Има ли други, които не са ревниви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли други, които не са ревниви?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1311 пъти
Никога не съм била от жените, които ще се притесняват къде ходи мъжа им, с коя си пише, с коя си говори, дали ще намери някоя по-добра. Не познавам чувството ''ревност''. Смятам го за комплексарщина и ниско самочувствие. Търсих подобни теми тук, но не намерих нищо подобно, а само теми на жени, побъркани от ревност.

Имам съпруг, с когото създадох семейство преди няколко години, щастлива съм, не ми липсва нищо. Нали все ни натрапват изтърканата фраза, че : "Който обича, ревнува!" Напротив! Аз смятам, че ревността не е здравословна. Създава се още по-голямо напрежение и отдалечаване между партньорите и точно това би било чудесна предпоставка за евентуална изневяра.

Давам пълна свобода на мъжа си, не му забранявам нищо и не съм обсебваща съпруга. За себе си знам, че дори и да ми изневери, няма да се срина от подобно нещо. Мъжете изневеряват, когато жените са обсебващи, те искат свобода. Моят дори не поглежда други, въпреки че сме говорили, че ако някога чувствата охладнеят помежду ни и той или аз преценим, че връзката ни е изчерпана, това няма да е повод за грозни сцени и зрелищни разводи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 68d9fc1e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Има да.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c3765c540c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не си единствена. И аз не ревнувам, само в началото на връзката ни малко. Но му имам все повече доверие, както и той на мен. Все още сме сравнително млади и мен ме свалят разни мъже, но винаги казвам, че съм щастливо омъжена. Направило ми е впечатление, че когато той ревнува, не го показва. Един път като бяхме на почивка участвах в една игра и трябваше с един друг мъж да задържим едно топче за тенис на маса без да използваме ръцете си, т.е. с телата прилепени един до друг и тогава усетих, че мъжът ми ревнува. Това ми харесва, понякога леката ревност действа добре.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4aa6e73c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Хареса ми темата!Аз също не ревнувам съпругата си,дал съм и пълна свобода но при едно условие-ако ще прави нещо да го прави умно!Тя бе много ревнива (може би и сега е но много умело го крие)но с много говорене,споделяне къде на майтап къде сериозно се поотпусна.Разказах и реална ситуация как преди време не изчуках млада и хубава колежка поради собствената си глупост(съображения)и така...Ревността е най-долното,мръсно и гадно чувство-смесица от егоизъм,страх,чувство за собственост,агресивност,завист.Който обичал ревнувал!?Ревнуват жалките и дребни душици.
Колко семейства се разбиха от това,дори без да има нищо?От голяма обич и любов?!Много се забавлявам на работата когато обяснявам на ревниви колеги как жените на ревнивците ги чукат най-много(което си е горе-долу така)и им гледам физиономиите.
М37г.семеен неревнуващ:-)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0db8834254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Водните знаци- рак / той не е особено ревнив/, риби и скорпион като зодия/ слънчев знак/ или асцендентът ви, ще покажат дали сте ревниви или пък имате преки аспекти за това.

Като цяло не вярвам на схващането, че щом обичаш - ревнува, но да ви кажа за рибите това е просто характерно както някой беше казал " рибата ревнува толкова силно, колкото обича и го/я иска само за себе си". Заобиколена съм от водни зодии и няма такова чудо - ревниви до полуда - дали са ми приятели или нещо повече не е от значение.

Аз не съм ревнива, но кротко обяснявам, че даден човек е мой иначе съскам.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9a39f7d6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако започне да ти изневерява, ще разбереш какво е ревност. Не си толкова бяла и добра, колкото си мислиш :D Също така, мъжете изневеряват не защото жената е обсебваща, а просто защото могат. Понякога нищо не им липсва. Обикновено е до характер или ако ги удари критическата примерно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b426bde8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Научих се да не ревнувам, по природа съм ревнива, но без да правя сцени и скандали, насочвах го към себе си и ниското си самочувствие. Винаги ме спохождаха мисли, че е нормално да заглежда други, все пак аз не съм нищо особено и т. н. Насочвах агресията към себе си, а не към него. Това не знам дали се брои... Сега вече приех, че нормалното е хората да искат чуждо и да изневеряват, виждам го навсякъде и ми е все едно. Няма да се разделя с мъжа си, ако ми изневери. Даже, ако иска, съм му дала пълна свобода да действа. Иначе трябва да си остана сама до края на живота си. Няма да се учудя и ако ме остави за друга жена... може да прозвучи странно, но просто нямам повече нерви. Приемаш, че има по-добри и по-красиви от теб, за които е нормално да мечтаят хората. Ако все пак предпочетат теб пред тях - супер, говори много за човека. Ако ли не - нищо ново.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 143d16c9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм против ревността, тя не е нищо повече от форма на егоцентризъм и чувство за собственост. Духовните учители проповядват свободната любов, защото свободата е основа за всичко друго!
М37

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb86bb344d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Майко мила. Ами ти си го оставила на самотек. То така вярно, че е най-лесно, но рискуваш да го изпуснеш. Сигурна съм, че връзката ви е базирана повече на спокойствието отколкото на страстта. Може би и секса ви е по скоро скучен от колкото страстен. Ревността в малки дози е здравословна. Нищо крайно не е добре, а ти си в някаква крайност. Също и аз лично никога не бих казала на мъжа ми ако страстта си замине, разделяме се тихо и кротко без скандали. Това означава, че вие сте заедно докато ви е приятно един на друг и всеки може да си тръгне по всяко време без драма. Да знаеш, мъжа изневерява когато му е скучно и когато е сексуален. Твоя ако не е сексуален и му е скучно, може да не ти изневери, но ще си намери хоби. Такива двойки има много. Съжителстват тихо и кротко, не си изневеряват, но и нямат интерес един към друг. Ние не искаме да сме от тези двойки. Моята баба ревнуваше дядо ми на 95 години, от някаква жена която е починала преди 20 години. Беше забавно, но освен това баба ми и дядо ми бяха голяма любов. Заедно 75 години. Никога не бяха безразлични един към друг. А ти показваш безразличие и чак се гордееш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb86bb344d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като ти изневери, ще разбереш че не е толкова лесно преодолимо, колкото ти си го представяш. А и ако те зарази с някоя болест ще видиш. Никой не говори за чпв, който предизвиква рак и който е масово разпространен. Ти си го приемай леко крушкането му и после си носи вируса със себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker