Автомивки, плажове, барове, фитнес зали. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Автомивки, плажове, барове, фитнес зали.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1088 пъти
Здравейте. Разглеждайки сайта, попаднах неколкократно на теми, в които се обсъждат бизнеси и идеи за такива. В дискусиите върлува мнението, че при упоменатите в заглавието бизнеси, болшинството от собствениците са казано накратко мутри. Някак си, на мен също ми е правило впечатление. Разбира се има и изключения, но от лични наблюдения, особено в малките населени места съдя, че автомивките ги държат хора, всеизвестни със своя нрав, манталитет, възпитание и задръжки, които не се цапат с работа. Външно всички са почти еднакви, поддържани тела, ланци и разбира се X5-ца или Кайен. При концесионерите на плажове положението е същото. В масовият случай бизнесмените са напомпани мъжаги, целите в татуси, които прекарват деня си в централната шатра, заобиколени от кифли.
Не са ми много ясни причините за този монопол, за това от интерес питам вас. Дали не е защото това са бизнеси, които се управляват изцяло с комуникативните възможности на човек, които по принцип изобилстват при упоменатите персони и не се опира толкова до лични качества и знания ? Или пък защото се правят пари без много труд от страна на собственика ?
Целта на темата ми не е да засегна или иронизирам когото и да е било. Уважавам и не подлагам на съмнение качествата на Нико му. Просто ми е интересно на какво се дължи този идентичен модел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cbba5155b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Реалните собственици на тези бизнеси сс едни и същи хора, а които виждаш ти са работниците им-отговорници за реда. Те трябва да бъдат такива, да всяват страх за да няма нежелани инциденти и да не се налага намеса на закона защото обикновено и хора от закона си имат своя дял в тези перални...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fafcc2078a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Номер 1 ти го е написал,така че аз само мога да добава нещо към питането ти.Ами няма нищо чудно че повечето бизнесмени са такива от малко бизнесче до голямо поради простата причина че парите да го стартират биезна идва от сивия сектор,а точно за него се изискват мускули и всяване на страх.После направили некой лев почват и легални бизнеси за параван.Противно на мисленето ти че по цял ден се излежават да може да не копат 12 часа ама и техната не е лека не се нзае кой кога ше ги гръмне или пребие.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c59a90e930
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Само не разбрах защо темата е в "Любов и изневяра". Ни любов има, ни изневяра. Отворих я само защото ми беше страшно любопитно какво общо биха могли да имат автомивките, плажовете, баровете и фитнес залите с любовта и изневярата. Е, нищо общо, естествено!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 40721be44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това са бизнеси
'параван". Ако се замислиш, подобни места, на които не е ясно кой влиза и кой излиза, са най удобните за пране на пари от незаконна дейност.
Направил си няколко милиона в кеш от наркотици и проституция, но ако просто започнеш да ги харчиш на поразия, ще предизвикаш интереса на държавата. Затова отваряш ресторант, автомивка, дискотека или вземаш плаж на концесия. След това започваш да издаваш билетчета на поразия - никой няма да дойде на плажа да брои колко хора са минали днес, да ти брои измитите коли или продадени кебапчета. След като си прекарал парите през тези перални, вече имаш едни чисти чистенички парички за харчене.
И аз съм съгласен с номер 1, че вероятно тези с татуировчиците и Кайените са подставени лица на доста по-издигнати в структурите на мафията хора.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50deac761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3.:

Напълни сте прав, колега!
Аз реших, че на автора жена му е някаква уникална курва, която на регулярна основа си намира тъпкачи по автомивки, плажове, барове, фитнес зали и развратът е не само непрекъснат, но и зверски и повсевместен.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d1afb9b079
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът съм. Темата се оказа в този раздел по погрешка. Разбира се ,мястото и беше в "други", но пропуснах да променя полето преди публикуване на темата, а настоящият раздел се избира по под разбиране, така че.......

Интересно и логично обяснение ми се струва това с паравана. Не все бях сетил. В такъв случай, значи на въпросните бизнесмени би трябвало да им е все тая колко е печеливш бизнеса, но в такъв случай защо почти не се срещат и реално бизнеси, държани от хора различни от упоменатите ? Съмнявам се да няма печалба ? Налага ли се агресивен силов монопол в тези сфери ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 17a91b47ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Братле, какви комуникативни умения? Комуникацията на такива се свежда именно до това да бъдат забелязани - те просто нямат друго отличаващо ги качество освен външния вид. Вярно, рядко ги дават по телевизията, а хората обикновено и не ги различават, ако не им сложат лента с пояснение че това е концесионер/собственик/т.н., а не поредната бадка от улицата дето иска да изяви позиция (= да заеме поза, за тяхната специална логика). Както казаха, те са просто поставени лица, истинския собственик е някой много по-разпознаваем, и именно за това се прикрива зад такива тулупи. Те, от своя страна пък, си лапат комисионните без много да се преработват, както си се досетил. Какво толкова има да му се говори? Пробвал ли си ти да отвориш автомивка и т.н.? Ако не си плащаш такса "спокойствие" един ден ще отидеш и ще е сравнено със земята, видиш ли има гнездо на щъркел и трява да стане цялата местност еко-резерват и н.з. какво си... Модела е един, и не е мръднал поне от 70 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker