Да си тръгна ли от него... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да си тръгна ли от него...
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1637 пъти
Здравейте! От известно време ме мъчат мисли в главата ми относно връзката ми. Влюбена съм безусловно в приятеля ми, но аз съм тази която дава повече на връзката. Винаги гледам да му е добре, интересувам се от него. А той понякога забравя да ме пита как е минал моя ден. По-малък е от мен с 3 години, което повечето хора ще изкритикуват, но просто се влюбихме. На моменти е много мил и добър, в следващия ме натъжава с думите си. Понякога ме кара да се чувствам сякаш не съм достатъчно добра. Шегите му са по нестандартни и понякога ме нараняват от сорта, че ще ме остави. И както го казва ми казва много си те обичам. Има моменти в които просто спирам да вярвам, че ме обича макар да го е доказал за 1 година. Постоянно съм тревожна да не стане нещо да се разделим, да ми изневери, живея нащрек. Понякога плача без причина или защото ме е наранил с нещо което е казал и той не знае. Не се чувствам стабилна психически. Приятелките ми ми казват, че можело да си загубя времето да го чакам да предприеме да живеем заедно, защото е с техните и това няма да стане. А аз съм самостоятелна от 19 годишна. Проблема е, че никой не съм обичала така и не мога да го оставя. А знам, че не ме оценява достатъчно. Наистина съм страшно объркана. Друг приятел ми каза да следвам сърцето си и да не слушам хората. Но често се измъчвам и се наранявам вътрешно. Мечтая за бъдещи с него, но не вярвам, че ще се случи. Той няма да предприеме да сме самостоятелни. А аз само трябва да чакам. Искам да чуя и вашето мнение по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d7137503e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не казваш на колко сте и с какво се занимавате. Щом шегите му са по-нестандартни, време е да им свикнеш и да спреш да се засягаш. Важни е да ти доказва любовта си на действия. Този въпрос как е минал денят го мразя и не го задавам. Щом искаш да споделиш нещо, не се притеснявай да го направиш без да трябва да те разпитва. И недей да живееш в страх от бъдещето. Наслаждавай се на момента и изхвърли от главата си всички параноични мисли.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 556177d937
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Не прави компромис със себе си! Какво означава нестандартни шеги? Той трябва да си мери думите след като толкова те обича и да се държи уважително.
По това което си написала съдя че е с детски акъл и няма намерения да предприема по-сериозни крачки, тоест ще те мотае, ще се възползва сексуално, ти ще си таиш надежди че един ден ще създадете семейство, и така в един момент ще се окажеш на 30-35 и ще са ти преминали най-хубавите години в чакане на един лигльо да стане мъж.
Не съм съгласна с номер 1. Параноичните ти мисли към този индивид не можеш да ги изхвърлиш след като веднъж са се зародили. На твое място бих го оставила и бих намерила МЪЖ който ще ме цени и с който ще се наслаждавам на момента, ще се чувствам сигурна и който няма да ми вкарва психологични атаки че ще ме остави. За мен този е абсолютен манипулатор. Той знае че ти го обичаш и няма да го оставиш, и си храни егото като ти говори че ще те остави, доставя му удоволствие да вижда как една жена се тормози от тази мисъл.

Ж 21

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ffa9bc69eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   До 2
Глупости говориш. За да бъде успешна една връзка и двамата партньори трябва да правят компромиси. Без компромиси, няма как да има успешна връзка!!! Разбере го най-накрая. Егото е най-големия враг на човешките отношения. Заради егото и самолюбието /АЗ да не се мина/, се разбиха човешките взаимоотношения, разби се семейството, разби се топлотата връзките. Сега всеки е с някой за да си начеше егото, а не за да обича безусловно и да е жертвоготовен за партньора. Когато се освободите от егото и Аз-ът, тогава ще имате успех!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0e81fd637e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От авторката: Аз съм на 21 той на 18. Моля не ме съдете. Той не е лош човек, влюбих се, но рязко променя държанието си. Не се замисля, че ме наранява с някои думи. Ценя го защото винаги каквото е казал го е изпълнил. Доказват ми е, че ме обича. Но някои жестове липсват. Аз полагам същото старание като в началото. В същото време живее ям страх да не ме остави заради някоя по-малка. Той ми е казвал, че няма да го направи защото веднъж вече допусна тази грешка в началото и оттам ме.изгуби и трудно ме върна. Но все пак този страх остава. Както и липсата на предишното старание от негова страна. Както е мил става студен. Не понася сълзите ми, затова ги крия винаги. Попитах го защо е с мен и той отговори, че ме обича и защото иска нещо сериозно а не малки пикли. В същото време се кефи на такива. А аз съм момиче добре изглеждащо. Тренирам, симпатична съм в лице. Никой мъж не се е осмелява да ме нарече грозна или да каже тая е еди каква си и да ми търси кусури. Старая се да съм винаги чаровна, поддържам се. Но понякога той ме кара да съм несигурна в себе си с някои коментари. Няма идеални хора. И съм му го казвала много пъти. Приятелите му му казаха публично, че ако ме изпусне нямало да намери такава - да я е грижа за него какъвто е, да е вярна, да готви и да прави милион неща за него. Тогава си почувствах специална, защото други хора му го казаха и то най-блидките му. Той отговори, че знаел и нямало да ме изпуска. Но понякога не осъзнава, че забравя да се бори за тази връзка и всичко правя аз. Че с шегите си как щял да иде при друга ме нараняват, защото за мен не са шеги. Обичам го и всеки ден мисля и премислям как да постъпя.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1825209609
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако си над 27-28г сериозно трябва да поговориш с него ,а не с нас и да уточните бъдещето си заедно ,защото годините си минават и никой няма да ти ги върне.
При мъжете е по-лесно и над 30-35 могат да създават лесно връзки и да стават без проблем бащи ,но при жените всеки знае ,че има риск .
Определено говоренето очи в очи ще те насочи най-добре ,а не само да гадаеш и да се чудиш какво да правиш

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f69ff90703
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В почти всички подобни теми забелязвам едно- пишете, че имате сериозна връзка, обичате много човека до вас, понеже той има такива и такива качества, НО...Ами винаги ще има и едно но, идеални хора няма. Ако той пише за теб, сигурно и при него ще има някакво НО. Щом си с него и искаш бъдеще с него, защо питаш анонимните в нета, а не него- най-близкия си човек? Повечето двойки не умеят да говорят искрено помежду си, липсва доверие, а без доверие няма ни връзка, ни любов, ни приятелство. Това води до разпада в отношенията и ви отдалечава един от друг. Защо не споделиш с него това, което си написала тук? Защо не му кажеш, че държиш да живеете заедно?
Защо не му кажеш какво ти е неприятно да чуваш, какво те дразни и от какво се страхуваш? Изяснете си отношенията и ако не намерите общо решение се разделете. Отлагането на един проблем не е негово решение. Иначе и плаченето и страховете и депресирането и неудовлетвореността ти са безсмислени, както и чакането на някакъв хепи енд като в холивудски филм. Не осъзнаваш ли, че човешкият живот не трае столетия, а младостта отлита бързо, че пилееш най-ценното, което имаш- времето?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b99a89d762
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Добре че не съм обвързан. Всички бено са луди

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4882599413
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И друг път си писала тук. Малка си още и не си разбрала едно: привързаността на един мъж е обратнопропорционална на усилията, които полагаш. Да бъдеш мила-да, да бъдеш грижовна-да. Но правиш ли всичко ти в една връзка, това те обезценява. Работи върху самочувствието си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b35c3c560
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да следваш сърцето си? Следвай го, като го правиш щастливо! Това е истинското, здравословно и препоръчително следване на сърцето!
Ж33

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b35c3c560
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 3,
Всеки прави компромиси, но не бива да прави компромиси със себе си - ако ме разбираш. Разликата е голяма!
Ж33

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1c2906be86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ще ти разкажа моята история. Вече съм на 23, винаги съм си падала по по-малки от мен. Струваха ми се по-интересни, повече даващи свобода. Мразя да ме командват.

Доскоро имах приятел, той е с година и нещо по-малък от мен. 1 година бяхме заедно. В по-голямата част от връзката нещата бяха добре - винаги беше мил, не беше болестно ревнив или контролиращ. Изключително възпитано и културно момче. И двамата сме студенти, но той е започнал по-рано от мен и сега завършва, аз ще бъда 3 курс. Учим в едно учебно заведение. Имаме общи интереси, макар че по характери сме различни. Това обаче не ни беше пречка.

Осъзнавах обаче, че някои неща ми липсват от него - дали е от възрастта или защото сме расли в различни семейни среди - неговата е крайно нездравословна, моята е нормална, не знам, но усещах, че някак не откривам опората, от която имам нужда. Някак аз бях мъжа във връзката - аз бях по-земната, по-твърдата, по-организирата. Той сега завършва и вместо да си търси работа, защото и специалностите са ни такива, че трябва да се борим със зъби и нокти - той се занимаваше с някакви странични и безперспективни неща. Техните не му дават никакви пари, по едно време караше със 70 стотинки на ден, но в същото време ми говореше как искаше да имаме семейство, планове правеше и такива.

Все повече започваше да не ми вдъхва доверие. Виждах, че е податлив, наивен. Случвало се е да го хвана на няколко пъти да се опитва да се свърже с една, която знам, че много е харесвал преди време, но не са имали нищо, защото тя не го е приемала по същия начин. Това, което ме накара да го оставя обаче е различно - запозна се с един съмнителен човек, който се оказа, че е евангелист, считай сектант, и до такава степен проми мозъка на приятеля ми, че той напълно забрави всичките ни планове заедно, обещанията, които ми е давал и хукна в сектата. Твърдеше, че го отдалечавам от Господ, че всичко е грешно и такива. 1 година на вятъра общо взето.

Та, помисли си много добре. Аз 1 година се надявах моя приятел да стане мъж, дори имаше някакво подобрение с течение на първите 6 месеца от връзката ни, имах надежда, но вече разказах как приключи всичко. Той е малък, не осъзнава, че когато има жена и иска сериозни неща той трябва да се грижи за нея. Винаги бяхме в апартамента на моите родители, идваше, наяждаше се, къпеше се, направо като на хотел. 1 кафе не ме е черпавал, а когато съм разстроена пък не знаеше какво да ми каже и как да ме успокои. Не чувствах мъж в него. Не се и промени, а тежко и горко на следващата му. Добър човек е, но много незрял. Познавам и други момичета, които ходят с 1-2 години по-малки от тях, там е подобна история. Незрялост, детски истории, неуважение. Не казвам, че всички са такива, но една голяма част са.

Съветвам те да си намериш зрял човек. Някой по-горе спомена, че в един момент може да те изостави на 30-35 години, тогава да останеш сама ще бъде много по-трудно, отколкото сега. Според мен прекратявай докато е време. Може много да го обичаш, и аз обичах бившия ми, но да знаеш, че с мъжа, който избираш избираш и бъдещето си. Я си го представи един ден, ако забогатее и отсега се заглежда по по-малки. Сега сигурно не е толкова желан, но когато му потръгне жените сами ще идват при него. Тогава дали пак ще е с теб? Търси си по-зрял, сама казваш, че си поддържана, умна, свястна. Търси си Р А В Н О С Т О Е Н!

Лек ден!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f69ff90703
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, може би първо трябваше да напишеш възрастта ви. Според мен 18 годишен, при това още неразделил се от родителите си е твърде незрял и едва ли е готов за по-сериозни отношения.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 11c3f83fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много сте малки и двамата още. Какви сериозни връзки търсиш на тази възраст ? Та той е дете, вероятно още ученик. Трябва да порасне.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 556177d937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 3 от номер 2:
Съгласна съм че за да е успешна една връзка трябва да има компромиси и от двете страни. В такъв случай, този льольо защо не направи компромис с тъпите си закачки след като вижда, че авторката я боли от думите му?
И моля ти се, каква жертвоготовност и безусловно обичане към човек, вече изневерил веднъж и непоказващ уважение към партньорката си?
Отдавам поведението му на възрастта му. Няма достатъчно опит и не знае как да се държи. Авторката да прецени сама дали е готова да търпи детското му поведение.

От всичко написано разбирам, че си красиво момиче. Недей да му даваш всичко на тепсия. Показвай любов, но умерена. Като виждаш че не ти отвръща със същото, просто и ти му давай студено отношение. Нека се постресне, че може да те загуби. Накрая като не те оцени го зарязвай, закакво ти е? Не разбирам.
Като си всеотдайна той приема че си му вързана в кърпа и му ставаш безинтересна, очевадно започва и да наглее.
Кажи му в прав текст кое не ти допада в отношението му към теб и следи дали ще го промени. Ако не последва никаква промяна, сама си направи изводите колко държи на теб.
Говоря за себеуважение и достойнство, не за его. Трябва да има баланс в отношенията и да даваш толкова, колкото получаваш. Не повече.

Ж 21

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 07418a3dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Мила, това момче е с теб колкото да не е сам. Когато му се отдаде възможност или друга жена или някаква спънка ще те остави. Пробвай да се отдръпнеш и следи реакцията му. Но според мен не си заслужава изхабените нерви и усилия от твоя страна. Била съм в такава връзка и е страшно уморително вечно да му следиш настроенията и да живееш в страх. Трябва ти свобода и любов. Любовта трябва да е лека като дишането.
Остани сама със себе си за известно време, не го търси, не искай нищо, слушай само себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 63285ca14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От съветите на всички разбирам какво трябва да направя.. по характер не съм особено решителна, а особено сега когато го обичам толкова. Преди него бях в 3 годишна връзка с 26 годишно момче, което последната година ми разби нервите от ревност, скандали, условия, не ми даваше да излизам без него никъде, а живеехме заедно. Дори ме заплашваше, че ако не забременее ще ме остави. А никога не съм му давала повод да ревнува, дори с момчета не съм си писала нито веднъж като бях с него, камоли да излизам. Накрая аз го оставих, но не обичах така, защото покрай психически тормоз който ми оказване връзката с него чувствата ми изчезнаха. Открих сегашния ми приятел и той не е такъв, вярва ми най-вече защото не съм му давала повод да не ми вярва, не показва ревността си, аз просто го усещам когато ревнува, но не ми забранява. Не искам някой твърде голям, като ги гледам сегашните 25 годишни "мъже" алкохолизирани и приличащ Ина 10 години по възрастни отколкото са, не искам такъв мъж, а повечето вече само такива останаха. Винаги към искала мъжа ми да е колкото мен или 1 2 години по малък от мен. Но едва ли приятеля ми има такива планове за бъдещето. Казвал ми е ще се радвам да си ми жена един ден след няколко години, но това са думи. Ценя думата му, защото ако каже нещо винаги го прави, но това са само подхвърляния. Ако беше такъв тип да си каже почвам работа и се отделям с нея на квартира всичко щеше да се нареди, но той няма да го направи. Знам, че рискувам като може да си загубя времето, но щастието ми зависи от този човек и просто не знам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker