Брат ми жена му не си гледат добре децата, а ми е неудобно да се меся - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Брат ми жена му не си гледат добре децата, а ми е неудобно да се меся
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1353 пъти
Сега знам какво ще кажете, че не ми е работа да гледам в чуждия дом и да се бъркам в чуждите семейства. И по принцип ще сте прави, само че забелязвам неща, които грам не ми харесват.
Става ми жал за децата. Виждам модели на поведение, които аз съм изучавал лично за себе си от любопитство и ако това продължи тея момчета ще пораснат с големи комплекси.
Аз съм на 28 имам брат на 41, който има 2 деца на 12 и 8.
Под не си гледа добре децата имам предвид отношението, което имат с жена му към тея деца.
Първо още с раждането на голямото дете тая жена тотално се промени към по-лошо. Всички проблеми с децата за нея се решават с викане. Всяко нещо, което децата направят, като някаква дребна беля се започва да се крещи по невъобразим начин. Реплики от типа на:
"Ставай на 18 вече и се изнасяй и се оправяй" , "Махайте се от мен" " Не искам да ви виждам" "Вие сте досадници не мога да ви понасям" . Това се казва с крещене по най-грозния начин. Има още куп куп реплики, които децата чуват постоянно. Вече забелязвам как по-големия е супер несиггурен и започва да изпада в нещо като малки кризи. След всеки скандал, както всичко е утихнало, изведнъж той започва да плаче, че не го обичат и искат да му се извинят, чуди се защо му крещят по този начин. Като малък го водиха да му леят куршум, а жената каза, че го боли корема от всяко викане, тогава баба му и дядо му го водиха и родителите не знаят какво е казала жената.
Голямото момче е развило и много голям страх от доста неща. Като малък не можеше да заспи, а сега също постоянно се страхува, примерно от тъмното и от други неща.
Брат ми и той не отива по-назад. Той също постоянно вика по децата и то много често без никакво основание. Примерно отивам на гости, децата гледат нещо и той почва да крещи - "здрасти няма ли да кажете", само седите не знам си какво, стига сте ми се пречкали и куп такива неща. Вместо да седиш и да гледаш, стани да помогнеш" .
От всичко това най-ме дразни, че всяка реплика се изказва с крещене. Забелязвам как децата вече се борят едва ли не да получат повече внимание и любов. Особено големия, който постоянно пита майка си дали го обича и дали го мрази и дали му е простила, а това е момче на 12 години почти тийнеджър.
Нямам деца и жена и разбирам, че не е лесно, ама не ми се струва нормално да гледаш децата си с крещене и викане. Мен ме хваща срам само като гледам майка да се изкривява от викане по такъв начин. Да не покажеш никаква майчина любов, а дори и да показва на фона на цялостното държание е капка в морето.
И децата са лоши, но нали те ги възпитават в край на сметка. Вече пораснаха не правят толкова проблеми аз ги виждам, но крещенето си остава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 910d228782
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Пич, наистина не ти е работа. Направи ти собствени деца, време ти е. На деца е нормално да се вика, не трябва само да ги хвалиш. Отделно си има деца, които просто са си криви. По описаното от теб, двете деца на брат ти не са много наред на втория етаж. Знаеш ли какво напрежение е да знаеш, че децата ти не са нормални?! Ти ги виждаш за малко, ама я опитай да живееш са 12-годишен, който реве и е страхопъзльо. Това според мен е причината и затова снаха ти е изтерясала. Кофти и е, че са такива, а нищо не може да направи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3d7538efca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Можеш да разговаряш с брат си и снаха си ,
с бабите и дядовците
да си опора на момчета
има и социални ,накрая.
Някои не трябва да са родители

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5330fed1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   До номер 1

Пич дали ми е време или не си решавам лично аз, а не да ми се изхвърляш с тая реплика ни в клин ни в ръкав. Да кажеш на някой, че му време за деца, щото видиш ли така трябва, ми е ясно колко ти е ограничено мисленето и на тебе. Като коне с капаците са всички с подобно мислене. Точно, щото "им е време" на всички после не могат да си гледат децата.
И второ, да кажеш, че децата не са добре също не ти прави чест. По тъпанарски коментар не съм чел в тоя сайт, честно и дано го публикуват, за да си вземеш поука за тъпите изказвания по натам.
Къде съм написал, че не са добре? Казах, че още от раждането на тях им се вика нон стоп, точно затова са станали такива.
Явно и ти си същия комплексар заради майка си , а аз просто се опитвам да предпазя двама подрастващи от това да са с комплекс за малоценност.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 578d3b8b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Прав си напълно, някои хора не заслужават да са родители. Проблемът е, че ти почти нищо не можеш да направиш. Ако опиташ да поговориш с тях, ще ти кажат, че си млад и нищо не разбираш. По-добре майка ти и баща ти да го направят.
Ако наистина мислиш, че нещата са много зле, можеш да сигнализираш социалните, да назначат психолог на децата и родителите. Някой трябва да поговори сериозно с тях.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4cf7f8c8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитай се да поговорим внимателно с брат си. Някой път просто като си говорите му кажи, че децата се стресират като постоянно им се вика, ако щеш измисли, че някой приятел (или авторитетна за тях личност) бил казал, че децата които растат в стрес нямат реализация. "Ей, според мен не е хубаво толкова да им се крещи на тези деца. Иван ми каза, че детето на сестра му имало проблеми след като му била крещяла много"... Нещо такова купено измисли. Вярно, не са твоите деца, но ти си му брат. Не знам какви са ви отношенията с него, но е по-добре от свой човек да го чуе това.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a717424863
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Децата са много изнервящи, аз съм много спокойна, но понякога така ме изнервят. Не е лесно, ще видиш и ти. Трябва и почивка от тях, може да им идва в повече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3fa0642232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Намеси се. Макар и да е малък шансът, може да промениш нещо. Разговарай с родителите на двете деца. Ако положението е много зле - тогава вече социалните.
Спомням си какво казваше някога учителят ми по история:, , Няма лоши деца, има лошо възпитани деца".



Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a991bdcda4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ох, ако знаеш колко познато ми е всичко това. В моя случай е семейството на сестра ми...
В началото, докато беше племенника ми по-малък сякаш нещата бяха ок, но като взе да расте започнаха да се държат с него като с голям, вечно виновен. Детето расте с комплекси и страх. Положението се влоши, когато се роди сестра му. Нали е бебе, глезят я, косъм не дават да падне върху нея. Аз и моите родители сме се опитвали къде по-деликатно, къде направо директно да си казваме мнението, обаче те не искали да възпитават лигльовци и това е начина, по който те са решили да се справят. Още по-гадното е, че вече и ние с родителите им сме в лоши отношения, точно поради тази причина. Аз взимам децата веднъж седмично и прекарваме уикенда заедно, толкова са зажаднели за ласка, за спокойна обстановка без крясъци и стрес, че някой ще се развика... Аз имам три деца с малка разлика във възрастта и колкото и трудно да ми е ежедневието се старая винаги да разсъждавам, че тези деца аз съм ги искала с ясното съзнание, че ще има безсънни нощи, бели, грижи, моменти, когато ще съм на ръба. Те не са избирали да идват на този свят, за да ги бият или унижават. И ми е толкова мъчно, че ние с баща им ги отглеждане и възпитаваме по съвсем друг начин и когато ги събера с племенниците си, те виждат разликата в отношението и средата. Хубавото е, че големите започват да осъзнават нещата и действително като станат на 18 сами ще си бият камшика и няма да искат да погледнат родителите си.
Винаги съм го казвала, че някои хора просто не стават за родители и заслужават да доживеят до дълбоки старини в самота. И пет деца да направят, да няма едно да ги погледне и да няма чаша вода кой да им поднесе.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8ffa20bc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, наистина ти е време да имаш СОБСТВЕНИ деца, а не да даваш акъл на роднините как да си гледат техните. А дали наистина ще имаш деца, вече може да си решаваш сам. Очевидно не разбираш разликата между тези две твърдения.

Споделяш и аз ти давам мнение. Какво съм ти крив, че не ти харесва. Децата не ги знам, чета твоето описание. Според него особено голямото дете определено има проблеми. Ако го заведете при някой лекар в Александровска, веднага ще му турне "диагноза" Аспергер; не че препоръчвам да го правите. Да те питам - добра координация ли има, на колко години се научи да си връзва връзките? Отговори си на тези въпроси, които нямат нищо общо с това дали им се вика или не им се вика.

А смешката, че "просто се опитваш да предпазиш двама подрастващи от това да са с комплекс за малоценност" е за раздел "измислени истории".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 357c1b94e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заеми се ти с възпитанието им. Нали си чичо - извеждай ги, говори им, влияй им положително. Бъди техния пример.
С големия излезте по мъжки. Дай му кураж и увереност.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9c05eadee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Никой не смее да се намеси в чуждите отношения и апатията се счита за нормалност, затова насилието е толкова често срещано. В случая психически тормоз е налице. Ти го виждаш и можеш да предприемеш действия. С тези деца трябва да работи психолог, с родителите им също. Вече се нанесени щети. Съберете семейния съвет, извикайте добър психолог и ги поканете на разговор. Ако откажат, сигнал в социалните. Безразличието в такива ситуации, ни прави съучастници.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 40da5226e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гледайте да им помагате на тия хора. Звучиш като свекървата, която ден не си е гледала внучето, но оплюва снахата и като бездетната леля, също непогледнала племенниците, но с мнение каква лоша майка е майката. Направете деца и после коментирайте, като човек с деца го казвам. С едно е трудно, още повече с две. И гледайте да помагате на родителите, не да ги плюете. Изморени и изнервени са, нормално е. Вземи ги погледай за няколко дни децата, ще лутнеш и ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1ac80f67da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мен майка ми много ме обиждаше като малък и един камион бой съм изял от нея, но ме обичаше много. Вярно, бях много буйно дете ама и на нея и е къс филтилът. Не е готино.

Но такива работи "ставай и се изнасяй", "махай се пречкаш се и тн", "не мога да те понасям" не е имало. Тва е много гадно, със сигурност ще имат сериозни психологически проблеми. Не знам закрила на детето могат ли да направят нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5fa6871fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моят съвет е след като толкова много мислиш за племенниците бъди им емоционална подкрепа. Да казваш на родители как да се държат с децата си няма да промени поведението им, най-много да те намразят и да разредят контактите си с теб. Да им извикаш социални още по лошо, нямаш си на идея социалната в какво настроение ще бъде, каква оценка ще напише и дали няма да настани децата в приемно семейство. А на този свят човек не избира родителите си и трябва да се научи да живее и успява въпреки тях. Всъщност хората с по лоши родители не се комплексират, а получават опит в живота как да се държат с лоши хора и как лошите хора да не им нараняват чувствата.
Така че единствен правилен подход е да прекарваш време по мъжки с всеки от племенниците си насаме, да си говорите за живота да ги научиш че това са трудности с които трябва да се научат да се справят. Вземаш големия отиваш с него за седмица на море говорите, споделяте. След това правиш същото с малкото дете. Или отивате ти бабата с двете деца в един апартамент за 10 дни, но излизате по плаж и разходки по отделно, един възрастен и едно дете, за да могат да се говорят лични разговори. Като обясняваш на родителите, че искаш да прекараш време с племенниците, да се сближите чичо и племенник.
В Сарафово има апартаменти за 4 човека за по 50лв на вечер, 10 дни няма да се охарчиш много.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 56d9b596d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Моите родители, главно майка ми беше така и продължава да е. Момиче на 19 години съм но сякаш тази статия за мен и сестра ми е писана, бонус е, че майка ми сякаш винаги ще ме третира като зеленчук, тя иска всичко да решава за мен, макар, че имам умствени възможности. Какво да ти кажа. До гимназията само шестици, тежък комплекс за малоценност затова нямах приятели, а хора, които се възползваха от мен. В гимназията се пропих и започнах да използвам други субстанции и едва завърших с 4ки и има някоя 5ца. Веднъж направих опит да посегна на живота си. Накратко нищо не се промени в отношението на нашите. Някои хора, съжалявам за езика, но са си и ще си останат боклуци.
След това научих, че дори някои хора да не виждат стойността на живота ти, той напълно има такава.
И аз сама трябваше да придам смисъл на своя живот.
Аз нямах никой, който да ме подкрепи и не ви знам положението, но бъди подкрепа за децата. Но докато не са финансово независими няма как да ги спасиш. Най-много в дом или друга къща в най-тежкия случай, но иначе нищо не можеш да направиш освен когато са с теб поне да се чувстват в безопасност.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e78e29b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Лелее, тръгнах да пиша гневен коментар на номер1 ама си му го казал достатъчно добре!

Напълно разбирам за какво говориш. Такива "родители" просто са ми любими. И това е прекрасен пример затова как подобни малоумници трябва да се кастрират, а не да се насърчават и изобщо да им се позволява да имат деца.
Децата се отглеждат с ТЪРПЕНИЕ, комуникация, време, внимание и решителност. Това не е начинът и тези деца ще израснат объркани или с поне някакъв социален проблем. И от опит го знам, за съжаление. Много е правилно даже, че си се намесил. Такъв ни е манталитета, чуеш крясъци и луд скандал "не е моя работа, трая си" и след някой друг ден некролога на жената и децата.
Директно ги заплаши. Да ходят на психолог, да се взимат в ръце, да си ОСЪЗНАЯТ проблема, а не да им тръгваш на контра и на скандал, защото със сигурност ще почнат да се държат пасивно агресивно спрямо тебе и кой си ти да ми казваш. Но ако ги заплашиш със социални ще се обърнат внимание. Поговори първо с брат ти, насаме и спокойно, без всяяане на вина, без заплахи. Започни примерно с това, че много работи, много е изморен и виждаш как това се отразява на семейството му, виждаш го защото си страничен наблюдател и т. н. Трябва да спрат докато е време, а децата им вече са големи и скоро ще започне истинския ад. А именно пубертета, такива деца в пубертета се затварят в себе си, спират да говорят и да споделят, започват или да вършат глупости или да цъкат на компютъра по цели дни и нощи без да си излизат от стаята. И тогава вече родителите им ще се чудят "ама къде сбърках"

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e285fb16c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ти колко деца отгледа, авторе или отглеждаш, извинявам се? Това е нещо, което не можеш да си представиш даже какво е, ако не си го правил. Най-лесно е да се обяснява от някой, който е гледал дете някоя събота или неделя за 2 часа, как родители му не можели и т. н. В случая не те обвинявам, но просто казвам, че е много различно ако имаш деца.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7e57856d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Наистина не ти е работа! От твоята камбанария са некадърни родители, ама ако те почнат да ти търсят недостатъци колко ли време ще издържиш преди да изпушиш? Всеки може да критикува, но детето си е тяхно! Едва ли ще го направят сериен убиец /а и да го направят, вероятно вече е късно да го спасиш - ако отнася това отношение отдавна/, а и по-свестни са възпитавали крадци и наркомани, така че не виждам причина да се месиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 357c1b94e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не слушай съветите да звъниш на социалните. Брат ти е.
Говори с него.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5330fed1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   В никакъв случай не бих си позволил да звъня на социалните, абсурдно е, нито смятам, че са некадърни родители. Просто подхода им не е правилен според мен. И като човек, който се е борил с комплекси от родителите знам как и защо се формират.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker