на мъжа, в даден момент му писва, а не оставаме млади вечно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 454f852a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нека все пак жените да кажат как става с номера мъжа да плаща всичко, почивки и прочие, щото аз на такива не съм попаднала, може би защото не гледам толкова да ми дава и държа аз да си плащам нещата?

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 54181fd414
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   До 10,
А ти какво си му купила, защото казваш не си "благотворителност"? И съм сигурен, че нито апартамента ти или колата си си ги купила ти, а мама и баба. Най са ми интересни такива, които им давали пари, ама те и сами можели...Е, като можеш сама за какво взимаш пари? Или кифлите в салона за красота освен маникюра си мерят и издръжката?

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 4c784895ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   За мен авторката има много сериозни и здрави разбирания и затова ще си намери добър и щедър мъж, просто ще привлече човек, който вижда в нея добрите качества, а не поредната използвачка. Е, авторката ще се поразчупи и ще разбере, че истински обичащият я мъж не желае да я купи с жестовете си, макар и скъпи, а просто да демонстрира любовта си, но това ще отнеме малко време, ще се напаснат с човека до нея, не й берете грижа. Аз лично съм готов да дам всичко от себе си, материално и нематериално на човек като авторката и всъщност имам точно такъв човек до себе си, за което благодаря на Бога. Парите имат значение, неизбежно е, но не бива да обсебват съзнанието и чувствата ни, просто никой не иска да има усещането, че човекът до него е там заради парите му, нали така?
М, 43

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: 454f852a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   То не е лошо да дава и да има, ама ако нещо стане, загуби работа, фалира или някакво нещастие, ще останеш ли до тоя мъж, ако се налага ти да плащаш сметките примерно, когато ни дават е лесно, но дали ти би дала за него, ако се налага?
Иначе мъжете ценят жените, дето влагат в тях пари и може би по-малко тези дето си се справят сами със собствените си хазходи и грижещи се ка къщата и уюта, някак си остават по - обезценени според мен.. Предпочитат такива дето ходят на маникюр, вместо да врътнат една манджа вкъщи...

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: af4795e94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Чета коментарите и се плаша. То няма ли ЕДНА жена, която има потенциала да си изкарва пари сама, че да има свободата да изпита и чувства в този живот, а не вечно зависима, продаваща тялото си на един мъж. Добре, че не съм се родил жена - това е някъв отврат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 326a804cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   "Последното момчето, с което излизах беше в доста добро финансово състояние и няма да крия, че това ми харесваше, защото показваше, че той е амбициозен и отговорен в професията си. "

Тук ви е грешката, дами, защото вярвам, че това ем асов заблуда! Това, че ти имаш пари, показва, че едни отговорни пчелички бачкат като луди и вършат работа за теб! Отговорният обикновено кара на минимална работна заплата. Пак наличието на пари не показва дали си амбициозен, а че си намерил някой или някои, които да те обогатяват. Вече ако постоянно искаш да увеличаваш парите си, това е амбиция! Хайде да не се правим, че бездомникът на улицата не е амбициозен - една част от тях именно от амбициозност ще са там, други са били отговорни, трети нямат общо с тези групи!

Специално терминът "добро финансово положение" може да показва следните неща:
1. получава добри доходи и още не е успял да я опоска.
2. наследил е много пари и още не е успял да ги стопи.
3. /евентуално/ има добра финансова култура и се разпростира според чергата си, но и получава добри доходи. Защото и аз имам добра финансова култура, но не мога да правя магии - просто успявам максимално дълго време да оцелявам с определена сума. Това не прави сумата голяма, а само мен свръхвнимателен към детайла. Но едва ли ще искате мъж с подобна финансова култура, защото той няма да харчи щедро за вас - бонус към това да имаш добра финансова култура: излишните финансови течове са сведени до нула. Няма Айфонче, ако може с обикновено телефонче! Няма Карибите, ако може във Варна и т. н.!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 454f852a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22 е има аз си ги изкарвам, мъжа ми нищо не ми е дал, ама не е добре да си жена, моят мъж не барва почти нищо вкъщи. Защо мислите, че жените чакат, много малко чакат. Повечето са с кофти мъже дето нямат пари и не могат да готвят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker