Да обичаш себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да обичаш себе си?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1219 пъти
Извинявайте, ама тази фраза ме дразни супер много, именно защото е от ония заучени фрази за "позитивно" мислещите ненормалници, които за всичко лошо което се случва на някой му казват "сам си го правиш", "привличаш такива хора защото не обичаш себе си", "попадаш в такива ситуации защото мислиш негативно" и най-тъпото от всички "не те обича защото ти не се обичаш".
Това да обичаш себе си ми звучи малко като "да целуваш себе си", супер тъпо и без грам смисъл.
Според мен не можеш да обичаш или да мразиш себе си, това е нещо неутрално, така както можеш да видиш другите хора, но не можеш да видиш самия себе си без да се огледаш в огледало, надявам се да ме разбирате.
Може да имаш самочувствие, да харесваш външния си вид, но да се обичаш? Обичта се получава от привързването, а не виждам как е възможно да си привързан към себе си. Пълни глупости.
Самочувствието не значи, че обичаш себе си, а означава че харесваш външния си вид, обичта не се базира на външен вид, кога сте обичали някого само заради красотата му? По тази логика обичаме всички известни личности които ни харесват външно, да ама не.
Никога не ми се е случвало да не мога да обикна даден човек защото видиш ли, той не се бил обичал. Обичала съм хора които очевидно са комплексирани, по гореспоменатата логика, явно не обичат себе си, но аз съм ги обичала безрезервно.
Въпросът ми е, защо постоянно държите да набивате на хората мисълта, че те сами са си виновни за несполуките си и то не заради действията си, а заради чувствата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 504be64387
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Изразът да обичаш себе си според мен значи да се приемаш с всичките си недостатъци. Защото има хора, които се мразят и имат чувство за малоценност.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9469ea277a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Съгласен съм с теб. Аз имам свое мнение защо нещата стават така:
- Обичай себе си е фраза на комплексари, които имат ниско самочувствие.
- Хората имат много криво разбиране за самочувствието - бъркат го с надутост.
- Скромността е приета за нещо uncool, понеже не е CoNFiDeNT bruh.

Много от несполуките в личните отношения са от двете страни. При мен лично моята вина е била, че не съм разбирал какво прави човека отсреща т.е. бях наивен. Вярвах, че несполуките ми са изцяло моя вина и хората срещу мен твърдяха така. Всъщност това, което правят, е прост начин да обърат нещата срещу теб, за да не излязат те виновните.
В момента, в който разбрах, че няма нищо лошо и неправилно в чувствата ми видях всъщност колко неправилно постъпват тези хора и така почнах да преценявам нещата много по-трезво - хората срещу мен, кой съм аз и как да постъпя.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b6d76a2035
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За мен да обичаш себе си означава да се приемаш, да не се съдиш, да не се тормозиш прекалено при несгодите, както и да не се жертваш за хора, които не заслужават. Проблемът е, че масово се бърка с безотговорност, егоизъм и надменност и много хора започват да се "обичат" от комплекс, а не от вътрешен мир.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ea71325a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 3
Да не се тормозиш прекалено при несгодите? И какво има това общо с обичта? Това с приемането на себе си съм съгласен, но нататък не съм особено. А такива самовлюбени хора нараняват най-много. Точно такъв ми разби връзката и ме постави на колене. Да кажа ли кой е щастлив и кой не нещастен? Тези, които ме направиха на пух и прах са щастливи, а познай кой е нещастният? То да беше 1 несгода както и да е, ама да, при мен ако нещо е наред, значи ме чака нещо зад ъгъла. Чист късмет е всичко, справедливост и така нататък няма. Човек е щастлив когато всичко е наред, доволен е, но няма как да си доволен ако са те направили на нищо, не ти върви и справедливост за теб няма.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5aca59f8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нарича св здравословен егоизъм. Да си се приел и да си си самодостатъчен. Да се чувстваш щастлив и цял, дори да си сам, а не да имаш нужда от някого или нещо, за да се чувстваш еди как си. И когато това се случи - започваш да срещаш и други "цели" хора, които са здравословни, и нещата се получават.

Ако ти си нездравословен и търсиш това, което някога не ти е дадено в семейството - в партньора си, това те прави съзависим към него и връзката става токсична - първо. И второ - докато си нездравословен те привличат нездравословни хора, което също добавя токсичност към отношенията. И после защо не се получавало.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b6d76a2035
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4< означава, като ти се счупи колата, просто да не се тръшкаш с дни и месеци, че нямаш пари да я поправиш, ами да погледнеш философски и дори с чувство за хумор и да се успокоиш. И евентуално да намериш някакво решение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bc5a029682
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Според мен "ненормалниците" са прави, но не искаш да го приемеш. Словоизлиянията ти доказват тезата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7437202fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, прави са ама друг път.
Позитивизмът е чисто самозалъгване, вие щом искате да живеете в лъжа, добре, но аз не мога да лъжа себе си.
Номер 5 спомена и думата "самодостатъчен", която е абсолютно същата глупост като "да обичаш себе си".
Няма как някой да е самодостатъчен освен ако няма раздвоение на личността, поредната глупост измислена от позитивистите дето само с мисълта си можели всичко да направят ама реално нищо не са постигнали обаче заради старанието си да се самозалъгват не мога и да си го признаят.
Хората са създадени за да имат кого да обичат и да бъдат обичани и да създават семейство, не да са си "самодостатъчни", това просто не е нормално от където и да го погледнеш и ако някой се чувства самодостатъчен, то той със сигурност не е наред.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1169098649
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Израза да обичаш себе си е евфемизъм за наличие на самочувствие. Какво толкова е трудно да се разбере в това?

Хората не са виновни за несполуките си, но са отговорни за нещата които самите те търпят. Ако приемате кофти отношение към самите вас, ще продължавате да получавате такова, защото не отблъсквате токсичните хора от вас. А нормални хора не биха се въртяли в компанията на кофти типове, съответно се получава затворен кръг и попадате в лоша компания изцяло.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fdc92e0e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че човек трябва да обича себе си. Това е единственото, което има в живота. Гаджета и съпрузи те предават и изоставят, децата порастват и си поемат по своя път. И накрая човек разбира, че има единствено себе си. Добре е да се приеме такъв, какъвто е, да не се критикува и най-вече да не слуша другите. Да е цялостен. И ном 5 е абсолютно прав - ако човек не обича себе си става зависим от чуждата обич и оценка. И изпада в благоволението на друг човек, който виноги може да злоупотреби. Да обичаш себе си не пречи да обичаш друг човек, но няма да си зависим от него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker