Постоянно нервен съпруг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123671)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14595)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постоянно нервен съпруг
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2330 пъти
Историята е следната... Имам съпруг и две малки деца, женени сме от 6 години. Още в началото, когато се събрахме мъжа ми си беше доста нервен, но не в смисъл да ме обижда или бие,а просто нервен. Малките неща го дразнят, не знам как да обясна Когато се ядосаше на нещо чупеше мебелите си вкъщи, да кажем, че е влязал примерно комар, откачаше! Ето такива глупави неща. След това доста се промени към по-добро, защото исках да се разделим. Мен лично това ме напрягаше, а и съм израснала в много спокойно семейство, за мен това беше нещо ново и отвратително. Промени се както казах, но от скоро започна същата история. След 6 години с 2 малки деца е много трудно за мен. Преди 2 години си купихме къща на изплащане и много ме беше страх това да не се повтори, защото моята заплата е малка и ще ми е трудно да изплащам кредит. Не само това, а и все пак децата трябва да имат баща.От месеци започна да се ядосва за най-малкото (например, ако децата ревнат, докато говори по телефона, ако забравя да пусна бойлера, ако разлея чаша) и такива неща, просто глупави неща. Онзи ден се скарахме, понеже съм по майчинство и гледам по-малкото дете по цял вкъщи, а той оправя едната стая, че не съм му помагала. Нямам това време,мога да му помагам, когато детето спи, но имам и друга работа. Било много лесно да гледам детето, а пък неговата работа била много сложна. Много се ядосах. Вдигнах кръвно и получих задух. Напоследък по цял ден се караме за такива неща и ме е яд, че когато се скараме той излиза и блъска вратите без да се съобразява с децата, че могат да се уплашат. Блъска мебели, крещи по кучето за щяло и нещяло. Опита се да овика детето, че го настъпвало. Аз не позволявам такива неща, та се спира. Лошото е, че вече се чувствам по-спокойна, когато е на работа, а не когато е вкъщи. Странно чувство... Вече се замислям за развод, но ме спира това, че децата ще страдат и ще трябва къщата да остане за него, защото с моята заплата няма да успея да гледам двете деца и да плащам кредит. Всичко ще отиде подяволите заради неговия характер... Какво бихте направили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 843abaefe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ами лошо, те мъжете все се нервят.. И мен децата си ме нервят, ама те разбирам. Моят не чупи нищо, но също се изнервя понякога. То това не се търпи. Брак имате ли? Прекарвате по-малко време заедно, гледай да си около децата. По говорете.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d579471108
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Консултацията със специалист. Какви са причините да е толкова нервен? Сядате и спокойно му обясняваш - ако иска да останете заедно, опциите са така и така. Децата се мъчат в подобна среда - крясъци, нерви, блъскане и не е добре да живеят с този човек. Има нещо, което е отключило поведението му и трябва да се разбере какво е.
При развод той ще трябва да плаща издръжка, а и ти се полага част от къщата (тука гадая колко точно, но законът е в полза на майката, освен ако не си освидетелствана или тежка наркоманка). Освен това и никой няма да го спре да ги вижда, когато се разберете. Качил ти се е на главата, действай спокойно, но твърдо. Живях с подобен индивид, когато бях малка и никога няма да простя на майка си, че го търпя години наред и ме беше страх да се прибера вкъщи, защото не знаех какво ще заваря. Вземи му и кучето, горкото.
"Децата трябва да имат баща" е много двуяко твърдение. Когато единият родител стане вреден за семейството поради някаква причина, на него трябва или да му се даде шанс да се поправи (разговори, помощ отвън и всичко в рамките на цивилизованото) или, ако няма ефект, да се разделят. Кофти среда у дома е хиляди пъти по-лошо от това да живееш отделно от единия родител. Пък кеф ти разходки, излети, взимане от детска, ала-бала. Няма да избягаш с малките на луната. Имаш опции, не търпи лошо отношение към себе си или към останалата част от семейството.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 34a958e5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   За съжаление преди 6 години сте направила лош избор. И грешен.
Не сте единствената, с такъв избор.
Вие избирате дали да живеете постоянно под напрежение и децата да отраснат в такава атмосфера или да живеете нормално.
Гарантирам, че ако остане така децата като порастнат няма да са доволни.

Много съжалявам пак!

Има и шанс човека да е съвестен и да направи всичко, което е нужно за да спаси семейството си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cf6ac42ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   След описаното преди-после- сега пак, оставам с впечатлението че, оче пррди не е бил убеден в избора си. Друг избор може би не е бил достъпен тогава и зс това се е стреснал че, и теб губи.
А сега...е, помисли си и за други промени. Дали пък умишлено не насочва теб да избереш развод? Ако някогашният или друг "избор" сега е достъпен...
Помисли си на спокойствие, бъди откровена със себе си и действай за най-доброто за теб и децата.
Вариант е също просто да поговориш с него, изложип сухите факти без емоционални излияния ( да не стават скандали вместо разговор) и да го пратиш някъде извън дома няколко дни да обмисли ситуацията извън средата която "го нервира".
При развод можеш да останеш в къщата до навършване пълнолетие на децата. Той ще трябва да плаща издръжки за децата, а ти можеш дс пуснеш и стая под наем ако позволява къщата.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1a94da78e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като начало и за твое успокоение, не си единствена. Една на всяка втора двойка са в това положение...по цял свят. Има десетки филми на тази тема, та дори нервността на съпрузите е фон за филма.
Историите които разказваш са капките, с които прелива чашата. Ти трябва да откриеш с какво е пълна чашата. Със сугурност е страх от нещо. Може да има друга жена и иска да те остави но го е страх за децата. Стрес на работа. Върши незаконна дейност и го е страх да не го хванат. Трябва да откриеш какво е и да елиминираш причината за стреса.
От теб зависи. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ffe1ab33a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   За да чупи мебел, защото е влязъл комар в стаята, той е психично болен. И ти си му родила и деца. Разведи се с него по най-бързия начин, защото и децата ти, гледайки от него , ще станат нервни и психично болни. Те ще смятат това поведение за естествено. Излизай от майчинство и се разведи. И не позволявай на децата да го виждат без присъствие на трети човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dda37c2257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Хоби, вие поне къща имате. Ние имаме малко дете и мъжа ми и стотинка няма да даде за къща, семейството му не ми говори без причина, казва ми той, че за нищо не ставам, плача и получавам нервни кризи, също по майчинство и също ми била лека работата. Тръби, че ми давал пари на ръка, а за да имам нещо в мен почнах и книги и вещи да продавам за стотинки. А той лъже, че съм лежала на ръцете му, нямам пари и за едно кафе.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6b1032921f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   За разлика от повечето коментиращи, аз няма да те съветвам да се разведеш. Сигурна съм, че мъжът ти обича теб и децата, просто не умее да го изразява. В нашето семейство аз съм нервачката. И при нас се разразяват скандали за подобни глупости. Дори веднъж предизвиках мъжа ми да ме удари, но наистина бях непоносима и не го обвинявам. Хората с такъв характер също имат право да са щастливи и да имат семейство. Затова те призовавам да намериш начин да го укротяваш в такива моменти. Може би най-добрата тактика е просто да не му се пречкаш, когато е нервен. Аз например съм особено нервна, когато ме чака важна работа и се натрупат задачи, а времето не стига. Имаме малко дете, чакаме второ и си представям колко нажежено ще е положението скоро. Всъщност много семейства се карат за пълни простотии. Това не е причина децата да растат без баща. Сама казваш, че и финансово няма да се справиш. По-добре изключи варианта раздяла засега и насочи енергията си за справяне с проблема. Децата ще пораснат, къщата ще се ремонтира и изплати и всичко ще се успокои. Важното е да запазите семейството си въпреки трудностите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 21b83ee457
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Развод, продавате къщата, за да си изплатите заема и всеки започва начисто. Ако децата останат при теб, то ще ти плаща издръжка. Нито за теб е добре да стискаш зъби и да живееш в такава среда, нито за децата. Спокойствието цена няма, а той явно вече е решил, че с деца и къща си му в кърпа вързана и може всичко да си позволява. Той няма да се промени, само ще се влошава с времето поведението му и все повече ще си позволява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1074ffbde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За какво ти е тази къща като няма щастие във нея?Давай му последен шанс и ако не се оправи го напускай не си длъжна да му търпиш нервите!По-този начин и децата стресирва и натоварва!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eca7c13d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може да се изнервя, ама като знам жените как меляте и набивате едно и също и постоянно му се натяква как еди какво си не е направил, много ясно, че ще е нервен.
Тука все черни са мъжете. По цял ден гледаш дете. Е какео па толко цял ден го гледаш айде стига излизахте с тоя номер.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5de498d6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има черти, които човек може да промени в себе си, но уви има и такива, които трудно... смятам, че това е една от тях. Мъжът ти може дори замалко да се промени, за да ти угоди и от страх да не се разпадне семейството.. Но ме съмнява да е дългосрочно. Не искам да съм негативна, но имаш нужда от съвсем различен тип мъж до себе си. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9916d789ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За мен това е някаква нервна криза. Не е нормално да се чупят мебелите от нерви! Агресия, която се проявява навън. Някак незряло и нестабилно психическо поведение. Прилича ми на една статия, която четох за типа "лунен вампир", който компенсира енергията си, като наваксва от това! И то когато си около него!? Ако е сам дали ще чупи? Така от нищото да се изнерви? Има ли някаква вероятност родителите му да са "допринесли" за това? Все пак те трябва да са наясно с нервността му. От къде може да идва? Това е само мое предположение! Не искам да засегна някой!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1a94da78e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Историите които споделяш са капките с които прелива чашата. Трябва да откриеш с какво е пълна чашата и да я изсипеш и тогава нещата ще си дойдат на мястото.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 74aca0cbd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Седнете и поговорете по-сериозно за тези дреболии, които така силно го дразнят. Ако един човек избухва заради комар в стаята, то вероятно комарът е капката, която прелива чашата, а не единствена причина за изблик. Опитай се да разбереш причините за яда му, вероятно е събрал много напрежение в себе си и сега то избива от глупости. Не е добре децата да живеят в неспокойна среда, а не е разумно да се развеждате без да сте опитали да подобрите отношенията си. Взели сте някакво решение преди 6 години, явно ти си видяла, че можеш да му вярваш, а той е бил сигурен, че ще се отпусне. Трябва ви повече качествена комуникация, време насаме и споделяне на чувства и мисли. Оставяйте децата от време на време при роднина, ако имате тази възможност и излизайте насаме. Вие сте екип, трябва заедно да се борите с проблемите, а не да се карате нонстоп. При всяко младо семейство с две деца, родителите са с опънати нерви и понякога се изпускат, не е нужно да е чак толкова страшно.

ОБАЧЕ, ако считаш, че той е агресивен и опасен, бягай надалеч. Пари се изкарват, къщи се продават, но здравето е безценно. Не мога да знам, колко е сериозно положението у вас. Ти трябва да прецениш дали това е лош период, или начало на домашно насилие.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8bc3494c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Предполагам че ви липсва качествен сексуален живот.
При хората с такъв - никой не е изнервен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f2982ee949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Дадох му последен шанс, честно казано заради децата и заради къщата, за да може децата да имат техен дом по-нататък. Голяма грешка! С по-малкото дете бяхме на село и не е спряло да плаче. Звъннах му да ни вземе, защото не мога да го успокоя. Дойде и такъв скандал ми вдигна, че бях в шок. Имал много работа в стаята, понеже прави ремонт, как съм могла точно сега да му се обадя. Дойде с негов приятел да ни вземе и ме направи на нищо и пред него, разкрещя се пред детето и ни стовари като боклуци пред нас. Такъв срам... Реве ми се постоянно, но гледам да не показвам това пред децата и мисля, че е време да избягам..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker