Влюбване със силна химия - само в тийнейджърските години ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121334)
 Любов и изневяра (29742)
 Секс и интимност (14380)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Влюбване със силна химия - само в тийнейджърските години ли?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1703 пъти
Възможно ли е влюбването по онзи хормонален начин след 20, 30, 40-годишна възраст, както първите влюбвания в тийн годините? Чувството, че си надрусан с хормоните си и буквално в еуфория когато си покрай човека, когото харесваш, и чувството че си на седмото небе когато те погледне или докосне? Онези непреодолими и безразсъдни желание и привличане... Имах едно такова влюбване когато бях на 16. Помня вълнението всеки ден да отида на училище, щастието всеки път като ме докоснеше и въобще говореше с мен, погледът му беше като наркотик за мен, за който бях готова на всичко. След това съм се влюбвала много пъти, но никога не съм изпитвала онези огън, вълнение и еуфория. Възможно ли е да ми се случи пак онова взаимно силно привличане и хормонално влюбване, онази лудост и необяснимо привличане? Или всичко след една възраст е секс и интереси или зряло обичане? На 25 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5f98a71991
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   ей, кво нещо са хормоните :) някъде бех чел, че няма по силен опиат от това. Нека ти го кажа така - с годините хормоните все по малко ти оказват влияние и почваш да виждаш света, себе си, и другите такива каквито са. Просто досега си била под въздействието на нещо като естествено екстази. Сещаш се, онези ярки усещания и заря от цветове, миризми и звуци. А сега това което изпитваш е наркотичен глад :)

Еволюцията има доста заволюиран начин да кара хората да се възпроизвеждат и да си мислят, че смисълът на съществуването им е нещо повече от това. Нищо де, никоя дозичка не трае вечно, колкото и да ти се иска.

А това прословуто "влюбване", "пърхане на пеперудките в стомаха" или каквото и друго цветно именце да му измислят жените, е нищо повече от закодиран механизъм в генетиката ни да си избираме най подходящият партньор. Така де, авторката може да се е влюбвала много пъти ама гаранция , че все са били някакви самци :) Странно защо пеперудките никога не пърхат за дебелото очилато момче в класа на авторката като е била на 16 години :)

Тва беше дългият отговор :) Късичкият гласи - "просто те сърби" :)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cbcbd72ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Хормоните са свързани и с житейския опит. Защото когато го нямаш идеализираш нещата и им придаваш много висока нереална стойност. В комбинация с хормоните става взрив, направо не можеш да откъснеш мисли от човека, мислиш го за супермен, перфектния, идеализираш го, фиксираш се в него, искаш да си с него и света ще обърнеш. С годините хората узряват (някои повече и по-бързо, други по-бавно, трети никога) и разбират, че няма идеален човек. И най-добре се разбира, ако поживееш с него няколко години. Онзи, за който си мислиш, че е идеалния и той пърди, и той е глупав понякога, и той на моменти е жалък, и той си има слабости и недостатъци, дори понякога е отвратителен. След време дори може да те нарани и да постъпи несправедливо с теб. И избощо е човек като всеки друг със своите хубави и лоши страни.

И с всичко е така. И с колите, и с успехите, и с близките, и с парите. НИщо не е толкова идеално в живота. Лошото на това узряване е, че макар да гледаш по-реално на нещата, вече нямаш тази еуфория, което имаш кгоато идеализираш нещата и започва да става леко скучно в един момент. Тази скучнотия често преминава в апатия след време. Затова по-зрелите хора са и по-скучни, по-неемоционални, по-трудно се впечатляват.

До сега не съм открил начин да си хем зрял, хем ентусиазиран от живота и ще се радвам, ако някой ми помогне. Даже мисля да пусна тема по случая.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9c9bcfd1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До 2 коментар
Евалата пич, обяснил си го съвсем точно, адмирации!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fa9e5f09c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторката до 1 - Чудесен коментар, особено ми хареса това: "Странно защо пеперудките никога не пърхат за дебелото очилато момче в класа на авторката като е била на 16 години :)" хаха. Само последното изречение не ми хареса - "просто те сърби" - защото дори не говоря за секс и интимности, а само за чувства и наслада от самото присъствие на възлюбения и това просто да си говориш с него, не мога да го обясня...

2 - Начинът според мен е да намериш нещо, което да ти е страст и то да те ентусиазира, въпреки че си улегнал за други неща. Но наистина да ти е страст, а не просто да се насилваш само защото хората са ти казали, че трябва да имаш някакво хоби и страст. Това насилване даже има обратния ефект. Другият начин според мен е да се отдадеш на хедонистичен начин на живот и да живееш за удоволствията, като по този начин изкуствено ще се стимулираш да си ентусиазиран и щастлив с разни екстри - които също като влюбването стимулират невротрансмитерите. Но в дългосрочен план този път е разрушителен.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8218c89de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам дали е възможно. На мен ми се случи на 45.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a11c65f844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен може да се случи на всяка възраст! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a851e7cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И при мен голямата, опияняваща, еуфорична любов, която те връхлита като ураган беше на 17 г. След 1 година, обектът на моите чувства се оказа такова разочарование, че съжалих, че въобще съм го срещнала.
Дълго време изпитвах носталгия, че вече няма да изпитам такива силни емоции като в началото на тази връзка.
След това станах по-зряла, улегнала и мъдра и започвах връзки на основата на приятелство-при раздяла нямаше такива драми, оставящи те като емоционална развалина. Е, да, нямаше и трепетите и силната химия.
Но предпочитах да имам душевен мир и баланс, вместо разрушително силни емоции.
Ж 45

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 219a5a7170
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На мен ми се случи след 20. Бях като обсебена, и след като спрях да виждам този човек после 2 години ми трябваха да се съвзема. Според мен е възможно на всяка възраст, зависи от човека.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3a9c5ee3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не знам за вас, нк при мен се случва от отново и не виждам нищо лошо в това :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a7539c1e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, възможно е в определени ситуации за определени хора. На мен ми се случи на 32 г.
Ж

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fdc37a0530
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е от хормони. Просто човек нахитрява.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a5a68f90b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен ми се случи на 40. Беше като цунами. Помете всичко. Започнах отново, от нулата. Но никога нито за секунда не съжалих, че оставих един уреден живот, за да се впусна в приключение с неясен изход. Историята обаче има щастлив край, все още - години по-късно, сме заедно и се обичаме безкрайно. Но подобни житейски катаклизми рядко приключват добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8c7e110e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Влюбих се като …… на 44, но беше невъзможна любов!Тази любов ме отнесе, като ураган- “размекна” мозъкът ми - не можех да мисля трезво!Беше любов от пръв поглед - още щом я видях имах чувството, че я познавам от друг живот.Три години не спирах да мисля за нея - тя беше перфектната,уникалната….Накрая разбрах, че има и друг и това ми помогна да превъзмогна тази жена, но чувствата останаха в мен.Не в пълната си сила, но когато я видя ………Имам чувството, че сме свързани по някакъв начин , било то духовен или пък и аз не знам!Странното е, че в последно време тя започна да търси контакт смет,но по заобиколни пътища!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5322c18283
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На мен ми се случи на 50. За втори път ми е, но сега е много по-силно. Още повече, че е споделено и двамата ходим като замаяни. Не беше от пръв поглед, но през цялото време през което се познавахме, защото бяхме в една компания, подсъзнателно винаги искахме да сме заедно. Накрая се оказахме заедно за по-дълго време и след това нещата просто избухнаха. Много е хубаво, но на моменти се държим като 17 годишни. Случвало ни се е да седим на една пейка в парка и да се целуваме два часа. А сексът е уникален. Не знаех че мога да правя толкова много секс на тия години. Старите не можели да го вдигат ли? Аз само като говоря по телефона с нея и получавам ерекция.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 165f41718a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре си го забелязала. Вече явно си на възраст.
Не не е възможно. Тялото изражда имунитет към болестното състояние наречено вклюбване. Щото по същество представлява хормонално разтройство, влияещо на поведението и е голям стрес за организма.

Затова има и песен: lucky love, lucky love belongs in teenage heaven, I know

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 824b8f273c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Възможно е на всякаква възраст.. Как така само в тинейджърските години. Що за въпрос? Погледни колко разводи и опустешени връзки има на възрастни хора с дългогодишен брак и деца, големи... малки... Любовта те връхлита, без да пита искаш ли, не искаш ли, готов ли си, не си ли. Когато е на млади години е супер и те кара да летиш..
Но когато има пречки, е само страдание...
На 40-50 год. Любовта е много по-силна и изпепеляваща, защото си по-зрял, по-осъзнат, умееш да отсееш привличането и страстта от истсинската любов...
Може би си струва да се изживее

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker